2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 ★ ★ ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 [新] (官方 ...
樓主: altamm
go

[其他] ★ ★ ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 [新] (官方定期瀏覽)  

"時空之門再門,攻略古坑礦道" 每日成就任務 單人模式 需要擊殺1次  血面‧泰塔尼奧
但完成後擊殺數依舊為 0

納維亞聖城--秘石福袋兌換卷,更新後依然沒有 "雙手劍" 的秘石兌換--新增NPC選項中只有"法書、火炮、拳刃、雙槍"。
(舊有NPC為"劍刃、雙手杖、雙手斧、小豎琴")
是遊戲開發商忘了增設雙手劍的秘石兌換系統,還是雙手劍這個職業已經沒有存在必要,因此無需兌換秘石?
(等待其他職業釋出時一并增置?)

現在野生怪物(包括副本BOSS)會有一定機率出現金色合成材料,希望遊戲開發商能新增一個專門放置金色材料(連秘傳)的倉庫。
(採集回來的食物材料都已經放滿倉庫了= =)

希望以上几個問題能夠盡早解決。
謝謝!!
已有 1 人評分威望 收起 理由
瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見:)

總評分:  威望 + 2   查看全部評分

建議:
1.結婚系統.
2.更多表情圖.
3.拍賣服飾外加男女性別條件.
瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見:)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

提出建議:
1.合併伺服器
2.刪除幽靈公會
3.吸引新玩家
4.玩家互動

1.合併伺服器
1.1第二,三SER人流應該本身少
     人少自然冇心機玩

1.2新玩家分散3個SER難搵組
      搵唔倒組/難升會冇癮 唔玩
      解決方法:合併伺服器後可有效減少新/舊玩家流失

2.系統解散幽靈公會
2.1好多公會最後一個會員上線時間都係一個月前既
      你係新人入到去 d人最後一個月前 你仲有冇心機玩落去

解決方法1:偵測公會最後七日內最後上線時間夠唔夠5個人 唔夠系統自動解散公會
      解決方法2:公會會長最近七日內沒有上線自動解散公會

3.吸引新玩家                   
3.1加入網片做宣傳
      拍攝有趣網片比起巴士宣傳(對象階層)有效得多
3.2(限定時間)新加入角色直接升至40級
      會比較吸引新玩家 追得上進度

4.玩家互動
4.1女玩家自拍活動(但不是用作投票用途)
      先開一個拎張紙寫住自己個game名既活動要影倒樣
      參加既女玩家可有3000招待卷
      之後官方在fb另開一身專頁
      每星期更換一名不同的女玩家幫忙管理
      女玩家在這7日內每天要影一張有樣的生活照更新專頁
      完成後可獲7000-15000招待卷
      視乎專頁更新內容

btw:我極度懷疑官方係唔會睇呢個post
        只係開出黎扮係收集意見

瓦爾基麗  官方一直都重視玩家所提出的意見,如閣下有意見還想提出,希望能繼續向官方反映,謝謝閣下對幻想神域的支持,謝謝!  發表於 13-10-10 11:42 AM
瓦爾基麗 + 2 官方一直都重視玩家所提出的意見,如閣下有.

十週年勳章(賀詞)

一個問題 說了很多次也沒改善

就是強化卷
為什麼只有野外怪才有 副本沒有
因外掛問題 改低了掉寶,手動玩家想打來衝裝 難上加難
瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見!

公會問題:
公會留言由舊至新,點叫人留意到?
公會留言只能單向,無得跟POST發表留言.

法書問題:
我玩法書加速.
係....招技係CD快咗,但個人仲要等佢郁完個動作先出到招....其實有無加個速呢?
而且,好似有人話會加埋每秒傷害既間距,但又睇唔到個數字....唔知係真定假...

特技問題:
點解法系既,副職物攻既,無特技?
搞到好多人都偏向法既法,物既物...
特別雙刀,咩副職都有特技...

野怪問題:
其實可唔可以咁 "野怪既等級,掉落物隨玩家等級改變",
日任成日焗住人去番打低Lv怪,根本殘殺又無聊...

Lv問題:
其實樓上有人講咩直升40.
咁不如提高40Lv以下既玩家有個明顯既經驗加成.
等佢地升快啲.
做任又要佢地做快少少,跟上平均等級同關卡.
等佢地有付出有回報先啱,直升得來容易,卻不懂珍惜.

瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見!

回覆 cocoleung520 的帖子

係啊!
我有FD因為自己血厚防高,同另一個FD嘈,又同另一個公會成員嘈,
話我同你地打,係你地睇我打定我睇你地打?
我相信,好多呢啲人係game到.
大家同LV但差別可以咁大.
劍琴雙修,成日4個人死晒,得佢一個企係到滿血打...

可以既話,一係改低佢,一係改高其他職.

點解打副本時經常彈GAME~~介面沒有關閉~~只是沒有回應~畫面死左~一定要按強行關閉~~未更新前沒有問題~更新後就有此問題~~防毒關左都有A個問題~~求解決~~謝謝

瓦爾基麗  請問有關情況的出現頻率是怎樣的?  發表於 13-10-11 09:28 AM

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 cskm2005 的帖子

噱頭黎
如果你未玩過隻game
見倒限時新角直升40lv引吸d 定係 明顯增加經驗吸引d

Mystical~  老老實實 升40LV都係幾粒鐘 有幾辛苦你(如果你有心長玩既話) 老手幾慢都已經上哂50 係呀 等級不均 就係講緊呢個問題 所以先冇新玩家加入  發表於 13-10-11 11:18 AM
cskm2005  問題係,搞到Lv40好似Lv1,有意思嗎? 老手升得咁辛苦,人地唔洗付出就Lv40...(有啲可能係老手新開) 結果造成等級不均,單機玩家氾濫..  發表於 13-10-11 11:11 AM

只係小小愚見
既然而家精鑄系統更新過,不如俾埋玩家改整出黎把野既名?
個人覺得會有自己既特色D咁
瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見!十分有趣的點子!.

回覆 cocoleung520 的帖子

有新職業存在開始,該職業(指新職拳刃)所帶來的技能同附加狀態己經令物埋近戰打沉左。何謂團隊?何謂單人? 團隊同單人不可混為一談!!剩強化系統都帶來不少玩家都單拖走天涯,這是差不多所有遊戲的弊端。

納維亞ser 名:仁渣

我接左第4個任務之後

就接唔到第5個任務

官方說明話我到左接任上限

麻煩官方幫代成處理

令外想查詢

公會戰幾時會開放

再建議

除左5對5死鬥

同果個小鼠戰之外

搞下其他玩法

例如搶旗仔之類
瓦爾基麗 + 2 謝謝你的意見!

日前開放3個60副本...由於經驗量大增..
吸引唔少玩家組隊挑戰.....但同時...重置時間只需2個鐘
亦令好多玩家廢寢忘餐地挑戰,刷材料,升等級
而一隊比較專業既玩家要把3個60副本打完(包括單人)
為時大約30分鐘.....
而裝備普通點的玩家挑戰完3個副本(包括單人)....可長達一小時或以上
再加上為數不少既每日任務...真係片刻都停不下來- -
此遊戲應該是休閒類吧....
建議增長重置時間至3小時或4小時一次
因為目前玩家們瘋狂地挑戰副本拿材料升級的情況挺誇張的.....

BUG問題:劍盾+雙刀 組合技 雷鳴斬使用後 立即出現OT情況

蒼雨  我建議樓上認真看技能 雷鳴斬 使敵人立刻將自己列為攻擊的首要目標 無講過拉仇 而且拉仇就唔會立即OT  發表於 13-10-15 04:58 PM
 你認真看一下技能 他會有寫會拉仇 那招和挑釁一樣  發表於 13-10-15 07:39 AM

頭銜建議:
首先,頭銜的分類不太好.
有些玩家想找+HP的,但一大堆頭銜很不好找.

其次,加值比例差太多.
主線+傷的有64
其他的支線頭銜,卻加得不多.
很難鼓勵玩家去解支線.

小問題:
聲望任務經常自動出現在追蹤任務介面.(已完成次數也一樣出現.)
鎖死的追蹤任務介面會自動解鎖.

另問:
為何我用了尋寶符,打頭目/源神沒加過物品?
每次都3樣....
瓦爾基麗 + 2 感謝回報

GM  視角有冇得改      好多時閃被怪D招時     走去物件邊位立即縮細左視線(超近鏡)    周圍有乜怪都睇5到
(可否像晴空,有1,2,3 視角選)

被隊友放回血技時,自身一瞬間出5到技

本人id 基利斯
lv55 主任務 鬼哭洞
不能與阿莫回報任務

瓦爾基麗  請提供詳細情況  發表於 13-10-15 06:16 PM

ser:納維亞
名:魔小戀

每一次入到副本之後, 咩技能欄、系統欄乜都消失晒,之後無啦啦彈番出黎,不過吾洗1秒又消失番其實我真系好想問:我連自己有咩技都睇吾到你想我點打怪?咁我個背包爆左想掉左d野佢,但系我禁落黎咩都睇吾到好啦咁都算啦,我忍下用keyboard出技,我禁ctrl+數字出琴技,你竟然同我冇反應?!大佬我打緊boss,開頭我以為CD未過,出第2招幾秒CD果d技,點知一樣冇反應,於是我行2步,之後先肯同我出技。請你地快d搞掂佢,咁樣打怪,我驚我吾比怪打死都比人激死,真系好令人困擾。

瓦爾基麗 + 2 感謝回報!我們會跟進有關問題!.

GM大大你好
作為一個平民裝的玩家
近排更新不斷加強其他職業
唯獨火炮沒有更新
在pvp中的優勢漸漸沒有了
希望GM能夠令火炮重新在遊戲之中再次定位
另外,本人還有一隻雙刀
雙刀的迷幻步伐在定身下降低傷害75%
但係淨係打怪時有效
PVP一點用也沒有
我寧願將75%降低但能在PVP中發揮功效
當我每次對大量控場的杖+書(平民裝)時
每次也站在原地10秒
對戰有意思嗎???
你又不出解控的技能
你叫我怎樣打???
難道GM大大認為玩雙刀的人要損大量點數才能有作為嗎??
這樣還公平嗎??
希望能早日解決問題,謝謝!!!

瓦爾基麗  有關職業的調整原廠會密切跟進,謝謝你的支持。  發表於 13-10-15 06:19 PM

要讚下您地~~
話角色位唔夠就即加(可能係有新武器喇下), 話背包唔夠就即送@@"
雖然都有小小不足既地方, 至少好過CY @@"

遊戲方面: 起碼"幻想神域"我feel到係真係好用心去造既(希望我冇feel錯)
劇情方面做得唔錯, 可以當睇下小故事, 但同其他玩家既聯係就好似嘛嘛......
我同我朋友一齊創角, 傾住skype一齊玩, 但感覺上好似佢有佢玩, 我有我玩咁=,=
我同佢都唔想Lv有差別, 所以我地會一齊接任&交任, 但除左5人副本外, 其他副本我都要自己一個人打/__\

由於您地做劇情做得唔錯, 我都有細心睇, 係劇情入面, 我既同伴都係NPC......
所以感覺上有D單機, 如果一開始個陣可以選擇單人劇情多人劇情就好喇~~

又或者係唔知幾多Lv知後先有多人劇情功能, 可以同另一個玩家綁定, 當然之後可以選擇解除
綁定後Lv會一樣, 任務都必須一齊做, 咁先會有共同進退既感覺, 講述係戰鬥路上遇上另一位「啟源使者(玩家)」
您話幾好呢...更加可以共享遊戲中既劇情同樂趣

"多人劇情功能"真係有得做架~~諗諗佢@@" 細節方面唔講咁多

最後希望可以快D打100層同埋出新圖:) 支持您地!!!!!!

cocoleung520  呢個online一存在,己經開始有抄襲成份。(PS:以下玩其他遊戲得來的感覺) 第一,英雄傳說(刪除源神,最接近遊戲核心);第二,異世界(DMC5的但殅必需死)  發表於 13-10-14 01:37 PM
瓦爾基麗 + 2 謝謝你的支持及意見。

強烈建議PVP戰場唔顯示名稱,即係藍隊一套官方指定服飾,紅隊一隊指定服飾  但全部玩家均不顯示名稱   這樣能有效提高戰場的平衡性(公會見同公會人唔打.識的不打.女的不打什麼什麼的...............咁唔係個戰場叫死鬥意義何在??)  
瓦爾基麗 + 2 謝謝你的建議!

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 07:45 AM , Processed in 0.042055 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存