2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想  

係咁2 發表於 13-10-24 08:35 AM
我係覺得你想表達,你之前都系唔知洗用錢就可以玩得好勁,仲可以賺錢添,家陣隻GAME搞得你唔洗錢就好難生存 ...

同意 心態問題 如果打天空塔係抱住我一定要過到 我一定要拎到寶
咁你一定唔會打得開心  而家有幾可會見到人一班人一齊打 之後有隊友掛左
然後掛左既隊友 會講 : 加油啊 雖然我死了 你們一定要連我那份一起加油喔

本來遊戲只係用黎娛樂打發時間
唔知幾時開始 遊戲世界開始變成一個 我要強 我要威 我輸唔起既世界

遊戲只是娛樂,唔鐘意既咪唔好玩囉,冇人楂支槍迫你架 ,咁多野不滿點解你仲繼續玩呀???
仲有你要接受一點遊戲既主導權係開發商度, 話之你全ser最勁,全世界最勁, 咩HKD戰呀咩都好, 只要開發商輕輕咁改少少隻game既設定, 你分分鐘由最勁果個變成最屎果個呀, 玩得online game既就預左架啦傻仔, 一係你就自己做隻game出黎,咁你想點咪點囉, 唔想話你都唔得

其實佢個天空之塔原本就冇預你2個鐘內打哂架, 佢你比你慢慢攻略慢慢玩架, 如果比你2個鐘沖到頂仲有挑戰性ge??你之前話個個傭兵天下我都有玩過, 佢d技能安排真係唔錯, 同一個職有不同的發展方向, 有時唔想打副刷怪可以玩下小遊戲, 不過佢個公會系統做得唔太好, 加唔加公會都冇分別, 除非你搶到資源點,
另外個隻game去到後期都有出過百層塔, 單人副每層只係打怪, 由1lv去到100lv, 打完一次就已經覺得冇癮, 你想玩d咁ge百層塔??

首先,我只係話遊戲開發商會推出100層,并唔係話佢已經整好左100層。
咁佢整好咪放出黎LO,一定要整好100層先一并開放咩?
遊戲等到,玩家等唔到啊,真係等佢完全整哂出黎,玩家都唔知走鬼左几多。
結果=遊戲88。

你又話抽野個到有問題。
你玩得遊戲,就預左比遊戲公司坑架啦,樣樣稀有野都比你抽到,遊戲公司真係等收皮。
副本抽到好野咪當bonus囉,抽唔到咪一笑置之囉,對遊戲咁執著又有咩用先?
有錢人咪開高寶囉,窮X咪用做每日任務有機率抽出黎既中寶囉,個個都係咁架啦。
打千女個陣大把人都抽唔到碎片啦,出碎片既機率咪大概係相當於地下源神殿堂出既機率(可能仲少D)。
我打左不下20次千女,次次開中寶,結果連條碎片都冇,我又怪得邊個?

打地獄為咩姐,D人咪又係為左打源神,你估真係為裝咩。
佢一日又有几個鐘頭去擦几次地獄副本啊= =你話每2個鐘頭就可以由頭擦到落尾,我都冇乜好講。
咁既話,呢種玩家一就係尼特(NEED),一係職業玩家。
遊戲入面又有几多個呢種玩家全天候24小時守住地獄副本呢?

至於競技場,我唔知你講聖城個個極限競技場定係玩家對玩家既煉鐵死鬥。
玩遊戲就一定要PVP咩,就好比龍珠既內容,打敗左一個強大既敵人,後面仲有千千萬萬個更強大既敵人,根本OP,完全冇盡頭。
係啊,我就係唔中意PVP,我諗總唔會全部人都一定要去參加PVP啊嘛?
總有人唔中意同人PVP架啦,諗咁多有乜鬼用先= =
新出既60紫PVP裝貴到喊,買唔起咪咪鬼P囉,冇人逼你去P架嘛?

外掛呢個問題,我亦都唔多講了,因為都有好多人投訴過呢個問題。
玩家見到外掛,然後舉報,企係玩家立場,我地大部分既玩家已經盡左最大努力,去唔去捉外掛又係開發商同代理商既問題,咁到底有乜好糾結呢?
就好似釣魚島問題,香港台灣人一直係到高呼"保釣!",中國政府一直唔做野既話,所做既行為收益基乎為0。
我地玩家可以做既野,我覺得都已經做哂。

可以睇出至少樓主係真心中意呢個遊戲,你唔中意、甚至討厭呢個遊戲既話,樓主根本冇必要係呢到開PO,直接係公會頻講一句"走人,DEL GAME",乜搞都掂哂,一劑斷手尾,亦都唔洗係到長篇大論咁睇完一個又一個回文然後回應。

事實上,玩呢個遊戲真心唔需要用錢,至少樓主你同我都冇洗過1分1毫過去。
咁既然冇洗錢,你比人地+20威下都唔得咩?
唔好講1個打3個,人地有錢人沖到+20裝好似葉問咁一個打十個,有錢有技術一樣得。
遊戲開發商本身就講明, 單人 副本既強度本身就係以玩家+9裝黎評定。
咁總要有人+20裝架,唔係既話搵鬼打地獄咩? (有冇+20一樣可以打地獄,只係時間+技術+實力問題)
遊戲開發出黎本身就係為左賺錢架啦,有邊個製作團隊咁無聊冇野做整一個就連商城都完全免費既online出黎?
唔好講公唔公平,就連人都分三六九等,呢個世界本身又係咁唔公平。

此處不留人,自有留人處。
之前玩既夢之歷險有人做過統計,2013年一共出左30几次活動,結果只有大概係6~7個係唔需要比錢既活動,而當中呢6個7個活動當中,仲有4個係雙經活動。
呢個對普通玩家黎講基乎為0成本0支出既online,我實在諗唔出有乜好抱怨。

學好數理化,不如有個好爸爸。
要怪就怪上天,未有比你一個好老豆。
亦可以怪遊戲開發商,點解遲遲到出唔到可以抵擋外掛進入遊戲既方法!!

以上。

得把60武 10m攻無理防同血 100m攻都死啦
用60防果套綠/橙+9食料理 副琴已經唔易死
唔想死又唔配防血裝 仲用緊50橙 睇你都係用50攻果套橙 講黍都廢
玩外掛消失埋係因為比人封左 身邊都唔少識既玩外掛比gm封左
而d人話gm唔封既 好多係封完幣商又不停開ac造成
轉game啦你 玩game唔識搵開心 又想勁又唔用hkd轉咩rpg game都係比hkd人玩死

抽野= =
我幫有d課金戰士買盒斷set計…出黎既都係得一兩件橙…
又有d神運超人買10個8個連出幾件稀有色…
怪只能怪自已改壞名

塔其實我都有入過但上唔到第十層
其實佢開出黎比你地玩,你咪抱住個心態係玩既咁入去囉
同隊友無溝通自已九衝唔等坦,+幾都死啦
我都係得+10…全身詠嘆咁又點?
有d係唔洗打怪既層數咪努力d幫下手付出囉,要死你始終都會死架啦
佢預你40人合作推既王…真係幾個+20就夠?
的確有d人入黎係掛企,但又如何?成個攻略組都掛企,會上到10層嗎?
講到尾係睇點同人溝通合作,我覺得你已經諗得太多

140金武?
哈…我出60異界既第一日就已經打到115%拳刃,果陣個頂係120%,都無人要
到而家都仲未賣得出,早兩日改板前叫賣…有人問價
佢問:聽日出140%喇喎,你想開咩價?
我唯有答:我都唔知開咩價喎…第一日擺到而家啦都…
咪繼續擺囉,有咩計?
就算衝左原本件120%做+20,之後打到高d%咪轉過去囉…
反正平平地唔用錢都有招待卷轉

我都無用過錢玩…唔用錢玩都一樣可以全身+20
你話自已有幾多錢幾多高武高防…唔強落去…唔夠打你想怨d咩?
要怨既話呢隻game的確有好多唔完美既地方,而且都唔覺得佢地可以做到完美
舊底我曾經玩game賺唔少錢,d舊game既10大第一坐到悶
但無可能用以前去比較而家
一句講晒
要玩既總有理由玩落去,唔玩既一個理由就夠

十週年勳章(賀詞)

睇完個帖剩係覺得要帶返副黑超   

小添~~~ 發表於 13-10-25 01:37 PM
首先,我只係話遊戲開發商會推出100層,并唔係話佢已經整好左100層。
咁佢整好咪放出黎LO,一定要 ...

睇黎又一個文盲冇睇字
抽野果度有問題我唔係講緊抽野既機率
我係講緊招待卷改版後抽野變成綁定唔合理
本來招待卷抽野就係一種樂趣 同埋之前好多人話招待卷抽野係呢隻game好處 比d唔用錢既玩家有機會抽到時裝
依家改成綁定 齊晒時裝果d=抽黎都冇用 抽其他野又貴又冇得賣 假如唔想用+閃又中左+閃or綠時裝真係掉得

你話隻game要技術? 何來技術? 所謂技術只係基本技巧 上面有個都解釋左呢隻game冇技術呢樣野 跳 拉打 係人都識
同埋一隻online game最重要就係pvp呢樣野唔多解釋
呢隻game既副本等同於單機 無交流 得個悶字
你都識講+20可以1個打10個 呢隻game最大問題咪就係+20裝同+9裝差距太大囉

同埋你話我真心鐘意玩呢隻game 的確無野玩既情況之下咪刷下單人副鬼叫隻新game11月6號先出咩
玩埋呢一兩個禮拜+打下lol之後應該delgame

moonhkcw 發表於 13-10-25 11:56 AM
其實佢個天空之塔原本就冇預你2個鐘內打哂架, 佢你比你慢慢攻略慢慢玩架, 如果比你2個鐘沖到頂仲有挑戰性ge ...

呢個天空之塔同傭兵天下百層塔比我覺得天空之塔更垃圾
起碼傭兵果個平民裝打得嬴 獎品都冇天空之塔既王咁白痴
天空之塔d獎品黎黎去去都係冇乜用既招待卷 唔比賣錢落商店既垃圾時裝 唔值錢既橙配方
同埋100-140% 65級金武
講真 座塔真係好鬼衰 出d野同平常打副本果d野根本冇乜分別 又唔掉下高強卷之類既野
你話傭兵公會冇用? 傭兵公會運糧車(升公會/整d打國戰既野)
打公會龍穴(綁定天啟石5粒 等同於呢隻game既高武卷)
資源點(拎國貢值 等同於幻想神域既公會貢獻值 買野用)
幻想神域既公會就真係冇用啦(零福利)

jack123911 發表於 13-10-25 03:11 PM
得把60武 10m攻無理防同血 100m攻都死啦
用60防果套綠/橙+9食料理 副琴已經唔易死
唔想死又唔配防血裝 仲用 ...

我四萬七血 63%防 相信已經勁過唔少玩家 只可惜同75%防 95%閃果d仲差一大距離

afjlafjl 發表於 13-10-25 10:47 AM
遊戲只是娛樂,唔鐘意既咪唔好玩囉,冇人楂支槍迫你架 ,咁多野不滿點解你仲繼續玩呀???
仲有你要接受一點遊戲 ...

我好同意你既講法 呢隻game的確廢game 我半放棄等轉game

te5555st 發表於 13-10-25 06:10 AM
同意 心態問題 如果打天空塔係抱住我一定要過到 我一定要拎到寶
咁你一定唔會打得開心  而家有幾可會見到 ...

你d隊友咁虛偽架

te5555st 發表於 13-10-25 06:12 AM
本來遊戲只係用黎娛樂打發時間
唔知幾時開始 遊戲世界開始變成一個 我要強 我要威 我輸唔起既世界 ...

隻game有咩娛樂地方? 刷副 刷副 再刷副? 得閒入下pvp比人屠? 入去天空之塔訓低發個好夢?

自由· 發表於 13-10-24 10:46 PM
但係招待卷要綁定真係好ON9-.-搞到而家d招待卷唔知有咩用

我好同意你既講法 d招待卷改到綁定根本白痴 終於有番d正常人講句公道說話
樓上果d有錢買點咪死撐隻game講到d招待卷仲好有用咁囉

希望樓上各位大佬睇清楚我講緊d咩先好回
你地打咁多字我都睇晒你地回咁多次都唔睇我d字咁講落去講到一百頁都講唔完
同埋有好多人話我真心玩呢隻game又講衰呢隻game
我依家半放棄中 主玩lol 賣晒埋d值錢野/金/高武高防都應該過2000蚊以上賣晒我就閃人
另放90蚊=1000金收既可game密我/pm我 同埋個68lv火炮ac如果收晒所有金再加200蚊hk可帶走
117%60橙蝙蝠+20 橙傷面(高傷卡) 橙傷翼 其他綠時裝 仲有送4張祝福100%防具1張祝福武卷(綁定)
3萬6招待卷未用 單買= 400蚊hk
另外仲有個小號
1個橙傷翼64火炮 50lv+20武 200$hk平賣

買我ac全包所有值錢野既話=2500$ 包你有賺無蝕 太多值錢野 秘石 60核心 配方 奧義 合金等雜物全部賣得到錢既野一定唔止2500$hkd呢個數目 有心收可以影埋相比你睇 用左8個分身擺雜物
手快有 我依家日日掉野落拍賣and擺攤 我清晒d野再放金肯定唔止2500蚊hkd~~玩左2個月既戰績黎真心平賣

SCiOus 發表於 13-10-25 04:20 PM
抽野= =
我幫有d課金戰士買盒斷set計…出黎既都係得一兩件橙…
又有d神運超人買10個8個連出幾件稀有色…

我認為真係幾個+20就夠 隻王機械式出技 有神坦神補打持久戰已經可以嬴
人多只不過係加快速度
改版出140%根本唔合理 又唔將120%以下既武提高20%  昆玩家錢 今次140 下次一樣可以160

睇哂咁多層既人發言,我覺得樓主係咪太勇
成10萬攻先得個6X%防
+9裝一下死點樣點樣
我第一日打天空第一層死左1次,2層死左1次,4層死左1次,第10層死左17次
唔該,我全身+20都係一下死
同埋我傭兵天下都係戰力第1
可能我地唔同SER
但係我冇唔用錢去黎玩
成身20又係一下死,你+9又係一下死,有咩分別呢
你唔識換秘石同渣流攤架咩
唔同職有唔同職偷懶既時候架啦
我地3X人入天空塔
大部份人D裝都係同你差唔多架啦
點解咁多人上到10層
仲要我地得2個補
比哂主坦隊
打手完全食自己
邊個叫你咁勇去打王姐
天空塔跟本就係要團隊配合
你要做英雄咪死快D lor
紅地唔閃咪一下死lor
唔等坦吸好衝埋去打咪又返起點lor
總之+20同+9一樣,唔閃一樣gg ,我唔知你d咩感想

玩過星曲WEB

=.=為左一隻咁既濕9 GAME 嘈來都無用!! 好老實香港代理D GAME 隻隻都昆水..係既唔用錢玩真係好難跟得上...
可是都係取決於你自己覺得值唔值囉~_~''  而且代理商要昆你錢..你應該預左嫁啦...如果你鐘意呢隻GAME 米用下錢囉..但係連你自己都覺得有問題既時候..你就要考慮下啦!!!
而我個人就認為覺得無謂再哂時間落呢隻GAME ..好老實果句..呢隻GAME太普通 D系統無新意..頂多當識下朋友..吹下水咁玩

最後都係果句..岩就玩..唔岩玩就閃人..反正日後大把新GAME出..

櫻想 發表於 13-10-26 12:01 AM
=.=為左一隻咁既濕9 GAME 嘈來都無用!! 好老實香港代理D GAME 隻隻都昆水..係既唔用錢玩真係好難跟得上...
...

跟唔跟得上裝備呢樣野只係其次
重點在於隻GAME依家每次出D新野都秒人 +9裝被秒 一出新野就逼到人絕路
60異界又係咁 冇番個勁d既坦冇得打
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 04:21 PM , Processed in 0.035560 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存