2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想   [複製鏈接]

02186 發表於 13-10-27 12:45 PM
第5層咁易 我零死都上到第8層啦(掛機)
合作?我睇唔出邊度要合作 定係你想講搵幾條友去打小怪其他打王=合 ...

你掛機掛上去都可咁理直氣壯既= =真係服左你

唔分配好工作緊守自己崗位,亂咁打既話,真心唔覺可以上到第9層

糸囍帖街糸 發表於 13-10-27 09:20 PM
回覆 02186 的帖子

你打副本賺番來既錢拎黎擺架?

講勤力 手動玩家之中黎講我
我由公測玩到呢家2個火炮號68LV 次次打副本都係一控二 我諗冇乜人可以做到雙控技術
我之前玩天龍 傭兵 中華英雄 仲有好多ONLINE都係玩開雙控 只要隻game係做到雙控+唔難控我都會玩雙控
so講勤力我係比起正常人勤力兩倍
我1個ac橙傷翼橙傷面(高傷卡) 1個就橙傷翼(高傷卡)橙傷面 1個橙60武+20 1個橙50武+20都係蝙蝠
兩個ac我都當正身咁玩
唔整60防具+20唔代表我冇錢整唔起 話左等配方趺價再整你冇睇我講野?
我要整全身防具+20 全橙時裝唔難 我今日賣左7千金仲剩5千幾金+大量值錢野同埋一早收定幾張高附魔卡
未齊橙時原因係未搵到平既橙時買 我買既橙翼橙面都係平價買番黎
本來就計劃配方趺價再整不過依家唔整LU 隻GAME太無新意 本身諗住座天空之塔咁耐先出諗住佢整左咁耐一直都好期待 到最後只不過又係求其塞幾隻王既白痴玩法 呢隻GAME真係同九尾online好似 九尾既職業平衡既同埋玩法都好過呢隻game 但係幻想神域買點既人就多好多 我認為九尾online既敗點就係推出果陣冇刀劍動畫冇100層昆人玩 呢隻game根本就同九尾online冇乜分別 某程度上可以說呢隻game比九尾online更差 起碼九尾online冇外掛
呢隻game咁垃圾你地都仲頂得順死撐隻game真係唔多明你地諗乜 依家每日都有一批人係度賣ac
依家全身+20裝齊橙時裝橙座騎1千蚊都唔洗 玩咁多online game之中真係無幾多隻online d ac可以咁唔值錢
8月15公測至今得2個幾月 全神裝既ac竟然唔洗1千蚊就買到? 唔用錢玩呢隻game又想全神裝其實不必浪費時間係幻想神域呢隻game度 乜野努力打副本賺夠全+20 你都膠膠地 你求其搵隻新game或者d野到依家仲值錢既舊game 如夢歷呢d 玩一個禮拜再賣hkd再番黎玩幻想神域買ac全神裝屠人都得啦(唔好又好似樓上某位人兄講乜野番工  鬼唔知番工搵錢買ac係最快既方法?簡直廢話 讀緊書番乜鬼 而我說搵game賺錢再買幻想神域ac唔係鼓勵你地玩game賺hkd 只係提供一個方法令你最短時間之內玩到幻想神域全+20)
幻想神域d ac平到咁原因係咩? d人見到咁平都唔想買 唔想玩 玩多幾秒都眼訓
開紅殺人呢d野又冇 競技埸設計得又廢 掉錢落呢隻game做咩? 為左刷副刷副再刷副?
最後你話遊戲係俾有腦既人玩 我諗我自己屬於有腦果類 全ser有幾多個做到1蚊都唔用超越我既戰績?
我有段時間玩拍賣埸一日賺一千金 信不信由你 我依家清晒d野換hkd都起碼3000蚊左右 足夠買3個神ac
不過呢隻game唔值得去玩買黎都多餘

tino1990 發表於 13-10-27 09:48 PM
你掛機掛上去都可咁理直氣壯既= =真係服左你

唔分配好工作緊守自己崗位,亂咁打既話,真心唔覺可以上到 ...

講黎講去都係分工合作 一隊打下王一隊打下怪咁 有乜咁特別 大把online game都係咁
呢隻game d技能=機械式出技 分配好崗位咪機械式12341234囉
呢d就係所謂既合作? 我對上玩果隻online傭兵天下 打個副本都講下咩時間出咩技同埋隻王出技果下用咩技破 同埋補師點做 d mp點樣運用 打隻王都試過打成粒鐘過程不斷討論最終戰勝
呢隻game唔會出現呢d情況 因為只得1234機械式出技 so我唔認同你所講既合作
分配完位置打完隻膠王真係會令你好有成功感?

你5玩$都有5千幾金係身..又有2XX張高防, 又話人地港戰全加20玩晒
有5千金5肯去買配方整裝
自己打到配方就賣晒出去,咁姐係點?
可以1$都5用,有加20武,又夠$可以整60裝,又有高防沖裝
自己1$都5洗出可以搞好晒全套裝,自己5願意整,又話人地港戰全加20玩晒
你5比人地同你一樣羅晒D$同高防去整裝架?
知5知咩叫團隊合作, 坦負責拉王,打手負責輸出
如果冇坦吸王,我同你講唔單止你+9會秒,其他打手60橘加20都會秒
仲有一個最大ge問題,明明開放天空塔10層
怪物等級超越50LV, 先5講你只有加9
你自己5整60LV裝,要用50LV橘裝去打, 會死好正常, 咁人地全加20拉大隊好辛苦打到第10層
咁你地50橘加9可以打到4-5層/再高少少,應該要知足, 5係一直抱怨自己裝差,人地裝勁可以全破

天空之塔先岩岩出  你吾舍得用錢又要留住金就話人地膠
我玩呢隻GAME都只係頭50LV怒刷 打後我都係HEA玩就係等佢天空之塔
小弟就覺得佢吾錯啦    講合作 技術  職業分明
我地打天空之塔就要求個個都留意公會頻  ,  有RC盡量上
10層真係得幾層係難打D 其他都係無腦打法
自己吾識搵攻略/睇埋台服更新, 就話膠
10層我地兩日都過到  星期日重要得2X-30人打都過到
我地係一套20裝 你可以話我地港戰  但有幾多人係比王秒?
我個人由封測玩到依家
55LV之前都未入過錢已經有一套20防具  武器只係+10 (主書副琴)
呢D野根本可以吾洗錢就搞掂
人地出商城物品原意只不過係比你節省時間(同埋人地開GAME吾洗錢?)
你話隻GAME無技術?    咁隻GAME個背擊要黎做咩?
你話佢武器改%上限玩你  呢樣我相信吾少人中伏 由其收左金武戈D
就係你地呢D人有少少不滿就插   一隻GAME整到出黎 ,吾去玩吾去試就話吾平衡
你有冇諗過人地工程師?  就算改1%數值 人地都要計幾晚搵個平衡點
一開始D人話雙刀得過樣廢到乜咁  依家? 亞S  心事 流星 花非花戈D你打得嬴?
人地幾個玩法路線都吾同 又OP?  之前又話火炮神域  人地沖套20 遠暈+冰定位4秒  
20武器秒你有幾奇?  依家夠有人話火炮廢啦

我個人覺得你開個帖只係曬自己吾入錢玩到有20裝同想拉人轉GAME?
再者你個名我就真係吾識 , 玩ONLINE 玩到好似單機GAME咁
真係請你自便。   

亞S     傷惢

火炮神域係果班弱智小學雞嘈撚出來姐特別係隻阿諺,然後呢條小學雞插撚完火炮已經冇玩
家陣火炮明顯係弱勢左你班小學雞聲都唔撚聲,依然PVP雙手斧暗中笑一直OP冇人嘈
果班小學雞大部份轉撚晒去數碼暴龍果真夠小學雞,你睇幻想神域走撚晒班小學雞人條直插數碼暴龍入晒班小學雞就黎追撚上幻想 笑
依然死守玩幻想神域就剩返樓上用左N多真錢玩同埋殘餘認為當作娛樂玩既人 <-呢班人永遠追唔撚到玩真錢既人直頭係甘願做棋子炮灰 炮炮下就自然消失左唔撚玩 信唔信?剩返D傻仔老玩家用過錢為呢隻GAME死讚好 到頭來佢連自己班FD都唔撚玩佢仲傻奸奸十下十下 哈哈

傷惢 發表於 13-10-28 08:22 AM
天空之塔先岩岩出  你吾舍得用錢又要留住金就話人地膠
我玩呢隻GAME都只係頭50LV怒刷 打後我都係HEA玩就係 ...

睇晒你講D野 睇黎又多1個白痴一味9UP講到自己好有道理咁
首先 你講既↓↓↓
我個人由封測玩到依家
55LV之前都未入過錢已經有一套20防具  武器只係+10 (主書副琴)

55級前未入過錢一套+20防具同+10武? 請問你55級升左幾耐? 8月15號升到10月28號?
我1LV升到55級4-5日既事 如果4-5日之內你唔用錢+20防具咁真係神WO(唔用自己D錢,用你媽媽D錢??)

第二 呢個貼D字你冇睇晒?我一早講左呢隻GAME冇技術呢樣野 83樓我就解釋左分工合作不=技術
你又話天空之塔唔用腦過 又話技術 你講野好矛盾

第三 金武佢改140%又唔將原先120%以下既武提高番20%搞到用錢買120%以下武既人晒左勁多錢 我真係唔知你up乜9平衡點 定係你想話原先120%變番140%就唔平衡? 頂武變頂武有乜唔平衡我真係唔知你up乜

第四 你說既↓↓↓
一開始D人話雙刀得過樣廢到乜咁  依家? 亞S  心事 流星 花非花戈D你打得嬴?
人地幾個玩法路線都吾同 又OP?  之前又話火炮神域  人地沖套20 遠暈+冰定位4秒  
20武器秒你有幾奇?  依家夠有人話火炮廢啦

你真係低能+冇腦 依家改版不斷增強爆擊傷害 根本就係改勁緊雙刀
加上出左60裝之後 用錢玩既人95%閃+75%防冇難度 擺明又係對雙刀有利
你講乜心事 流星 花非花戈D你打得嬴?
講到佢3個好有技術咁 咪又係靠屈裝 何來技術?
如果裝備相同職業相同加點相同冒險之路相同 1p1你認為佢真係百戰百勝? 呢d唔係叫技術係技巧
呢隻game d技全部都點目標出百發百中你都好意思講技術你真係太無知
LOL 信長 DOTA呢類GAME先係技術 人地做既野你模仿都學唔到或者要學好耐先做到先係所謂既技術OK?

第五 你說既↓↓↓
我個人覺得你開個帖只係曬自己吾入錢玩到有20裝同想拉人轉GAME?
再者你個名我就真係吾識 , 玩ONLINE 玩到好似單機GAME咁
真係請你自便。   

我想問我呢個貼邊一句有拉過人轉game? 拉左邊個轉game??轉左咩game??傭兵天下?....執左啦WO....
仲有你話我曬命? 樓上大把人回post質疑我有無努力打副本刷錢及有冇玩拍賣埸 仲話我唔用腦賺金tim  我講番我自己d資產出黎只係回應樓上d人 講曬命你最勁啦唔用錢玩都55級+20裝
單機,呢隻GAME真係好單機 打副本無交流 新出既天空之塔都不外如是 唔好再同我講咩分工合作~.~上面回覆解釋過

簽名被屏蔽

andy1987 發表於 13-10-28 12:52 PM
流星?你講樓主?亞s?傷惢?邊撚個叫亞s傷惢啊?我聽都未撚聽過喎。樓主我撐你啊,依隻咁既垃圾遊戲廢到 ...

講得好 呢隻GAME真係廢到同傭兵天下比既資格都冇
2013年既GAME都咁爛依家D ONLINE真係越出越爛
感覺上依家隻game小學雞佔左9成 係度玩個垃圾天空之塔都仲話好玩
個天空之塔明眼人一睇就睇得出研發團隊係冇用心整出黎架啦
最初出就限20條命 之後改版即刻變30條命 ( 研發團隊決定限20條命果陣自己40條友都用全身+20裝打?)
每次打完王先出箱 唔打王都吸到寶(呢個擺明又係冇用心整先搞成咁 大把人外掛升lv可以60級開埋小號掛機仲得)
寶箱掉既野擺明又係冇用心整 又係招待卷 綠時裝 金武?同平常副本有咩分別? 綠時裝仲要賣唔到落商店

a1962c8d 發表於 13-10-28 02:15 AM
你5玩$都有5千幾金係身..又有2XX張高防, 又話人地港戰全加20玩晒
有5千金5肯去買配方整裝
自己打到配方就賣 ...

你真係唔睇人打字+自言自語
你講既野同樓上果D一樣
拉番上去睇字=我答晒你講既野

02186 發表於 13-10-28 01:01 AM
講黎講去都係分工合作 一隊打下王一隊打下怪咁 有乜咁特別 大把online game都係咁
呢隻game d技能=機械式 ...

我會有成功感呀~咁多人一齊齊心協力完成左一件緊係有成功架~

你所講既咩時間出咩技~到最後係唔係都係禁"1234"呢?

同埋你多次提到傭兵天下ONLINE咁好玩又點解會過黎哩到玩呢

02186 發表於 13-10-28 12:55 AM
講勤力 手動玩家之中黎講我
我由公測玩到呢家2個火炮號68LV 次次打副本都係一控二 我諗冇乜人可以做到雙 ...

玩game 計錢就去番工賺錢啦
打機為左升勁去 賣ac?
唔好笑死人啦
個個好似你打機為賺錢咩
人地為樂趣架渣

工作

樓主真係打機既材料。可以打機搵到甘多
點解你吾去打工呢。收益會更大。
會吾會你天生有缺陷?定係有啲智商吾同平常人?要甘多年日詩夜想隱閉係屋企打機搵食?如果係以上兩樣。可以pm我..我做社工的。可以幫你搵份庇護工場比你做。人工好過你打機啲錢.吾細啦 為下自己著想下啦。需要就找我啦

樓上兩條白痴仔文盲定唔識睇字? 岩岩係青山走出黎?
我果幾句野只係帶出幻想神域隻game冇人玩d野貶晒值 加埋括號舉個例話玩其他game一個禮拜賺既錢再買幻想神域ac都夠買全神裝只係突顯呢隻game d野貶值 大把小學雞玩呢隻game日煲夜煲煲呢隻game日刷夜刷想刷到全身+20裝我咪提供個方法俾佢地囉 講乜9野番工先 小學雞走去做童工? 你兩位就真係智商有問題
我大把game冇玩個ac都仲留住唔捨得賣 加上我玩左war3十年左右
仲有我果幾句說話不斷指出呢隻game d野貶值 話到明隻game d野貶值
如果真係搵錢會唔會玩隻貶值既game咁白痴? 你2個講野之前用下唔該用下腦
我從來都無提及到我打機為搵錢 我真係唔知你兩位隻眼點睇野個腦點諗野 果句最後講到明只係提供1個玩到全神裝既方法 我覺得樓上兩位係時候去驗下眼 驗埋個腦都ok

.

樓上。吾係佢地有問題囉。你長篇大論。都係關於hkd 同你點樣勤力打機法 又吾洗返工搵食  你自己留意下啦 吾怪得人以為你靠打機為生。雖然吾排除你係拎綜援

tino1990 發表於 13-10-28 08:26 PM
我會有成功感呀~咁多人一齊齊心協力完成左一件緊係有成功架~

你所講既咩時間出咩技~到最後係唔係都係禁" ...

睇黎你真係玩得少online game或者比呢d機械式出技online洗左腦
大把online game打王果陣d技唔係亂出 例如某d online有閃技 避王d技 無敵技 降傷技等等 打boss果陣係一定要留住d技等佢出技之後破
仲有傭兵天下執左了 敗在2.5d game吸引唔到新人玩 + gameone代理太差 d外掛既情況同幻想神域一樣 一堆掛狗
不過傭兵外掛基本上係影響唔到物價由公測1金=0.8蚊hk 到1年後1金=0.6hk未執粒前個價都只係相差0.2
所以大家都好有動力打副本 因為打副本100%出石頭(等同於幻想神域高強卷) 商城冇得買所以好值錢
隻game可以話無商城呢樣野 商城d座騎同時裝都係得個樣 座騎用綁定$買商店貸同商城騎一樣移動速度
綁定$=野外怪/副本賣裝取得 唔會有流通金 靠賣石頭or有用既野 如生活技整野
流通金取得方法係升lv到60級有6金 70級有20金 同埋買點 1點=200銀 1000點=230蚊無記錯既話 仲有就係資源點
隻game pvp玩法都多呢隻game好多 鮮血競技埸5p5(個埸起碼大幻想神域2倍多) 3v3(細埸同幻想神域差唔多)
資源點戰(等同於公會戰 成隻game36個資源點 最少錢=1金 最多果個=5金 報名同敵國公會打 隻game有分3個國家 3個國家既公會都有報名=1p1p1 混戰 d金=流通金 只有公會會長可每日領取持續1星期 1星期打1次資源點戰 其他會員可拎國貢獻買野 可以買到綁定既石頭呢d實用既野)
花草平原1區,2區都可以殺下人搶運糧車 (成隻game同國不能打同國 只可以比武及駐地挑戰打自己友)
d運糧車=國戰果陣守住自己公會座城 起塔防守咁 有座npc塔幫你打 但係要運好多車車 靠公會入面所有人努力合作
國戰(持續1個半鐘攻城奪地互相偷襲既戰爭)
野外地圖(每過30分鐘該區域玩家可進行投票 投票是否轉為戰爭區 即係一個區域入面變左開紅殺人)
駐地挑戰(等同於拎公會既城 打爆npc or 搶自己同國既城 因為成隻game 1區+2區夾埋每個國家得8個地)

我講咁多關於傭兵天下既野就係想作比較 比你地明白到咩係娛樂 玩game pvp是不可缺少 幻想神域明顯做得差
根本完全無花心思去做 大把舊game既pvp都比幻想神域好 作為1隻2013年既game幻想神域真係廢到冇得再廢
即使副本幻想神域都係唔洗用腦咁過 打副既時候唔會與玩家有任何交流 技能唔洗點樣配搭禁黎禁去都係1234技坦既坦補既補根本唔洗用腦打嬴完全睇裝備

fanhenhk01 發表於 13-10-28 09:52 PM
樓上。吾係佢地有問題囉。你長篇大論。都係關於hkd 同你點樣勤力打機法 又吾洗返工搵食  你自己留意下啦 吾 ...

我仲係讀書階段 返工搵食都係之後既事
雙開玩game代表勤力? 我個人玩game覺得雙開先有樂趣
仲有你話我長篇大論。都係關於hkd 同你點樣勤力打機法
我長篇大論講緊既係呢隻game+9同+20裝差距太大唔平衡 副本玩法機械式過 pvp做得爛
我想問你係冇睇過字9回定係你文盲唔識字?
同埋係某人回post話我玩呢隻game唔勤力我只係回應佢既說話 講番我有認真努力過玩呢隻game好嗎?
所以關於咩hkd咩勤力打機法 唔係我開呢個貼既核心問題我只係回應緊樓上d人

拜託各位每次回覆之前都睇番上面既回覆先好講野而唔好重覆咁講番同一樣野
仲有唔好一味9up 例如85樓話我開呢個貼想拉人轉game 根本我一句拉人轉game既說話都冇講過 加上你連我轉玩咩game你自己都答唔出
例如樓上果幾位我冇提及過玩呢隻GAME為賺錢我唔明做乜你地要屈我+人身攻擊
如果真係有既話用引用功能ok?
我好懷疑你地係咪同1個人黎 定係2000FUN真係咁多文盲?

我睇晒樓主所有言論知道~ 樓主你鐘意傭兵天下>幻想神域~
真係唔好意思~呢到係幻想神域版~我睇你差唔多d留言都有提到傭兵天下~
唔知你係有意定無意講d對呢隻遊戲既負面說話想潛移默化其他人啦~
打機為求開心姐,如果你真係唔鐘意幻想神域既~
我建議樓主你真係好快d離開幻想神域同埋幻想神域呢個版~
我始終真係唔明樓主你既然咁多不滿都仲要繼續上線同埋留戀係呢個版~
本人叫小朵儿~前幾日先見到樓主你所謂既角色係聖城出現過~

黑騎士,第38組已破10層

60武+20你有
橙傷時裝及高傷附魔你都齊得7788
你仲要有5000g身家 237張高防

然後你講呢句
(呢隻game由公測到呢家改版都只係為d用真錢玩既人著想 用錢玩同唔用錢玩既差距越黎越大 )
會唔會有d矛盾?
你話你防裝唔掂?
咁我又想知5000g+237張高防可以整到幾多件+20既60橙防裝喎?
到最後 整唔到果幾個位咪係課金同冇課金玩家既分別咯
唔係冇課金玩家做唔到 而係你驚蝕唔做 唔好老屈
okok計埋你唔蝕得 你都可以好似我咁 拎d冒險幣換套50pvp番黎 全部衝哂+20
你237張高防+埋5000g 冇可能做唔到啦?到時打副本又得 打pvp又得
然後你唔衝裝 拎住套垃圾衝入天空之塔 一下死正常啦 仲要理直氣壯話天氣塔唔俾平民玩家玩
仲有你話整完60橙+20開140%  但係果d係金武 係都唔到你橙武出聲啦
我都整好哂全身+20 我都係用橙武 就算而家有140%金武 我一樣會用可以整核心既橙武
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 08:00 AM , Processed in 0.039976 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存