2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 做SUP升RANK就係=比人CARRY帶升?
go

[閒聊] 做SUP升RANK就係=比人CARRY帶升?

我本身打開ADC
E家轉左打SUP
有日我FD話好難升
我話不如試下玩SUP 其實都唔錯
佢就話玩SUP都係等人carry ge 姐
--------------------------------------------------
我自己轉玩台服一路都係打SUP
唔通我真係一路都係等人帶升?
大家其實係點睇一隻SUP (真心問)
我轉玩SUP都係因為覺得下路打成點都係主要睇隻SUP
而我覺得自己係有咁GE經驗同能力輔助隻ADC發育 (就快兩年下路經驗)
-------------------------------------------------------
我今年8月岩岩升30LV就一路都係打SUP E家白金4
唔係話自己勁 都唔覺得白金4有咩咁勁
我想表達GE係 我諗無人咁好彩升RANK 一路都係比人CARRY咁順利掛
--------------------------------------------------------
D人成日話要CARRY CARRY
究竟CARRY成隊 GE 基本係乜野
我真係好想問清楚
係咪殺得最多人果個就叫係CARRY
我覺得我放好隻真係有用GE眼  D技放得岩時機 已經叫CARRY左
大家入黎討論下
講下大家GE睇法

睇左個topic冇睇內容既我表達既意見
我唔覺係  
       下路剛剛開始十幾分鐘係好睇sup既作用  sup做既騷擾工作同埋正職插眼都係一個唔講得少既重要過程
玩到要比到壓力比對面adc 阻止對方食兵同埋保護隻adc  隻adc有冇明天就靠曬sup  
所以sup同adc係我帶我前期你帶我後期既互利關係

我覺得carry成隊姐係可以令成隊個風向拉向自己就好似一隻jg玩得好叻 幫路 補位 偷buff 就已經令個場ge勝率高好多
你朋友話難升可能因為佢係因為卡左係銀升金個到?我自己就係卡係個到
其實打rk除左戰隊 其他無論你單排雙排都係睇運...
你自己有實力好多時無用...其他隊友可以好勁但係覺自己一定吾會輸亂出裝亂沖所以輸
又可以得你自己條路打得好其他輸曬
我自己本身adc 撞sup 10隻有9隻都係吾識 有d中2出裝多過買眼...有d覺得自己一定吾會輸亂玩
根本有時我carry到都冇用 無人保都係輸硬

點講都好 就算下路好順風都要睇坦

台服銅/銀 別想了!!

SUP只係放下眼唔好死等CARRY

笑傲無雙 玩過星曲WEB

勁野   我鑽石先敢玩SUP

CARRY成隊=控制全場節奏

1個人頭=~15CS       1座塔/龍=~3個人頭

所以推塔=>殺人    壓對線出經驗線外=>殺人

冇錯一隻眼可以令成隊輸變贏    不過分數唔太高玩TOP/MID  1V2仲實際

sup是咪carry好睇兩面adc用咩英同埋實力
如果隊友係老鼠 新英呢類Lv1-3勁弱冇位移技 弱到sup都打得死既adc
基本上sup必須暫時擔當tank或強開強控等既carry

特別在於sup carry除左色雷斯同雷歐娜((主要因為可以強開同群控))外  其他都只係前期carry
受影響既範圍亦唔廣泛 通常sup可以令adc > JG > mid獲益最大化
carry只係單純carry the team to victory 所以一隊唔可能得一隻carry
亦只係JG「比較容易」成為carry 因為佢既機會波較多

而話基本到插眼算唔算carry 我就認為唔算
插眼基本上係全隊既責任
sup冇可能夠錢每三分鐘不停甘換新眼插滿所有"必須"有眼既位
特別逆風場 人人駐線自肥 對面全隊護拆眼 或者由top英/JG帶拆(sup無力阻止)

sup要逆風保adc駐線 遠位就更冇可能及時補眼 甚至好多位係sup冇可能冒險單走過河插
呢個時候adc/jg就要買一兩隻眼代插
而唔係叮隻sup過去比人單捉

以上係本人升白金5心得

sup的確係等caryy 因為你唔會有輸出 你唔可以1打幾 sup係要幫隊友 令你隊友冇咁易死
所以sup等carry呢句話係冇錯

我覺得下路打得好都系睇sup,sup都可以carry

fiddle 蓋倫 sona都有好高輸出...

笑傲無雙

台服SORAKA連勝上鑽1

support is carry adc

回覆 TheDrummer 的帖子

識玩咩位都可以carry
唔玩識咩路都係等carry 比人carry

好多人玩 中上路  農足20分鐘 到20投都未知世界發生咩事
好多話自己打線點穩點穩...哩d 通通都係等carry
而點解特別多人講sup係比人carry  原因就係sup 少人肯玩  識玩既人相對又少

有時得返sup逼住我玩   我玩sup 絕對係等carry個種  因為我跟本唔太識玩sup.
但比上路/jg 我玩  我有信心 8成以上可以打爆對手

係真係好小人肯打SUP
RANK GAME 無人會叫PICK SUP
就算其他路比人PICK左
得番 ADC / SUP D人一定係PICK ADC

support can carry..........nami Q.....sona  ult...........sometime  once ult...ko their team

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 TheDrummer 的帖子

到鑽石好多時都會出現P1選SUP

sup carried

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

做SUP緊唔係代表比人CARRY上去
係D實力低既人先以為SUP易玩,低端諗法
SUP既反應同地圖觀係唔輸比中上路
玩得唔好隨時送雙殺
玩得好隨便CARRY中上JG
因為玩得好既SUP可以同時拖住敵方JG,等中上JG可以打出優勢,SUP並唔係只有帶眼插眼既功能
冇SUP AD邊顧到敵方既情況,敵方既動向,敵方既意圖,冇SUP幫忙留意隻AD玩春袋
睇少SUP既功能其實你可以叫佢AD 單下

笑傲無雙

SUPPORT肯定係比人CARRY

插眼係低端場作用有幾大? 我只可以話 十個有8個AD都唔會可以及時留意到小地圖  然後被GANK死
中後期更加唔洗講  只要見到對面係眼位落單  幾個隊友想殺  唔等人  之後就比人5個圍嘔  1波GG

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:03 PM , Processed in 0.067128 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存