2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之幸福 唔諗咁多del game
返回列表 發新帖 回覆
樓主: sing444292
go

[閒聊討論] 唔諗咁多del game

以前D ONLINE GAME都係冇得自動行~~~
咪又咁好玩~~~自動行係FOR 方便//懶人~~~~

算把LA你地係都要話懶
冇計我番夢歷打團好過

玩過星曲WEB

兜個圈話自己唔係懶 係市場需求

我成日試玩新game, 但依家d game無一隻係長玩
因為真係好悶 , 全部自動波, 單靠自己1個就可以玩咁, 打副本時間又短, 個個都唔洗出聲, 唔洗溝通" 無聊到極
以前魔1果陣好玩, 無得輸, 果陣時學生窮都要買點數卡去玩
因為大家係要團體合作, 會傾計講笑, 解任有難度, 有挑戰,            依家d得意game,好似自己1個人打機囉 = =

玩個d 方便game跟本識唔到d 朋友

點解會悶因為得自己玩同太機械

幸福都有地方唔係幾好升lv個到係最痛苦

一來打一場打n年

二來又係機械咁團升走位頂位

悶到想爆粗

但隻game玩pvp 國戰係用腦同技術這點係吸引

又可以識到好多人

=.="咩叫懶咩都唔做就叫懶
講真我勤力過好多人
你唔知就唔好話人懶先
團體合作..傾計講笑..挑戰, 的確我都好認同
但要人下下搵攻略玩睇1頁打1圈
跟住份攻略咁直升=.="(咩難度AR咩挑戰)
跟住大家鬥快洗怪屈LV刷裝咁就好好玩=.=?
遊戲係開心咁玩自由咁先真
我係有理由先del game  咁就比人屈懶
問心果句我玩夢歷每次活動都打成800-1200團  我比1般玩家打出幾倍有多叫懶
你地冇道理就屈人懶笑

lc010516  唔係歧視你 我覺得你post既回應 都對隻game 表示歧視 我想問返你咩game 先係最好??? 世上冇game係完美 但係評game 評埋其他人想點 你想挑交打?? 唔吊你真係唔化   發表於 13-11-6 08:02 PM

笑傲無雙

sing444292 發表於 13-11-4 09:59 PM
講真我勤力過好多人
你唔知就唔好話人懶先

咪唔撚好玩囉,,,,,,,講咁多托柒,,,,,,,,,,,

十週年勳章(賀詞)

sing444292 發表於 13-11-4 09:59 PM
講真我勤力過好多人
你唔知就唔好話人懶先

淨係睇到你話洗怪屈LV刷裝 已經唔洗睇落去
你連隻GAME都未了解過
相信都無咩討論價值
講真 你話你自己勤力 但行步路都辛苦 可想而知你有幾勤力:)

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

講真我勤力過好多人
你唔知就唔好話人懶先

你講左你係第2隻GAME好勤力
唔代表你玩依隻GAME有努力過
我唔知你有無係GAME問過人點樣玩,個NPC係邊
但係係2KF無問過人你就開POST要DEL GAME
點解你唔可以"努力少少"開POST問人個NPC係邊
睇攻略唔代表你要完全跟足
個D只係建議
你可以走出自己既路
如果現實生活你係咪人地話你知條路最好行你就跟足哂人地所講?

係LO
又冇外掛 升LV要手動
都唔知咩垃圾GAME

黑之月  又唔使咁真心既sosad  發表於 13-11-8 04:13 PM
黑之月  又唔使咁真心既sosad  發表於 13-11-8 04:12 PM
lc010516  好行唔送  發表於 13-11-6 08:06 PM

建議樓主去搵d 外掛多多 日日掛機自動升lv 既game 果d唔方多人玩^^

網蟲d game岩哂

講真我勤力過好多人
你唔知就唔好話人懶先

又話勤力,但又唔肯自己行?!仲有打機勤力?讀書勤力就話你叻姐,如果你打機打到讀書甘就算啦,你番去玩D唔洗用腦既ONLINE,88唔送喇

樓主......好行唔送

返去"玩"你既禁個制就行去解任.有埋內掛既 "online game"

ETRNALSUMER 發表於 13-11-3 10:45 AM
好耐無係2000FUN POST過嘢!

睇到 sing444292 的內容,我真係覺得好感慨。

仲有魔1做得最好就係玩家同玩家之間好多溝通,唔會單機game

我都係新玩,咩都要盲摸摸......我接受幸福online操作既方式(好難出到幣商同掛掛)岩晒我

好在有攻略可以睇返

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章

其實幸福算係我第二隻最喜歡的遊戲0.0因為真係難有幣商同外掛, 真正同其他玩家互動一同合作日本創作的真正遊戲,
其實玩遊戲只在識多D人, 見下高手, 本人無記錯--這遊戲如果係港版真的有差不多8-9年無開了, 如果不懂玩就去攻略看看, 我之前都發了POST,當然如果你玩其他國都可以自己上下睇住玩, 如果真的沒興趣你可以番去玩番有外掛自動行走任務的遊戲:例如夢之歷險個D, 本人都玩佐好多年線上遊戲了-- 但始於覺得有外掛的遊戲不太適合我, 但係你說
1.地圖唔清晰 (其實己經好好, 因為日版己經一早有人出了地圖給玩家看,不憧米自己睇下--, 雖然幸福係有很多死路但如果你行多幾次/陪下人升相信你自己都很快知道怎行了, 我就真係不覺得不清晰了)
2.任務連個npc都要揾死人 (任務酒吧NPC 的確改佐名真係很多新鮮的感覺--,但係日版己經有詳細攻略給大家看解任務, 而且任務真的不係很多.. 如果任務很多反而真係搵死人-_-玩死人-.-, 幸福任務主要係酒吧(一個地方接去另一個地方交就係甘--可以有翼FLY 回城) , 主線任(主線任頭幾個不算太難可以自己解下, 但到了高級的就真係要組隊一同解吧--還記得羅國主線40-45升等的主線任以前我係解佐半日--先完) 和做裝配方任務 (拿物品換配方整裝備) , 所以任務NPC不是搵死人, 而係要你自己親自看看NPC在哪--)
3.冇自動行路 (幸福就係沒有自動行路, 但係就係甘先係幸福的優點, 因為幸福任務不多, 得個3款任務主要你們打如2點, 所以大家可以自己親身行下解完主線的感覺真的很好呢! 你唔會係其他遊戲有這感覺, 這遊戲賣點就係劇情, 如果連自動行路都有, 劇情就不用看了,直接解任完任升等就可以== 這遊戲升等係一定要努力出外打怪陪人升等,  解主線/任務 係為了技能,技能版和增加上限30-35, 35-40, 45-50...等等等等, 就係甘我只喜歡玩幸福)
希望樓主自己想清楚先說, 如果你覺得真係沒興趣就可以離開._.

ETRNALSUMER 發表於 13-11-3 10:45 AM
好耐無係2000FUN POST過嘢!

睇到 sing444292 的內容,我真係覺得好感慨。

魔力1根本係神作。到以家佢只係太多年僚晒玩家而已。
佢既玩法同設計係嬴晒以家所有ONLIE GAME
淨係捉寵賣裝修裝鑑定以家個職都可以係GAME生存。
仲要排隊。你有咩GAME可以做到好似現實FEEL既社會形態丫。
睇佢都係小朋友。當年神作之一既龍族我諗佢都未玩過。

我玩過N咁多隻GAME幾乎全部都排第一。
講真D玩法點NPC就去打怪位點NPC就自動行。真係曬到嘔。
升級更加唔駛講回合制ONLINE GAME收左皮之後既新GAME。
全部都係單升KO  組隊反而仲小經。都好耐未玩過一隻組隊經同單升一樣了。
玩新GAME上頭十果D人可以講你知永遠都係1個係到打怪。同單機係無分別。

ricklee915  因為幸福組隊有加成(如5個人有5倍經加成),所以會同單升一樣組  發表於 13-11-7 06:37 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
sls17514 + 1 魔力+龍族!!!神作無誤

總評分:  Good + 1   查看全部評分

kfdlilii 發表於 13-11-3 06:23 PM
其實搵下攻略都可以搵到路
問題係好多任唔可能一個人玩, 一個人根本除左送一星書就乜都做唔到
但隻GAME又無 ...

你唔好懶啦。公會我眼見唔小。
多開我見過有DLV既都係最多3開。5開既真係未見識到。
加上以家叫隊D人我發現係酒吧入面。
我係米國的。加上組人升我唔覺幾開既會唔組人。
因為組隊多人都係一樣經。

講真每隻回合制既GAME我都有玩真係好好玩回合制GAME。
吹水一流。  石器  魔力 童話 吞食 天外。回合制GAME有邊D唔好玩丫。
出親都KEEP得好耐。以家果D 1星期唔駛封頂。之後人咪跳GAME囉。

夜小卒  小白龍上水 lol  發表於 13-11-7 04:41 PM
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 08:22 PM , Processed in 0.037094 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存