2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Chain Chronicle [騎隊玩家請進] 大家放邊d騎角入隊
返回列表 發新帖 回覆
go

[騎隊玩家請進] 大家放邊d騎角入隊

十週年勳章(賀詞)

最近酒場up
小妹抽左聖都, 終於都中護手,9叫..(最後仲要中左6隻9叫
我有突1司祭, 突1護手, 突滿自由, 突滿9叫, 突3花奶
(冇聖王女,冇絢爛 )

想問下, 大家認為騎隊邊d角色最實用而且經常放入隊

我一般放 突滿自由+突1護手+突滿9叫+突3花奶

超上級果陣好唔好拎走隻9叫 突1司祭+突滿自由+突1護手+突3花奶?
定係換走自由 但我又驚冇力, 同埋自由普攻暈boss又好好用

因為我最近先抽到buff騎,想問下大家意見

十週年勳章(賀詞)

我覺得一般可以放 自由+護手+叫騎+司祭    可以唔需要放奶
超上級的時侯我會把叫騎拿走換上花奶; 自由係主力輸出
而且叫騎最大實力就係防止怪物達陣及清怪能力高; 我覺得有司祭坦同護手清怪唔太需要叫騎

我騎隊係放 絢爛,司祭,向日葵,自由  後備放護手(因為護手實在太樣衰 )
朋友多數會用司祭/王女
超上級會把自由拎落黎換上神秘歌姫 每WAVE全體回40%血+1珠15秒減傷

十週年勳章(賀詞)

藍藍._. 發表於 13-12-14 11:22 PM
我覺得一般可以放 自由+護手+叫騎+司祭    可以唔需要放奶
超上級的時侯我會把叫騎拿走換上花奶; 自由係主 ...

超上之前第一次打係死剩司祭同花奶
果陣冇9叫同護手,所以 自由+司祭+花奶+魔神

嗯..我明白你既意思
我覺得超上放自由應該會輕鬆d,始終又夠力 (我而家後備+5%攻,連buff,自由打到992)
咁唯有9叫落場換自由上場啦
對護手始終有愛
p.s.我覺得護手好令仔

不過因為司祭同自由升滿, 我而家通常係放新抽角色吸經打任
主要都係超上級選角既困擾

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

騎隊BUFF時代,
司祭已經唔係核心隊員, 打超上亦唔會慢慢玩,慢慢磨
往往都係速戰速決, 最重要既係成隊都高攻
你本來果隊突滿自由+突1護手+突滿9叫+突3花奶 已經夠洗

有花奶回血...跟本唔洗要用到司祭

試下將司祭轉砂騎
砂騎技能太強 WOW 毒死你

藍藍._. 發表於 2013-12-14 23:22
超上級的時侯我會把叫騎拿走換上花奶; 自由係主 ...

gay騎個樣不知幾好j
btw我聖王女 鳩叫 不良奶 不知所謂team
冇乜點研究點砌隊

S!u粉  玩CC都係有咩就用咩,都唔到我地揀OAO不過我咁岩騎隊多左件所以真係好難取捨~0~  發表於 13-12-21 03:22 PM

如果可以當然留石抽埋聖女 3大輸出BUFF騎同隊 第4隻就.. 手頭有咩用咩 (其實鐵面唔錯)

個人暫時就係 聖女 gay騎 鳩叫 司祭 < 實際用過之後 其實司祭真係唔係太適合係純騎BUFF隊生存 但未有其他騎只可用住先..

十週年勳章(賀詞)

aesopf84445 發表於 13-12-19 01:53 PM
如果可以當然留石抽埋聖女 3大輸出BUFF騎同隊 第4隻就.. 手頭有咩用咩 (其實鐵面唔錯)

個人暫時就係 聖女  ...

兩次聖王女抽卡活動都中大伏  冇希望
不過如果遲下萬一中聖王,我打算放佢後備
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 04:15 AM , Processed in 0.032174 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存