2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 已del game 但仲有留意<九陰>消息既朋友 請進來交流一下 ...
樓主: tszlok
go

[閒聊討論] 已del game 但仲有留意<九陰>消息既朋友 請進來交流一下 [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

☆無賴★ 發表於 14-2-10 11:18 PM
我唔玩既原因其實係因為太悶
每日都係打打打
沒乜特別野玩

門派3套+埋鎮派 4套 其實真係好悲哀
金庸門派都起碼多九陰幾倍....
咁平心而論 丐幫1~2內時期唔算突出既
係2內開始有左武技點先叫ok
1內果陣都幾悲劇

tszlok 發表於 14-2-10 11:22 PM
門派3套+埋鎮派 4套 其實真係好悲哀
金庸門派都起碼多九陰幾倍....
咁平心而論 丐幫1~2內時期唔算突出既

一時就比人托到天咁高
一時就賤過袋底泥
咁樣玩其實真係唔好玩
應該一直都實力均衡先有意思
而唔係官方所強調既  無左邊個門派都唔得
極樂三內時期   做坦又得 做輸出又得
咁少林要黎托?

☆無賴★ 發表於 14-2-10 11:28 PM
一時就比人托到天咁高
一時就賤過袋底泥
咁樣玩其實真係唔好玩

agree!~所以都係睇下佢d更新 改動好過
宜家係2kfun 睇下人哂命 互插下 仲過癮

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

簽名被屏蔽

如龍╭ 發表於 14-2-10 11:54 PM
會五會遲D收P-_-

大部份遊戲都有收皮既一日
只係光榮結束定磨爛蓆拖到最後一刻既分別

退左game但其實覺得隻game本身幾好
我玩果陣套路較平衡 有錢人都唔係1打10
我覺得黑書 開紅無咩問題因為我奪唔到書都會黑LOL
退的原因係因為新出套路愈黎愈OP
打副本好鬼悶 打黎又無咩用 就退了

最好玩果陣都係入魔塚1個公會打N個

已del game間中會返黎睇下江湖事既路過
主要因為外掛太猖獗+不斷爆ac,果斷走人
我係最舊開ser就玩果批,洗唔洗報id架= =?

lcl_Arthur 發表於 14-2-11 08:33 PM
已del game間中會返黎睇下江湖事既路過
主要因為外掛太猖獗+不斷爆ac,果斷走人
我係最舊開ser就玩果批,洗唔 ...

如果係港服最初果批 而又出名既話
我可能會有D 印象既XD
我只係藉藉無名既玩家
所以唔先報上名來啦XD

無論係畫面、操作度、順暢度都係一流,遊戲亦都極度多元化,甚至多出一個極有驚喜的奇遇系統。而且經驗系統竟然係唔洗打怪,卦機有得升,更加可以學埋人地門派武功,套路多到數之不盡。

戰鬥方面,從來未試過有一隻網遊有如此水準,所要求的技巧、走位、連技,每一招每一式的運用,甚至乎要理解對手的套路,細心觀察對手的起手同BUFF,簡直係一等一的精心設計!!!

至於你地所唔滿意的代理,我一向都好少理會,我只要求遊戲內的東西不要太貴,例如月費、馬匹、99金套路等。

小學雞方面,我認為全世界都有,每個人有自己想法,所以小學雞好少能夠影響到我。而且請各位記住一點,看一個人的身價,看他的對手,小學雞=不用理會

我離開遊戲主要原因是找不到志同道合的同伴,玩網遊最重要就是同伴,一個班底,一個團隊。肯做肯合作的人一個一個離開,新的班底只有自私的人,只懂說出要求而不出手幫忙的人。然後再找尋新的同伴時發覺已經不再有這種人了。

回覆 萬能俠乂 的帖子

俠哥會唔會再玩返

回覆 伏虎民工 的帖子

請問你係?

萬能俠乂 發表於 14-2-12 12:09 PM
無論係畫面、操作度、順暢度都係一流,遊戲亦都極度多元化,甚至多出一個極有驚喜的奇遇系統。而且經驗系統 ...

畫面、操作度、順暢度都係一流
呢點非常認同 九陰的確係國產小數既佳品

遊戲亦都極度多元化,甚至多出一個極有驚喜的奇遇系統
可惜獎勵太差 令到部份玩法 幾乎冇人玩 e.g 刺探(小),巡邏(極小)
而奇遇系統 雖然創新 但亦有副作用 令人又愛又恨
有人1日3奇遇 亦有人半年都冇1個小奇遇
雖則話奇遇可遇不可求 但其實都係用黎安慰下自己
玩得耐 眼見人地有 自己未曾遇過 不多不小都會有D心灰意冷
縱然有部份奇遇可以刷出黎 但刷出黎既又有咩意思

學埋人地門派武功,套路多到數之不盡
呢點可能為大部份玩家所喜
但其實小弟一直都唔太鐘意
甚至當年都曾經係國討向版主反映 結果
一黎 會搞到門派武學世界大同 咁何必要分8大門派呢
縱然鎮派冇得奪 但唔小有用既招數都唔係鎮派之中
最終只會搞到人人學齊 門派混亂
二黎 以"真武俠"為旨既<九陰真經>
敢問一聲 有幾多武俠小說正派會咁積極去學邪派武功
正邪縱然難辯 但都唔係咁大規模既集體偷學別派武功掛
再者 偷學別派武功 本來就係江湖大忌...
反而呢樣先係遊戲內既重點活動 有點可悲

戰鬥方面
九陰前期的確仲可以做到你所講既優點
去到宜家 上述優點已經不復再
演變為"格硬黎",鬥先手連一套,鬥神裝

代理問題
月費只係覺得佢有下調空間 但尚可接受
馬仔同99金 在我角度而言 我用不著 所以無太大所謂
外掛連開發商都搞唔掂 我都冇諗過G1 會去處理
但我唯一唔鐘意代理既原因係拍賣
蝸牛出新野 大部份玩家都可以自己買
e.g 赤炎鳥 白鵰 之類既靈寵
但G1 係要拎去玩拍賣
平民玩家既想買 幾乎無可能
本來與眾同樂既物品 都變為高富帥既象徵

小學雞方面就不多加解釋了
之前都講左太多

至於閣下退出原因  小弟都深有同感
小弟於開服之初亦曾希望組出一個類似大陸公會既團隊
所以於開服之時亦不斷教導新人,提供基本所需
送出之物當時不下於十數錠
對敵心得更傾囊相授
可惜事與願違
羽翼漸豐開宗立派有之
倒戈相向有之
利益為先亦有之
或者係我過於天真 遊戲始終都係遊戲
交心便輸了

個人意見 睇完就算
任何筆戰,小學雞均不回  請自重
已有 2 人評分Good 收起 理由
yin0719 + 3 精品文章
萬能俠乂 + 2 同感

總評分:  Good + 5   查看全部評分

回覆 tszlok 的帖子

其實我一直想同你地講SORRY...我離開咗幫會一直都無番過黎....

comm1234 發表於 14-2-13 02:18 PM
回覆 tszlok 的帖子

其實我一直想同你地講SORRY...我離開咗幫會一直都無番過黎.... ...

傻啦 浩軒~
你就算離左會都仲有同白悠聯絡
而且都起碼叫KEEP到朋友關係
已經算唔錯架啦~起碼大家係街見到對方有事都會幫忙先啦
所以真係唔緊要 反而我同你之間既交流就甚小
主要都係小白悠同邙略指導你
say sorry 果個係我就差唔多

99真是越出越出多 不過大同小議 價錢到可以接受到 其實距出甘多 d人夠用就5會再買 ! 當年石器未汁到是靠賣商寵
至於門派武學鎮派 除左武當 少林之外 其他到ok  奪書2架到有5 6層 其實我唸會5會有新門奪下書 因為入勢力只有奪是無護書 謀程度上哩講好數下!
謀d門派如丐幫好似比人過份神化 !聽人講玉女是剋制打狗!架下1s d書架好多不死身架開太是到玩...開完之後又攬雀 謀程度影響左d護書架玩家(群戰計)單p應該玩打狗多
暫時看平民玩家到仲有空間可以生存!到是個句有對比之下 其實算幾好 其實好多人到5打架做生活賺錢到有5少 到是1種樂趣
至於小學雞1s 嘴炮到有 但比較斯文d!

回覆 萬能俠乂 的帖子

垃圾君子賢弟 唔知你仲記唔記得

以前就好玩 現在玩裝備同套路多過技術
港服依家少人到傻 擺攤都係得二十個左右

lung753951 發表於 14-2-14 03:25 PM
以前就好玩 現在玩裝備同套路多過技術
港服依家少人到傻 擺攤都係得二十個左右 ...

有次上九陰睇下新風景
君子門派倉1個人都見唔到
門派頻都冇咩聲氣
君子堂凋零至此 嗚呼哀哉

冇玩好耐了

起初因為朋友漸退GAME 幫會散 有退之意
後來因為開發商真係太唔掂
(忘記武俠初衷  平衡極差  99金)
再加上1SER已無激情 一線坐大

不得不說開服~3內初期係我玩過ONLINE入邊最創新最好玩
潛力好夠 可惜發展方向錯哂...

9090678 發表於 14-2-14 09:36 PM
冇玩好耐了

起初因為朋友漸退GAME 幫會散 有退之意

同感 所以九陰真係幾可惜
錯過左1個輝煌既機會
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 07:56 PM , Processed in 0.038951 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存