2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Puzzle & Dragons 求火龍女教學
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 求火龍女教學 [複製鏈接]

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

話說IOS有hk/tw版pad已經有幾日啦,咁除左日本ac之外我就拎左個火龍使ac係hk/tw版度玩,雖然火龍女無論邊方面都好吸引,但始終有小小組隊上/技術上既問題想請教下火龍使既玩家。
咁首先,火龍女既隊長技就係惡魔type2.5攻,回啦,我就上網search過一d火龍使既玩家隊伍放法,就發現大多數既火龍使都會放火赫拉/究進赫拉,但小弟仍味去挑戰任何降臨,主要原因就係唔確定0石過唔過到,同唔想死搞到浪費左D體力,係我既box入面惡魔type既話就有2隻火龍女,惡魔波利王,冥府神,暗玩具,暗豐收神同埋代明天究進既暗奶仲有一d就無關痛癢既惡魔啦
1.我就想問一問火龍女+火龍女+惡魔波利王+冥府神+暗玩具龍既組合得唔得,無火赫拉既強化珠會唔會差好遠?
2.另外因為火龍女就係火同暗屬,如果暗玩具龍究進左就會多左水副屬,咁樣會唔會影響左火龍女隊打木系降臨?咁到底應唔應該究進暗玩具龍?
3.火龍女主動技能既時候,排珠應該係一行行6粒6粒咁定還是要好似平常3粒3粒咁排,我見上網d人話3粒3粒咁排好似攻擊力會大大增加,但咁咪浪費左火龍女既主動技能?

1/2. 少左火赫拉變加珠正副屬大概少左百幾萬攻左右
3. 3.3咁排我慣左係打小王/倍率隊先咁排 最好火龍女就橫列好D
已有 1 人評分Good 收起 理由
A`Four + 2 感謝

總評分:  Good + 2   查看全部評分

六粒橫排要睇覺醒技屬性強化夠唔夠多  得一兩個就真係三粒三粒堆combo好d   一個屬性強化加十%傷   一個combo加廿五%

暗玩具龍多副屬唔會影響輸出話少左  反而進化左三維方面高攻左    唯一壞處係有機會比木惡魔之類封印   不過覺醒左會有一個封印耐性

強化珠係對輸出影響好大  一粒加六%傷  三十粒同屬係2。8倍  一半都有1。4倍  隊伍倍率乘番格離個1。4倍或者2。8倍   個數係好和味          手機發文  分開回請見諒

有錯歡迎指出   未必岩曬

比個意見你..
暗赫拉個地下城所有怪都無技出
所以有倍隊+綠奧OR超根性要過關應該無乜難度的
我以前打就係用大蛇+路西法去磨
初頭4關真係見多隻大惡魔都隨時死
頭幾次打係不停1石1石咁派出去
後期用新木和+綠奧就易打好多
隊員搭色轉心 如水奶 玩具龍
暗赫拉扣12354
滿血時綠奧就食80%
即係扣得2500倒
有滿覺水奶+滿覺綠奧有消珠已經自動回1000

其實我覺得有時未必需要太執著於純色隊
過到關先係重點
至於火赫拉
搭火奶點都會安全D
頭4回合企定任打
跟住1回合出盾

同埋其實體力唔怕浪費唔浪費丫...你11點開地下城就去打
跟住應該都差不多訓覺啦
跟住到你中午食飯又可以打多場了
仲有一樣野
有時唔需要太介意0石唔0石
如果唔係100%跌蛋當然唔建議你食石
因為本人試過食親石都係出寶箱
但係如果100%跌蛋就唔怕食喎
用5石甚至10石去打一個降臨
好過你5石10石去抽星蛋啦
你敢話你抽蛋必抽金?
當你真係必抽金
你敢話抽到的金蛋必定有用?
這遊戲是玩運氣的
不論抽蛋定打地下城
或者食石回體力都得丫
好多人谷到有100體力跟住食石打超金或者降臨升技

記住
呢個係遊戲黎咋
俾你娛樂架咋
使唔使咁認真?
game就間唔中都會送石既
課金非課金都可以玩
我早幾日先用左差不多10石去打別西卜
30倍隊
係唔齊珠
可以點?
只係我需要佢砌惡魔隊
10石值唔值得就見仁見智
事關我係由11點開地下城打到第二晚10點幾先咁衝動用咁多石去打

如果我係你我就會衝火赫拉
隊頭隊尾火龍女惡魔6.25攻
放左火龍女技再放惡波利技變18.75攻(惡魔3倍攻)
放埋火赫拉技變52.5攻(火暗珠全變+珠 每粒+珠1.06攻 30粒就2.8攻)
唔知你夠唔夠打超地獄啦
不過食石回體力打地獄就可以考慮下

順帶一提
唔係只有木系降臨會封水寵
火赫拉都會封水寵

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

咁講真 就算隻GAME係有成日送石都好 都無理由特登打去哂石復活咖姐 1石去到100體既時候已經可以打2場降臨 咁0石過既話1石可以拎2隻寵 咁唔係仲好咩 因為我都算係課金玩家 依家已經0石過到超龍果 魚旦同宙斯 火拉味出 依家仲等緊 火龍女都升左技

A`Four 發表於 14-3-16 03:10 PM
咁講真 就算隻GAME係有成日送石都好 都無理由特登打去哂石復活咖姐 1石去到100體既時候已經可以打2場降臨  ...

打番黎既寵始終都係唔及部分抽番黎既寵勁  睇覺醒技 主動技 同隊長技己經知咩事
A`Four + 1 THX

總評分:  Good + 1   查看全部評分

A`Four 發表於 14-3-16 03:10 PM
咁講真 就算隻GAME係有成日送石都好 都無理由特登打去哂石復活咖姐 1石去到100體既時候已經可以打2場降臨  ...

如果真係有咁既能力,就唔洗諗食唔食石復活啦
等級未夠又想快d有,咪唯有食石,呢個係捷徑黎
你鐘意一個月後升哂lv先去打冇人會話你錯@@
但我1石解決哂有咩問題?_?

對新手而言,最緊要理解自己條路點行
石頭只要用係岩既地方就可以了
e.g.開格,回體....
例如未夠100體就唔好食石回體呢點有所保留
100體打超金係升得好快,但只for好多石既人用
超金一場最低工資4大金+1龍王 = 1.5m*4 + 7.5m = 13.5m exp(光暗計)
2場 = 27mexp
打普通金屬龍養企鵝計,當80體可以打4場,每場最低工資4星1銀/5星(唔計亂入龍王)
每場可以養2隻企鵝,80體4場即係8隻,每隻45000*8 = 36m經(同屬計)
其實同超金比唔會差好多,當然超金都唔係場場最低工資
而平時既企鵝仔/龍葵係用平時冇野打既體力去儲,其實更容易上路

呢個係一個例子,唔好人話乜你就話乜,有時要自己用用腦分析,揀一條適合自己既路黎行
復活咪復活~比幾粒石身心舒暢,有何不妥

A`Four 發表於 14-3-6 07:21 PM
話說IOS有hk/tw版pad已經有幾日啦,咁除左日本ac之外我就拎左個火龍使ac係hk/tw版度玩,雖然火龍女無論邊方面 ...

回樓頂

1.我就想問一問火龍女+火龍女+惡魔波利王+冥府神+暗玩具龍既組合得唔得,無火赫拉既強化珠會唔會差好遠?
2.另外因為火龍女就係火同暗屬,如果暗玩具龍究進左就會多左水副屬,咁樣會唔會影響左火龍女隊打木系降臨?咁到底應唔應該究進暗玩具龍?
3.火龍女主動技能既時候,排珠應該係一行行6粒6粒咁定還是要好似平常3粒3粒咁排,我見上網d人話3粒3粒咁排好似攻擊力會大大增加,但咁咪浪費左火龍女既主動技能?

1:樓上有解,配上火龍女主動技最大差距係2.8倍,當然要有一隻,火赫拉本身三圍唔錯
係你仲未抽到一隻理想既神之前,佢絕對係高配合度既隊員黎

2.其實暗玩具究唔究進要考慮既並唔係究唔究進
能力相差不遠,滿級計究進當然三圍有係錦上添花
最終其實你唔會放暗玩具入火龍女隊
火龍女隊回復力極高...根本平時有預留心珠已經足夠有餘
隊員選擇我會揀龍女(l)/暗lin/吸血鬼/火赫拉/高能力值惡魔寵(or吸血二號?)
冥府神我知好多人都鐘意用,但我比較鐘意吸血鬼
第一,5turn技絕對優勢
第二,平民寵但有神屬三圍

(但老實講,火龍女我只會拎黎做隊員-,-)

3.巴哈有文章提過,橫排超過5個既時候輸出比combo多
正如樓上所講,combo=0.25%    &    每橫排=10%
但你隊野火暗二屬,唔係純色,都好難砌到每屬5個橫排@@
所以砌combo吧,須要全體攻擊時另計

最後...火龍女起手真好呢....幸福的伙子
巴哈都有文講過火龍女起手路程
冇抽神,38日(定46日?)297火龍女
有興趣可以上去搵搵
A`Four + 2 THX

總評分:  Good + 2   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 10:43 PM , Processed in 0.031332 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存