2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 我好掛住剛開服既九陰.
樓主: 水浸
go

[閒聊討論] 我好掛住剛開服既九陰.

有冇2ser人打番篇

回覆 水浸 的帖子

女你死人頭,0分重作

關我撚事阿!?

我記得你地
BTW 排下版丫 睇得有D辛苦

回覆 水浸 的帖子

你講果個東方錚, 我見過好多次, 成日係金陵出沒, 之前掛既牌頭係無量幫主

係水浸佢地入左神判之後.佢地都有機會打世BOSS.因為幫會與幫會之間講好左一星期分不同幫會打.可能星期一邪教.星期二一代名將,星期三神判等.
好記得有一次.水浸,木狼及神判等人一齊打世BOSS既時侯.水浸佢地打得好落力.希望可以快D打完有得ROLL野.但係當水浸佢地打到世BOSS就死既時候.一班”[西]皇居”既人就係世BOSS個頭上面從天而降汁左隻世BOSS,水浸佢地當場呆左,就係咁.個次世BOSS就無左啦.
後來,幫會之間慢慢就出現左問題.原因好似係因為練針引起.結果神判線的幫會就要同邪教線的對立了,就係咁.水浸就要開始面對九陰江湖上.兩一盟線之間既對決了,兩大戰線開始不久,”魅惑嶺”亦成為了邪教線之一.
其實水浸加入兩大戰線之一,唔係因為想贏,唔係因為成為江湖上獨大一分子.水浸打交,雖然唔係話幫到咩大忙,但係水浸依然要打交.係因為水浸想守護佢個家.

係兩大戰線對立之際,蘇州亦成為兩大戰線交戰之地. 水浸就係兩大戰線交戰高峰期間.水浸再次見番東方錚.見番佢既時侯, 東方錚已經成為”無量”既幫主.可能係佢自己創立.
兩大戰線交戰,難免有人會頂唔順退幫.於是水浸,茶賢決定開幫挽回番流失既人.創立了水浸茶賢第一個”聚劍門”.因為”聚劍門”係水浸同茶賢創立.所以比女神翼翼改左個花名叫”茶水幫”= =
“聚劍門”創立之後.水浸佢地加左兩個新成員入幫.一個叫”凌賢”,一個叫”風清”佢地兩個都為聚劍門帶來左好多歡樂.聚劍門慢慢開始多左小小人識.
就係E個時侯.有個叫”崔逸晨”既人,係”淚光幽醜”既幫幫搵水浸.
崔逸晨:水浸,你仲記唔記得我呀?
水浸:下?你係..?
崔逸晨:我係徐少澤呀.你真係唔記得?
水浸:徐少澤…?呀!係唔係秒殺天下既幫主?
崔逸晨:之唔係我囉!
就係咁.水浸一開始玩開既朋友再次出現係江湖上了.

係水浸同徐少澤(現任教主)相認番之後.茶賢就加多左個新成員入黎.個名叫”七點數字”佢一入黎我地幫既時候佢只係識講”…”同埋”?”所以起初水浸佢地都無咩點理佢.
但係.慢慢就覺得佢有問題.水浸發現”七點數字”周不時都無啦啦打人.令到有人開始對聚劍門不滿.
就係咁.過左幾日到.幫員突然求救.水浸之後發現同門設定左聚劍門為敵幫並見到有聚劍門成員比同門既人打.因為聚劍門只不過係一班新手玩既和平幫.根本無可能與大幫匹敵.
水浸理解一番之後得知同門打我地既原因係因為”七點數字”開紅打佢地既人.於是水浸決定踢”七點數字”出幫.希望同門可以停止打聚劍門.
好彩.係商議過後.可以解決件事.下過事情並唔如意.水浸係事後同番”七點數字”只要唔再打人就可以加番佢入幫.E加諗番起.水浸既決定係錯. ”七點數字”入番幫並無改過.更變本加厲.於是係幫員流失及同門追打之下.聚劍門正式宣佈解幫.水浸亦隱退了江湖好一排.

等下回

好想睇~ 樓主請繼續

支持原創!!其待續集!!

馬騮仔仔 勁到 爆 屠水浸

回覆 水浸 的帖子

點解仲未繼續?

- -睇黎你都係好後先出黎玩弄江湖的人...   難得放假冇野做上黎睇小說

水浸已經離開了江湖好一排,突然江湖傳出謠言說江湖將出現天下變之事. 見到江湖看似有所變動,水浸本來都係無意欲回歸江湖.但天下變後出現左好多事情令水浸十分之掙扎.萬兩金亦同水浸講過要番黎幫手,但水浸都係無寧兩可.最後,過了一段日子,水浸最終決定重反江湖.了解究竟.
水浸回歸江湖後.發現天下真的變了,佢最唔想見到既係,佢個家已經沒有了.加上”聚劍門”亦成為了棄置幫派.水浸無權將聚劍門搶番番黎.於是為了重反江湖之際,水浸決定聯同茶賢重整旗鼓,重新建立”一聚劍門一”.
水浸, 茶賢在”一聚劍門一” 重整旗鼓後,江湖上的好友紛紛到來支持,木狼,令狐獨裁,凌賢,徐典(冷狐)都相繼幫助建立”一聚劍門一”.可惜,月夜蝙蝠卻未能參與其中.
水浸亦決定在天下變之後重新開始,希望過往既事我可抹去.於是水浸決定改名換姓,成為”伯賢乄”

水浸成為”伯賢乄”後.佢周圍招攬幫員期望可以壯大”一聚劍門一”.因為”一聚劍門一”係係兩個九陰江湖合二為一之後先建立而成,所以招攬成功的幫員亦意外的多.
係”一聚劍門一” 建立而成之後.令狐獨裁亦幫助我地提升戰鬥力,幫助我地整左好多武器加強我地實力.就係咁. ”一聚劍門一”既實力就慢慢開始變大.
但係,當你變大既時候,就會出現一班人無故阻攔你地.
係我地”一聚劍門一”.自己有自己玩既時候,突時傳出一D打鬥件事,原來係有兩塊幫地做左聖主既”凌霄殿(凌)”無故向我地發動攻擊. 伯賢乄(水浸)好想去了解事故原因.但一直未有回應.於是伯賢乄(水浸)決定用英雄帖向”凌霄殿(凌)”問個究竟.最後都係咩都問唔到. 伯賢乄(水浸)係無能力既幫主求助之下,都唔知應該點做.因伯賢乄(水浸)從未試過因無理由或唔知情既情況下比人打.唯今之計,伯賢只能夠等待”凌霄殿(凌)”既回應.

係”凌霄殿(凌)”仲未回應個五日.伯賢乄(水浸)望住自己辛辛苦苦建立而成既”一聚劍門一”比大幫不斷欺壓下,有部份頂唔住既幫員都走了. 伯賢乄(水浸)只可以做既就係望住”一聚劍門一”慢慢比人打散.雖然係個係五日入面,我地都打贏過一,兩次,個一兩次主要係令狐獨裁以一聚劍門一副幫主既身份帶領我幫小數成員與對方對抗,個兩次亦係一聚劍門一首次既勝利.但係都係頂唔住.
就係第五日之後,”凌霄殿(凌)”終於作出首次回應打我地既原因,原因係”我地有人串親佢地既人”,但係”我地有人”個個”人”佢地到而加我打依篇野都仲未有回應.雖然佢地回應左個原因.但係仍然照打. 一聚劍門一更一度心灰意冷.所以伯賢乄(水浸)比大幫不斷欺壓下,只能低下頭向對方認錯,對方先停止攻打. 伯賢乄(水浸)明白到君子報仇,十年未晚,終有一日會令佢地向我地講番同一番說話.
係事件平息後, 伯賢乄(水浸)發現佢個家回來了!

"事件就快同現時相近"

打到E度先.有人想睇我先繼續

回覆 水浸 的帖子

期待更新

繼續!繼續!

回覆 水浸 的帖子

你好吊人癮

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 04:27 PM , Processed in 0.041925 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存