2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 台版《狩龍戰紀》CCB 至有 HEART 狩龍獵人招募!(招募 ...
樓主: altamm
go

[隊友招募] 台版《狩龍戰紀》CCB 至有 HEART 狩龍獵人招募!(招募完結)

應該好玩

忍影世界

最少 200 字,

個人簡介及參加原因:
主要見到宣傳片而黎,對狩獵同騎乘系統比較有興趣,
回想返去10年前既一D ONLINE GAME
曾參與傳奇製的線上遊戲:
曾經玩過幻想神域
以上遊戲的角色名稱:

附上N年前照片
最吸引的遊戲及原因:
當初會玩主要都係因為遊戲既系統
主副職自由配搭令遊戲性增加不少
其次係當初主打既100層,算係吸引到咁多人玩既其一原因
日系既畫風都唔錯
對《狩龍戰紀》的期望:
希望會主力更新係遊戲內容
例如劇情,新增可狩獵既怪物等等
如果有大更新,希望會增加到新既遊戲系統去吸引多D人
唔好好似幻想神域咁,每次更新剩係出時裝
因為遊戲既內容更新係最重要,最易留到玩家既其中一個要素

冰龍~ 發表於 14-7-5 06:27 PM
最少 200 字,

有心玩既話200字好多

雖然對呢隻game有興趣及期待
但對住呢d活動心淡.....

笑傲無雙

呢啲活動係睇低質作文,我拎笑傲江湖同天涯明月刀(國服)都冇你咁煩。

利申:笑傲完美測試組組員

Alta活動勳章

回覆 惡魔遊戲 的帖子

大陸戈d好醜惡=.= 又要抽 抽完又唔中
之後d賤人夠膽死去拎d號拍賣

話說天涯明月刀係武俠game 新出又高質

大破至尊寶  哩D咪就係有心定無心既分別 招募標題都講明招有心玩家  發表於 14-7-6 09:43 AM
冬成胃.哨  其實200字又有乜好怕 中1都作到  發表於 14-7-6 12:51 AM

個人簡介及參加原因:網遊經驗7年以上,幫忙測試,希望可找出符合港澳玩家的設定跟意見,讓 (狩龍戰紀) 成為下一個 青年必玩的網遊
曾參與傳奇製的線上遊戲:《聖境傳說》、《精靈樂章》
以上遊戲的角色名稱: 說好的妹妹呢(圖片沒有)
最吸引的遊戲及原因:最吸引我應該是聖境吧,因為副本模式跟風格都很喜歡,特別是自由轉換職業 自由度高的設定
對《狩龍戰紀》的期望:希望畫風不輸聖境,可以自由PK開紅,應該開設PVP跟PVE伺服,就這樣 其他有待觀察 3Q

個人簡介及參加原因:小弟只是一名遊戲愛好者,對於怪物獵人類型遊戲非常喜歡,加上有看動漫的習慣,對狩龍戰紀的畫風和形式吸引了,所以想一參這次活動
曾參與傳奇製的線上遊戲:幻想神域
以上遊戲的角色名稱:佐佐木小茨郎(有很多類似名==
最吸引的遊戲及原因:怪物獵人,因為這個遊戲自由度比較高,成功和失敗平均,有挑戰性可言,還有很多時都需要有技術才可以解決任務,並不是只靠裝備和數值
對《狩龍戰紀》的期望:
1基於上一年也有參加幻想神域封測,對於封測時都很滿意,希望公測時不會有過分多大外掛出現影響到遊戲的發展。
2.同一隻怪物不要同一個能力(例如:亞種,特變等),可以令玩家有刺激感
3.在戰鬥時可能會有其他怪物亂入,增加狩獵的難道性
4.希望有時GM亂入可以幫忙狩獵
5.希望這個遊戲能令我結交更多朋友(幻想中認識了1,2個而已==

個人簡介
我個名叫Donald
我從小時候就中意玩
(夢之歷險),因為畫面設計同技能都好漂亮所以一玩就喜歡!
因為以前小時候有玩開(希望ol)所以對於這些遊戲都很有興趣!
我有玩過(夢之歷險)(幻想神域)(夢之希望)(晴空密語)(夢之傳說)等的遊戲!
夢之歷險:夢仔kit
幻想神域:櫻花乂少杰
晴空密語:Love乂L
夢之傳說:Love乂L
夢之希望:乂小刺客乂
所以我剛剛才留意到這個遊戲~
一看到這個遊戲,這個遊戲就深深吸引我了!
我玩傳奇GAME已經玩了8年了!
從小3開始玩(歷險)慢慢再接觸其他傳奇GAME!
所以希望可以令到AC拉~!!多謝
Alta出的遊戲真系好好玩!!希望可以玩到老拉!

冬成胃.哨  一看到這些別字,這個別字就深深吸引了我(高速吸引)=]  發表於 14-7-6 09:55 AM
冬成胃.哨  晴空"密"語  發表於 14-7-6 09:53 AM
大破至尊寶  系列 打錯字  發表於 14-7-6 09:44 AM

Alta活動勳章

拎個CB碼,要你打200字,D小學雞一定做唔到
所以個封測好難出現呢句"暑假多小屁孩"
但係!
明明係服務12歲....
呢個做法好矛盾=.=

回覆 冰龍~ 的帖子

200 字都打唔出就好去死啦,同弱智一樣lv,仲以為自己有heart

冬成胃.哨 發表於 14-7-6 10:09 AM
拎個CB碼,要你打200字,D小學雞一定做唔到
所以個封測好難出現呢句"暑假多小屁孩"
但係!

0.0 小屁孩 每個地方都會有..但係孤掌難鳴..你唔理D小屁孩..佢地又點會搞到你呢

個人簡介及參加原因:
我叫嵐嵐~玩左傳奇GAME都有2年
一上2000FUN見到有傳奇既新GAME
當然第一時間好興奮,立即睇下喇
已經睇左預告片(主題曲)有4次
我希望通過參加CCB去了解更多遊戲既內容同系統
也希望我的體驗可以幫到其他玩家去進行遊戲!

晴空物語  名將列傳 幻想神域

以上遊戲的角色名稱:
晴空:呀嵐
名將:呀嵐
幻想:呀嵐
相就無喇但係有玩既 但係唔高LV.. 次次玩親都係25-45就無玩 好悶 無左種動力係到 反而 (幻想)就係我玩到45既GAME 有100層 又引入左(刀劍)
既情節令人梗+想去玩同UPLV
最吸引的遊戲及原因:
幻想神域
D畫風好令
動作同技能都唔錯
源神好有特色~幫到我手起馬之後打BOOS都無咁易死

對《狩龍戰紀》的期望:
1.希望就唔好死SER拉
2.D人氣職業最好一封測就有,我唔想重練T_T
3.寵物可以多元化D 我唔想佢好似可有可無 出D技要幫到手
4.唔好整日打怪
打得多都會煩+悶....
5.整多D小遊戲 可以同埋D FD一齊玩就更好
6.抽袋出黎D野唔好咁屈機
實比班課金戰士玩死
7.外掛一定要封殺!!!
D GAME通常流失得最多人既原因不外乎外掛
d外掛用不法手段得到大量金錢/道具,造成通貨膨脹
叫d新手點玩到
8.職業一定要公平
唔好偏重某一職業太op 設定好曬先好比人玩
9.角色造型要多d選擇
來來去去都係個幾個髮型同個樣
我都想整個獨一無二既型仔令女出黎
10.情節要新奇
我對一d無聊情節感到煩厭 成日都想esc

紅豆妹  抄得好足,花左小小心思去改字,真係辛苦哂你喎  發表於 14-7-6 01:09 PM
紅茶世代  打個字都要COPY人地#2既野  發表於 14-7-6 12:25 PM

個人簡介及參加原因:
各位好~我是幻想曲R
由我開始接觸網絡遊戲開始已經很多年了
而關於傳奇所製作的遊戲應該是由精靈樂章開始吧
那時候才還是個中學生XD
後來經歷了聖境傳說
還有不得不提的幻想神域
不過這些遊戲的已經成為我的過去
一直以來傳奇製作的遊戲無論是玩法風格畫面角色等等
都是我很喜歡的類型
這次看到傳奇推出的新遊戲
我二話不說就決定要來拿帳號參與測試
希望可以為遊戲出一分力
真的非常希望可以參加這次的測試呢

精靈樂章 聖境傳說 幻想神域

以上遊戲的角色名稱:
精靈樂章:(已經太久之前了 圖片等等都在跟舊電腦一起消失了)

聖境傳說:地球

幻想神域:EarthGuard

最吸引的遊戲及原因:
當中最吸引我的就是幻想神域了
角色我覺得是傳奇的遊戲中最細緻漂亮的
可是令我花了不少錢去打造角色的造型呢XD
剛開始宣傳時的100層深深吸引了我
而在遊戲上實際體驗也是非常刺激的過程

對《狩龍戰紀》的期望:
對於新推出的狩龍戰紀的期望嘛.

當然首先是角色的造型!
希望在時裝方面可以有高由自度
例如上下身配搭 染色系統等等
讓我這些外貌協會的成員可以好好滿足一番XD

然後就是希望遊戲的動作夠流暢
看到宣傳的視頻我猜狩龍戰紀應該是比較吃技術的類型
如果動作太生硬就不能夠好好享受戰鬥的快感了

還有希望在挑戰副本和大型BOSS方面有足夠的難度
不像這幻想神域後期大家只有裝備夠好就可以直衝副本王亂打
而是希望可以有令大家非常緊張!熱氣沸騰!完成後會有超~滿足成就感的感覺

當然PVP也是不可缺少的一個項目
希望會開放個種有特色玩法的戰場
令大家在狩龍的同時龍享受跟其他玩家切磋的快感
就是這樣囉~

回覆 donald520 的帖子

唉~禁我中文一向差啊嘛~
都系想求有GAME玩姐~
認真講句宜家有咩game真系長玩長有噶拉!
系米先

個人簡介及參加原因:
我係Hei,玩過唔少Alta既game,當中大部份都係由傳奇製
我好中意傳奇既game,每隻game都有佢自己既獨特之處
知道傳奇又有新game,當然想試玩一下啦!
希望呢隻GAME可以帶比玩家新的體驗
如果有幸體驗CCB,一定會將呢隻GAME既心得同朋友分享

《幻想神域》Gabriel

《晴空物語》天藍
《名將列傳》Yamasaki山崎

《精靈樂章》緋紅夜雨

最吸引的遊戲及原因:
最吸引我既遊戲就係幻想神域
我覺得佢係畫面同動作上比起《精靈樂章》及《晴空物語》都算一個小突破
成就方面,佢地既名稱都令我出乎意料,可以睇得出製作團隊在設計NPC既對話方面花左唔少心機
源神方面,製作團隊亦令源神同玩家有交流,更可以係對話中追尋源神過去既故事

對《狩龍戰紀》的期望:
我希望《狩龍戰紀》作為一隻新GAME,開服初期就可以維持伺服器既穩定
另外,在職業平衡方面多留意玩家既意見,避免一個職業過強或一個職業過弱既問題
任務方面減少重覆性,加強主線劇情之間既連結,增加玩家既代入感
外掛問題亦必須重視,否則便會成為玩家流失既主因
減少以打怪為主既支線任務,增加小遊戲形式既小任務
藉著不同的副本,鼓勵玩家之間的交流及團結性
以上就係我希望《狩龍戰紀》可以為玩家帶來既新沖擊及期望
希望官方可以多加參考

個人簡介及參加原因:
HI.我叫紫龍/叫我DRAGON都得,其實係因為生活太悶又冇好GAME玩 睇到ALTA又出新GAME
所以又心動又想試下 , 加上以前都有玩過ALTA既GAME 真係唔錯
本人以前玩ALTA其下一隻GAME
((  晴空物語  )) 既原玩家黎,仲有參加過 其所推出既比賽活動(公會PVP比賽)
成班會員可以真人出網吧打比賽 仲要拎第一
所以好想再試下ALTA既新GAME做第一
加上覺得佢好似魔物 但Q板化左 本人超中意玩魔物 一班人一齊追殺一條龍 又講求合作 唔錯

曾參與傳奇製的線上遊戲:《精靈樂章》《晴空物語》《幻想神域》

以下是在2000fun 《晴空物語》當年發表過既心得文
http://2000fun.com/thread-4624020-1-1.html
http://2000fun.com/thread-4647743-1-1.html
http://2000fun.com/thread-4634768-1-1.html
以上遊戲的角色名稱:PDragon

最吸引的遊戲及原因:當然係《晴空物語》, 《晴空物語》呢隻game 係我投資最多 最著迷既一隻game
應該原霜SER 既玩家都認識我 ,由開服以經開始玩 每次有新套裝就全+10
點解咁吸引我因為呢隻GAME 同其他玩家交流性好高
升LV解會任啦,副本啦,PVP啦,國戰啦,世界BOSS啦 全部都要合作交流 所以我覺得呢點唔錯
加上周不時都有定期活動 , 我最中意係D 可以表現自己實力既活動 例如PVP之類
因為呢隻GAME比較平衡唔會話有一個特別勁既職業 又唔會話裝勁就無敵 又要去研究配技能點
我覺得我係一個超港戰 因為中意玩一隻GAME 我會瘋狂咁玩
但我雖然係港戰 但都會照顧一班非港戰既人
我浪費一堆金去研究職業技能配點之後分享最好既出去 又會介紹點配裝
其實愛上一隻GAME 根本唔洗解釋咁多 因為真心覺得好玩所以就去玩 就係咁簡單係咪先

對《狩龍戰紀》的期望:希望《狩龍戰紀》呢隻講求合作狩龍之外都會有好PVP既系統
最重要完全封殺任何外掛,同職業,裝備平衡上落D心思 可以好似 晴空咁 一職多配裝
一個職業都可以多個玩法就最好,一睇就知呢隻GAME 既 互動性高 希望我冇睇錯

都唔知講咩好啦 想玩就玩嫁啦 打咁多字做咩WO:(

Alta活動勳章

個人簡介及參加原因:我叫小兔子 , 參加原因?我只是想體驗一下新遊戲而已,好玩就介紹別人一起玩
曾參與傳奇製的線上遊戲:聖境傳說,幻想神域,名將列傳,,,另外ALTA其下各遊戲都有接觸過
以上遊戲的角色名稱:名將列傳,只參與了封測,和封測作文活動
幻想神域-小麥芽,淚
小兔子就是我
最吸引的遊戲及原因:

最吸引的就是聖域傳說.
有數不盡的副本可以攻略,
超可愛的人物造型,
甚至打BOSS也不覺得乏味,
有強大的物品掉落,.令玩家有沖勁

對《狩龍戰紀》的期望:希望遊戲的流暢度不會太生硬,
然後不會每天上去就是做同一件事.好似上班一樣,
另外希望更新的間距也不會因時間關係變得愈來愈長,

期望 (1):武器有光影系統,自己可以揀光既顏色
        (2):希望 職業平均得泥又要做到每個職業都有自己既特色.
              另外不會著重ONLINE以往既慣例金三角,(坦,補,打)
              更不希望任何職業會有無人組隊的情況
          (3):希望有一個商城點數交易系統
               令遊戲幣流通,和有一個平台,令物價波動不會太多

期待度

個人簡介及參加原因:傳奇出既game有吾少都吸引到我,所以我都有玩傳奇出既game吾少時間。今次呢隻game都吸引到我,就黎參加希望抽中我
曾參與傳奇製的線上遊戲:《聖境傳說》《幻想神域》
以上遊戲的角色名稱:Pisaya  
最吸引的遊戲及原因:   《聖境傳說》 個人認為幾好玩,有公會領地戰,增加公會既溝通同合作,同公會各位齊心打領地拎獎勵。多人副本系隻game拎武器既主要來源,所以通常都會系打多人副本,加上各人有想要既野可以由系統抽俾邊個都系個吾錯既設定,增加互動吾洗成日單機,我比較中意。大職業任轉全部都可以玩曬,玩悶左一隻職可以轉其他職玩,比較少遊戲可以甘玩。
對《狩龍戰紀》的期望: 個人對《狩龍戰紀》既期望都幾高,第一。睇完個"預告片"俾我既覺得系有趣、幾好玩甘樣、仲有《狩龍戰紀》既畫面遊戲風格令我諗起之前一隻幾好玩既遊戲相似。第二。本身有玩開"傳奇'出既Game,因此對於"傳奇"出既Game有幾高既期望。希望《狩龍戰紀》真系好似"預告片"俾我果個感覺 。另外,希望《狩龍戰紀》既劇情系有趣、多元化設定有多d野玩吾洗甘悶、認真重視打擊外掛,吾好有堆外掛令玩家對遊戲無希望 、重視彈機同死ser既問題減少出現機會、遊戲更新準時、搞多d活動吸引更多玩家同留住d玩家,多d人玩先會比較好玩 、重視職業平衡,吾好搞到有d職打副冇人組 及 設定多人既玩法,吾好搞單機做任先升得快。暫時對於《狩龍戰紀》既期望系甘多 ,謝謝。

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 04:38 PM , Processed in 0.039336 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存