2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 台版《狩龍戰紀》CCB 至有 HEART 狩龍獵人招募!(招募 ...
樓主: altamm
go

[隊友招募] 台版《狩龍戰紀》CCB 至有 HEART 狩龍獵人招募!(招募完結) [複製鏈接]

回覆 ngyukman 的帖子

差唔多都係ED喇- - 當然我有爬文 覺得同我諗法有相同既 我直接COPY 再改各自己D野有咩問題

個人簡介及參加原因:
  大家好 , 我叫小癲 . 我由Alta HK 出晴空物語依隻遊戲既時候,我已經支持依個代理.點解我會參加今次依個活動?
因為我一直都支持Alta的遊戲的品質,同埋見到今次依隻遊戲 非常之吸引。擁有新穎既玩法,想預先體驗這個遊戲。
曾參與傳奇製的線上遊戲:晴空物語,幻想神域
以上遊戲的角色名稱:祐手邊乂怒癲
最吸引的遊戲及原因:
晴空物語
  當時的推出的多款遊戲之中,我覺得晴空物語最特別。因為晴空物語的所有角色都是以迷你化的形象出現的,雖然是以2D遊戲推出,不過人氣也十分之高,後來晴空也變化了,變做3D。也可以看得出,代理也重視這個遊戲,晴空的職業雖然不算很多選擇,我在所有遊戲之中,第一次玩醫師這個職業是在晴空物語,這個遊戲的醫師有一個很特別技能,能放一個回血的牌來幫周圍的隊友回血。晴空物語也推出很多特別的時裝,明顯也照顧女性玩家的存在,所以我覺得晴空物語這個遊戲是最能吸引到我的。
對《狩龍戰紀》的期望:
  Alta代理的遊戲,當然已經令我有一定的信心,不過我也希望對於職業平衡這方面,官方可以重視一下。

附上圖片:

個人簡介及參加原因:
I am Wing~
識玩一定係玩狩龍戰紀
我希望通過參加CCB去了解更多遊戲既內容同系統
也希望我的體驗可以幫到其他玩家去進行遊戲!

曾參與傳奇製的線上遊戲:
晴空物語  名將列傳 幻想神域

對《狩龍戰紀》的期望:
我希望《狩龍戰紀》作為一隻新GAME,開服初期就可以維持伺服器既穩定
另外,在職業平衡方面多留意玩家既意見,避免一個職業過強或一個職業過弱既問題
任務方面減少重覆性,加強主線劇情之間既連結,增加玩家既代入感
外掛問題亦必須重視,否則便會成為玩家流失既主因

多元化既副本 唔好打黎打去都係戈個
唔好變成一隻台戰 港戰玩晒既遊戲

希望有個p場自由pk

個人簡介及參加原因:我叫啊軒 15歲 因為隻game啲畫風好似唔錯           
吸引的遊戲及原因:似魔物獵人q版.啲人物幾可愛      
曾參與傳奇製的線上遊戲:冇  
最吸引的遊戲及原因:英雄聯盟 動腦.
對《狩龍戰紀》的期望:希望多啲活動 . 對外挂绝不手軟.

個人簡介及參加原因:
我玩開GAME既名就銀霜寒楓
我一直都最鐘意玩RPG類型既遊戲架
由小學玩到依家 都唔知接觸過幾多隻GAME
而其中最鐘意既畫風就係Q版既畫風
人物可愛 又可以有型 又可以華麗 完全岩哂我既心頭好
所以一見到傳奇又出一隻新GAME果時
我即時眼前一亮 我一向都對傳奇研發既遊戲有一定程度既信心
而《狩龍戰紀》的預告片做得非常精美 完全吸引到我有衝動一試
我希望透過參加本次CCB既活動 體驗《狩龍戰紀》既魅力所在
還可以認識更加多既新朋友 試新GAME一定唔可以等
求可以得到本次CCB既機會啦(上班族難搶到CCB序號.....)

晴空物語,幻想神域,精靈樂章

以上遊戲的角色名稱:銀霜寒楓
snapshot_20130825_150704.jpg snapshot_20130911_172636.jpg

最吸引的遊戲及原因:
最吸引我既當然係幻想神域啦 首先由隻GAME既一開始就話既登100層已經好吸引我
然後隻GAME既畫風又靚 又有源神咁獨有既系統玩 就咁已經冇理由話唔玩啦
係我玩幻想神域最記得緊係岩岩開放100層果時既情況 人多到LAG機 但我都依然玩得好開心
因為有好多既戰友一齊攻打BOSS 一齊配合先殺到既BOSS既成就感好滿足 仲識到唔少朋友添
所以幻想神域到暫時為止都仲係最吸引我既遊戲

對《狩龍戰紀》的期望:
對今次新GAME既期望都算唔少 點都有少少唔真實既期望

第一點:GAME既自由度可以高D
預告片中所提及打造武器和龍玉 就係我既期望所在
我希望打造出黎既武器 會有獨特既屬性
最好武器既註釋和名字可以比玩家自己定啦 當然係一定字數入面
我諗可以自己整打獨一無二既武器 拎上手令人更滿足

第二點:副本可以有多種變化
我唔希望副本一成不變 就算合埋眼都可以刷完一場副本 咁樣好容易令人悶
然後副本最好可以玩人一齊玩 就好似打造武器既材料 單刷就會難拎到 要多人玩先有更大機會

第三點:嚴打外掛
如果一隻GAME外掛橫行 離玩完都唔會好遠
外掛多 會令遊戲既可玩性大大減低
明明自己辛苦動手打到既材料 別人只是用外掛再加時間
就已經代替自己既心血成果 好容易令人心灰意冷

第四點:職業平衡
一隻遊戲有好多職業想做到個個職業平衡 我明白係一件難事
但最少我期望遠,近攻既職業可以平衡 近攻需要接近BOSS 無可避免死亡既風險係高D
所以近攻要有該有既硬度去頂BOSS 唔好近攻好似豆腐 被BOSS觸摸一下就升天
而遠攻就邊打邊逃 都可以將BOSS殺死
咁樣近攻既風險會令人對近攻遠離 令遊戲職業比例差距加大
近攻成為人人喊打既職業.....最後又會變成《遠攻戰紀》

第五點:豐富多樣既座騎
座騎係呢隻GAME既賣點之一 所以我對座騎既期望好大
千萬不要只有增加移速既效果
而座騎既取得方法我亦都非常好奇 如果是新奇既座騎取得方法 一定會令遊戲生色不少

以上咁多就係小弟有感而發既野
求本次CCB既帳號有緣得之
台下一躹躬

台版同港版有冇分別

CCB資格得2kf先有得拎?

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章 玩過星曲WEB

月夜尋狼 發表於 14-7-7 07:11 PM
CCB資格得2kf先有得拎?

10號可以上官網搶

個人簡介及參加原因:澳門人 對有關龍既GAME都幾有興趣,感覺隻GAME有小小MH既影子,想試下挽.ALTA 代理既GAME都挽過曬`
曾參與傳奇製的線上遊戲:《幻想神域》畫面亮眼、《晴空物語》、《名將列傳》幾爽快、《聖境傳說》、《精靈樂章》每隻game都有鮮明既特色`
最吸引的遊戲及原因:<FEZ 幻想戰記> , 比較雖要操作和概念 ,不只是神裝打天下,著重同隊友既佩合`
對《狩龍戰紀》的期望:期望係一隻好挽又長命既Online game`

個人簡介及參加原因:傳奇長久玩家 當初看到精靈可愛畫風 即踏入傳奇遊戲世界
曾參與傳奇製的線上遊戲:精靈樂章.聖境傳說.晴空物語.名將列傳.幻想神域
以上遊戲的角色名稱:  Justice暗夜
最吸引的遊戲及原因:畫風可愛 傳奇的作品(不怕倒閉)
對《狩龍戰紀》的期望:一代比一代更好玩 更耐玩 系統更完善
[img=699,505]http://truth.bahamut.com.tw/s01/201407/ca43b209b6c3221b1dc02bcb23eb6450.JPG[/img]

個人簡介及參加原因:
因為我已經玩了 ALTA 遊戲 已經好多款 包括 晴空物語 幻想神域
等。呢幾隻GAME 都有一定的保證 ,今次一見到 ALTA 出新GAME 我希望透過CCB 可以讓我 見識一下新GAME 既遊戲系統 遊戲模式 故事情節 加深了解!

晴空物語

幻想神域

以上遊戲的角色名稱:
晴空物語:安祖娜嬰兒
幻想神域 :清一色

最吸引的遊戲及原因:
我覺得幻想神域 系玩最久 因為 火炮 開始時十分OP

PVP 十分爽歪歪  仲有源神系統 的 神獸 非常吸引的

由10碎片 和1條KEY  召喚 十分好!

對《狩龍戰紀》的期望

希望唔好LAG SER啦

唔好有單一角色 OP 另其他角色 無人玩 失去遊戲意義

對掛狗 不留情  因為 影響遊戲公平性的!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

個人簡介及參加原因:本人已經 玩過 ALta game 已經有幾年 當有離開與迴歸 我最後玩的是 聖境傳說
,  是翻抄的 ,但 遊戲供應商 會影響遊戲的 ,ALTA 就是能成功讓聖境傳說 大翻身的。 當然 上年暑假出的 幻想神X 我都有玩過 當時的人氣 好高 當 後尾 衰落。 總結我對ALTA 公司遊戲系充滿信心。 今次參加原因 系為左玩 ALTA 新GAME 啊 ,佢遊戲中可以自由捉寵騎 系最有特色 ,好似以前石器咁,特色相當好的,理念不錯的! 我都想入去體驗一下 遊戲模式方面的特破、

幻想神X

聖境傳說

精靈樂章

以上遊戲的角色名稱:
幻想神X: 珍妮斯文

聖境傳說:天魔傳人毛澤東

最吸引的遊戲及原因:

當然系 幻想神X  ,因為 PVP 戰場 好吸引的 ,各系統都不錯

騎的寵物是 鴕鳥 ,(小學雞)

技能的特效 只能講 ( 完美)

對《狩龍戰紀》的期望:
少外掛  影響貨幣 價錢

要多一D 小學雞 一齊玩

人氣高

唔洗HKD 就任騎捉寵物

活動完=]關閉

1:個人簡介及參加原因:
大家好  參加原因是因為我非常喜歡有寵物及Q版的角色所以我才會來參加這個活動
我曾經玩過   幻想神域  晴空物語  聖境傳說
以上遊戲的角色名稱:  (請附上角色圖片最少一張)
我的照片全被刪光光了   晴空物語叫:"愛涼麵"
最吸引的遊戲及原因:
晴空物語因為是玩最久的  從剛公測開始就在玩了  我玩的職業是玄獅族的射手
一開始 ,等級是45為上限,那時候靠任務、副本就能升上去了之後最大的樂趣是寵物,
寵物可以捕捉、王機率掉蛋之後大改,寵物、坐騎、變身仗、0cd,這些是大
改之後,唯一的目標,之後寵物也有合成成為迷你英雄(低機率~),想到以前
天天刷王寵,的感覺就覺得很高興。
對《狩龍戰紀》的期望:
1.我的期望是坐騎不要太難取得
2.希望可以動作流暢一點
3.GM可以多一些跟玩家的互動
4.希望這是一個好遊戲:)

個人簡介及參加原因:
有玩開alta既games
今次見到個畫風同場景都合眼

曾參與傳奇製的線上遊戲:javascript:;
精靈樂章,夢想世界,幻想神域,晴空

以上遊戲的角色名稱:
精靈樂章(晚詞)夢想世界(藥兒)幻想神域(殿下)晴空(唔記得=.=)

最吸引的遊戲及原因:最主要係有特色而畫面風格我係接受到
夢想世界一直都好想讚下.係當時新開隻game好有特色,玩左3年,但2d game此終比淘汰
但距既玩法.洗裝備,煉精,修專,寵物都係洗,副本,出技所需,活動,真係好玩,而且就算有幫戰/單人,都好小玩家有衝突
唔似精靈樂章,因為係3d,會戰就出現好多花生戲,玩搶旗,打塔既戰場,平時有既戰場,打副玩換裝,時裝多款.都吸引到我
晴空太可愛,前期只係做任務,打副,玩左無耐走左
幻想玩得輕鬆,係一大好處令我玩既原因,但比起開頭2隻講,好難識朋友,
個人覺得係個好友有個好感值,2睇係,好感可以不停同舊人一齊打副,聯系關係
但再睇係因為好感值,舊隊一班人好難接受新加入,而因本身個隊一齊打有裝有錢,而唔接納無裝新手
同埋幻想係有錢無錢都可以玩落去,唔死限封頂,比到自由感

對《狩龍戰紀》的期望:
1.希望好似幻想甘有一大特色(EG天塔)
2.希望唔好好似精靈樂章甘一定要食錢玩,行自殺(game)方式
3.我個人最重要睇有咩特別好玩(好多game都一樣靚)
4.職業特色更重,隻隻都係墨守成規甘,
以上希望"好似"夢想世界甘法都有分道,術,巫,陰陽,係明顯甘分開(比如)
5.以合作性去做多D活動/特色

個人簡介及參加原因:
我叫小哲,玩左傳奇game都有2-3年,玩過晴空物語,精靈樂章,聖境,幻想等等既大作,
而且每年呢個時候都會推出一d新game/大作黎吸引我去玩
呢次想玩呢隻game既原因系因為隻game入面既角色得意,而且內容亦好似魔物獵人甘樣令到我更加中意呢隻game
玩過既遊戲名:晴空物語:小x哲
                         精靈樂章:昐x望
                          聖境吾記得叫咩名
                           幻想神域:殺手重出 ps game相由於我重新洗過機冇哂
最吸引的遊戲及原因:最吸引遊戲就一定系精靈樂章,第一個原因就系,就算你玩狂戰士,都可以合盾,弓等等既裝備去比自己用,就好似無分職業限制甘樣.而且有好多好靚既kuso,亦有鍊金系統,d坐騎又令,而且搵game錢既途徑好多,吾洗驚因為自己冇錢去買點/課金而令到同人既差距好大,因為隻game好容易就強到+15以上
對《狩龍戰紀》的期望:第一,亦都系最重要既就系希望gm能夠努力打擊外掛玩家
                                            第二,打擊幣商
                                            第三,希望gm會出多d小活動,令到隻game樂趣不小
                                            第四,職業系統上面吾好整到其中1個職業玩哂
                                            第五,關於強制開紅,希望系新手地區吾會有,防止低LV地圖既人因為死而扣經
  最後,希望抽到我啦

個人簡介及參加原因:我叫呀峰,希望能夠率先試玩, 體驗入面既操作 了解遊戲系統

曾參與傳奇製的線上遊戲:《晴空物語》及 《幻想神域》

以上遊戲的角色名稱:
晴空物語 - 蜜糖星星XD 發瘟峰 ......

幻想神域 - 蜜糖星星XD [換左機 冇backup圖]

最吸引的遊戲及原因:
Alta裡面講到吸引 其實就覺得係幻想神域,因為佢既飛翔系統 能夠令到運用到成個場景
但講到畫質,風格,我就比較喜歡晴空物語

對《狩龍戰紀》的期望:
1. 希望遊戲唔好因為趕住暑假檔期而急住出,做好晒所有既測試 準備先出
2. 對於 外掛問題 能夠即時解決 及 修正到根本既問題 (唔好好似FFO咁,搞到好多流失玩家]
3. 對於 BUG 能夠即時解決 及 修正漏洞
4. 遊戲唔好太單調,之前D遊戲一出到冇野做 就淨係做日任

個人簡介及參加原因:因為還在學生期間 所以
曾參與傳奇製的線上遊戲:名將列傳
以上遊戲的角色名稱: 想著你OO
最吸引的遊戲及原因:名將列傳  可以帶領很多我喜歡的古代武將出場
對《狩龍戰紀》的期望 : 希望可以回到小時候玩遊戲的那種感覺

個人簡介及參加原因:你好~個人斷斷續續玩左兩年傳奇GAME了=]很期待狩龍戰紀的各種騎寵和破壞部位,因為不是很多遊戲能破部位~我記得我開始玩MMRPG的時候是在3年前左右,那時是被寵物系統所吸引,直到我看到版裡推出這個「狩龍戰紀」的介紹後,其中一點就是超過200種騎寵的時候我就知道這個遊戲是我命中注定我要玩的遊戲!!!!!!!!!而且看了介紹後還知道有飛行的寵物可以在天空飛,這更加增強了我要收集這些寵物的意欲@@
曾參與傳奇製的線上遊戲:幻想神域
以上遊戲的角色名稱:  (請附上角色圖片最少一張)星夜白雪

最吸引的遊戲及原因:幻想神域
1.有源神系統,各個源神又有唔同的特色同好可愛~
2.時裝很多,而且有染色系統,我係時裝的愛好者XD又有合作活動(DATE A LIVE真的很吸引)
3.場景十分細緻~可以影很多不同精美的SHOT~
對《狩龍戰紀》的期望:
1.一定要有很多很多靚的時裝~可以收藏用@@
2.交易系統一定要完善不可以被外掛影響,因為一旦發生了,玩家的付出將會付諸流水,玩家人數也會流失
3.希望有公會系統,可以增加玩家的交流~或者可以有公會戰~
4.副本要持續更新~可以有不同的副本攻略
最後希望能給我CCB的序號,我很想作為CCB的一員T.T我一定會將這遊戲向身邊的朋友推廣開去~

個人簡介及參加原因:大家好~我叫Avel,是一個宅宅的學生,喜歡在家打電動,所以有新遊戲當然要試一下吧,還要有我最喜歡的恐龍lol,座騎系統等等,所以就想參加這個拿封測AC的活動:D 以前也有玩過傳奇公司的網遊,對於Q版的遊戲大愛XD,這次的《狩龍戰紀》也是Q版的呢!!所以很想快點可以玩到。
曾參與傳奇製的線上遊戲:《聖境傳說》《幻想神域 》
以上遊戲的角色名稱:
《聖境傳說》: Dororo兵長
《幻想神域 》:陳近南總陀主

最吸引的遊戲及原因:就是《幻想神域 》啦,。
1.《幻想神域 》的日系風格很吸引我(雖然也很喜歡q版的xD)
2.源神的各種設計也不錯,有比較可愛也有超帥氣的a_a!!!!
3.容易的升等方式~(一直做任務就可以升等了xD),太難的話就沒什麼幹勁。
4.簡易的武器系統,收集武器等等也不太難,不用一直打寶打到傻lol
5.跟動畫的crossover也很棒,就像現在的約會大作戰~xD
對《狩龍戰紀》的期望:
希望遊戲會有我喜歡的的騎寵,也會有我喜歡的職業,加上易打寶跟升等的系統lol!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 08:39 AM , Processed in 0.042554 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存