2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 之前唔夠房屋又屌,而家發展新市鎮起樓又屌 ...
樓主: 寂寞傀儡師
go

[疑難] 之前唔夠房屋又屌,而家發展新市鎮起樓又屌

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-1 12:39 AM
我唔覺你有冒犯 大家傾計咋

請真係串我鬧我 我又唔痕唔痛 我笑笑口仲激死你啦

個個都似你更醒,個個都做版主啦

個個都似我更9,個個都ON99

個個都似LEE,大陸一定唔會收返香港!

我想講咩 以和為貴

斧乂之魂 發表於 14-7-1 12:43 AM
其實罵人小學雞,純粹只係開場白黎

其實吊你老母也純粹只係開場白黎

littlehin 發表於 14-7-1 09:43 PM
大撚把80,90後係打算一世住公屋.....
想盡辦法攞公屋.....
我身邊幾個fd都係結婚,生仔,住公屋,排公屋,問 ...

住耿豪宅D人都笑緊有班傻仔以為自己向上爬就可以到上游
比你游高DD又有咩分別,都係佢地的奴隸

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

cheung189 發表於 14-7-3 08:48 PM
個個都似你更醒,個個都做版主啦

個個都似我更9,個個都ON99

留GOOD叫我睇戲 有咩睇先 唔好睇回水嫁XD

佢地鬧黎鬧佢都係三督屁 都冇戲好睇

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-3 08:59 PM
留GOOD叫我睇戲 有咩睇先 唔好睇回水嫁XD

佢地鬧黎鬧佢都係三督屁 都冇戲好睇 ...

唔係比GOOD叫你睇戲

個GOOD 係認為你講得岩

又要認為2KF係小學雞之地
又要黎2KF度罵人小學雞

即係你去一樓一話班鳳姐污糟
佢想點?
已有 1 人評分Good 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 5 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 5   查看全部評分

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

cheung189 發表於 14-7-3 09:02 PM
唔係比GOOD叫你睇戲

個GOOD 係認為你講得岩

你說的內容我非常同意

十週年勳章(賀詞)

littlehin 發表於 14-7-3 10:00 PM
我就比上不足,比下有餘
媽B係富二代,比佢串,都冇野好講
咁你呢?

被發現,所以我都冇咩可以求啦,反正有你比錢政府
政府比錢我,過一日天是一天就係啦

十週年勳章(賀詞)

littlehin 發表於 14-7-3 10:14 PM
我只盡公民責任,更何況,人工高/低都唔等於一定要交稅
開戰唔o岩我,留番比你同lee同媽b啦:chee ...

我冇打算同你開戰
我只會同窮撚開戰,不過都冇幾多人會比我窮

十週年勳章(賀詞)

cheung189 發表於 14-7-3 10:17 PM
我冇打算同你開戰
我只會同窮撚開戰,不過都冇幾多人會比我窮

我出名窮

斧乂之魂 發表於 14-7-3 06:41 PM
其實係咪你唔明我呢2句呼應緊d乜
我睇左幾次先知你係覺得我話你九唔撘八同時冇列出例證 (仲要唔知 ...

我當你有晒所有理據話我就唔九唔搭八,

但重點係, 我由頭到尾我都冇話過我自己係或者唔係九唔搭八!

咁點解你咬定我有話自己唔係九唔撘八, 仲要我解釋點解我唔認自己九唔撘八?

大佬呀,你話自己唔係九唔撘八你都提出下點解唔係九唔撘八啦

...

官商勾結...

http://franklenchoi.org/commentary/koo_seung_au_kit.html

呢篇OK嘅, 不過港英時期嘅講少咗...

不過97前嘅黑暗

講住咁多先,
我去接仔放學, 買餸煮飯~
星期六日比較忙, 星期一例假再講東北!

回覆 斧乂之魂 的帖子

講東北前先講每日150人入境及雙非.

http://www.immd.gov.hk/tc/servic ... mainland-china.html

現 行 每 日 150 個 單 程 證 配 額 , 60 個 分 配 給 持 居 權 證 子 女 , 30 個 給 分 隔 兩 地 十 年 或 以 上 的 配 偶 ( 即 〝 長 期 分 隔 配 偶 〞 ) 與 隨 行 子 女 , 以 及 60 個 給 其 他 類 別 的 申 請 人 , 包 括 分 隔 兩 地 少 於 十 年 的 配 偶 與 隨 行 子 女 、 內 地 無 人 撫 養 而 需 要 來 港 投 靠 親 屬 的 兒 童 、 來 港 照 顧 年 老 無 依 父 母 ( 即 在 港 沒 有 其 他 子 女 ) 的 人 士 , 以 及 在 內 地 無 人 供 養 而 需 要 來 港 投 靠 親 屬 的 長 者 。

即係話話大陸每日輸入150人嚟同化香港係謬論!

呢150個quota, 根本就係香港人用嘅...

大陸人除咗投資移民或者優才計劃嚟香港, 根本就冇機會~

~~~

不過好衰唔衰殺出個雙非...

係邊班人幫個雙非爭居港權?

之後呢班人仲想幫班賓賓攞居港權添... 真係仆街!

~~~

呢廿萬雙非, 爭床位爭奶粉爭學位乜撚都爭...正冚家鏟!

政府殺停雙非仲有人走出嚟話政府犯法, 我吊佢鹵味!!

KA2837 發表於 14-7-5 05:10 PM
回覆 斧乂之魂 的帖子

你死唔斷氣,我唯有繼續睇戲

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

第一,有其他地可用
第二,所謂ge東北有好多問題未解決,
第三,屌你老味剷撚左個高爾夫球場先講野啦

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

KA2837 發表於 14-7-5 05:10 PM
回覆 斧乂之魂 的帖子

之後呢班人仲想幫班賓賓攞居港權添... 真係仆街!
====
含家產左膠

首先,我唔反對東北要發展
但香港樓一定要香港人住

curapica 發表於 14-7-6 02:37 AM

乜膠都好, 你支唔支持雙非有居港權吖?

回覆 斧乂之魂 的帖子

新界東北新發展區
http://www.nentnda.gov.hk/chi/index.html

要發展新市鎮, 基本需要嘅條件係錢同地! (廢話)

為咗節省成本, 選址一定係平地, 而又接近已開發地區, 或者直接喺已開發地區周邊擴展...

咁可以減少移山及交通配套等必要開資~

有人問點解唔收翻個哥爾夫球場去攪,

我諗因為政府唔敢得罪啲有錢佬啩...

得罪啲有錢佬, 佢地玩嘢係咁易撤少少資或者攪一攪個市, 都唔知死幾多人...

呢啲都拜英國佬所賜! (題外話得閑再討論)

另外就係地契2020先到期, 到時先攪, 影嚮到好多等住公屋嘅人囉...

睇下個會藉呢家個價... 吊佢滷味吖~
http://www.mformembership.com/De ... Hong+Kong+Golf+Club

其實有關東北發展上網有得睇, 點解我要打得咁辛苦...?

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6 ... 5%E8%A8%88%E5%8A%83

你唔鍾意我引用維基, 咁咪拉到下面睇資料出處... 大把嘢睇~

新界東北新發展區事實真係俾有住屋需要嘅人嘅, 所以放心, 呢區一定俾香港人住!

要擔心嘅唔係東北, 而係邊境禁區!
http://www.pland.gov.hk/pland_en ... tradchi/focus2.html

特區中嘅特區同免簽證入境就係呢區!

如果俾大陸人可以定居呢區, 咁就變相成為深圳一部份, 我一定反對!

但如果呢區成為防火綫, 令南面香港免受高消費自由行或者水貨客影嚮民生,

亦為香港帶嚟商機, 就業, 可觀收益, 咁應該冇乜問題...

又講住咁多先...

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 02:08 PM , Processed in 0.033745 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存