2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 cn哥 我真心求你唔好柒落去
樓主: 凸囝
go

[閒聊討論] cn哥 我真心求你唔好柒落去

無聊一啖笑 發表於 14-7-5 12:54 PM
回覆 魅影~ 的帖子

道德標準由你定?

其實你地係咪搞錯左?
遊戲系統比你做既野你就一定要做?
你唔識自己思考既?
台下面可以打人就一定要係咁打人唔停得?
咁隻game夠冇唔比你搶怪啦?
咁你見親人打怪都要搶下先安樂?
已有 1 人評分Good 收起 理由
風至 + 2 惡意灌水

總評分:  Good + 2   查看全部評分

零度可樂 發表於 14-7-5 01:41 PM
其實你地係咪搞錯左?
你唔識自己思考既?

你覺得佢地會聽 image.jpg

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

零度可樂 發表於 14-7-5 01:41 PM
其實你地係咪搞錯左?
你唔識自己思考既?

都講左, P場打邊個唔打邊個, 係玩家既自由
而你所指既搶怪, 亦都真係有發生過
好似解日任咁 難度你搶打最後一下KO 隻怪, 任務欄唔計算?

遊戲設定同道德標準 你分清楚未
你可以咁做, 唔代表你一定要咁做
分別在於佢係要去P場比人針殺唔上台唔離開

台下面可以打人就一定要係咁打人唔停得?
笑料
台下面係咁比人打就唔識上台唔識離開?

魅影~ 發表於 14-7-5 02:10 PM
回覆 無聊一啖笑 的帖子

P場咁大,一個人仔點阻住你?

就係P場咁大, 佢竟然出現係玩家視線及可攻擊範圍
任何玩家都可以攻擊架啦
點解你要去P場呢個自由PVP 地方, 去顧及人地既感受?
隻GAME 咁多地方你唔去, 係要選擇一個比人打既地方?
哦, 到你比人打死左, 唔通人地要同你斟茶道歉同埋比番100蚊你?
你仲未解釋到點解佢要開人仔去海s p場企台下而又要求人地唔殺佢喎

或者你係新玩家, 有D 功能唔識得用
等我教你啦

如果真係想睇野, 而又無大A, 只係可以開隻人仔的話
就唔好咁懶, 去做新手任務拎左隻吱雞先入P場
1入去記得要盡快上台, 按F2 控吱雞咁就可以四圍走而又唔使比人打

嫌麻煩就唔要吱雞, 但都要快D 上台
只係視覺範圍無咁寬廣

大哥, 保你大, 我唔想重覆又重覆
無人話唔比你開人仔去睇, 但你落得台就預左有人會殺你
連最基本既自我保護都唔去做
拎隻吱雞寵又嫌麻煩, 點都唔夠佢凸登開隻人仔去海S 麻煩啦
又要調番轉頭話人殺你人仔
明明入場前系統都同你確認左 "參加個人無限對戰"
唔好再將你自己諗好果套道德觀念放去人地度 OK?
乜野係人都會咁做乜乜77
衰D 講句, 人地去跳樓你唔跟住去?

我自己都測試過開人仔入P場
企台下咪一樣比人殺到無晒錢死出去
咁又點姐, 又學佢做ON9 仔響朵呀?
唔止緣家, 3個S都有呢個情況發生

我亦都只係想你睇清楚事實
入得P場本身就要做好比其他玩家KO既準備
唔係扮型響朵就會停架

已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ -10 惡意灌水

總評分:  威望 -10   查看全部評分

唔想死又要企係戰場既中心 唔好話中心 係戰場到隨時死都好正常喇

加上其實你地話係P場玩唔想比人打
呢個都係之前既玩家創造出黎既環境
其實係戰場到打打殺殺好平常
成個SER 咁多空間 我相信唔止一個平台比你地咁做
你地都係唔想比人亂打姐
轉換個環境咪係
執著係一個戰場到是否應該亂打人?
呢D講落去只係無意思

樓主又點搞笑--
又話好日都唔上一次夢之
但係又開到人仔入P場CUT圖
重要CUT圖唔係S1 P場
明顯就有玩正身 之後又唔想比人知正身囉隻人仔上
扮哂野話好日都唔上一次夢之--

回覆 sky2117 的帖子

對於你既文盲 我係唔會怪你
我係話好日唔上一次天空
而唔係好日唔上一次夢之
而我隻人你認為係人仔咪係人仔=.=
反正我天空就得返呢隻ac  
不管你相不相信  反正我就信了
而點解我唔係s p場 其實 我唔係s1 p場咪唔係s1 p場囉
甘你點解唔問下班van又唔係s1 p場呀
明顯就有玩正身 之後又唔想比人知正身囉隻人仔上
扮哂野話好日都唔上一次夢之

而你呢句野 我真係唔明你點理解到出黎
認認真真啦  我係怕比人知既我洗影埋我係情迷既人   ?
好心你用下你個腦啦

無聊一啖笑 發表於 14-7-5 04:16 PM
都講左, P場打邊個唔打邊個, 係玩家既自由
而你所指既搶怪, 亦都真係有發生過
好似解日任咁 難度你搶打最 ...

你都識講
遊戲設定同道德標準
咁即係「係咁打人人仔」呢件事完全係出自你地本意
與遊戲設定無關
咁你講咁多廢話做乜?
你直接講:我係要打呀你吹?
咁就得啦
關咩台上台下事?
又話咩人地落台就要比人打
關鬼事咩 明明就係你地自己想打
你直接d講你想打就得啦
咪賴黎賴去

魅影~ 發表於 14-7-5 05:21 PM
回覆 無聊一啖笑 的帖子

人地想睇野之嘛

咁你就好應該 上戰場 拎住枝槍企去交火位 同人地講你觀戰

零度可樂 發表於 14-7-6 12:08 AM
你都識講
遊戲設定同道德標準
咁即係「係咁打人人仔」呢件事完全係出自你地本意

P場係個咩地方?
乜野係咁打人人仔, 人仔係咪有特權, 死左唔使比錢番生?
既然你都識得講, 我係要打呀你吹? 咁佢都唔上台繼續比人打, 係咪拎黎賤?
點解唔關上台事?
唔係落台就要比人打, 係預左比人打
你確保3個S 既所有玩家都同你諗法或者道德觀念一樣?
咁你咪去試下開隻人仔入去 睇下有咩事發生囉
理性D 啦, 就係好多玩家都以為自己落台走黎走去無事發生
比人打就嘈嘈閉
當然你可以還拖 吹雞 ETC..
咁鍾意落台走黎走去, 又唔去1村走? 點解要揀P場?

無聊一啖笑 發表於 14-7-6 12:25 PM
P場係個咩地方?
乜野係咁打人人仔, 人仔係咪有特權, 死左唔使比錢番生?
既然你都識得講, 我係要打呀你吹 ...

你答我d野完全都唔關事

不如咁啦
首先你答我
你地係咪有係咁打人人仔?
如果答案係有 咁就已經唔洗再嘈

你自己都識講 個個人道德標準都唔同
咁你點解係都要令人覺得打人人仔呢件事入面
你地係做得岩?
你估個個人道德標準同你一樣?
唔好再用遊戲規則將自己既行為正當化啦
就算係你眼中你係正確 係人地既眼中你都係錯誤

零度可樂 發表於 14-7-6 12:49 PM
你答我d野完全都唔關事

不如咁啦

又唔關事 =.=
你入得P場打人同比人打 都唔關事
你眼中既係人仔, 我眼中都係一個玩家
我無話比人知對與錯
一直都係以平常心看待呢件事
而你矛頭貌似指住我姐

咁你又反駁唔到點解又要入P場又要落台又唔想比人打
多此一舉?
我以事論事你話我將事情合理化
你覺得我講錯, 你都可以繼續好似CN哥開人仔入P場比人洗殺架
無人會阻止你

無聊一啖笑 發表於 14-7-6 01:18 PM
又唔關事 =.=
你入得P場打人同比人打 都唔關事
你眼中既係人仔, 我眼中都係一個玩家

係呀 係一個玩家
咁你意思係你見到玩家都會狂打?
sorry我見識小 真係未見過其他ser既人係咁
如果你冇覺得自己係岩
咁點解要講
「入得p場就預左比人打」呢d論點?
你唔係想反駁我地話你「係p場亂咁打人」?
你唔係想將「你亂咁打人」正當化?
我冇反駁「又要入P場又要落台又唔想比人打」
係因為我覺得已經冇必要反駁
呢句野只係我上面所講既
將亂打人行為正當化既理由

零度可樂 發表於 14-7-6 01:27 PM
係呀 係一個玩家
咁你意思係你見到玩家都會狂打?
sorry我見識小 真係未見過其他ser既人係咁

P場係自由PVP既地方, 只要你落得台, 就預左有人會攻擊你
但唔係等如, 人地一定會攻擊你
呢點你同意?

其實之前POST 都講左
我想你地首先了解自己個心態先入P場
如果你唔想比人打, 又入去唔上台, 到比人打完就問人做乜要打你
問黎都多餘
好多人都會答, 打你咪打你囉 又唔識你
而我自己呢? 同族識既都比佢地打, 咁點?

就我個人黎講, 連入P場都係睇心情
至於入去會唔會見人就打 我答: 都係睇心情
心情唔好起上黎 我自己都驚左自己呀

P場就係咁, 你所指亂咁打人
何謂亂打? 識既打佢? 唔識既打佢?
我並無將佢正當化 根本唔需要 問題係心態而唔係對與錯
只係你接受唔到遊戲規則, 強弱, 同埋心態上以為P場可以比你落台下吹水, 散步 ETC 既動作.

我想問你對於P場應該點玩
詳細D 唔該

屌 CN哥咁撚有錢
收過對比人咪得囉
有咩好嘈姐

無聊一啖笑 發表於 14-7-6 02:24 PM
P場係自由PVP既地方, 只要你落得台, 就預左有人會攻擊你
但唔係等如, 人地一定會攻擊你
呢點你同意?

我相信你係老玩家
咁你應該知..好耐以前p場係有分2個
一個係家族對戰 一個就係我地而家個p場 叫做個人對戰
咁究竟點解官方要比呢2個名p場呢..
我覺得所謂家族對戰 就係一個家族打另一個家族既地方
而個人對戰 就係個人單挑既地方
簡單黎講 我覺得而家成日係p場進行既族戰應該要係家族對戰度進行
而我地玩開既個人對戰p場 係一個用黎單挑既地方 即係「消」
呢個就係p場正確既玩法

不過我又唔係話p場淨係可以用黎消..
畢竟p場只係一個平台 點樣用係玩家自己既選擇
但係我覺得最起碼你地都要係「玩」
如果要打到人地上2kf開post我點睇都唔似玩囉-.-

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 02:36 PM , Processed in 0.037699 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存