2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 數碼暴龍 【統計】對於「連續登陸送好禮 五階小妖獸免費送」大派 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: commander2620
go

[閒聊討論] 【統計】對於「連續登陸送好禮 五階小妖獸免費送」大派獎品,你滿意官方安排?!

新手一名,希望多d呢d活動就好

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我想知投「非常不滿意」的人,會繼續取獎品還是不取獎品。
非常不滿意 + 取獎品 = 矛盾?
已有 2 人評分Good 收起 理由
koujiwolfmon + 1 可能表示:我不喜歡,但我要孵出來不斷弄死.
无法显示 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 4   查看全部評分

非常滿意因為我一隻5階都無!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

對於官方首次送5階小妖,正面及負面回應都很大。
我自己有85級5階128%小妖強化雙12,小妖排名榜12名,但是我完全不介意官方送5階小妖,而且表示非常歡迎做法,另外投票率「非常滿意及滿意」已經反映出大多數人整體利益。

commander2620 發表於 14-7-9 08:32 AM
對於官方首次送5階小妖,正面及負面回應都很大。
我自己有85級5階128%小妖強化雙12,小妖排名榜12名,但是 ...

http://www.youtube.com/watch?v=uZHWA4v-Re0
佢地的想法係感。  ~ 魚蛋論
已有 2 人評分Good 收起 理由
koujiwolfmon + 1 我有睇晒。 XD
commander2620 + 3 精彩

總評分:  Good + 4   查看全部評分

我就感覺一般.
小妖我用過, 唔係太好用, 應該只會代步或雪藏.

12個進化器係唔錯, 只不過剛剛過咗嘅"進化器九折"又....
你叫買咗"進化器九折"的玩家情何以坑呢.

不過 呢個活動對於新手來講絕對係好事.
對於老手來講, 就是用心培養的4階小妖獸.
被不勞而獲的超越了.

我希望經過這次活動後.
出走的不要比新加入的多就是了.

我滿意

雖然我小妖有4階, 仲要開晒道具, 80級左, 但送五已經很好了, 一定要~
不理送什麼, 官方可以選擇不送的~
仲要送12進化, 幫隻小妖上埋究極仲想點?!

另外, 可否迷宮任既道具掉易DD???
好多人放棄左~ 跟住無野玩...
我係其中一個~ 我F3第二層就停左~ 真係好悶~

送比不送好啊。
早有伪五小妖的人先帅气了不是么。为何还要生气=3=
没有谁会凭借一个东西一直有优势。
额,说得语无伦次大家见谅ㄟ( ̄▽ ̄ㄟ)

唔中意小妖5階既, 其實可以登陸12日就算啦

赞个
希望以后多点这样的活动

如果送迷之強化數碼蛋那該有多好呢!!!!

..=-=....还行

五階小妖,正!!!!
想丟左隻偽五好耐啦

小妖已经有五皆了.不过对新手和没有小妖的人来说是一件很开心的事.还有进化器拿不错.

非常滿意啦, 香港官方做得好好!

我都非常滿意今次既安排
唔止免費送5階寵, 仲送埋12個進化器比你開到究極體
當然我都知官方送5階小妖其實都係哄緊你買埋巨獸同埋玩具槍開爆裂型態(不過你亦有權唔買~)
另外仲有1隻謎蛋、10個備份同埋3塊葉
全部都係免費的, 官方送咁多野其實都算係唔話得
對於有人話官方咁做對孵咗小妖既唔公平, 其實亦都有人講咗「早買早享受」
佢地比起其他人能夠更早享受用小妖獸, 威風過一排
同埋即使官方改送其他寵, 亦會對另一批已經擁有嗰隻寵既玩家「唔公平」
大家應該要明白呢D野好難做到面面俱圓,一定有人歡喜有人愁
官方而家只係送多隻五階小妖比你, 並非擁有五階小妖既人無法領取獎品
我認為咁並唔算係唔公平, 因為你地其實都有受惠
只不過你地認為已經擁有既野,唔需要再要多個
你地鍾意既話可以孵多隻五階小妖出嚟, 又可以拎隻蛋去掃
不過官方下次都係盡量避免送指定既數碼蛋喇~
有人提議下次改送強化謎蛋, 我認為呢個亦不失為一個可行既方法
靠運氣抽到咩就抽到咩, 冇得怨~
又或者下次改送啲即將推出既新寵(即係未推出),保證冇人有,咁就唔會再有今次既事件
官方下次亦都可以試吓作出一啲「補償方案」
以今次既事件為例, 官方可以嘗試舉辦一個「報到活動」(類似太一阿猛既報到活動)
邊個有小妖獸就送強化謎蛋比佢(又可以哄人買多個寵倉係咪先?)
隻小妖獸體型要係110%或以上(防止有人即時孵3階濫竽充數)
而截止日期就當然要喺派5階蛋之前, 咁就可以確保只有而家有小妖獸既人先可以參與
咁做至少可以稍微平息下該批已經擁有小妖獸既玩家既怒氣
當然我都只係作出一啲建議啫, 官方可以考慮一下
至於九折買進化器亦同理, 官方只係送多12個進化器比你
多咗12個進化器用同九折買進化器其實冇衝突
咪當留返呢12個進化器等遲啲有咩想要既時候咪可以用囉~
如果官方唔送呢12個進化器,你地之前用九折買咗既進化器依然都係咁用架啦~
而家只係比多12個你用之嘛~

uno2008  要開究極都開晒啦! 比多12個用來食呀?? 以後, 儲值都是睇定D啦! 甚至盡量避免儲值啦!  發表於 14-7-17 09:56 AM

岩岩先玩 拎唔到 好失望

我講一個故事:
話說, 某酒樓的”鮑魚”非常有名氣.
李生係該酒樓的支持者,
每星期都來吃一次”鮑魚”.
由於經常消費, 更攞埋”VIP”卡.

第1日.
酒樓嘅部長打電話比李生
日: “李生, 我地酒樓鮑魚特價九拆, 連續3日.”
李生日: “噢! 難得你地嘅鮑魚有特價, 我當然要食啦!”
李生連續食咗3日鮑魚…*.*

第5日.
李生又去酒樓食午飯,都食咗3日”鮑魚”啦,就食其他野啦.
點知一來到酒樓門口,就見到廣告:
“今天鮑魚益街坊,只要有進入酒樓有效範圍,就免費送一隻食用鮑魚”
“而且, 食咗免費鮑魚仲可以同時攞埋VIP卡
李生此時,有一D奇怪嘅感覺.
酒樓部長厚顏甘講: “李生, 今日鮑魚免費食, 就當食多隻補數啦.”
李生就甘, 同埋班”免費午餐”的食客,
一齊食”前日仲係真金白銀九折”的鮑魚.

第16日
李生又去酒樓食午飯,都隔咗成個星期冇食”鮑魚”啦,念住再叫啦!
點知一來到酒樓門口,又見到廣告:
“今天鮑魚又益街坊, 買一送一”
李生此時,火都來埋.
酒樓部長厚顏無耻甘講: “李生, 今日鮑魚買一送一, 就當食多隻補數啦.”
李生日: “日, 你地D咩鮑魚咩來ga??可以甘樣玩你地D忠實雇客??”
“我激氣嘅唔係洗咗錢, 唔係有野送”
“而係, 你地嘅優惠政策及職業操手”

uno2008  我都唔想記住D甘嘅醜事, 只係有D人以為官方有野派就好似"大恩大德"甘樣, 點知其實是"優惠失當", 儲值當傻仔.  發表於 14-7-18 11:19 AM
BlakeWallace  呢次九折入貨入多咗咪當買個教訓囉~ 睇化D, 無謂成日記住喺心入面啦  發表於 14-7-17 08:13 PM
BlakeWallace  官方今次既安排的確係有D處理得唔係太好, 難免會令人感到氣憤 不過今次送呢12個進化器又冇期限,你留到幾時用都得 等出新寵既時候咪唔駛再買囉~  發表於 14-7-17 08:08 PM

唔好成日咁啦 唔係人人都知你鐘意專登打錯字架
顧客 操守 最緊要正字呀 記得啦

uno2008  嗯~知道啦!  發表於 14-7-17 12:35 PM

絕對支持...對於我呢D新手黎講真係最好既活動
希望會有下次  再送多幾隻5階@@
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:00 PM , Processed in 0.036605 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存