2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 驚驚,警察要捉賊,打邪惡既教會
go

[玩家公會] 驚驚,警察要捉賊,打邪惡既教會 [複製鏈接]

冰佬又要內幕爆料~都係個句信就聽,唔信你就走啦以下內容我係聯盟開會搭人先知道既消息,入面冇7成都有8成係堅。

近日火爆熱話邪教VS魅惑大戰,連續一星期混戰雙方有羸有輸,當然魅惑在龐大錦衣團下邪教處於下風
但今次爆料唔講呢D

最新情報↓
一代大聯盟已成功迫出邪教出同盟線
據知一代在較早前其實已經想迫出邪教出同盟,並以邪魅護書戰作藥引
奪書見紅條就殺係咩道理!?我唔奪書+護書唔關我事
當大聯盟開會事已處處偏坦魅惑,無名居達爾更被魅惑高層徐今日怒指“打自己人就咁落力”(應該忍左好耐)
其後再召集會議邪教態度軟化,更揚言與魅惑和解,雙方妥協!事情邊有咁簡單呀
原來幕後一代話事人趙暈及劉天文一早與魅惑在挑起邪魅仇恨,步署踢出邪教,當然放出幾條針落邪教幫內及RC啦 大佬文你係得既,唔洗係2KF派紫玄出黎做說客幫說話化妝。
邪教作為一代既戰友,老趙係魔塚同邪教D人出生入死,到頭黎你咁對邪教,講唔通掛?

先談一代大計
聽聞放針計錄下邪教閂埋房門吹水對同盟之不滿後被錄音,捉出痛腳後明正言順洗其他同盟歸信再放魅惑單挑邪教
原先一句由你2個幫打,同盟一致唔插手,其後劉天文及趙暈以大同盟代表問龍小邪會否同上同落打凌雪閣,龍小邪順應亦答應,更有上敵對開追殺,而邪魅一星期之戰後一代竟插手加入戰團,要求依家一係你出同盟你一個幫手打晒我地大同盟線,一係你自己搵人一齊打。實行黎招霸王硬上弓,心照啦

當然迫出同盟什麼什麼地,什麼什麼聖主當然要拎埋出黎,可靠消息丐幫蘇州聖主會主要分配魅惑禦影,其他無名同門應該分唔到邊皮吧

其實線報者同冰佬講話原來一代魅惑禦影早就已有共識,合力令邪教先迫出同盟,因無名居不受威協,同門順重盟線所以暫能共存,最終大計為三國鼎立,邪教更信同盟線之肺腑事事相讓,不咀炮不開紅,但結果莫需有罪名紅牌出場,追殺真君子,魅惑嶺挑釁性言論令人髮指。

魅惑前線團
邪教VS禦影 & 邪教VS一代 旁觀者睇落似玩下友誼波,其實是三國試探軍情
當收集好邪教軍情,知己知彼,緊係乘乘出擊搵機會引發開拖機會
當2幫與邪教所謂友誼波打後隨即CALL定老戰大軍,冇名俊冇玩都吹晒上黎,實行殺個措手不及
魅惑先做先頭部隊展示戰力,頭一場挑機大勝數百人頭,其後比數漸漸拉近,更有幾段時間反被追殺數,雙方各打人流戰術,此戰原本可以食住花生長睇,但一代立即出手行動要快,決定加入戰團,援軍大隊到!
只好講句魅惑=錦衣

禦影外交法
作為陪跑既禦影功不可沒,在戰情期間不斷引出邪教錄音作為賣點,令其中立幫及花生友全以為邪教錯晒,當然邪教今次係抵死,背後講壞話被爆,葉小飛更被禦影外交官員東方吱吱爆陰毒錄晒音斷正,但作為同盟又同樣道理點解要放針兼錄音呢?當邪魅戰前已吸立定不少新血,更在戰時拉攏關係,以世王吸引加盟,令眾人看邪教為偽君子
禦影既偽善係反映禦影對一代名將既畏懼,唔會咁快中招既,但邪教打殘左後,禦影你點睇?

一代魅惑禦影聯手結論
方針:即使邪教樣樣事妥協,在無痛腳下要開下無理條件,實行打蛇隨棍上,唔比佢回氣
得益:交出雙聖主,世王分少個,打擊對手令幫員流失歸回大聯盟懷抱
預計:下個到無名居受害,同門如果六道爸B撐唔住好快會陪跑

冰佬都係收風返黎後爆一爆件事,但可信性要靠觀眾雪亮眼睛,有幾點疑點想指出
12聖鬥士無幫派下冰佬都唔多覺有大同盟線圍佢地,一入邪教凌雪就打?火山哥好似認左入凌雪唔打,但話當佢衰仔反口?篤爆左一句爆冰就冇事
一代口口聲聲唔會加入戰團,突然加入,速戰速決?
每次要求一次比一次無理,結果都有了,只是去支會邪教,但冇得你揀,你點都要死,劉天文趙暈真係同小邪好兄弟到要佢落火坑?

BTW相信皇高戰線打殘要搵野黎沖沖下,要迫邪教聯手合凌雪搞一搞個港服黎個激情?一代最終目標都莫過於此
*此消息我半信半疑,有人同我講,同門會短時間內中招;事關同門冇戰力可言,只係收左少少煙雨舊部
所有野都係靠六道一個頂住,主城主權利益大於一切,我諗同門短時間內會冇左2塊地;但一代冇理由搵多個敵人嘛,所以我都唔多信;但同門有雲峰BB成日串勁人,一代好難唔借機發難;同門呢單野大家點睇?我真係睇唔通,成都WO!型WO!威WO!其實又唔係打唔到,所以同門都係收得皮,交定塊地比一代打理啦

咩都好啦~爆冰,冰佬要等RE王先再爆喇,散水

屌啱啱過左書展

針不到肉不會痛,以前同盟的戰友good luck,總知打交✔朋友

一代又爆陰毒你班邪教喪屍苗左咁係時候出黎打靶喇

十週年勳章(賀詞)

我同意啊 禦影 邪教衰左啦 你點睇 當新玩具 玩厭又會揾新玩具架啦 他朝君體也相逄

又有花生 非常好

忍影世界

趕狗入窮巷

等我同大家講下歷史人物

唐玄宗

簡介

玄宗在位44年間,前30年開元之治是唐朝的極盛之世,在位後期由於怠政加上政策失誤和重用安祿山等佞臣,導致了後來長達八年的安史之亂,為唐朝中衰埋下伏筆。

天寶時期: 742-756年
隨著時間的流逝,玄宗自認為天下已經太平,逐漸喪失了積極進取的精神,以致生活奢華,減少過問政事,使富強的大唐皇朝走向衰落了。

安史之亂
唐玄宗晚年驕奢淫逸,終日只顧與楊貴妃遊樂。他罢免良相张九龄,任用奸相李林甫,朝政每况愈下。

以上人物留待大家代入

回覆 老魔 的帖子

絕對相信禦影濕9野,我令教過

冰佬做乜轉左ac既

老魔  冰佬果隻AC入唔番  發表於 14-7-23 03:32 PM

篇文幾好想像力
如果錯字少啲,文章流暢啲會更佳

樓主的編劇能力真高,如果唔加入影視界,真係浪費晒

酷男 發表於 14-7-23 03:07 PM
趕狗入窮巷

唔好講到邪教有今日,全部都係由人地迫出黎!!
葉小飛,王小敏,企鵝你地班高層夠膽死話全部唔關你事?

當初邊撚個人迫你地招攬血色戰力呀?當初邊撚個迫你地武當護書打同盟放高登呀?

忍影世界

睇晒冰佬既內幕後我終於忍唔住想回覆下,我地由事情發生到依家冇去澄清過,每次都係趙暈同天文過黎轉達盟線既要求同想法
我地被錄音令盟友唔妥係事實,但我有樣野唔明點解大家仲響一條船既時候都要放針錄音CAP圖,唔通真係早有預謀,定係咁岩天文回答:我既答案話唔會係同盟D人架,我地個個都有人收到呀...OK我信
一次又一次既要求越黎越無理,由只打追殺,守王繼續,魅惑出手先我地守王都被打,天文再表示盟線同意有追殺就可以互打,OK我地接受
再再一次天文又黎,依家由你地打追殺,大家唔駛守王,等你地打下激情發洩下就件事好快完,哦~我地接受埋
打既時間模式全由好同盟通過我地一路只係做做做,咩都跟跟跟,乜都好好好
依家迫我地出埋線,一代插手,咁我地都要跟架喇~哦哦哦

算啦 man 哥, 家家有本難唸的經。騎虎難下,你懂的。

酷男 發表於 14-7-23 03:31 PM
睇晒冰佬既內幕後我終於忍唔住想回覆下,我地由事情發生到依家冇去澄清過,每次都係趙暈同天文過黎轉達盟線既 ...

不如問下自己,
點解一代、禦影、同門既人都唔想幫你地?甚至想打埋你地一份。

係爆料定係消毒心裡有數啦
咁邪教係奪書件事之後同禦影講聯盟開會就搵機會踢爆魅惑一鋪勁既唔知點解無提到?邪教無同盟同意自把自為收敵幫打魅惑又有無提?同門提追殺名單,魅惑收到錄音,連禦影都聽左先到一代聽,又可以推晒去一代處心積累?
邪教:事事妥協處處相讓?多謝一代haters提供呢篇文,請企鵝王小敏風十一果d入黎自high,反正風十一地頭黎。

忍影世界

youaredelion 發表於 14-7-23 03:26 PM
唔好講到邪教有今日,全部都係由人地迫出黎!!
葉小飛,王小敏,企鵝你地班高層夠膽死話全部唔關你事?

邪教有人護書打到魅惑我當日即響附近頻叫左唔好打,之後邪教武當冇書架下全被圍,問左幾次咩事冇人應,先不斷原地打

BTW如果唔清楚件事請聽下個日開會既錄音,或者問下大聯盟,一早已交代晒件事

回覆 9yinn 的帖子

我地自問對條線問心無塊,要做既,做哂。

要我打小虎,好 我地咪打,點知打完換黎既係一句,扮哂野。 呵呵,真係得啖笑

忍影世界

SSYHK 發表於 14-7-23 03:41 PM
回覆 9yinn 的帖子

我地自問對條線問心無塊,要做既,做哂。

小邪,你係古惑仔,呢世都係古惑仔,摔甩你D紋身先啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 08:03 AM , Processed in 0.045469 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存