2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [鍵盤能]到底keybroad粗製濫造定係部分用家要求高左 ...
go

[討論] [鍵盤能]到底keybroad粗製濫造定係部分用家要求高左 [複製鏈接]

行黃金見到摸到既keybroad係兩極
網上搵到而仲有賣既同上

function key數量,位置
底盤大小,斜度
鍵帽大小,高度,斜度,印刷,倉頡/注音要求
背光,無沖突
打機打字都講求的手感

我地睇下alienware
http://m.dell.com/mt/www.dell.co ... e=1&oc=dkcwx01s

i-rock kr-6820e <正野
kbt light極光神話 萌魂 <夠毒正野
呢兩隻好似絕左種
75%80%keybroad既選擇真係少到不得了
機械keybroad 就deck82/tg3 bl82
價錢就當然係哈哈
kbt race2好似都唔平得幾多?
ducky mini直頭冇左f1~f12

睇到我灰晒機
好多都買唔落手

用鍵盤有3種人

一種咩都用滑鼠,用鍵盤係被迫的
我相信如果將數字鍵同字母鍵按晒係滑鼠度,佢地係唔會買鍵盤

呢D人會買一般的

另一種人係咩都用鍵盤,一個字,快!
過百粒鍵都唔夠駛
一個鍵代表一個功能或開啟一種常用程式
反正就多多都殺

呢D人會買多多鍵的貴野

第三種係鬼皇,鍵盤係用黎出氣的
佢就會買最平最少鍵的

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

一個機械式鍵盤幾百至一千,唔算貴既
打字有手感少少,樣又唔錯
我都係買黎當裝飾,點聚下間房,廢事間房咁單調

kbt race2同tg3 bl87都好有性趣
但依加budget有限,結果價錢哈哈

岩岩有ching叫我睇淘寶搵noppoo
隻可以接受,但係d comment
隨時淘到伏,淆

noppoo lolita點睇

 發表於 14-8-5 09:34 PM
kbt race2同tg3 bl87都好有性趣
但依加budget有限,結果價錢哈哈

kbt race2啦, 大路野香港多人用
75%夠實用,無左好多多餘key, 細細隻省位

其他大陸牌子就算啦, 你講出黎話你有呢隻牌子既KB都好似cheap2級咁

操你媽個B乂 發表於 14-8-5 09:43 PM
kbt race2啦, 大路野香港多人用
75%夠實用,無左好多多餘key, 細細隻省位

呢個價錢都係諗住加減用
料同技術本來就低幾級
定係有咩嚴重缺陷,cheap到可以飛佢落街既意思?_?

有第個keybroad佢就退去做後備
因為冇買定後備
諗番記幾年前係黃金見到萌魂冇買到
而家先黎後悔柒,柒一柒

btw race2係香港賣緊幾錢??

 發表於 14-8-5 10:05 PM
呢個價錢都係諗住加減用
料同技術本來就低幾級
定係有咩嚴重缺陷,cheap到可以飛佢落街既意思?_?

cheap兩級係cheap在牌子名氣上
牌子=$,用料唔洗講啦

我唔知race2幾錢,好耐無留意KB野, 我諗都係7百幾8百蚊左右
或者你去睇corsair k65岩唔岩你心水, 我都幾鐘意呢隻

玩過星曲WEB

我個KB都係買電腦文..懶得換..用開就廢事了
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 10:01 AM , Processed in 0.030068 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存