2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 光系河童可以用普通/水晶黎融合出黎嗎
返回列表 發新帖 回覆
go

[寵物] 光系河童可以用普通/水晶黎融合出黎嗎 [複製鏈接]

如題
之前聽過話有D怪係只可以用OB先合到
光系河童算唔算?

補充少少先(1/8/2014)
我合隻光河出黎只係因為想儲齊7系河童(而家差光河)
隻河成長能力係點我都唔重要
所以成本愈底愈好.....

頭先上敗家研究到原來用幻獸模具都有可能做到
咁請問我而家有一隻現成88LV水河
有冇話隻光係要咩石寵先做到?

可以 但因為光河童係6定7石寵黎
所以最好搵隻最少4石既光寵黎合
EG.
4石光寵+水河/暗河
好彩既話都出到光河

Zz謙zZ 發表於 14-8-6 03:21 PM
可以 但因為光河童係6定7石寵黎
所以最好搵隻最少4石既光寵黎合
EG.

你係邊度見過野生光河

另外回樓主 :
童話設定係4石寵或以上(&新資料片種類,但野外不存在的寵物)能使用水晶融合出黎a_a (佢會彈出提示「超出能力」而唔幫你合)
但係,普通融合可以._."但機率高唔高,就見人見智啦0x0+
題外話 : 魔幣寵 / 稀寵無論用咩方法都合唔到,所以你最好打聽下光河算唔算魔幣寵xdxdxdxd

聽講除非用核心或奧秘融合,否則若繼承物種或成長能力既素材封石等級過低都會有影響,例如用火飄同黑羊合火智就難d,如果係用火劍+暗哥布林就會容易d。

補充少少先
所以就想問點先搞得掂0,0

剎那大乳 發表於 14-8-7 10:53 AM
補充少少先

根據你1樓所講._."
你應該想用模具黎合._."

但好不幸,模具情況同水晶其實一樣~"~
新資片種類而又唔存在(例如,光河)既寵物係無辦法合到出黎0.0

你只可以靠核心合又或者利用普通融合-_-+
睇下幾時合到光河出黎~"~

c04352001 發表於 14-8-7 01:10 AM
聽講除非用核心或奧秘融合,否則若繼承物種或成長能力既素材封石等級過低都會有影響,例如用火飄同黑羊合火智 ...

否則若繼承物種或成長能力既素材封石等級過低都會有影響   正確

例一.火飄蟲 + 黑羊
        火飄蟲->1石寵
         火羊->1石寵
         暗飄蟲->1石寵
         黑羊->1石寵._."
       基於4種可能性都屬於3石以內既寵物0.0+所以合出火智機會係2/4=50%

例二.暗哥林布 + 火劍 ; 易合出火智a.a"
        火劍->3石寵
         火哥林布->5石寵
         暗哥林布->4石寵
         暗劍->5石寵
         基於四個可能性中,只有火劍為3石之內,所以火劍的確較容易成功合出 原因係主寵物等級較其他可能性之寵物(含素材寵物)為低 ; 所以,主寵物既等級救左佢一命._."在融合世界中,主寵物低等級絕不是一種負纍

超級題外話 : 後期某次更新後,幻營更容易合出2隻Input入去既寵物之中既是但一隻0.0+更開始無視Input入去既寵物既Lv~所以依家就算極端到利用 9石既火甜 合 1石既黑羊._."都有唔錯既機率合出火甜 當然,呢樣野就好講運氣啦,有d人合5次都仲係黑羊,有d人連合2次都係火甜._."時也命也.0.0"上述既數據只能作為參考,亦係剛剛開融合既時候大家推斷出黎既或然率,不是真正的系統參數 ; 更何況後期官方都有修正過融合系統0.0+現在的真實或然率變得更難推測~亦非常困難去研究出Input寵物與低Lv寵物之中,那一項更容易融合出來:)

angellam104  丫係._."我打錯左了xd係5石寵x)  發表於 14-8-7 03:38 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
c04352001 + 1 暗劍是5石寵吧,在古堡b1抓。最高也應該只是.

總評分:  Good + 1   查看全部評分

angellam104 發表於 14-8-7 12:16 PM
否則若繼承物種或成長能力既素材封石等級過低都會有影響   正確

例一.火飄蟲 + 黑羊

暗劍又名為惡魔劍妖

9石寵只有金光河馬(最高175級)跟雪人(最高165級)這兩只而已。

angellam104  9石只可以捉1-160._."所以其實9石寵多得很x)  發表於 14-8-7 03:39 PM

剎那大乳 發表於 14-8-6 12:14 PM
如題
之前聽過話有D怪係只可以用OB先合到
光系河童算唔算?

光河童你可以試試用水河童+白開水(威2水木怪),兩隻都係五石寵,機率應該會高一點。

河童咁樣衰-.-
光河只能ob
拎隻木河合光體,學拉拉舞,無咁蝕

angellam104  -,-自動食左字o.o"你個方法成本好高啵-,-起馬要用7000萬以上  發表於 14-8-8 11:10 AM
angellam104  馬要用7000萬以上啵xd  發表於 14-8-8 11:09 AM

光河童 只可以使用生命核心或宇宙奧秘融合得出,

不能靠水晶或模具  設定多年

各位
我最後好敗家咁用左一粒核心將一隻光系同土河合左埋一齊-.-
希望當光體用-.-

有興趣望下我隻嘔心瀝血合番黎既牛奶仔(我咁叫佢)既話
可以係遊戲入面密 v拳拳到肉v   剎那乂宇   59桃仔422   Orianna
(冇錯我擺明宣傳緊我地族xd)

你鐘意就得la 各人有各人玩法hea金小又得 掛工技又得 加速掛機又得,反正又唔係新game,都係對童話有感情

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

當初一出山貓時我合七系都係亂咁用核心OB合... 仲有一隻合錯左
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:06 PM , Processed in 0.036034 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存