2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 九陰社評-BY豬油膏
go

[閒聊討論] 九陰社評-BY豬油膏  

一代名將請各幫會討論世王分配目的係咩?擔心中立幫食哂啲世王?
咪玩啦!一代名將自己都知中立幫間唔中食一兩隻王,仲可能係氹下中立團開心而放生世王。
一代名將每一次都知道中立團有咩人。每次大聯盟都有CAP圖,你知我知。
匡空開團也好;邊個開團也好。只要團隊中有非一代名將認可既人,呢團就GG。
所以中立團一定會監察,入面既成員,唔會比位大聯盟入。
有幾個幫會怕遲早出事,所以已經放棄加入所謂中立團既組織打世王;隨緣、飄雪、絕域天雪。

中立團想打世王目的有幾個。
一:打王拎古譜、拓片、打造台、真氣丹
二:過下手癮,為打王而打王。
三:同各幫聯誼。

有一點係肯定既係,一代名將曲解中立團既目的。
一:中立團冇勇氣冇本事去單對單比輸出,比實力去搶輸出第一。
因此,中立團不得不「趁火打劫」,趁邪教聯盟同大聯盟混戰,博命輸出。
二:中立團明知大聯盟唔敢主動招惹新既敵人。
因此中立團各幫會都願意用一招「兔博獅子」既方式去明搶世王。
三:中立團各幫會測試自己情報能力
中立團有穩固而龐大既情報系統可以第一時間睇到幫會之間既消息,有事會先避一避。
四:中立團各幫會趁此觀察各幫會真正立場
隨風擺柳?親邪教?親一代?親魅惑?真正中立?

一代名將領導之一劉天文採用「說之以理,動之以情」既手法去說服各幫會支持分配世王(或排王)。
 劉天文指出現時世王由一代線&中立團奪得;他認為大聯盟可能會因開五行旗放金頂導致邪教一方拎正當傷害中立團。繼續燃然中立團對一代不滿。
←弊端一
中立團唔收左右戰線既人又點會派到正當比邪教或大聯盟?
 劉天文用世王利益作為招徠,比古譜/拓片既機會令中立幫更有衝動加入世王之列以取得官銀/收入。
←弊端二
中立團打王目的60%為打而打40%為古譜拓片。
 趙暈同時又指出,認識一代名將既人都知道唔會打唔識既人唔會打敵人以外既人。
←弊端三
中立團係「大聯盟◎邪教混戰」開足追殺既情況下,比人惡人CUT琴+開紅打死。我係受害者之一。
 劉天文提議排王之團隊,若輸出不足時,一代名將(對話講既係「我地」)會加入輸出。
←弊端四
中立團因此會被指為「入線」,莫須有。冇可能同意。

*劉天文以合作名義建議中立團加入一分子,的確中立團得到穩定世王來源。但一代名將要理解中立團深知魅惑嶺/無名居/同門係冇條件同中立團講「打世王比輸出」。
魅惑嶺2隊輸出,導致守王團隊怨聲四起,只係一代名將勸阻而有所忌諱。
同門+無名居3~4隊輸出←無名居得10人,上線人數不足15;分王?同門爆發力尚可,人數太少,輸出有限。
試問如此情況,中立幫只有一隻王被分配,算得上公平?
*若果一代名將以2隻王作條件,你身為聯盟之主如何向親如手足既聯盟交代?
*中立幫唔擔心冇王打,只擔心比人打。但我想講中立幫唔好蝦,中立幫合作同默契唔係聯盟用古譜可以破解到。
*對中立幫有善既姿態唔係用追殺令去威迫。

天文兄,你分配世王,迫同盟困於同一RC之中你於心何忍?
每當有追殺/被殺既情況,RC用廣播叫所有人出現。打機姐,你當玩九陰係番九陰?

塵。。。。。。。。。。。。。。。。。萬里風塵要點?走啦!仲問。

回覆 胡英傑 的帖子

邪惡軸心,打機打到好似做奴隸咁,跟晒叫海鍠,海煌,海蝗,海堭等等
周泰,孫策,凌統,大喬,等等
呢d 咪叫極權lo

九陰司馬遷 發表於 2014-8-11 01:16
回覆 胡英傑 的帖子

邪惡軸心,打機打到好似做奴隸咁,跟晒叫海鍠,海煌,海蝗,海堭等等
周泰,孫策,凌統,大喬, ...

正如打機打到要人地分王俾你打, 的確係好奴隸

"趙暈同時又指出,認識一代名將既人都知道唔會打唔識既人唔會打敵人以外既人。"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
估唔到我地2ser玩家係2ser個時已經性侵了1ser盟主全家的女性

大佬-  暈仔, I M UR FATHER  發表於 14-8-11 02:28 AM

九陰司馬遷 發表於 14-8-11 01:16 AM
回覆 胡英傑 的帖子

海皇戰隊你識D咩?
已有 1 人評分Good 收起 理由
酷男 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

九陰司馬遷 發表於 14-8-11 01:16 AM
回覆 胡英傑 的帖子

係囉
淩小千
淩詩語

中立即不偏袒任何一方,既不支持也不反對。舉例而言,瑞士、奧地利等國即宣佈自身為永久中立國,不與他國結約也不與他國同盟,只以自力追求自衛自保。

邪惡軸心用緊好陰濕既手法:你話唔到佢同中立幫聯手 因為中立幫黎打王 同邪惡軸心黎打架  你又可以屌佢咩野
屌佢利用兩邊 鷸蚌相爭,漁人得利? 九陰警察就係想出師有名 禦影打聖殿 就話佢攬天運子

而九陰警察既排王方案   "因為同九陰警察個邊傾左 排隊輪王 今日唔係我地 所以唔比我地黎打"可以睇做合約 如果根據上面句維基百科 咁仲算唔算中立呢
當然 就算中立幫接受左咁既方案 你邪惡軸心又可以點 屌柒佢? 定打埋佢一份?但係你原本都已經唔夠九陰警察打
不過中立企係利益個到諗 一星期輪得幾隻 但係我搶就有可能大豊收
(當然要睇邪惡軸心開唔開到追殺同點開 琴日你睇隻禿鷹王 冇卡過  仲要自己主動宣對面是但一個 再比對面另外3個幫宣  搞到面對面打 邪惡軸心緊係唔夠秋 所以由九陰警察食左隻王)

笑撚死我 發表於 2014-8-11 08:30
邪惡軸心用緊好陰濕既手法:你話唔到佢同中立幫聯手 因為中立幫黎打王 同邪惡軸心黎打架  你又可以屌佢咩野 ...

邪惡軸心返百草打j啦

箭箱 發表於 2014-8-11 10:24
邪惡軸心返百草打j啦

晚晚卡追殺先敢出來打
實力真係高班

九陰司馬遷 發表於 14-8-11 11:15 AM
晚晚卡追殺先敢出來打
實力真係高班

你幫戰都唔係成個盟去啦

一代 禦影 同門 魅惑 無名

夠做咪開打囉.

中立幫幫我r袋底炸

胡英傑  挑,你夠膽打咩  發表於 14-8-14 08:56 PM

純粹講講文章結構

我非常好奇樓主點解要將個主題定為 社評

因為真係完全冇一個社評應有既內容同格式,

望修改,筆耕

胡英傑  還請閣下不吝賜教  發表於 14-8-16 01:42 PM

分咩呀..你夠人做.你食哂都得啦

又黎邪教書香打手

回覆 ckc916 的帖子

有咩高見?
有咩地方唔同意請賜教

回覆 胡英傑 的帖子

朋友仔,你真係好得閒既呢,咁有時間就去打下兵6升454啦進修下自己隻人啦,再唔係就進修下自己本人啦

回覆 fcuk777 的帖子

兵錄升緊@@ 2條454 其他194 THEN?

fcuk777 發表於 14-8-24 07:12 AM
回覆 胡英傑 的帖子

朋友仔,你真係好得閒既呢,咁有時間就去打下兵6升454啦進修下自己隻人啦,再唔係就進 ...

咁撚充實就唔好係到留言啦

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 09:37 AM , Processed in 0.039574 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存