2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 2000FuN 夢之歷險憑歌寄意【六】格圖活動 已結束 需只一 ...
go

[活動] 2000FuN 夢之歷險憑歌寄意【六】格圖活動 已結束 需只一人參加 但依然公佈 大家快來恭喜參加者吧

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

2000FuN 夢之歷險憑歌寄意【六】格圖活動

活動對象:二星會員(需於2014/06/31前註冊)~八星會員、二轉會員、VIP會員、其他版塊各級版主
活動玩法:在遊戲內利用玩家的遊戲人物和遊戲背景拍攝六張圖片,加上歌詞後可以串連一個完整故事!
活動規則:
「A」:故事歌詞字數每圖不少於5字,不包括標點符號、論壇表情,必需為近5年內香港、大陸或台灣原創時代曲歌詞(曾有唱片公司發行,自創或改詞一概不接受)!

「B」:故事內容範圍並無限制,但嚴禁明示、暗示、影射,從而人身攻擊或指責他人!

「C」:歌詞和遊戲圖必須合理帶出完整故事,沒邏輯、歌詞與遊戲圖不符情節,會被取消參與資格,回帖內容非參與活動"文不對題者,重扣300績分作為處罰"

活動獎勵:論壇績分50~500
活動日期:由發帖日開始~2014/09/17

「1」各參與活動會員,必須複製以下框架格式及跟隨內容指示做法發表作品!
「2」參與活動會員"無需自行HIDE文"本活動帖所有回帖作品均只有本版主可瀏覽,活動過後會全面公開給眾會員瀏覽觀賞,而自行HIDE文會員會被取消資格!
「3」本活動一切評分定奪、資格符合、修改活動內容,以本版主為最後決定,不設上訴及不得異議!
  1. 遊戲人物名稱:
  2. 遊戲伺服:
  3. 家族名稱:

4. [table=98%]
  5. [tr][td]歌名:『用覆蓋方式填上歌名』 [/td][/tr]
  6. [tr][td](1)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 [/td][td](2)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 [/td][/tr]
  7. [tr][td](1)『用覆蓋方式填上歌詞』 [/td][td](2)『用覆蓋方式填上歌詞』 [/td][/tr]
  8. [tr][td](3)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 [/td][td](4)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 [/td][/tr]
  9. [tr][td](3)『用覆蓋方式填上歌詞』 [/td][td](4)『用覆蓋方式填上歌詞』 [/td][/tr]
  10. [tr][td](5)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 [/td][td](6)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 [/td][/tr]
  11. [tr][td](5)『用覆蓋方式填上歌詞』 [/td][td](6)『用覆蓋方式填上歌詞』 [/td][/tr]
  12. [/table]
複製代碼
例子:只要對齊D符號,唔好過界覆蓋,只將圖link剛剛好覆蓋『用覆蓋方式貼上遊戲圖』<==整句就可以好整齊!

遊戲人物名稱:
遊戲伺服:
家族名稱:

歌名:『用覆蓋方式填上歌名』
(1) (2)
(1)『用覆蓋方式填上歌詞』 (2)『用覆蓋方式填上歌詞』
(3)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 (4)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』
(3)『用覆蓋方式填上歌詞』 (4)『用覆蓋方式填上歌詞』
(5)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』 (6)『用覆蓋方式貼上遊戲圖』
(5)『用覆蓋方式填上歌詞』 (6)『用覆蓋方式填上歌詞』
已有 3 人評分Good 收起 理由
sck123 + 1 問:有無限死咩文歌(EG:日文/英文).
ˇ為妳喝采` + 1 可使用曾經刪改過既歌曲?
呀勁 + 1 支持,可以留名等圖?

總評分:  Good + 3   查看全部評分

遊戲人物名稱:╭║豪﹎〝
遊戲伺服:天空之夢
家族名稱:ˇΜemOrY×`

歌名:父親
(1) (2)
(1)一生要強的爸爸 (2)雙手撐起我們的家
(3) (4)
(3)總是竭盡所有,把最好的給我 (4)我是你的驕傲嗎?
(5) (6)
(5)還在為我而擔心嗎? (6)你牽掛的孩子啊! 長大啦
已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 500 + 10 活動參與

總評分:  威望 + 500  Good + 10   查看全部評分

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

清次 發表於 14-9-17 10:39 PM
遊戲人物名稱:╭║豪﹎〝
遊戲伺服:天空之夢
家族名稱:ˇΜemOrY×`

得你一個參加 所以俾最高分數你  

一下由3星變左4星會員

你作品簡潔易明 歌詞同GAME圖配得幾好

父愛精神

回覆 ☆魔鬼皇☆ 的帖子

多謝魔鬼皇版主 ,我希望藉此可以讓大家明白其實我們的父母是為我們付出很多。我們兒子/兒女是父母一輩子最愛的兩個人其中的一個。他們一直照顧著我們成長 ,途中當然會有D爭吵。但唔理點樣,我們應該無時無刻都要以正面的情緒/正面的態度面對父母(和其他人) ,父母是陪伴著我們前半生的人,希望大家不要在父母離開我們才醒覺,趁現在父母還在陪伴著我們下,好好珍惜和愛護他們

清次 發表於 14-9-18 12:00 PM

多謝魔鬼皇版主 ,我希望藉此可以讓大家明白其實我們的父母是為我們付出很 ...

你個故事結構流程真係唔錯 父親先救個女

然後助個女成長要佢自己面對

係米個活動獎勵吾夠吸引定2000fun少左人...
得1個參加...O咀中

babii小憶 發表於 14-9-19 04:17 PM
係米個活動獎勵吾夠吸引定2000fun少左人...
得1個參加...O咀中

兩樣都係啦

d符號配合得好好
and 溫情洋溢
----------
btw 個權限係咪應該解番呢

LuLuLing〃 發表於 14-9-19 09:45 PM
d符號配合得好好  
and 溫情洋溢
----------

咩權限??

睇回帖? 解左好耐啦 如果唔係你都唔會見到個參加帖內容

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-9-19 10:32 PM
咩權限??

睇回帖? 解左好耐啦 如果唔係你都唔會見到個參加帖內容  ...

他係指個閱讀權限,解番佢等一星的人都睇到咁解。

清次 發表於 14-9-20 01:11 AM
他係指個閱讀權限,解番佢等一星的人都睇到咁解。

個版仲有一星咩

有都係分身黎

開活動果時唔係好多人問點玩架咩  點解得返一個

你係夢之版咁唔受歡營
1個月就比幾個人開POST串
無咩人挽你既活動唔出奇- -

a853139157 發表於 14-9-20 09:18 AM

開活動果時唔係好多人問點玩架咩  點解得返一個 ...

依下真唔知道

×小熊貓↗ 發表於 14-9-20 11:00 AM

你係夢之版咁唔受歡營

如果照你咁講 反而我會開心D

扣10分20分唔喜歡就嘈嘈閉  加幾百分活動又唔玩

咁冇乜所謂嫁 搞活動加下分唔喜歡咁唔搞囉

但違規扣分照做 我煩少好多

我都只係同你分析番=
點解要用 反而  = =
我又無串你/暗串你- -

×小熊貓↗ 發表於 14-9-20 01:28 PM

我都只係同你分析番=

我唔係話你串我呀

我用反而<==兩個字 係因為俾我醒覺到 唔洗做咁野幫人加分

只係做違規就夠

初時以為D人俾我扣果10,20分好著緊 搞個活動試下大大手加分

原來D人唔志在分既 咁我咪"反而"唔洗再做活動 你搞出個帖唔洗諗唔洗做咩

做得違規野 有小學雞唔順氣就預左嫁啦 做左咁多年都慣晒

屌我咪禁囉 恐嚇我咪報警囉 其實我又唔會嬲既 因為習慣晒 岩岩做版主時會嬲 今時今日諗通左

自己都係按幾個鍵盤制就KO勒 D人係咁開帳戶串我 佢行為明顯地嬲D 所以我冇蝕嫁

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-9-20 02:12 AM
個版仲有一星咩

有都係分身黎

先入為主唔係咁好

好串9.9
不過你真係有律師- -? 如果老作 你味會比人告= = 仲有你做邊行 我唔係幾信—3—
同埋呢
版主係點選架+s
會員投票/計績分/2KF睇心情委任
好有興趣知- -

×小熊貓↗ 發表於 14-9-20 01:45 PM

好串9.9

有律師幾咁奇 請律師好貴咩

做邊行就唔多講勒

只能講我唔係打工仔 有自己公司不過又唔多洗理既

真龍同神3都知道我做乜

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 08:39 PM , Processed in 0.033584 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存