2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 淩霄VS 1代,小朋友之家,更新~花生友
go

[閒聊討論] 淩霄VS 1代,小朋友之家,更新~花生友   [複製鏈接]

更新:
好啦再收到D風。昨晚淩霄打一代O既人。詳情如下:

昨晚小弟係SO J 雷臺旁刷緊心麼。無啦啦附近頻打大交。見到淩霄O既天線寶寶大叫”一代O既13刀打我“
見到咁當然第一時間去花生啦。之後蜜1代朋友。佢地話吾係13刀打人,係調番轉。佢比天天線寶寶開紅打。仲有多2個淩霄O既人打佢。
大家都知13刀之前入過小朋友之家打淩霄。係未淩霄衣家要打番佢報仇呢?
淩霄咁夠膽打1代D人?真係想死?
收風當然收晒兩邊啦。收完1代。馬上問淩霄朋友。佢地話當時追殺完左。CD 中未開到追殺,果時正好淩霄O既水丘企係雷臺位。之後兩隻小朋友出黎開紅CAM 佢。之後水丘係RC CALL 馬。之後成堆淩霄去晒雷臺。去到。因為人又多。又無追殺。見吾到紅條。唯有開紅,當時CAM 水丘果兩個小朋友一個叫火皇。一個叫水泊㷼青。先後比水丘反殺左。但個火皇就原地,而水泊燕青就無。而黎到O既天線寶寶係人太多O既情況下點錯左係水丘旁O既13刀(據佢地講當時13刀係咁聊水丘切初,又係附近頻話”玩下啦玩下啦“呢句話我刷緊心魔時有見到13刀係咁講,開頭吾知佢同邊個講,衣家先知佢原來同水丘講)之後佢地話寶寶係RC話比13刀打。有兩個幫友馬上幫手,但天線寶寶講番佢點錯人。之後就停左手了,而據析當時小朋友比水丘殺左後有原地。但13刀就不停遊走係水丘身邊,令淩霄D人先點錯左其他人。所以先TAP到佢。事後佢地見人太多太亂上晒城墻。怕又再點錯人﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣淩霄呢面收風完畢。

據小朋友果面D FDS講。13刀同白雲狗係現實朋友。幫朋友好應該。而水泊燕青其實係13刀雙開O既。(但1代朋友話13刀強調吾係。只係佢朋友)但據析呢個水泊燕青原本係淩霄幫友。但後來比佢地知道左佢係13刀分身後踢左。而係踢左第2日,13刀退出小朋友。番番1代。而水泊燕青就入番小朋友。小朋友果面透露其實佢無走過。有時仲用13刀睇佢地係雷臺位置。之後用水泊燕青隻人報料。
仲有O既係當時小朋友派左上官暗花 同水泊燕青去淩霄做針。上官暗花負責殺外面D 中立幫O既人同無幫O既人,拉仇恨。而水泊燕青負責打交入隊報人數。報位置。而據了解淩霄仲有小朋友O既針係到。但個FDS 無同我講個名係邊個。怕比我爆左出黎。其實針呢家野我估兩邊都有。

好啦收晒風後好想知1代就呢件事會吾會打9 淩霄呢? 據昨晚1代朋友講未知佢地傾成點,如果真係打。咁又真係有野睇啦。
淩霄比1代打。咁你估佢地會吾會入邪惡軸心線呢?

好想花生丫。有無人收到風丫。。。

花生更新:。
呢兩晚。小朋友同淩霄都係零晨12點左右先開大片。
眼見最後企係出面O既都係淩霄殿。睇黎小朋友又要想下方法點抗衡了。
好啦廢話吾多講。等我又將收到O既 風話比大家知。

先講小朋友果面先,因最爆:
自白雲狗搵左之前講果D 打手番黎後都係吾夠打。只可打遊擊戰。清下幫地。殺下落單O既人,所以每日佢地O既個人殺數都可以咁多。據知情者透露。佢地係想借殺數去標榜自己好強大。殺好多人。所以每每見殺數上左100以上。個人殺數上左50以上就要出貼,用意係話比人聽佢地夠打,之後就龜百草同禁地,再等對方散左團再出去執落單O既人。所以大家都睇到呢排佢地好多時出殺數O既貼。

據知情者透露前日晚上大戰,兩邊殺數很接近。原因係白雲狗見一直都吾夠打,因為對面有參合指O既趙偉風幫手插5 行旗。所以白雲狗同淩雪閣果面放風話1代線O既趙偉風入左淩霄。叫佢地幫手打佢地。當然見到1代仇人。佢地當然打啦。就咁趙偉風前晚比十幾個淩雪高登殺,而趙偉風唯有固大局。費事比佢地話1代幫淩霄。令白雲狗可借淩雪閣去打淩霄殿。所以最後趙偉風退左幫,仲放賣AC, 本來係想玩番,番黎幫淩霄。點知比人借機抽水。白雲狗呢招。的確收到預期效果。

至於昨晚又再大戰, 今次係小朋友開淩霄追殺, 點解佢地今次咁夠膽開追殺?
因白雲狗眼見對方無左趙偉風只人控場,而自己呢面又加入左鬼力(呢個據朋友講佢係閻王居高層。程心心。改左名)而據朋友講呢次閻王借出一隊戰力比小朋友,本來白雲狗見有閻王加入。再有鬼力呢只人參合插旗。因而昨晚才主動開追殺。但估吾到仍比淩霄壓住黎打,跟前晚5/5 波差得遠好多。殺數不及程心心未加入前果晚大O既殺數。

事後佢地係RC 傾番點解仲差過前日殺數,而有人更問閻王居同聖殿仲有無人借。當時程心心即鬼力回答打多兩日睇下點。吾得O既我再番去同鬼王傾下點搞。
而當時有幫友RC 問程心心。“又話淩霄得3﹣4隊。點解衣家咁多人?”之後程心心回答“果時佢地得4隊左右。我地閻王2隊都打到佢地龜百草,4隊都好弱雞O既”之後又有人問“咁點解你地會和解?你地吾係想要番塊地咩?”,程心心又答“費事多事啦,和解對兩邊都有利,而且趙雲都吾係太想幫手,上次話幫又吾幫”再有人問“會吾會拿番塊地?”再答“會。一定會。衣家我地有地。D人都多左好多,衣家淩霄有世王食先多人,諗下計先得,” 再有人問“咁我地去搶佢世王。搞9 佢地”又答“想下先,衣家一係打遊擊戰。針殺D 新手。生活玩家。D 高層就吾好打。而且佢地D 舊人打打下見無交打就會走。我地玩遲久戰,又或者等邪教高登打1代時等佢地去吸紅,之後我地混入其中。等佢地打我地之如。又執到邪教D 尾刀。加仇恨,之後叫淩雪幫手點火。等邪教。高登打佢地。我番去就叫鬼王同趙雲講。叫佢地吾好幫手“事後佢地覺得呢個方法不錯,可以咁等邪教打佢地。
聽完朋友咁講本人都覺得有無咁高計仔。點知朋友SEND左條錄音同對話比我睇。所以本人都覺程心心的確幾有計仔。
收風完畢。

而淩霄果面有咩方法對付程心心呢? 照佢地對話內容應係鬼王一早已想好對付淩霄。打算火拍小朋友去打佢地,但因小朋友不夠打先唯有借人出去,
而據淩霄朋友透露。淩霄有見閻王居借左人去小朋友打佢地。本來放低左一段時間O既仇恨再次喚醒,聽講佢地叫番已無玩O既幫友番黎,如創幫人淩小花,天線寶寶。水野龍心,呂過等等,現AC在邪教O既納蘭冰月(AC已交比朋友代玩),而據聞佢地估吾到求和又係閻王居。衣家吾打佢地。比佢地休養一排。見自己人多左。就想打番佢地。話咁很記仇,實針CAP 很住程心心馥 打。而一話打閻王居D 人。 好多平時都懶懶閒O既人都怒力收裝。實行打9 佢地。

花生友一定想到。會吾會呢件事閻王先係幕後黑手。先講淩霄得4隊。又弱雞。好易打散。因而鼓吹小朋友打佢地塊幫地。呢D 真係佢地先知。呢個觀點純花生友估O既O者。不喜勿插。

暫時收到風係咁多。如有。會再更新。
天天花生,日日新~~

其實小朋友吾夠淩霄打好正常,淩霄個個星期打世王,裝備同收人方面實好過一班打禁地既小朋友
而且吾係只有小朋友龜百草,淩霄都龜過好多次
再講打禁地既小朋友可以同打世王既淩霄打到不相伯仲都算係感
如果小朋友有得打世王,淩霄早就散左

留名睇閻皇居眾人入黎消毒!!

回覆 X87 的帖子

比佢地打世王都冇用 佢好小打交 一D團戰以識都冇

閻皇2隊打贏淩宵4隊咁堅?
打得贏洗鬼求和咩..

CLMY  當時好似鬼王叫條女去大聯盟求入線幫手  發表於 14-9-18 12:12 PM

9yinradio2 發表於 2014-9-17 18:00
花生更新:。
呢兩晚。小朋友同淩霄都係零晨12點左右先開大片。
眼見最後企係出面O既都係淩霄殿。睇黎小朋 ...

我都係呢排小打禁地得閒想打下交姐。
依足規舉,依足手續,退左老閻再入小朋友先開拖。
樓主唔洗講到我咁大陰謀呀=.=
如果好似你咁講既話,不如話自合server之後所有戰事都係由我程心心係幕後控制,從而得到打凌宵效果!
但係唔係事實先=.=
中肯D講句啦,而家九陰都好小人玩喇,禁地又小左好多人打,剩番D舊人打交 ,不過打還打,良性D啦!
簡單D,什麼外援,前後幫友呢D根本就講唔清,既然係咁,大家咪認幫會打囉,唔需要周圍惹仇恨,唔洗咁多理由直口啦!
反而樓主你要做戰地記者冇人阻你,不過講野中肯小小啦,我仲要睇使徒行者嫁

Wolflingstar 發表於 14-9-17 08:56 PM
我都係呢排小打禁地得閒想打下交姐。
依足規舉,依足手續,退左老閻再入小朋友先開拖。
樓主唔洗講到我咁 ...

又會咁啱司馬俠骨同徐處摸同你有相同想法嘅..呵~

見識過你以前寫凌霄個種指鹿為馬嘅思路、銳利嘅筆鋒同凌厲嘅用詞都知道你詭辯功力甚強,

不過請唔好當食花生的都是傻子。最後,有冇借過人心照啦,人在做天在看。

125746614 發表於 2014-9-17 21:11
又會咁啱司馬俠骨同徐處摸同你有相同想法嘅..呵~

見識過你以前寫凌霄個種指鹿為馬嘅思路、銳利嘅筆鋒同 ...

多謝你既讚賞
不過認真,回覆前請了解上文及事情。
唔係好易自暴其短嫁
同埋我想講真相係

歡喜哥真係變節既臥底
黑警葉sir其實係康sir派既第五個臥底
而卓sir先係黑警,仲殺埋康sir

Wolflingstar 發表於 14-9-17 09:44 PM
多謝你既讚賞
不過認真,回覆前請了解上文及事情。
唔係好易自暴其短嫁

感謝讀者程心心提供嘅笑話,

.
.
.

唔好自爆其短個個係你,要了解清楚事情始末個個都你。

花生友講嘅野已經好中立了(起碼對你地小朋友係),

你需要我隨時可以比圖你證明上文講嘅野係堅,自己講過d咩自己知,做人留返d餘地比自己好d..

最後,玩遊戲都係求開心嘅姐,希望你大人有大量放過凌霄殿啦

125746614 發表於 2014-9-17 22:00
感謝讀者程心心提供嘅笑話,

.
.
.

唔好自爆其短個個係你,要了解清楚事情始末個個都你。

花生友講嘅 ...

大哥
由頭到尾我見有交打,我退閻王入小朋友打凌宵。呢個情況冇任何做錯。
我想打交比你講到大陰謀論,做咩姐,又話遊戲求開心,又開咁多分身既,又抹黑,又開post,咁岩你話你有圖,樓主有錄音wo......
你真係自暴其短左喇=.=
我入左小朋友之後唔夠打,係幫頻rc商量討論對策有問題咩?講左就會做到咩?
咁的確以前閻皇2隊同凌宵4隊打係贏左殺數wo!
經驗之談姐。唔好理點打,總知最後嬴咪得囉。
再講又話我叫鬼王叫趙暈做咩做咩咁,我有咁大力一早統一九陰啦=.=係咪先
什麼吸紅殺新手呢D我真係唔記得有冇講。
你不妨post出黎比我睇下。
不過講明先呀...我琴日講既都係九up渣,
你唔係真係當秘及去修練呀=.=想笑死人咩
我個身份係入小朋友打我唔鐘意既人。至於佢地既幫會對策,我點會理到。
同埋....老老實實,要傾呢D野都唔會大庭廣眾講啦,你D圖同錄音針對我應該ok既,但作大左小小囉
D假動作太大了

求凌宵大幫放過我一個可憐的程心心

CLMY  打贏???你地唔係好想要峨眉塊地 咁勁做咩唔去打  發表於 14-9-18 12:16 PM

求share 錄音以正視聽
btw 如果係真,可以證明閻皇一直有心打淩霄
咁到時大聯盟幫邊邊好
淩霄到時搵幫手會唔會叫返講武班舊人幫手

CLMY  一邊狗到出汁 合ser 退盟 唔夠打求入線 一邊未知 你會點簡 假設炎皇入左 大聯盟會有幾多人幫佢  發表於 14-9-18 12:20 PM

閒愁 發表於 14-9-17 11:09 PM
求share 錄音以正視聽
btw 如果係真,可以證明閻皇一直有心打淩霄
咁到時大聯盟幫邊邊好

真係咁想知?.比住D大家睇.自己搵下啦.搵到就睇啦.搵吾到就吾好睇了.

Wolflingstar 發表於 14-9-17 10:49 PM
大哥
由頭到尾我見有交打,我退閻王入小朋友打凌宵。呢個情況冇任何做錯。
我想打交比你講到大陰謀論,做 ...

我都係朋友比我睇.我開頭都覺得有無咁堅.但估你吾到.你真係好堅!!
聽完條錄音就真係緊過石堅!!
.

9yinradio2 發表於 14-9-18 01:18 AM
我都係朋友比我睇.我開頭都覺得有無咁堅.但估你吾到.你真係好堅!!
聽完條錄音就真係緊過石堅!!
.

真係好想知你係邊個

張相係頭像度= =....
但我睇唔清楚呀..得幾句?重點呢= ="...
同埋錄音有冇?
我都想知自己講過D咩=O=

個程心心真係講經搵第樣啦
一個幫會嘅副幫高層入人地幫參與戰事,講到自己無聊入去打下唔關自己幫事
你打從做得高層第一日你就預左無自己,你嘅立場就係幫會立場,而你個幫亦唔止你一個入左去,想保住閻王個朵再出去撩人地?睇能住連地都無埋俾你幫啲人怪你啊

上面講淩宵打世王所以一定勁過小朋友,又係哂9氣,佢地跟大聯盟打世王都係呢個月入面嘅事,而且做咩講到自己受迫害咁,當初劉天文找佢打世王時係小朋友自己郩底放棄唔打,最後又主動想人預埋佢,針無兩頭利囉小朋友

豬西大火雞 發表於 2014-9-18 03:39
個程心心真係講經搵第樣啦
一個幫會嘅副幫高層入人地幫參與戰事,講到自己無聊入去打下唔關自己幫事
你打從 ...

係既係既
豬西哥講得岩,小弟受教!
豬西出沒注意
晚安

呀訣哥你唔好煩啦,轉得幫打預左比人講,永遠清高既都係你,人地就一定係衰人既,何況講你既又唔係我地凌宵,你轉幫打我地叫我放過你?

你唔係見有交打,係見有得打我地,又唔想整衰閻皇個名,之前話唔打交又係你,殺新手唔岩又係你。但我地都公道既,你番入閻皇我地一定唔打你,我地同閻皇有約在先。但轉得幫預左做敵人,希望閻皇遲d唔好變左合左幫入小朋友,我見到都覺得無奈。

廢話一大推 你地諗清楚因乜野咁大仇口要開24個鍾追殺未 明明好地地既一個禁地幫 你地放棄唔到2ser既仇恨 一句話fd同fd玩既圖就去到咁既地步 依家只可以話你有一代線既人手支持 你先可以咁打橫行

KING615303 發表於 2014-9-18 06:02
呀訣哥你唔好煩啦,轉得幫打預左比人講,永遠清高既都係你,人地就一定係衰人既,何況講你既又唔係我地凌宵,你 ...

認真,我原本都唔係好戰份子,但就係因為凌宵,先令我會想打交!
你講得岩呀!而家係我要打交但唔想影響本身幫會既情況下,而選擇目標既敵對幫會入幫,一D問題都冇嫁wo,清清楚楚,冇咀炮,又冇惹什麼仇恨,單純打交。
既然你一早明白又為何一大堆抹黑呢?有需要咁驚咩?不過你可以放心啦,我一早同鬼王講左入小朋友玩幾日,係真係幾日,好快走嫁啦。放心啦,你地慢慢玩
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 05:11 AM , Processed in 0.036610 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存