2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 2000FUN真係好多5毛同無知小學雞 ...
樓主: lee111
go

[討論] 2000FUN真係好多5毛同無知小學雞   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

_呀K~ 發表於 14-9-30 02:29 PM
梁振英點解要下台?佢有問題咩?
冇普選個個做都一樣係中央內定嫁啦 佢做冇乜所謂 ...

冇普選個個做都一樣係中央內定嫁啦 佢做冇乜所謂 ..

得喇,遲下城管落黎香港你千祈咪出聲

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

http://www.thenewslens.com/post/77826/

有關係D所謂問題,自己入去睇哂佢

我都廢事答

十週年勳章(賀詞)

_呀K~ 發表於 14-9-30 02:29 PM
冇普選個個做都一樣係中央內定嫁啦 佢做冇乜所謂 ...

你話佢無問題既 我答你都廢9是

特首咩人坐上去都死嫁啦...
點解要普選..
宜家既選舉係..
a 粟米肉粒飯
b 肉粒粟米飯
c 粟米燴肉粒配白飯
我想問你... 3個餐有咩分別????
無啊!!! 姐係上面俾3個人你... 你自己揀啦~

大佬..你俾左3個我..3個都無用都係中共既人
我唔想死係中共手上>_>
我寧願自己揀...
到時我死都係怪自己選擇錯誤

佔中.. 我只希望大家和平..
不論警察定市民都係

Sak!TO′* 發表於 14-9-30 03:12 PM
特首咩人坐上去都死嫁啦...
點解要普選..
宜家既選舉係..

咁你係咪想搵長毛 黃毓民 果d反共人士做特首

_呀K~ 發表於 14-9-30 03:15 PM

唔好將人地無講既野代入人地到啦

以為呢d說法可以扭曲人地意思?

_呀K~ 發表於 14-9-30 03:15 PM

你太偏激啦..

我地要自己揀..唔係要咩長毛...要咩毓民

呢個香港有用既人才 唔係得佢地...
但問題係人才俾人埋沒左

689只係一個代言人..
真係覺得佢做到野???
你真係覺得d野係佢自己決定???

十週年勳章(賀詞)

其實我覺得....佔中個出發點係好既

但系... 搞到一班打工仔搵食吾係甘好囉 -.-

呢家有幾個地鐵站既出口都吾比出真系煩左好鬼多 -.-

D 高官成日一句句話捍衛香港核心價值 , 但就將香港既自由一點點地斷送

呢到好多人連民主普選個概念都無,因為你地連自己應享有的權利都不清楚
你地唔要,又或者唔想要既無問題
但唔好屌9 願意行出黎爭取自己應有既權利既果班人
因為佢地起碼比果D 安坐家中既人有勇氣

經濟同政治根本無得分開 , 從來都係兩條腿走路
香港人而家只係據理力爭一個真普選制度
有人話香港既經濟優勢正逐步消失
咁究竟是源自與北京對抗 , 還是因為過於想與內地和諧相處而盲目靠攏、融合呢?

社會上經歷左咁耐既討論
難得而家各行各業 , 唔同年齡 , 唔同年代既人集合一齊, 目標一致地為自己既未來付出
我為你地而自豪

十週年勳章(賀詞)

03年霍英東帶完班有錢佬上京面聖, 董伯伯就腳痛下台
上星期未開始佔領行動, 董伯伯又已經帶左班有錢佬上京面聖啦

2kf d 5毛唔係咁天真仲睇唔出北京想點丫?
佔領行動呢隻鑊689揹梗架啦
差在要擇日俾佢自己宣佈x痛下台啫

至於有冇普選...
呢個就要睇下接手果個食唔食到個勢創建個人魅力,
俾到北京信心放手俾佢以普選連任囉

潮文.先生 發表於 14-9-30 11:21 PM
D 高官成日一句句話捍衛香港核心價值 , 但就將香港既自由一點點地斷送

呢到好多人連民主普選個概念都無, ...

我真係唔明你地點解仲可以自豪
有無諗過個重點係 "係你地可能爭取到想要既所謂真民主普選之前 香港首先已經俾你地玩殘左"
唔好話暴力定和平啦 就算你地真係坐係條街度 已經對香港造成好大既負面影響啦
對好多人黎講直情係 一種間接既暴力啦
明明爭取有好多種方法 但係你地既講法就因為 "唔係搞到咁大件事 政府點會理我地"
而去用非法既方式黎去表達 簡單黎講咪即係 "正常同你講野你唔聽 我就搵野黎要脅你 一定要得到我想要既野"

而俾你地拎黎做籌碼既就係幾百萬人既生活囉

十週年勳章(賀詞)

個個討論區都係咁
一唔岩自己意見會俾人叫5毛 唉!
唔好講我5毛呀  我好小回覆嫁

Mic曉 發表於 14-10-1 01:06 AM
個個討論區都係咁
一唔岩自己意見會俾人叫5毛 唉!
唔好講我5毛呀  我好小回覆嫁 ...

民主只係佢地將自己歸為正義公義一方既口號 實際上你問佢地咩叫民主佢地可能仲要查字典
連基本尊重別人都仲未學得識就要求人地尊重佢地 呢個先係我反對佢地最主要既原因

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

gOD. 發表於 14-10-1 12:23 AM
有無諗過個重點係 "係你地可能爭取到想要既所謂真民主普選之前 香港首先已 ...

都係個句  唔好將責任完全放哂係佔中者身上........
政府同中共有相對既同樣責任
用不公政策 滅了市民聲音 這是對市民的暴力和破壞

成日講和諧 最好.........中共就最中意

點解?   你們不發聲  它們做什麼事也可以.

當你認為政治是醜惡  就應該把同樣理論 放在中共身上...

poon2701 發表於 14-10-1 02:28 AM
都係個句  唔好將責任完全放哂係佔中者身上........
政府同中共有相對既同樣責任
用不公政策 滅了市民聲 ...

而家個事態令咁多人一齊受罪 係政府或者中共造成?可能係有間接啦
但係而家佔中直接幫香港帶黎咁多既負面影響 你都唔覺得有咩問題?
咁係唔係以後有咩唔滿意就直接搞佔中? 咁既話仲要政府黎做咩
反正就係一堆人唔做野一齊阻街 就可以話哂事
我講咁多野都係果句意思啦
唔滿意可以發表可以合法參與遊行 但係唔好影響人地既生活

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

gOD. 發表於 14-10-1 03:01 AM
而家個事態令咁多人一齊受罪 係政府或者中共造成?可能係有間接啦
但係而家佔中直接幫香港帶黎咁多既負面 ...

都係個句  佔中者同政府 都有相對既責任......

遊行七一遊左  遊完政府有咩回應.........

表達訴求有好多方式  但強弱不一  
佔中者抱有違法既心態 去支持一樣野時  政府同大家 不應只考慮行動是否違法
還有他所含的強烈民意

而更重要的是 就算你不認同他們的訴求 還是 行動
但要想的是  當你日後遇到自己必要反對的事時   你還可以用什麼方式去示威?

gOD. 發表於 14-10-1 12:23 AM
有無諗過個重點係 "係你地可能爭取到想要既所謂真民主普選之前 香港首先已 ...

你覺得香港而家既情況完全係示威者造成的嗎???
難度香港今日無發生咁既事件 , 你會覺得香港好平靜???
係呢件事, 上政府完全無責任????
係咪市民一直唔出聲, 唔行動
就代表呢個社會好和諧???
做成今日咁既局面 , 唔可以將個責任推唒係某一方身上

如果個政府係聽人講野
就唔洗行到今日依一步啦

冰封三尺 非一日之寒 , 香港既民怨已經不斷累積
廿三條、高鐵、國教、電視牌照
新聞自由指數不斷下跌、堅尼系數創新高、物價租金樣樣升等等

政府而家就係好多都唔會理市民既諗法 ,
成日推出好多所謂既咨詢 ,
之後又推出一個同大眾市民背道而馳既方案出黎就叫人地收貨
結果一次又一次地整鋪「傑」野你嘆

無論今次既運動結果係點, 我相信都會有一個承先啟後既作用
呢個世界係無免費的午餐
你想要D 咩 , 就要自己主動去爭取
唔通有人可以唔使做就有糧出咩.............

我為今次參加呢場運動既人而自豪 ,
縱使最後結果可能並唔係參加者既預期
因為你地願意去付出 , 願意去守護自己愛既地方
無人肯定呢場運動會唔會成功
亦無人肯定爭取成功會唔會就一定有更好既未來 , 但唔爭取就一定無

香港人 , 加油

.

十週年勳章(賀詞)

飲東江水啦你

玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

gOD. 發表於 14-10-1 03:01 AM
但係而家佔中直接幫香港帶黎咁多既負面 ...

佔中係有負面既影響
但係比中共搵條友落黎管住我地又冇影響???
遲D你就冇機出聲 你如果甘願做奴隸既我唔阻你
我地就係唔想香港變 先出黎

_呀K~ 發表於 14-9-30 01:23 AM
佔中好多都係跟尾狗 見人去你又去湊熱鬧咁款
出去集會只會令中共更有機可乘去駐軍
你想早d出去死定留喺屋 ...

橫又死直又死,你想點死都無所謂啦,不過點都係註定死
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 12:33 AM , Processed in 0.034897 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存