2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 Marvelous族上手siu峰,現手霸氣小華華Part2 咒AC 〥﹏小 ...
go

[影片分享] Marvelous族上手siu峰,現手霸氣小華華Part2 咒AC 〥﹏小喻﹡ 5:0 被大炒(內附垃圾族人詞窮發爛炸片段)   [複製鏈接]

繼尋日Marvelous族上手siu峰
用完弓AC 慘敗4:1後
今日用
咒AC 〥﹏小喻﹡
挑機結果為5:0 慘敗

觀看此片段前可先回溫上1場賽果同 Marvelous族各人既柒事
http://www.2000fun.com/forum-vie ... romuid-1210922.html

http://www.2000fun.com/forum-red ... romuid-1210922.html

精簡版在此:
1.Marvelous族上手siu峰 係2kfun 話本人垃圾主動要求挑機
2.Marvelous族上手siu峰,弓AC 霸氣小華華慘敗 4:1
3.Marvelous族 上下同心一齊扮傻系,
       聲稱上手siu峰 轉了AC為咒AC,弓AC輸了想不認數,
       及後被本人影片+cap圖 指出使用該弓AC 為 上手siu峰
4.Marvelous族人 柒了,上下同心一齊再扮傻系,
       聲稱本人曾放售92劍+72弩 招人pvp,但現時95劍
       企圖屈本人用95劍在之前的pvp post內比賽出古惑
       及後被本人cap圖指出 現時為+8劍+4弩 92裝時係+9劍+7弩
       Marvelous族轉眼間收皮了
以上為過往事情發生精簡版

接下來就係今天重點:
Marvelous族上手siu峰
今日用
咒AC 〥﹏小喻﹡
PVP片段:
第一場:

第二場:

第三場:

第四場:

第五場:

完整版本21分鐘

PS: 片段非本人拍,鏡頭有失誤,請見諒。
雖然部份過程未能入鏡,
但幸好影片結果不容Marvelous族 傻系抵賴

最後附送d
Marvelous族 傻系 發爛炸金句
有請主角   Marvelous族上手siu峰

輸左都要安慰下自己
ps:咒AC 97lv~ 聲稱9293 , 比著係我輸咁多場9596都話左自己9293先 5洗咁7啦係米?

第2位 Marvelous族爛兜王

主動撩人pvp 既係Marvelous族上手siu峰
輸左就話5知人地咩裝
呢d 答案... 觀眾接5接受到

第3位 Marvelous族大陸蝗蟲(香港文化都未學好個隻)

大陸蝗蟲 提出要唔好打火星文
但可惜佢又5係打正字,要9up話人打火星文
AR 發音= 呀, 係佢眼中咁樣歸為火星文
但奇怪 佢自己族人講野時話: 9293打到你甘算係甘la

點解佢5吠下佢族人既
再講佢都幾自我  
問人識5識廣東話
字 點讀
用落文字到 [係咪]  竟然= 書面語 [是不是]
其實呢d 係常用語姐
大陸蝗蟲 咁執著 個dd 字 硬屈人地用火星文
幫5到 你族個垃圾 上手siu峰 慘敗2隻AC架

已有 2 人評分Good 收起 理由
雪囝 + 2 支持你!下次繼續^_^
`♥Scmbebe:$ + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 5   查看全部評分

有料

喂滅絕哥 你仲未答到我e架點樣可以讀到做依家wo
到底係唔係你啲大陸口音真係唔同啲姐
比人講中左你唔係香港人依家嬲嬲豬?

自己話口話唔等於火星文但肉9酸你又話係火星文..即係你唔明肉酸係咩黎啦..
咁我又奇怪啦..乜有土生土長既香港人會唔明肉酸係點解架咩..?

__ShInG 發表於 14-10-3 10:03 AM
自己話口話唔等於火星文但肉9酸你又話係火星文..即係你唔明肉酸係咩黎啦..
咁我又奇怪啦..乜有土生土長既香 ...

口語ar 大陸蝗蟲
口話?
你up乜9?
字都未打好 你5好引人笑啦369
我實在5明點解輸左可以話人用火星文
其實你學識差你上網搵下咩係火星文先上黎9up la
大陸蝗蟲無知顯更柒
[咪] ? 唱歌枝咪我就知,
[係咪] 我就真係5知你想表達d咩啦
你究竟想5用火星文/定5用常用文/定要用書面語
檢討好你d說話先出黎 9up

手機速成打錯字冇睇咪我錯囉
你兜黎兜去講左咁多廢話
都仲係未正面回答到我e架點先讀到做依家wo
你係要搵e架既番屋企問你老母拎啦
定係你大陸口音真係唔同啲呀?
同埋我冇打輸過比你sry
我亦唔會同你打
你可以話我淆又好咩都好
我純粹係唔需要係遊戲入面搵到成就感而已

__ShInG 發表於 14-10-3 01:44 PM
你兜黎兜去講左咁多廢話
都仲係未正面回答到我e架點先讀到做依家wo ...

你答人問題之前
識5識睇原文ar 369
第1. 你大陸蝗蟲5緊要, 但5該好咁7, 1樓米e經答左你
e架 同 依架? 2個都接近口語
你同我講 e架 = 火星文
我叫你搵下咩叫火星文先番黎吠ar 369
同我講點讀個音?
你真心想知 你大6落黎怕比人知 就5好亂咁up 越講越7
e架 同 依架 2個音都做5到 口語[現時] 既讀音
搵最接近既方法黎表達 e經是常識吧
你兜左咁耐 你究竟有冇睇post架7頭
問緊
垃圾族人講野時話: 9293打到你甘算係甘la
點解你5吠下 要打個[啦]字

重有
你係米唱K唱得多 好掛住枝[]
所以問人問題就係 [係咪係咪]
火星文? 你功課做足d 得5得

算啦
你大6落黎書都未有得讀
哥我好人幫你上番1堂
火星文例子:
尒巧吾巧以矛咁7.7

原文呢 我就真係睇到一半已經唔想睇
影啲唔影啲咁 咪由你自high下先
而粵語入面 好多字都有唔止一種既讀法

亦唔一定要讀mic
而依句我又更加唔明你想講咩
衣架就衣架 依家就依家
咩e架 同依架做唔到現時口語我又真係唔知你講緊乜
e經又可以點樣讀先讀到做已經我又真係唔係好識
定係你表達緊第2個火星詞語?
總結黎講 你回覆入面除左一堆人生攻擊既廢話之外
其他野都係講到一舊舊
教人之前唔該進修下寫作能力先

__ShInG 發表於 14-10-3 02:14 PM
原文呢 我就真係睇到一半已經唔想睇
影啲唔影啲咁 咪由你自high下先
而粵語入面 好多字都有唔止一種既讀法 ...

haha
5睇人講野就話唔想睇
冇人逼你睇架 傻J
你5睇係到9up 米比人笑囉369
大陸蝗蟲ar
你5識廣東話 所以米5明

衣架就衣架 依家就依家
笑死我
你答緊人問題架?
總結黎講 你回覆入面除左一堆人攻擊既廢話之外

生=hm, 身=hh
大陸蝗蟲
用拼音打字就自稱用速成
你柒夠未

好明顯唔係答緊你問題係問緊你問題 唔係理解唔到呀?
至於人生同人身個到
fine我手誤打錯
另外我又奇怪啦
5睇人講野就話唔想睇
冇人逼你睇架
唔想睇自然就唔睇架啦..有沖突?
同埋我都係依家先知拼音可以打到繁體字
我電腦知識淺薄
你咁熟可唔可以教下我用拼音打繁體?

玩過星曲WEB

要求交換裝睇

__ShInG 發表於 14-10-3 02:29 PM
至於人生同人身個到
fine我手誤打錯

人地大陸拼音 打拼音D字緊係甘la
話說佢真人都.....wtsapp sd比你睇

你wtsapp都冇加我

__ShInG 發表於 14-10-3 02:29 PM
至於人生同人身個到
fine我手誤打錯

你答緊我d咩ar 蝗蟲
生同身打錯左
比人踢爆 5係用速成用拼音嬲嬲豬ar?
老實講: 大陸落黎5係罪
不過你呢d 落黎又要威又要帶頭盔ar
咩叫 火星文 你做左功課未ar?
速成打錯字
生同身
hm, hh 差咁遠 你點兜極都兜5到你係用速成ar 7頭

ann18191823 發表於 14-10-3 07:27 PM
你答緊我d咩ar 蝗蟲
生同身打錯左
比人踢爆 5係用速成用拼音嬲嬲豬ar?

蝗蟲前蝗蟲後 都唔知我句大陸人係咪真係講中左你TIM
回親post都一堆粗口 真係唔知邊個"嬲嬲豬"?
根據wiki既解釋
"火星文種類繁多,而且沒有統一標準,可以為簡、繁文字以及異體字或者是英文、日文等外語的混合,甚至產生同一句由不同人解讀可能有完全不同的結果

也正因火星文沒有嚴格的定義,有些文字可能曾經是火星文,但是在長期使用中變成一種約定成俗的通用文字,故不再被視為火星文。

以下列出幾種常見的火星文形式。"
咁我又想問你打既e架我係唔係應該要理解成衣架?
定係你想打依家但因為你強調左咁耐既"拼音輸入法"打錯而出左e架?
定係又真係因為口音問題所以出現在"e架"依個火星文呢?

__ShInG 發表於 14-10-3 07:54 PM
蝗蟲前蝗蟲後 都唔知我句大陸人係咪真係講中左你TIM
回親post都一堆粗口 真係唔知邊個"嬲嬲豬"?
根據wiki ...

原來你識搵 wiki架?
wiki 下面d 例子
有冇細心study下ar 蝗蟲
笑下你就話我講粗口話我嬲
你5好將你嬲既感想套落我到啦 ok?
我輕輕鬆鬆屌9你
又如何嬲
講粗口就=嬲
你咩年代既人 or 用緊咩 logic 傻J
恥笑緊你既成份高達100%咁都睇5出
只能說你面皮厚炸

e架 = 衣架係你呢d大陸蝗蟲先會咁理解
人人咁用人人明
你5明就話人火星文
study下 就知你柒到不行啦

你學好你d拼音5好比人踢爆先啦
自稱用速成個個大陸蝗蟲

重有1點:
由始至於得你用緊拼音= =
點解你問番我轉頭
定係你想打依家但因為你強調左咁耐既"拼音輸入法"打錯而出左e架?

e架 不嬲係香港人所接受既文字
你認為[e架]=火星文你可以番大陸架
我5會逼你接受香港文化
因為冇人接受你落黎

爛兜族 相當同意

作為一個香港人 我唔認同"e架"係香港文化
屌你自重啦自hi仔

→成← 發表於 14-10-3 08:13 PM
作為一個香港人 我唔認同"e架"係香港文化
屌你自重啦自hi仔

嘩,你既意見好重要ar
重要到 香港網絡語言文化都比你打破埋
自重? 你有自重過?
[自hi] 睇黎5適合你用
自hi都係 香港網絡語言文化
認同部份 5同認同部份
顯得你為嘈而嘈既小學雞
雖然你廢青 真係學識低下d
比人封ac 喊晒口 咁認輸
但坦白講 人要面樹要皮
講野有d point 你都5洗咁柒啦
叫人自重 道理同 話人垃圾一樣炸柒頭
你有咩資格叫人自重
其身不正叫人自重
廢過人叫人垃圾
so9sad ar 接船仔
你都係老老實實 接你大佬船啦

比你咁講好似接人船有問題咁?
話你自hi等於話埋你垃圾 其實你想認我都唔會阻你
你係呢到打到長篇大論咁又有乜意思 冇隊友撐就係冇隊友撐
經過多方消息及本人親身認證 你族on既只有你及honki(你自己雙開)
而且乜野叫比人封ac喊晒口 你d洗白頻ac比人封晒ac走黎屈番人想掩飾?
你口戰輸到打去gc叫停我地 加埋你開埋幾隻人仔洗白頻比人封ac 你已經夠晒柒 唔好再係到引人笑
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 11:12 PM , Processed in 0.047991 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存