2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 暖風田園 西風旅團無恥至極AND對網絡法律一無所知既人兄 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: a29448953
go

[其他] 暖風田園 西風旅團無恥至極AND對網絡法律一無所知既人兄 等收信啦   [複製鏈接]

佢應該會同警察叔叔講
媽啊 警察叔叔 有人欺負我QQ QQ QQ QQ QQ QQ

留名睇tungz比律師信人⋯到時唔好走數丫

推到tungz去報警

無可否認以上證據不足作以起訴,未能確認對方當時語氣與對方真實身份,要脅內容
但係同時亦可以理解為對方是確切在恐嚇我,且有機會對本人人生安全有一定程度的危害
所以本人以向警局求助,備案防止罪案發生。
本人亦不再希望收到任何恐嚇,騷擾訊息。
【evchk.wikia.com/wiki/%E7%B6%B2%E7%B5%A1%E7%8A%AF%E7%BD%AA】
這是網絡犯罪的範圍資訊
【www】.infosec.gov.hk/tc_chi/youngsters/cyberbullying_2.【html】

網 上 欺 凌  

實 例

以 下 是 一 些 常 見 的 實 例

即 使 受 害 人 已 表 明 不 想 再 接 收 , 仍 然 向 受 害 人 不 斷 發 出 電 子 訊 息 , 如 短 訊 或 電 郵 。

透 過 電 郵 或 聊 天 室 , 向 受 害 人 發 出 帶 恐 嚇 、 騷 擾 、 性 暗 示 或 仇 恨 的 語 句 。 這 些 內 容 可 能 亦 同 時 傳 送 予 其 他 人 。

在 網 絡 通 訊 平 台 上 結 成 朋 黨 , 然 後 把 受 害 人 作 為 取 笑 或 指 責 的 對 象 。 在 聊 天 室 發 起 「 胖 女 孩 選 舉 」 便 是 一 例 。

發 出 公 開 訊 息 , 以 引 起 對 受 害 人 的 議 論 。 這 樣 會 令 受 害 人 感 到 不 安 , 避 免 進 入 該 平 台 。

假 冒 身 分 : 竊 取 受 害 人 的 戶 口 並 用 以 作 出 令 人 不 快 的 事 情 , 如 向 他 人 發 送 欺 凌 或 騷 擾 的 訊 息 , 使 人 誤 以 為 是 受 害 人 製 造 出 來 的 麻 煩 。

即使是把 受 害 人 作 為 取 笑 或 指 責 的 對 象亦屬網絡欺凌。
不少人說警局不會受理 以下是一般市民應有權利
網路恐嚇警局不受理怎麼辦?
ANS:警察的權力並沒有包含對刑事案件[不受理] 去請問該管的警察先生小姐是依據哪一條法律不受理民眾的刑事報案 [不受理]是法官的職權(還要依法才能不受理 不是隨便看看就可以不受理) 連檢察官都不能不受理

怎麼辦?
ANS: 自覺受到恐嚇威脅 到警局堅持提告 受到阻攔就打電話去警察督察室 (警察都能不受理 那判刑也在警局處理好了 司法院長也給警政署長當就好了)
以下為網絡恐嚇幾則實例:
【evchk.wikia.com/wiki/%E8%A1%80%E6%B5%81%E6%88%90%E6%B2%B3%E5%90%A7】
【www】.hkcna.hk/content/2010/1216/79933.shtml】
【paper.wenweipo.com/2013/08/04/HK1308040006.htm】
唔單止係香港,就算系世界各地亦有不少網絡恐嚇等資訊科技犯罪案件發生

網上恐嚇 須負刑責!
請大家注意自身既言論,網絡提供了一個給大家自由評論既地方,但不代表不用遵守任何法律
至於你地話我打機打上腦 都係你地個人主觀
個人分得好清楚,遊戲就係遊戲,而若你出言恐嚇,誹謗等,則已經系超出左just game呢個範圍
至於洗分件事,你地可以由我話無比邊一方獲勝and你地有無同意呢d位到夾硬入,真心無解
當小弟識錯人,真係有打PVP既人自知件事會系點
而西風旅團呢個公會既品德 大家心水清啦

清你老豆咩  心水清-.-   人地小紙主動密你同你傾  你就灑大牌去爆世頻 lol  以為人地驚左你  點知成堆人走曬出黎吊7你  
吊到你開post  而加係到屈人恐嚇你  我就係SaKi  真心想坐牢  你有這個能耐嗎?
好心你啦 廢柴廢人就唔好郁D鬧人地個團啦^_^  真係傻豬豬黎 搞到自己不知道所謂小學雞  仲有呀  頭髮過長好去剪喇  唔好曬咁多點數落網路遊戲lol
真係會上腦嫁 傻西

請問係我威迫你講果句的嗎
啦 恐嚇系你自己講既,依嫁又屈返我轉頭 果然有點強
小紙密我咩事 我灑大牌?
小紙可以講到 你地果d人無答應過我要洗,亦都無話要比邊一邊方勝利 你地要咁樣入位 真心無話可說
只系真係r爆頭 既然無答應我要洗,又點解又要話比邊一方勝利呢
真係令人耐人尋味~lol
另外如果真係想坐牢既,請你私底下向我提供你既身份
而且確切地說明威脅緊我d咩
咁我叫正式收到你既恐嚇嫁 唔好系度又要型又要戴頭盔先得嫁
同埋我再重申一次,請注意你既言論
而呢件真係個個人觀點唔同,唔心水清仲可以點!?
同埋成件事由頭到尾 我只係需要一個道歉好簡單
由一開始我已經向左當時同場既人士同埋小紙講過
言而你地視而不見,而且橫行無道既
人地可能會怕你,但系我唔會怕先lor
sorry我不想有麻煩,但系唔代表我怕有麻煩

Akimotoasaki  教唆他人恐嚇都有罪架 你知道嗎 "原告"  發表於 14-10-8 05:54 PM
yachingstar  人地密你就去爆世頻鬧人地個團 咩居心a_a? 型d? 不要戇鳩了qq  發表於 14-10-8 05:45 PM

笑死
仲好意思話自己係知識份子
你就話比我就你有咩證據理據話人恐嚇你
定你所謂既恐嚇係出左(恐嚇)呢2個字就叫恐嚇左你?
死啦 我好怕呀 我出左4次(恐嚇)呢個詞語呀
仲好意思話自己需要1個道歉 自大少陣啦
又冇圖證明我地會d人陰你
又要人比個道歉你?
講野用下腦諗清楚先啦 知識份子
仲要話人地要威又要型又要載頭盔
如果kisa呢d叫又要型又要威又要載頭盔
咁你呢d又要post又要報警又冇膽去做既人叫咩?
真心想知
不想有麻煩 又要自找麻煩
呢d叫咩:)

忍影世界

留名等大佬T  tungz走數
獨劍LM 留名

你估呢到台灣咩 台灣就有呢種惡法

Sorry 本人已去備案 只因證據不足不能控告  
但系你地要咁樣踩界 遲早出事既係你地
好一句無圖證明,無可否認呢樣係我錯
我完全估唔到貴團可以如此"高尚"沒有立刻拍下證據呢一點系我既錯
我更加估唔到識到貴團既朋友竟然如同貴團一樣如此"高尚"
呢樣真心是我錯,既然貴團行事風格系咁樣,小弟又無話可說
預其話我自找麻煩 不如話貴團專帶給麻煩給別人吧
至於你問我呢d叫咩 我只可以回答你 你眼睛似有問題了 去看看眼科吧

sorry以上3種案例皆是香港

yachingstar  遲咩早出事丫 都話而加打緊機lor 郁d又話出事 又報警又剩=.= 你真係零智商  發表於 14-10-8 05:44 PM

冇眼睇 7左都要有下台階
呢樣野我明既
如其話我地高尚專帶麻煩比別人
不如話冇團肯收d成日郁d就話要報警告人既搞事棍

無眼睇 無恥到咁都有得兜
呢野我明既
唔系點樣稱霸落去阿
至於我有無人收,睇黎幾關心我,不過可惜你對我理解唔多
貴團多次邀我進團,而我自認沒有資格與貴團為伍,一一拒絕
至於我要入團既話sor多的是收我
阿sorry唔記得你又無指名道姓,系我對號入座sorry
貴團既強大小弟唔系第一次接觸了:)

yachingstar  又多個話題! 未了解你! 去邀你入團係好正常 任何一個玩家都有呢個被邀既資格! 但而加真係邀埋你老母入黎都未必得  發表於 14-10-8 05:43 PM

我睇倒tungz 既手法更何層出不同
1. (西風團長)小紙 主動密 tungz 傾  ,  tungz 就爆世頻去串西風團長 以為人地怕左佢
2. 事不關已 只是一場pvp既所謂既洗分小事 低能tungz 就小事化大 為求上位
3. 事不關(西風旅團)所有人  但弱智tungz就拎人地個團出黎講 真是他媽的自大低能兒
4. 吊你老尾on9仔 咁lun大個人仲on99吃賓周咁  唔好以為留長頭髮就兇恨d 我未驚過 (4純粹發洩 不喜勿插)

到底邊個兜邊個無恥呢
好想知道
相信有睇過post/有智慧既人都會知道((某d人應該仲會死頂話自己比人陰))
仍然覺得自己冇7到既 請自便

你又無證據證明人地真系應承左你 憑咩話小紙講到 " 你地果d人無答應過我要洗,亦都無話要比邊一邊方勝利 "

一日未證明到 都有機會系你自己先入為主以為人地話要洗

仲有 吾好下下都講到人地團系點點系 將件事搞咁大

系你自己要揚開去比人話 吾系我地搞成咁.

諗下你地團有無野做得吾好先話人

吾好話無 世界上無任何一個組織/團體是完美的~

回覆 yachingstar 的帖子

1.係佢心目中,出現左(恐嚇)呢個詞語,就=有人恐嚇緊佢
可能佢未報過警,想試下呢
2.自己出世頻話晒人地成個團=可以
我地出世頻=我幾10個蝦佢1個=我地無恥
3.唔夠證據我都去報警=我巧威威呀(╯з╰)
4.冇圖冇證據我9吹我歡喜(>﹏<)吹咩((勿對號入座 已有指向性))

如果遲下你話人地集體網絡欺凌你 又要報警 SORRY

佢地吾系夾埋一齊攻擊你 而系針對事情(閣下自身既行為同思想)作出佢地內心既想法

貴團既高尚手段 小弟再一次領教了
1. (西風團長)小紙 主動密 tungz 傾  ,  tungz 就爆世頻去串西風團長 以為人地怕左佢
(解)貴團團長,竟稱你們沒有答應洗,更沒有說由哪方取得勝利,包庇出陰招的人"老虎"
難道我要欣然接受嗎!?
2. 事不關已 只是一場pvp既所謂既洗分小事 低能tungz 就小事化大 為求上位
(解)抱歉可能你覺得我低能,但在我眼中你也是,小事化大原因,只因有某低能自稱恐嚇他人,這點已經不是遊戲問題了
3. 事不關(西風旅團)所有人  但弱智tungz就拎人地個團出黎講 真是他媽的自大低能兒
(解)敢問老虎 女大俠 等人是貴團的嗎,而貴團團員質素反應出貴團行事風格,而當我向貴團會長提出問題時
可以反說 沒有答應,與沒有說好哪一方勝出,所以不是他們問題,這不是包庇嗎 而貴團團長則這樣表示,上樑不正下樑歪
這很正常吧,而且貴團不但沒有息事寧人.而是更想以人多欺小在交易頻展開罵戰,真正的小事化大是你們吧
我由頭到尾只是要求道歉,暖風田園既人都清楚3v3入面 面對該場在場人士 我完全有1v3既能力,我何須一定要去洗分呢
4. 吊你老尾on9仔 咁lun大個人仲on99吃賓周咁  唔好以為留長頭髮就兇恨d 我未驚過 (4純粹發洩 不喜勿插)
(解)睇你都係EQ唔好既人,AND以貌取人,贈你二字 膚殘!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
到底邊個兜邊個無恥呢
好想知道
相信有睇過post/有智慧既人都會知道((某團d人應該仲會死頂話自方沒有答應更沒有說哪一方勝利!?)笑)
仍然覺得自己冇7到既 請自便

d小學雞真係比到好多歡樂我地
一直係到講我地答應左?請問 圖呢
冇圖你仲講咩姐?
冇理據冇證據一味係到話人地答應左你
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 05:34 AM , Processed in 0.035473 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存