2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 屌抗爭者之前,麻煩先諗下自己為過社會做過乜撚野! ...
go

[討論] 屌抗爭者之前,麻煩先諗下自己為過社會做過乜撚野!

//樓價高,你屌!
租金貴,你屌!
教育政策差,你屌!
俾人搶奶粉,你屌!
俾人搶學位,你屌!
成條街得返金舖,你屌!
成條街得返藥房,你屌!
港鐵日日壞,你屌!
高鐵超支,你屌!
你乜都屌!
而家大家企係街,日曬雨淋,幫你抗爭,你又屌!
你做過乜撚嘢?你為個社會做過乜撚嘢?
有冇人迫過你要走上街頭?
阻人搵食…

地產佬炒高樓價,都係搵食啫…
業主推高租金,都係搵食啫…
金舖藥房俾得起租金,都係為搵食啫…
高鐵超支…唔中間濕腳,唔拖長工時點搵食呀…
咁你屌乜撚嘢呀?
幫你爭取嘅,你屌鳩人…出手打人…
乜撚嘢愛字頭有無幫你爭取過啲咩呀?
幫你爭取$300搬鐵馬呀?
努力尐…搬去第二度…

你唔搬去大陸?
你地係唔係低智商到咁?
你唔想嘈,你可以唔開新聞唔睇Facebook唔開收音機…
但唔係叫幫你抗爭緊嘅人收聲!
如果,一個好撚自私嘅要求,我唔信會有咁多人行出嚟…
如果,個政府係咁為民做事,我唔信會有咁多人行出嚟…
邊個唔想安居樂業?
如果…你睇完,都仲覺得應該要屌嘅,你繼續啦
因為我連屌你都覺得多餘!// 10646618_1539860022895592_7707472719847784575_n.jpg

和理非非派同埋麻煩用你尊貴既屎眼諗下,社會穩定=老百姓安居樂業?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

九成人

都是活於思想層面最低等的生物

如果不知道我說什麼
請查找思想金字塔

最頂層的是追求真善美
而最低層的人,就是滿足於被政府圈養的「身份」

玩過星曲WEB

錢呀!錢呀!錢呀!
有錢就可以凌駕一切,
連政府強姦你,你都甘願俾佢一直強姦下去直至人盡可夫仍依然

玩過星曲WEB

啲人大聲疾呼:我有交税呀!你有冇交税呀!?
仲靠父母養咩都唔洗做就出黎嘈!

咁你都知自己有交税,政府收左你啲税又幫唔幫到你?
你年長佢地咁多,見嘅野應該多過佢地,
你自己當年都後生過,都有過一份熱情。

我聽過一段以下説話:
係爸爸同個仔嘅對話:

爸爸:爭取咩吖?我就一定反對!
仔:咁當年你連命都唔要,跳火車都要落黎香港係為咩?
爸爸:總之佢地咁搞係冇結果嘅!
仔:咁喺你諗住落黎香港又跳火車之前,你都預計唔到你會成功,咁你又去做?
爸爸:…………
仔:每個人都年青過,每個人都預知唔到個成果,但而家唔做又等幾時呢?

我相信當年好多人由大陸偷渡落黎香港連性命都唔要,
為的都是投奔自由,
到而家佢地年長左,習慣左定心淡左定睇化左??
當年那顆熱血嘅心已經被時間歲月消磨耗盡得盪然無存 ??

而家網上面渣嘛

人地呢頭為自己盲撐而屌尻班學生都無所謂架

去到現實佢地一樣可以同人講係撐學生

網絡既世界佢地清高過聖人都無乜野所謂

屌爆就是了

十週年勳章(賀詞)

呢到好多雙面人

歡迎任坐

因為D人得返食飯  返工 訓教 呢個循環系統

只要係影響到佢地呢3個 咁咪屌囉

樓價高就通漲影響食飯錢=屌
租金貴影響食飯錢=屌
教育差影響兒女成就 可能無好工返=屌
搶奶粉影響兒女又貴左影響食飯=屌
搶學位影響兒女成就 可能無好工返=屌
成街金鋪提高食市價錢通漲影響食飯錢=屌
成街藥房對佢無利益影響=屌
港鐵日日壞影響返工=屌
佔領影響兒女學業同返工=屌

結論就係最好都變成機械人 日日循環系統就可以

秘月十六劍 發表於 14-10-9 07:28 PM
因為D人得返食飯  返工 訓教 呢個循環系統

只要係影響到佢地呢3個 咁咪屌囉

咁係唔係好似小露寶咁飲汽油?

影響... 當然有影響啦... 不過係政府問題!!!!

係既..小朋友係辛苦左d...

但想像下將來!! 23條通左...
到時只要講一句平反六四...你已經俾人拉左
就好似宜家既中國咁... 咩外來既資訊都唔俾你知..
d小朋友只可以睇維穩CCTVB

我地有部分除左為自己仲有為自己既下一代
你估我地好想有床唔訓去訓街?
有冷氣地方做野溫書唔去..係街溫書?
有溫暖既家庭菜食唔食..日日食乾糧?

錢係好重要!! 但唔係全部
俾你有無限既錢..但無自由...D錢又有咩用???

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

c04352001 發表於 14-10-9 07:18 AM
//樓價高,你屌!
租金貴,你屌!
教育政策差,你屌!
俾人搶奶粉,你屌!
俾人搶學位,你屌!
成條街得返金舖,你屌!
成條街得返藥房,你屌!
港鐵日日壞,你屌!
高鐵超支,你屌!
你乜都屌!
而家大家企係街,日曬雨淋,幫你抗爭,你又屌!

幫人都要問下人地洗唔洗幫好似岩數D

我答我我屌過邊樣先 好似好好玩咁

樓價高,你屌!    <==== 冇屌 我好早上左車 宜家冇需要買樓勒

租金貴,你屌!    <====我有屌 但暫時好好彩仲撐得住 但再佔區落去既話 就好難講 政府未搞死我 就俾所謂主動幫我既搞死先

教育政策差,你屌!    <====香港教育算唔錯 世界有排名 OK可以接受

俾人搶奶粉,你屌!    <====冇打算再生 唔關我事

俾人搶學位,你屌!    <====經歷唔到 兩個女都中學

成條街得返金舖,你屌!    <====我多數係香港區 唔覺依個情況

成條街得返藥房,你屌!    <====同上

港鐵日日壞,你屌!    <====揸開車 遇唔上 近來因佔區 都有坐地鐵 好彩冇遇上 但確實地鐵要好好翻新一下 睇新聞都知道成日有壞

高鐵超支,你屌    <====更冇感覺 因為都係香港政府既事 唔超支又唔會分出黎 起D對市民有用既設置 又好少享用得到

喂喂 你可唔可以打多一項 就係自由行 依個我反而真係屌 搞到香港到處垃圾 又烏漕 冇規矩唔排隊
唔管制來港人數都要立法管制佢地既行為 如果違反香港法規 就終身黑名單唔入再進入香港範圍 咁就岩勒
已有 1 人評分Good 收起 理由
littlehin + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-10-11 03:03 AM

就黎大陸化喇

D囡靚少少會比人監生拉去後欄圍姦

提款機打劫黨

唔岩就鬥大聲 鬥武力

有人訓左起街出事都唔好理 唔係會厚多士

你唔講普通話就叛國賊 無文化

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

秘月十六劍 發表於 14-10-11 09:20 AM
就黎大陸化喇

就地正法就OK 唔洗拉埋一邊

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-10-11 03:03 AM

你講既話有部分唔認同
金鋪同藥鋪 多左好多 一條街起碼有三間藥鋪  心諗洗唔洗咁多

十週年勳章(賀詞)

暫時佔中學生未交過稅
同埋未還學生貸款

秘月十六劍 發表於 2014-10-11 09:20
就黎大陸化喇

提款機打劫黨

唔岩就鬥大聲 鬥武力

有人 ...

屌你 台灣係風化大國
印度係強姦大國
幾時先輪到大陸

chan20008 發表於 14-10-11 01:14 PM
你講既話有部分唔認同
金鋪同藥鋪 多左好多 一條街起碼有三間藥鋪  心諗洗唔洗咁多   ...

我住果到冇丫麻 所以咪講我冇影響 唔關我事囉

雲路 發表於 14-10-11 03:45 PM
暫時佔中學生未交過稅
同埋未還學生貸款

就係想唔俾 XD

其實我真係諗唔到佔中果班學生對香港有過咩貢獻 佢地十幾年黎都係拎緊政府資源或者屋企人養
即使係現在既所謂"抗爭" 都係未見其利 先見其弊 而且有眼睇 支持既有幾多人反對既有幾多人

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:52 PM , Processed in 0.039670 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存