2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 錦衣的時代結束
go

[門派討論] 錦衣的時代結束   [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

尊敬的玩家:

《九阴真经》全区全服将于10月30日8:00-10:00停机进行例行维护工作,预计维护时间为2小时。请广大玩家在维护前退出游戏,以免出现不必要的损失。维护过程中将暂时无法登录和体验游戏,请您耐心等待。
   本次维护后版本号将由1.0.1.380升至1.0.1.381。

更新内容:

【新增】
1.手机助手增加新武学可修炼:困天刀诀、全真剑法、金鹿神刀、西洋击剑、太玄镶华剑谱、血龙邪斧、姑洗刺诀、舞鬼箓、男人见不得、圆月弯刀、学血海魔刀录、鬼王刺、双剑合璧。
2.九阴志“决战之前”开启后,禁地(暮色之村、青云堡、孔雀山庄、龙门客栈、雁门关)神秘商人处新增"拓本碎片"贩卖。
3.跨服门派战复活点医师NPC商店中,增加马匹(绝地)道具。
4.门派战增加BOSS伤害积分,攻击BOSS时每5万伤害可获得50点荣誉积分,BOSS伤害获得的荣誉积分上限为2000分。
5.新增古墓派,血刀门内功排行榜,并且会给与势力内功,新门派内功排行榜发放华山论剑帖奖励。
6.交易界面新增3个交易格。
【调整】
1.调整锦衣卫内功《地狱换魂经》“阴魂附体”触发的冷却时间;调整《血杀刀法》套路“格杀勿论”受自身损失血量加成的伤害比例;调整“赶尽杀绝”在目标格挡时自身将无法移动到目标身边;调整“血战八方”招式移除可以获得黄霸体的效果。
针对此次改动,官方对相关玩家做出了以下补偿:
  在2014年10月30日至2014年11月30日间,实力达到无与伦比的"锦衣卫"以及锦衣卫下山、易容弟子、或通过门派关联方式从锦衣卫进入血刀门的血刀门弟子,都可前往锦衣卫百草堂钱通处领取补偿,每个玩家限领一次!
补偿内容:
五内阶段:雪莲丹*500(500万绑定修为)、混元易筋丹*500(500万绑定修为灌入)、百晓生兵录(上等)*100(绑定) 。
镇派、四内、6品阶段:雪莲丹*350(350万绑定修为)、混元易筋丹*350(350万绑定修为灌入)、百晓生兵录(上等)*50(绑定) 。
友情提示:
(1)两阶段补偿不叠加,仅可领取当前服务器九阴志阶段的最高补偿。
(2)补偿期间没有服务器新开放"五内"阶段九阴志,所以请达到领取条件的玩家直接领取服务器当前阶段补偿即可。
(3)在补偿有效期内,其它门派玩家叛门进入锦衣卫,只要达到条件,同样可以领取上述补偿。)
2.调整后,《魔心连环手》套路“魔道横行”招式造成的伤害将根据波及人数进行分摊。
3.调整后,世界BOSS三爪雪猿、万年火龟、千情公子凌云玉、秃鹰王实力根据九阴志进程动态调整,并添加免疫“易伤”效果。
4.调整后,世界BOSS三爪雪猿、万年火龟、秃鹰王掉落修改,提高古谱残卷掉落。
5.调整后,古墓派道具风灵笛为一周可使用7次,去除每日使用1次的限制。
6.调整后,冬衣类道具回复体温效果加强一倍。
7.调整后,将“西域英雄令”、“北原英雄令”道具堆叠数量增加为2000。
8.调整后,玩家血刀门试刀大会活动过程中出现掉线放弃等情况,不计算每周CD时间。
9.调整后,提升禁地(通关奖励)中"龙纹拓石"的产出概率。

【修正】
1.修正代掌门发布新门派公告连续回车导致掉线的问题。
2.修正使用宠物阿狸"狐狸搜索"技能时出现读条的问题。
3.修正“姑洗刺决”NPC使用防反技能异常的问题。
4.修正无门派内功排行榜数据异常的问题。
5.修正江湖扩充行囊失效以后道具转移界面容量显示错误的问题。
6.修正手机刺探隐世门派开出无门派的奖励异常的问题。
7.修正门派职位获取异常问题。

对于本次服务器维护给您带来的不便,敬请谅解。

迫你地班錦衣過血刀門

港服邊有咁快,仲有2個版本慢慢玩!

利申 港服戰神 錦衣是神馬東斯

----del----

tomkan39 發表於 14-11-3 07:47 AM
其實看到真係傷心.....根本就係為削而削......

九宮同雪齋夠比人和諧

以前唐門和諧2內36 疊加n個易傷
武當極樂瞬破/爆又比人和
峨眉離別刺又和(雨恨高度同範圍)
君子腿又比人和左暴率
少林又比人和太祖

為削而削?
咁上面個堆呢
九宮大技寒心大技每下一千唔爆好唔合理呀?
18隻唐門2內36秒龍門好唔合理呀?
咁5內錦衣一套用刀既套路可以觸發戰場爪既特效 而且格殺爆7千 趕盡爆2-3千 而且中左必硬直 可接沖鋒/大技 又合唔合理
你多人屌咪削,就係咁簡單 仲要有補償 仲想點呀

----del----

tomkan39 發表於 2014-11-4 20:38
首先 , 你調整唔係問題 , 但最起碼都要諗下因咩事會有人投訴

血殺刀國服唔滿意ge係 :
1) 趕盡殺絕拉自己 ...

改趕盡硬直會比人笑千里送
你都識講比趕盡打中硬直過大
趕盡完任你按沖鋒或大技
仲見過d趕盡完秒接血戰或虛招 仲有呀 趕盡禁空 捆無視閃避 大技吸血附傷 衝鋒同捆都有持續傷害buff  血殺觸發戰場爪特效
btw 玉女有黃霸擊飛?
太極拳有無視擊飛?(如果你指既係鎮派 ,蛟龍無視招架擊落空中敵人 擊落完 破防係會比人反衝)
九九我都廢事幫佢兜要抱怨既得解暈頭op 同埋會比辟邪流星同寒心cut
寒心完好易比人反衝
而且 寒心10怒一擊 八十怒 八擊每下出招都計兵錄 有問題?咁狂風有冇問題呀 唔洗怒既跳閃斬 又幾時和諧

最後 寒心九九人人可學 血殺只此一家

極樂五內廢 鎮派又on99連咁多hit幫人開寶衣呀 ?邊似血殺一刀九千九百九十九
仲提極樂刺想點呀 係咪想極樂滅門先開心
你係咪唔學得先
定係你錦衣冇20/16%加成唔抵得
有攻buff 君子 4/5層刺可比美平民極樂

平民錦衣玩乜?
咁平民武當君子極樂峨眉玩乜呀
你知唔知國服一套厹幾時
冇錢玩厹咪繼續門派套路做傻仔

裝備特效對導致傷害高

你試下叫隻全玉唐門 叫佢用門派技爆3千以上黎睇 咪講3千 連2千都冇呀
當然你好難搵到全玉唐門 因為都叛哂去錦衣了
btw 國服土豪唔知
但港服個d 有幾隻去哂錦為5內
夜玉 本身錦 但無門派左一段時間 五內一出 又去番錦
趙暈 本身極樂 四內丐趙 五內錦衣
海皇(一紂王一)大家都知佢一直守身如玉留係君子 即使四內階段被酒雨古識打狗虐 但五內一出即去錦 據聞已5內49
參合機關槍+五內錦的確勁

----del----

tomkan39 發表於 14-11-5 11:53 AM
因為你分開左3個post , 咁我分番開3段文咁盡量回

1)

1.修改硬直冇可能.
趕盡既定位係遠程衝鋒
你幾時見過一個遠程衝鋒係接唔到第2個衝鋒
龍爪會唔會接唔到

血洗無視閃避冇問題?一個控制技竟然會無視閃避.. 我諗成個九陰得開太同佢先做到
趕盡禁空 大技吸血附傷 衝鋒同捆都有持續傷害buff  血殺觸發戰場爪特效

先講血殺觸發戰場爪特效 http://9yinbbs.woniu.com/redirect.php?tid=964795&goto=newpost
大侠您提出的这个建议,小版反馈下了,如果只有这套武学能触发人物暗器效果的话,确实不太合理。

唔合理(雖然下面有人話 血洗係用繩(爪)黎捆人 咁我鴛鴦刀合完刀係咪可以用番單刀 ) 但國服和諧完都未修改

下面你個離別刺例子 遲下可以成真
你睇番個公告 群戰玩自爆比人和諧

木蘭回射...蓄力先有黃霸 所以係有前置..不過已經少見人用
太極拳 咁你都兜到叫做" 有前置條件的無視防禦擊飛"   咁九宮係咪叫"有前置條件的無視防禦倒地"?

寒心個問題 你知唔知寒心e家面對咩問題  低加成(對比你其他99大技 d加成數值好低) 冇寶物冇批註(國服好似已經出緊 可惜加成低 挽唔救到)

兵錄計算問題
唔洗諗到咁複雜
係蝸牛發現兵錄+跳閃技=op

小狂風未比人和諧只係因為少人噴

2.唔好用補償 e兩隻字好冇 咁邊個補償比唐門
如果你真係要補償既 我用番你句"戰法牧框框"
最後都係個句 你可以收極樂刺 極樂可以收錦衣5內+血殺?

3.
厹=九宮
照你咁講入左唐門個d玩家抵佢死?
冇叛派留係唐門既全玉唐門
最後咪比人打到退game
最後 咁錦衣又做乜又在意血殺5內被和諧
因為佢比左你既野,收番 你好嬲 刷完既8層 5內49 兵錄全部冇哂用?
係咁既話 寒心 九宮表示你仲要有補償

5內
和諧完經常係貼吧見人將佢同5內君子 武當比
大家都四十零秒cd
但係特效,時間各有不同
錦衣3秒 40%+暴擊 同免疫傷害
武當 15秒加30%攻 減人30%攻+回血
君子20秒 加33%攻+22%免傷 空中附傷+免疫一次控制(好短暫既黃霸)

相唔多既cd 不一樣既特效 不一樣的秒數  無謂嘈 (要嘈都係個句 佢比左你 佢收番 咪話佢削)

不要忘記錦衣5內超短期作戰效果係利用屬性點超平均分布而換取回來的效果

平均? 你望望極樂先再講咩叫平均好冇  佢超級平均 換黎咩特效?
p.s:錦衣奇珍120臂

最後 錦衣強勢左成個4內時期 仲想點
一代補丁一代神 代代補丁削唐門先係真理

補多句 佢可以揀表面唔和諧 但可以學五行旗咁實際出套99 長期免疫趕盡/血洗特效
可參考金蟬/斷招套對2內唐門吞鲸影響
好好地收左補償咪算

----del----

tomkan39 發表於 14-11-5 09:00 PM
血殺刀  血洗山河問題
我再解釋長少少 , 血洗山河點解你會覺得佢勁?
無視閃避綁人 , 即係你閃避了但照綁 ...

1.血洗就係無視閃避都可以照捆人 捆完係郁唔到+出唔到技
跟手隻錦衣虛招 再雁行趕盡
如果你要學其他鎮派咁有"有前置條件的範圍倒地" 咁各鎮派不如都學血洗咁改埋控制技無視閃避
鎮派太極拳推唔中你?(武當罡氣少得可憐 不過好在臂易罡) 唔緊要 無視閃避照推
再講 如果 錦衣放血洗既時間 係足夠人地出招控番你(不論隻錦衣血戰完再格殺之後先捆,都係夠時間企起身出招地陣/其他技) 所以都係個句 控制技無視閃避咁屈

太極拳個到  唔知太極拳架招有咩用 (好少見武當用)

2.
無理削弱? 打法係自己諗出黎 而唔係跟佢比你既技能特效
人地極樂十三劍識風雷 識毒掌 識修羅刀 接十三劍
錦衣就唔識?
你話血殺倒地黃霸比人改
咁人地十三劍招暈都冇黃霸 夠易比人CUT 咪自己搵風雷搵毒掌搵修羅刀接技

至於你句"你可以說點解其他門派削弱時我唔留言 , 好簡單 , 因為我係錦衣而不是其他7大門派
我唔留言 , 但唔代表我唔留意"

同"有利於自己的不平衡的事就無視 , 自己被不平衡的事損傷了就投訴"
唔係自相矛盾咩? (你留意完 冇人知 同無視有分別?)

改善遊戲平衡...
完全係笑話 要平衡就唔係玩九陰 而係去LOL

另外唔好再講平衡啦
剩係新勢力黎睇
血刀兩個剛陽內功
古墓一陰柔一太極(陰柔係二階)
遲下華山? 個紫霞神功擺到明太極
二階同對應門派唔同屬 又有何用

----del----

tomkan39 發表於 2014-11-5 23:13
1)
如果血殺血洗山河真係好似你咁講的話而佢唔改, 就真係可惜

2)
"打法係自己諗出黎 而唔係跟佢比你既 ...

1.講左 佢依家都係咁 血洗無視閃避已經浪費一班堆閃避既玩家(移花)

2.形容得衰唔好見怪
我意思係 比蝸牛削完血戰特效咪自己學人地門派打法 拎風雷  修羅刀起手
雖然比人改技 但傷害冇乜改到
仍然係24套門派技之首

3.
如果大家都好似你咁講 無視就好
當初18唐門就唔會比人和諧
大家齊齊練隻2內36分身 秒哂天下禁地

HEY HEY 跟我擺

----del----

提外話 , 其實最需要改的套路不是現在打架最強的什麼血殺,古譜,雪劍,九九  ........正正就係極樂刺
冇人覺得唔合理ge咩 ?  明明隻game一開始講明唔會有戰法牧框框
其他game 講明有就算 , 而家一隻極樂谷 , 一套極樂刺11層就可以係禁地打橫行
仲要極樂內功幫埋佢可以回血效果 , 一個門派做曬戰法牧3個角色
單論套路有咩比佢更唔平衡 , 更霸道 ??
單挑你可以一世都唔打 , 幫戰街戰你可以一世係和平幫
咁單人踢館呢??~ 禁地呢??~ 門派禁地呢??~ 心魔呢??~ 你又可唔可以一世唔打?~
一直要極樂谷帶你打禁地 , 萬一佢地出曬街, 咁係唔係咩都唔駛做??~

我身為1隻極樂,今次真係要登入留個言去讚好一下呢個偉論

不如叫GM重返2年前開服後3個月好無?  滿足晒大家既要求 重新來過
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 12:08 PM , Processed in 0.036655 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存