2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 激戰2 Guild Wars 2 Echoes of the Past ))))))
go

[消息分享] Echoes of the Past )))))) [複製鏈接]

Echoes of the Past - 往事的隨響
泰瑞亞嘅英雄們, 請作好準備, 响 11 月 4 號迎接遠古巨龍 Mordremoth 蘇醒嘅一戰。
到時會唔會順個便解釋一下點解 Zephyr Sanctum 飛船會墜落响距離 Labyrinthine Cliffs 咁遠嘅 Dry Top 呢?

今次一個大 update 之後, 一方面揭開新一季 Living Story 嘅序幕, 另一方面亦結束咗今年嘅萬聖節活動。 感覺今年萬聖節個 Mad King 迷宮比起前兩年啲人特別涌躍, 即使响第一年嘅萬聖節, 到後期果個禮拜都己經冇乜人會再入 Mad King 迷宮! 但禽晚個迷宮都仲有一大班人响度趕尾場。 Goodbye Halloween 2014!

Update 之後, Lion's Arch 個場景改經恢復原狀。 而玩家將被旨引到今次 Living Story 啟動地點, Kessex Hills 已經被封閉嘅 Fort Salma。 响度喺咁易打咗一場就由我最喜愛嘅靚女 NPC Marjory ( 即 Jory ) 引領出今次主題武器, 由己原地戰死 Jory 之姊 Belinda 嘅靈魂附魔煉成嘅 The Delaqua Family Blade 雙手重劍。

再跟據劇情嘅帶領, 玩家將會開啟 Dry Top 北面嘅新地圖 The Silverwastes。 不過喱個地圖入口喺响 Brisban Wildlands 嘅 Fort Vandal。

如果跟住個故事流程走, 玩家响新地圖打幾場後會被旨到 Lornar's Pass 嘅道曼修院祕密地下圖書閣, 見 Tyria 上最後一位侏儒族人。

而喱位侏儒族嘅奇人會將玩家帶入我認為喺 Living Story 史上最為黑暗嘅戰鬥! 因為起初當入到喱個水晶迷宮入面, 跟本唔知點樣打!
好在得到我最喜愛嘅 Jory 一路捨命相隨, 終歸都完成任務, 攞寶箱, 齊歡暢!

得閑開箱!
原來完成今個 story journal 攞到嘅奬其中有個 Carapace Shoulder Box 喺今次嘅主題 armor skin, 可以慳番唔使用 Bandit Crest 同 vendor 買!
重要嘅喺, 新地圖裡面啲怪超變態, 啲 Bandit Crest 真喺得來不易! 更加令人懷念起响 Mad King 迷宮玩 "暴走列車" 嘅光景!

已有 1 人評分威望 收起 理由
S!u粉 + 5 鼓勵

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:02 PM , Processed in 0.028483 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存