2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AKB48 專區 AKB48 38th Single 希望的リフレイン PV Short ver. ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] AKB48 38th Single 希望的リフレイン PV Short ver. [複製鏈接]

希望的リフレイン Short ver.

本作は、渡辺麻友、宮脇咲良のWセンター!

初選抜メンバーとなる7人を含む32人で歌う楽曲です。

好きな女の子に対して「あきらめよう」と思いながらも、
やっぱり好きすぎて気持ちがリフレインしてしまう…という切ない男の子目線の歌詞にな­っています!

皆で盛り上がることのできる新たなLIVEソングです!

~選抜メンバー~
AKB48 Team A:入山杏奈・川栄李奈・小嶋陽菜・島崎遥香・高橋みなみ・武藤十夢★
AKB48 Team K:小嶋真子・横山由依・田野優花
AKB48 Team B:大和田南那・大島涼花★・川本紗矢★・高橋朱里・渡辺麻友
AKB48 Team B / NMB48 Team N:柏木由紀
AKB48 Team 4:加藤玲奈・木崎ゆりあ・峯岸みなみ・向井地美音★
AKB48 Team 8 鳥取県:中野郁海★
SKE48 Team S / AKB48 Team K:松井珠理奈
SKE48 Team S / SNH48 Team SⅡ:宮澤佐江
SKE48 Team E:須田亜香里
SKE48 Team E / 乃木坂46:松井玲奈
NMB48 Team N / AKB48 Team K:山本彩
NMB48 Team M:白間美瑠★
NMB48 Team BII/ SKE48 Team S:渡辺美優紀
HKT48 Team H:指原莉乃
HKT48 Team H / AKB48 Team K:兒玉遥
HKT48 Team KIV:森保まどか★
HKT48 Team KIV/ AKB48 Team A:宮脇咲良
乃木坂46 / AKB48 Team B:生駒里奈
(※★マークは初選抜)

希望的リフレイン -LIVE ver.- Short ver.

皆で盛り上がることのできる新たなLIVEソングです!

TYPE A - 今、Happy (ばら組) Short ver.

岡田奈々(team4)&坂口渚沙(team8)のWセンター!

~ ばら組 ~

江籠裕奈・太田夢莉・岡田奈々・北川綾巴・後藤萌咲・坂口渚沙・渋谷凪咲・田島芽瑠・­達家真姫宝・田中美久・朝長美桜・西野未姫・福岡聖菜・村山彩希・矢吹奈子・薮下 柊

TYPE B - Ambulance (ゆり組) Short ver.

センターは佐藤すみれ!

~ ゆり組 ~
東 李苑・穴井千尋・岩立沙穂・内山奈月・木下春奈・神志那結衣・佐々木優佳里・佐藤すみ­れ・篠崎彩奈・土保瑞希・永尾まりや・藤江れいな・古畑奈和・松岡菜摘・矢倉楓子・吉­田朱里

TYPE C - 歌いたい (かとれあ組) ダイジェスト ver.

センターは柴田阿弥!

~ かとれあ組 ~
石田晴香・市川美織・岩佐美咲・岩田華怜・梅田彩佳・多田愛佳・大場美奈・大家志津香­・小笠原茉由・北原里英・木本花音・倉持明日香・小谷里歩・柴田阿弥・上西 恵・高城亜樹・高柳明音・田名部生来・谷 真理佳・中西智代梨・古川愛李・松村香織・宮崎美穂・本村碧唯・山内鈴蘭・山田菜々

TYPE D - 制服の羽根 (チーム8) Short ver.

チーム8のオリジナル楽曲第2弾です!

TYPE D - 風の螺旋 (こじ坂46) Short ver.

~ こじ坂46 ~

AKB48:小嶋陽菜(AKB48 Team A)
乃木坂46:生駒里奈(AKB48 Team B 兼任)・伊藤純奈・川後陽菜・川村真洋・斉藤優里・相楽伊織・佐々木琴子・鈴木絢音・­寺田蘭世・中田花奈・永島聖羅・能條愛未・山崎怜奈・渡辺みり愛・和田まあや

L.K.C[俊] 發表於 14-11-3 10:47 PM
希望的リフレイン Short ver.

本作は、渡辺麻友、宮脇咲良のWセンター!

都唔明點解近排咁快強推連名都未記到T8做乜,
TYPE C 個個PV同T4既PV差唔多一樣既

yuko~ 發表於 14-11-4 06:42 PM
都唔明點解近排咁快強推連名都未記到T8做乜,
TYPE C 個個PV同T4既PV差唔多一樣既  ...

就係好多人連佢地個名都未記得....先要比多D機會佢地見街......等D人快D記得佢地丫麻....!!!
之後等佢地出左名...有番咁上下飯......下隻碟就可以開多TYPE.....肥秋右可以賺多D丫麻
至於TYPE C...我訂左TYPE A+B+D....就係冇訂TYPE C
佢今次都明昆錢啦....9個唔同封面...唔知有冇人會買齊呢....

L.K.C[俊] 發表於 14-11-4 08:08 PM
就係好多人連佢地個名都未記得....先要比多D機會佢地見街......等D人快D記得佢地丫麻....!!!
之後等佢地 ...

秋元康今次真係推得T8太快,
初入選CW就C位真係有D接受唔到,如果唔係C位都可以接受到小小!
我覺得近排T8入選可能係D工作人員提議都唔定,
另外我真係秋元康唔知推到麻友幾時,
我開始有D唔想麻友做C位

yuko~ 發表於 14-11-4 10:07 PM
初入選CW就C位真係有D接受唔到,如果唔係C位都可以接受到小小!
我覺得近排T8入 ...

其實TEAM8都唔錯丫.....TEAM8果首歌都幾好聽丫!!!
其實有時推下D有潛質既新人都幾好.....有D新鮮感!!
好似HKT咁栗原紗英係研究生都入到選拔組啦...!!!
Center果個TEAM 8其實我開頭都唔知係邊個黎....跟住我未去GOOGLE下囉!!!
之後未知係坂口渚沙囉.......佢成功左啦....咁就記住左佢個名啦!!!
順帶一題......其實我首推都係咁樣推出黎
至於邊個做center..邊個多人支持未邊個做囉...都係想搵錢既姐

回覆 L.K.C[俊] 的帖子

其實我對T8 D人真係冇興趣,因為年紀太細冇興趣

yuko~ 發表於 14-11-4 10:07 PM
我覺得近排T8入 ...

坂口渚沙北海道出身,係為SPR48鋪緊路

terry880926 發表於 14-11-5 12:51 PM

SPR48唔係未有咩??

yuko~ 發表於 14-11-5 01:07 PM
SPR48唔係未有咩??

所以咪話鋪緊路囉,做勢呀

terry880926 發表於 14-11-5 08:38 PM
所以咪話鋪緊路囉,做勢呀

團都未開人又未招就鋪定路會唔會太急

yuko~ 發表於 14-11-5 09:52 AM

其實我對T8 D人真係冇興趣,因為年紀太細冇興趣

我地就越黎越大......D Member越黎越細
追多幾年冇得追

terry880926 發表於 14-11-5 12:51 PM

唔好掛SPR48好"橋"口wo...
唔會開啦掛...AKB GROUP已經咁多人啦...仲開

L.K.C[俊] 發表於 14-11-5 09:41 PM
我地就越黎越大......D Member越黎越細
追多幾年冇得追

我等到3個舊成員走晒我都唔想在留意,我唔想30歲個時仲留意偶像

yuko~ 發表於 14-11-5 10:07 PM
我等到3個舊成員走晒我都唔想在留意,我唔想30歲個時仲留意偶像

哈哈...我都係咁諗
好彩仲有幾年可以追
30歲個時仲鍾意D十幾歲既妹妹仔...點諗都好似有D變態(個人意見)
到時要留番比D後生飯繼續支持佢地啦.........不過都可能仲會間唔中買下碟支持下既

L.K.C[俊] 發表於 14-11-5 10:17 PM
哈哈...我都係咁諗
好彩仲有幾年可以追
30歲個時仲鍾意D十幾歲既妹妹仔...點諗都好似 ...

30歲個時仲鍾意偶像,有種日本爸爸媽媽級既fans好恐怖,
同埋每次見到D日本大叔fans鍾意十幾歲既成員覺得佢地嘔心加心理變態feel好恐怖

yuko~ 發表於 14-11-5 10:51 PM
30歲個時仲鍾意偶像,有種日本爸爸媽媽級既fans好恐怖,
同埋每次見到D日本大叔fans鍾意十幾歲既成員覺得佢 ...

我地覺得恐怖姐.....
人地覺得冇問題就冇問題嫁啦.....
佢有佢地既自由......可能人地當自己仔女咁睇姐

但有D以變態心理去睇,就好似個個青木咁成個咸濕伯父咁

yuko~ 發表於 14-11-6 10:25 AM

但有D以變態心理去睇,就好似個個青木咁成個咸濕伯父咁  ...

冇計...依個世界上咩人都有
唯有叫OJS48睇實D囉...唔好比D咸濕伯父埋Member身
題外話: 依張圖好攪笑...VIP式保護定SU醬加入左OJS???

張圖出處係邊架?我好似未見過呢段咁...
OJS就一定要出動埋總監督la,總監督一出場變態佬都怕

yuko~ 發表於 14-11-7 09:50 AM

張圖出處係邊架?我好似未見過呢段咁...

張相好似係指原影!!!
你搵下佢D Blog Twitter應該會見到
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 05:53 AM , Processed in 0.044891 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存