2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 大花生.影響戰局之淩霄殿面臨分解
go

[閒聊討論] 大花生.影響戰局之淩霄殿面臨分解

好耐又無花生.昨天聽邪教同1代.淩霄O既朋友講昨天淩霄出現重大變動.花生啦大家

眾所周知.淩霄殿衣家掌握戰局關鍵.事源昨日金針運草.禦影同淩霄又再一次吵交.係繼13刀後再一次同1代線吵,
先講下淩霄朋友果邊版本:
昨日金針運草.淩霄殿有幫友用小號跟蹤禦影冰希同佢老婆星月居O既星希收埋D草係邊.當日佢地收埋左10棵草.但外於邪教果D去搶草打大交.冰希放低左佢老婆係到睇草,之後打完交.番到黎10棵草得番2棵.冰希心諗10棵無晒.仲要比邪教屠同搶左一直運緊O既草.番到去見到有淩霄殿架幫友係D草果到.一氣之下.打算去黑淩霄殿O既草,因為覺得淩霄見佢地打緊交.去偷雞偷晒D草.所以打算去黑番佢地.剛好遇上淩霄O既龍少運草.見佢1條友又無馬.二話不說就去黑,
之後就開打了.兩邊都有CALL人.而淩霄有2-4人.禦影有2人.此事之後雙方高層當然又再對話啦,
根據淩霄朋友講.禦影承認呢次係佢地吾O岩.打算向龍少SAY SORRY.但淩霄果面就覺得禦影之前成日都打完人,就講句SORRY就算.仲有次次都話淩霄有錯先.你吾偷草我吾殺你.你吾開英雄貼.吾咀炮我吾會開紅打9 你.但淩霄果面覺得草吾係我地偷.而且就算偷.都吾係佢地1個幫..當然有邪教.高登果D.點解你吾打佢地係要打淩霄?好蝦D?所以佢地決定呢次絕不退讓,要對方出英雄貼.但禦影一方都覺得係有錯.但都係個人事件.吾可以拿個幫黎出貼.所以也絕不退讓,因此,淩霄同禦影開波一足即發.

邪教朋友果邊版本:
昨天運草.有我地幫友架軒轅影信有份去偷草.仲偷左幾棵,我地係場景,CAMP左禦影好耐.之後見佢去左打交我地就去拿.拿完拍拍屁股就走啦.仲見到佢地兩方打起上黎..不知幾好花生.而根據邪教果邊朋友講.有前邪教入左淩霄.見佢地想開波.實行加多幾錢肉緊.水多佢地幾野,講淩霄衣家係大幫.下下比佢地踩牌頭.咁淩霄點生存好?
使淩霄上下都一眾決不退讓.邪教朋友講.現在小邪果D去晒打第2只GAME.係到O既高層都去晒打JJ.得番D 想打O既人.所以有D人心灰意冷.見無交打又吾夠打.為有去D 中立玩下.首選當然係有世王吸又有交打O既淩霄啦.據朋友講.邪教D人已有部分改名去左吾同O既各大中立幫.如現在比較多人O既破軍城,想拉下關係.到時有咩事又可以加多兩錢肉緊.

禦影版本:
當日.冰希同老婆一齊去運草.佢老婆要升10層金針技.同出C.所以收埋好多草.點知番到黎比人偷晒.當然見到淩霄有幫友係到偷.冰希老婆當然發爛.外於老婆叫到.老公不能不幫.為左出氣.所以先殺左淩霄D人.但無CALL大馬.都無咩咀炮,係咀都係閃屁咀.冰希并無咀到.只打符號回應.冰希也願意同龍少講SORRY.但當水丘同小白講要出貼時.佢老婆再一次發爛.話退幫(即退星月居)同打龍少,當然雙方高層都話咁樣吾好.遲早都惡化.你見到朋友比人打.你又會幫手.所以解決吾到問題.禦影更話呢次事件係佢地錯開紅.但如淩霄吾偷草.佢地都吾會打人.但高層續說草無識認.而且,吾值得為左一棵草去開紅打人..再說.之前說好大家都吾好再生太多事端, 而冰希冷靜下來都說呢次係火左.所以同意同龍少講SORRY. 禦影更說.吾好出貼.呢件究始終係個人事件.都無CALL咩人去打大交.再且.希望小白同水丘明白當初佢地有拒絕閻王叫1代打淩霄.再加上世王佢地都有同魅域傾.再叫1代比世王比中立幫.而且咁多個邪教退左幫入淩霄.只要淩霄講一句,佢地都主動吾再打邪教D人.再話閻王同其他中立入左邊D 邪教.佢地都照開佢地波.所以佢地心底係吾想同淩霄打.大家比面大家.而且禦影還說無講武無禦影.希望大家都明白.每個幫都有D搞事同火爆O既.大家都明.但希望吾好傷大家關係.如果真係要打.一早打左啦..以禦影性格.吾使次次都傾

呢件事之前.淩霄高層同禦影通話.之前小白.水丘同GG 講好話呢排淩霄同禦影好多吵交叫大家平息下仲話禦影吾會再搞淩霄.但昨天又再一次淩霄比人開紅.所以小白都好難做.禦影還說當初淩霄比閻王蝦果時.係佢地同魅域一手否定1代.吾撐閻王.而且當日世王.都係禦影幫手推動.小白都話明白.當日淩霄比閻王惡意中傷.成個幫得番1隊都吾知有無.之後係禦影幫手提意打世王.睇下D 人吸吾吸得番黎.所以小白.水丘同GG佢地都係顧念舊情O既人.打算和平處理.而禦影都打算係呢次事件中同龍少直接道歉.但淩霄底下果D要出英雄貼.

此事令到小白佢地好難做.有D人覺得我地D人比人打你吾撐我地.仲要幫人地..咁我係個幫都無意思.所以好多人紛紛出幫.而小白覺得吾係吾撐.人地都講左SORRY.仲打算同龍少自己私頻SORRY.你班人係都要出貼.咁你當比番個面人地都吾得呢?人地當初幫左你地.咁都吾通融一下.人地又無話吾SORRY.人地都認錯先.係要搞到咁呢?

所以相方都好難傾得賣.有傳葵葵,水丘一氣之下退左幫.仲話:"你地要打就打夠佢.當初成個幫得1隊果時.有邊個人係到?得小白.水丘.展云百同鄧峄係到撐.好啦衣家勁左就想打人.人地都無話吾SORRY.只係吾想出貼.你地都吾放人一馬.人地幫你咁多.你當比面佢地又好比面水丘,小白又好..但無人理".根據朋友講邪教果D係咁講話吾打吾得.一定要企硬.所以水丘先退幫.但之後會點.仲未知..朋友果面只講到咁多.話好多人退左幫.
內亂已起..睇下淩霄係繼閻王分幫後又再一次變動..

求花生..

回覆 9yinradio2 的帖子

今次東方8嬸又有咩講呢

成日打錯字嫁

邪惡軸心潛伏各幫會的特務行動了
軸心將好快展開大反攻
將苦了一班生活禁地玩家

''一日淩宵一世淩宵!!!''
人在卻心在,有事一齊揹,一齊傾!!
話散就散,小朋友玩泥沙咩??

回覆 realhmy 的帖子

天鷹哥,個個幫好似你地咁狗既咩,don't kidding okay?

琴日影信好似話係禦影想黑草,仲係咁報導冰希行踪叫邪教運草ge小心d.
而且琴日運草時間開緊禁地,根本冇咩人去運,樓主唔好9up當秘籍wor.

BTW,6幻日日掛住溝仔,龍小邪就掛住打飛機,邊得閒搞咁多小動作啊,唔好再黑我大邪教啦 :(

realhmy 發表於 2014-11-19 14:31
軸心將好快展開大反攻
將苦了一班生活禁地玩家 ...

同埋係咁多個幫入面放針既,好似得doogy既你們先做得出~
邪教生活玩家,真係鬼得閒同你地咁做..... 你地班友打機打上腦,出街有被迫害妄想症.....

too long didn't read

可唔可以簡單形容下e家凌霄同禦影係咩關係

開佢波啦 一代會甩佢地班垃圾 反正琴日有人幫頻提出點解唔考慮下

實際上冇一代魅惑 禦如只係一堆垃圾
單幫打單幫佢地都唔夠軸心任何一個幫打
點解論單幫打單幫?THEN又講要同盟做咩?又講呢D?
因為人地驚你背後既一代
唔係驚你個垃圾幫會呀 GG姐
仲要禦影成日私底下成日想講做埋邊個邊個幫
(書香 皇朝 0消都係佢地成日係RC提起想打既幫)
冇一代批準 你夠個撚膽打咩

又屈鳩我大邪教, 咩都關我邪教事, 打機打上腦, 果d去左凌霄嘅就係凌霄人, 同我地冇關係啊, 你地訓撚醒未

我係唔會打淩霄殿,講完
幫主喺我度,清楚就是了
我兩小誤會,不用旁人加鹽加醋

東方吱 發表於 2014-11-19 17:28
我係唔會打淩霄殿,講完
幫主喺我度,清楚就是了
我兩小誤會,不用旁人加鹽加醋 ...

唔好咁啦,你冇晒你既優良傳統: 打你咪打你囉,吹呀?
要咁樣講先有你東方8嬸一貫既霸氣嘛

回覆 92033013 的帖子

打你班契弟我先會咁

東方吱 發表於 2014-11-19 18:13
回覆 92033013 的帖子

打你班契弟我先會咁

你以為自己真係好打呀?節省啦

禦影人多但係唔係個個高配置
仲有好多鬼
同淩霄打都係五五波
以為自己好勁,其實人地都係怕魅惑邪教
而家一代線話如果禦影咁唔聽話飛起佢
睇下你班友點比人屠

回覆 東方吱 的帖子

八婆,你記名黎喳 講咁做咩
冇料扮四條
人地叫你做女神就暗爽
我真係hi 你個嘴

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 01:36 PM , Processed in 0.040800 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存