2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 我十分支持23條在香港實施。
樓主: lee111
go

[討論] 我十分支持23條在香港實施。  

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

littlehin 發表於 14-12-19 10:12 AM
所以我要努力儲錢
既然咁憎恨中國,寧願做外國奴都唔做中國奴  ...

丫...係勒 係勒  果D叫外奴  你提醒左我

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

KA-ar 發表於 14-12-18 11:04 PM
反完g後邊個揸旗?
定係反撚左先算,g後個啲事就柒就

係~所以我支持乜都唔好理

littlehin 發表於 14-12-19 01:36 AM
班垃圾淨係得把口講
成日要反共
清場果日佢地o係邊?

走到ge人話9留係度反抗ge人搞搞震~痴撚線
走到要走咪走lo~冇人阻到你

curapica  你以為中共冇插過手?用個腦諗清楚自己講緊乜啦  發表於 14-12-22 06:35 PM
curapica  中共唔搞香港撚有人反佢?  發表於 14-12-22 06:21 PM
littlehin  你而家係爭取真普選定反中共呀?你諗清楚自己講緊乜未呀?  發表於 14-12-22 01:19 AM

littlehin 發表於 14-12-19 01:46 AM
請問,離開左中國,去左第2個國家既人,已經唔駛聽中共差遣既人係奴?
定係留低,認為終有一日可以推翻中共,所 ...

咁你咪走lo~好簡單
你走到ge人,係度批評d走唔到ge人爭取. 冇野呀?

唔會有人離開左都要聽中共差遣
或者唔離開都可以唔駛聽中共差遣既人吧

呢句都睇到你係放棄晒~咁好行唔送

curapica  你支持有撚用,你眼中所有手段都係搞事~用所謂ge合法手段?和平理性? 同D垃圾泛民有咩分別?同共產黨玩呢D?淨係捉字蝨都人地玩殘你啦~  發表於 14-12-22 06:25 PM
littlehin  我講撚左好多次,我支持爭取真普選,我反對佔中,我批評搞事班人,例如:9嗚果班 佢地爭取緊d乜呀?用你個腦諗清楚啦,唔見雙學出黎9嗚?  發表於 14-12-22 01:22 AM

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-12-19 03:58 AM
如果...................

有個人係香港住 只係一個小康之家 有車有樓 朝9晚6

受到香港所謂既法治管轄之下生活

法治管轄?依家香港有咩法治?一拉到中共就已經冇法治可言,將來更加係

你講ge小康...岩ge~
唔見棺材係唔會流眼淚~到第時走唔到就留係度後悔,走到ge係出面睇電視播香港新聞

吳受坤 發表於 14-12-19 10:04 AM
特首之前講過咩要年青人向上流,
潛台詞係咪即係你班死窮鬼有錢就唔會搞咁多野  ...

叫人出去發展

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

curapica 發表於 14-12-21 05:56 PM
受到香港所謂既法治管轄之下生活

法治管轄?依家香港有咩法治?一拉到中共就已經冇法治可言,將來更加係

每個國家都有法律管轄 不論人民接唔接受都係有管轄

依一點係你同我或其他市民改變唔到既事

如果真係冇法治管轄 咁市民可以便到去強姦 打劫 殺人 放火

隨街見人就打等等 都唔會有警察之類會拒捕 香港唔需要有法庭 因為冇案件

依D叫冇法治管轄

而我明你意思係唔鍾意中共咁解 你唔爽中共管理方式

但唔係叫冇法治管轄嫁 你混淆左勒

外移民外國事實唔係人人拍拍屎忽就唔關事 唔係個個真係舒舒服服係外國坐係到睇電影睇香港仆街嫁

好多人坐完移民監 真正拎到外國居留權之後 好多都回流香港搵食 始終還是香港好 易搵食好多

真係移民左外國咁好 易搵食既 就唔好咁多人回流 依個係事實

唔好理香港歸中共管 唔好理回左歸 香港始終仲比好多外國好既

依個就唔關政治問題 而係普通家庭到外國移民一直存在既事  除非本身好有錢

移民後可以係外國做點點生意或有自己鋪頭搞係生意 但回流香港既比成功係外國做到生意既多好多

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-12-21 06:38 PM
每個國家都有法律管轄 不論人民接唔接受都係有管轄

依一點係你同我或其他市民改變唔到既事

當法治係有偏私情況,呢種唔公平ge法治點接受~
咩法?治咩?

curapica 發表於 14-12-21 08:34 PM
當法治係有偏私情況,呢種唔公平ge法治點接受~
咩法?治咩?

你都唔明既

接唔接受係一件事

有法治又係大件事

唔接受但有法治既地方 唔守法被捕 理由係唔接受依個法治 咪一樣犯法囉

依個問題唔單止香港 全世界都係有咁既問題

但有法治管轄係一定有  就算係亞馬遜河原始部族都有佢自己既法治管轄

littlehin  算9數把啦,民主大晒,可以先犯法後自首 呢d on9說話都講得出既人,仲駛乜理佢地咁多,香港有呢班人真係悲哀  發表於 14-12-22 01:17 AM

十週年勳章(賀詞)

玩過星曲WEB

curapica 發表於 14-12-21 05:58 PM
叫人出去發展

駛走班人減少威脅
不過如果唔去外國留學,
去到working holiday 吸收下外國工作生活經驗也不錯嘅

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-12-21 09:08 PM
你都唔明既

接唔接受係一件事

好簡單,咁佢所謂ge法治係平民冇揸車權利,得公務員先得~
你係咪會接受先~

實有D人會話~屌,咁咪做公務員lo~你做唔到就係你廢

唔接受依個法治,一樣犯法,一樣被捕. 岩呀
但唔知點解有推人就係覺得被捕ge人自己抵死,有"法"不依.

https://zh-tw.facebook.com/HKCom ... 21/508087852560734/

波士頓馬拉松自1897年開辦以來,從來都只是讓男生參加的比賽。

直至 1967 年,當時 19 歲的女生 KathErine Switzer 偷偷參與賽事。那天,Kathrine 開跑才 6 公里,便被巡航巴士上的職員發現。總監看見她後勃然大怒,更立即跳下巴士,衝上前去拉扯 KathErine,要趕她離開比賽場地。這時 KathErine 身旁的男友人挺身而出,撞開那個總監,使 KathErine 成功避過阻攔,順利跑完42K抵達終點。

雖然 KathErine 最終被大會取消了資格,不過,她的故事被刊載於當時的報章頭條,引起了驚人迴響,讓大家開始將焦點放在女性選手的參賽資格上。至1972年,波士頓馬拉松正式允許女性參賽。

原來,我們所習以為常的事情,很多曾經都是如此離經叛道。權利,不是天上掉下來的。

curapica 發表於 14-12-22 06:31 PM
好簡單,咁佢所謂ge法治係平民冇揸車權利,得公務員先得~
你係咪會接受先~

問題在於 法治依樣野 全世界都一定有

只係在於市民接唔接受 明唔明啫

即係 你可以唔接受依個政府管轄 唔接受依個國家既法治

但依個地方一直都有法治 唔遵守就係違法囉

你可以好激進咁推翻政府或衝擊法治 但最終結果就係...你明既

除非好理性文明推翻 如果其他途徑真係冇得玩

依個世上有幾多個王丹 有幾多個柴生呢

一係唔做 一做就要做D話多事既 但做D俾話事既人控制就兵去衝

不如留返啖氣溫肚  

eddy3355  法治同法律係唔同 法治包括以 法限權 以法達義 E加香港好明顯失去E兩個法治要素唔再係一個法治社會  發表於 15-1-3 07:14 PM

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-12-22 11:14 PM
問題在於 法治依樣野 全世界都一定有

只係在於市民接唔接受 明唔明啫

只係唔明點解會有人乜都唔理,但就理9人去反抗

curapica 發表於 14-12-23 07:41 PM
只係唔明點解會有人乜都唔理,但就理9人去反抗

好簡單之麻 阻到D唔理既人 唔理既人咪出聲囉

好似佔立法會咁 冇藍絲出黎講嫁 因為阻唔到佢地丫麻

但阻晒個金鐘 旺角 銅鑼灣 又鳩嗚 真係阻到好多市民丫麻

唔好話藍絲 就算冇立場既都出黎屌啦 佔左咁耐勒

其實真正對政苦有乜即時或實質影響丫

真係會幾個月就搞得死政苦咩

但就一定搞死左好多做小生意或對好多人唔方便

唔係講爭取真普選係錯 我反而覺係岩

但依次運動真係錯晒 要所知道 運動最高風時都冇100萬人

但香港係有700幾800萬人

影響成個香港都搞唔出D乜  不停玩野鳩嗚都係小動作 搞唔到政苦就黎搞市民

講真一句 有咩用丫

剩係每日150個單程, 唔駛立23條, 一講大陸唔好即刻比人打都夠死, 香港?? 今日新彊, 明日香港

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-12-23 08:38 PM
好簡單之麻 阻到D唔理既人 唔理既人咪出聲囉

好似佔立法會咁 冇藍絲出黎講嫁 因為阻唔到佢地丫麻

係冇即時效果,係冇即刻俾到有實質作用
如果個個支持ge都肯行出黎,點會咁少人
就係有D人覺得冇用,但心又支持,前人種樹後人享福心態
有人有自己負擔,行唔到出黎~
但有人話示威ge係廢青..咁連廢青咁得閒都唔行出黎,唔通旨意D中上階層/打工仔?
廢青同學生係示威入面ge重要一份子. (我知咩人都有)

香港人好善忘,一直有鳩嗚團係度,絕對唔係壞事~

如果係真心支持,你行唔到出黎唔緊要,但果少少影響都接受唔到,唔好講接受,講忍耐都忍唔到,講咩爭取?講咩支持?
一句冇用就得?孔明都唔會知最後有冇用啦~

果堆藍絲,到最黎~冇一個係支持民主反佔領,全部係純支持政府
從7警開始,已經冇真正ge藍絲,
FB上開頭ge白痴藍/綠絲帶都變黃

支持政府ge係咩人??有利益ge就係仆街,冇利益ge就係on9

curapica  你支持有撚用,你眼中所有手段都係搞事~用所謂ge合法手段?和平理性? 同D垃圾泛民有咩分別?同共產黨玩呢D?淨係捉字蝨都人地玩殘你啦~  發表於 6 天前

littlehin  我講撚左好多次,我支持爭取真普選,我反對佔中,我批評搞事班人,例如:9嗚果班 佢地爭取緊d乜呀?用你個腦諗清楚啦,唔見雙學出黎9嗚?  發表於 6 天前

curapica 發表於 14-12-28 01:58 PM
係冇即時效果,係冇即刻俾到有實質作用
如果個個支持ge都肯行出黎,點會咁少人
就係有D人覺得冇用,但心又支 ...

你講得岩 佔領真係冇即時效果 但就即時害左香港好多市民同市場依樣無可推卸

老實一句丫 每人想法同環境唔同 冇可能講如果人人出黎幫手佔

一定效果更好 因為如果佢地仍存在所謂"負擔" 即係佢地仲搵到食

如果試下係依個無能政苦之下連食都搵唔到 仲諗咁多咩 出左黎啦

唔出黎坐扮到有心 依D大把人在 冇真正出黎坐既 真係信一成都死 信口講說話 依自己呃自己

至於所謂"鳩嗚" 半夜上樓拍人門都 依D野都做得出 香港真係需要依D人??

到底想問下 反政苦反到要搞到其他市民手法 係唔係香港真正需要呢

咁係唔係真正俾到壓力政苦呢 又係果D效果唔會即有 但又對其他市民同商店即有效果既事??

回覆 ☆魔鬼皇☆ 的帖子

一睇就知害到市民嘅係口口聲聲反共但事實係親共嘅人!

特登攪市民害泛民~

雙學佔中三子都係地下共產黨…

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 08:51 PM , Processed in 0.040052 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存