2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 岩岩叫個FD玩九陰比佢話ON9
go

[閒聊討論] 岩岩叫個FD玩九陰比佢話ON9  

話說今日同FD子吹水
咁我就叫佢玩九陰
以下真實對話

佢:有咩玩

我:好多架禁地打交大江湖門派戰

佢:一入GAME就有得玩?唔洗升LV?

我:唔係,要練上去先玩到 唔係最多入去禁地掛機

佢:練上去難唔難?

我:唔難

佢:要幾耐?

我:大約掛內修2個月就玩到架喇

佢:內修即係咩

我:禁個制掛機

佢:屌你老味,掛兩個月先有野玩同我講唔難升

我:咁定時定侯禁個制 真係唔難呀嗎

之後佢話我ON9   
已有 2 人評分Good 收起 理由
王道朱蒙 + 3 抵死,鬼叫你有語癌。
尋人勿探組 + 3 抵比人鬧ON9

總評分:  Good + 6   查看全部評分

其他大部份mmorpg 都有外掛可以自動打怪升LV,什至可以自動接任打副本,循環接任、交任,近乎全自動化,你朋友適合玩果D mmorpg,順便問下你朋友,如果隻GAME 己經開左一段時間,新玩家點樣可以追近舊玩家既差距?

其實以前有個岩岩出既師兄系統
咁新手用左掛兩三個禮拜就出師可以同老手一齊打副本  
宜家師兄系統用完都要過幾月先入到金陵變

其實有隻GAME叫WOW
每次大改版都會減低以前版本既升LV所需經驗 (其實大部份GAME都係咁)

你個FD咁冇恆心

我個FD呢就好有恆心咁掛足幾個月,日日捉雀, 終於超凡入聖可以見得下人

(唔好問我點解幾個月先超凡,你知E家和氏壁咁貴)

到佢同人隻秋個陣竟然唔夠人地(江內64震古 叛派拎180周天經脈既舊玩家)打

點解?哦 原來輸裝,套路,經脈,兵錄

裝,佢叫我開台出D垃圾金個陣送比佢

套路,佢條傻仔扮專家上網睇D過哂期攻略,係到收雪齋  收完發現雪齋比人削左

經脈,佢諗緊自己有冇修為開

最後兵錄,
佢E家喊緊,點解前排入金送兵錄個陣點解唔入 唯有自己慢慢踢啦

好啦,隻秋唔夠人玩,去打大交啦

佢去試下玩門派戰 話哂都有少少門派歸屬感,平時成日係門頻吹水

前排聖誕 佢問我點解成日休戰

我都唔知點答佢好

有得打個陣 佢又問我 點解咁少人打既?

我唔忍心同佢講真相

門派戰又少人又冇野玩,佢就諗住玩下幫戰啦,

佢問我:D駐地有咩用

我答:冇乜架,係15日先出D全隻GAME最快既坐騎

佢晚晚捕住邊個幫宣邊個幫 到第2日開戰個陣,佢去到門口八掛下,點知開戰既駐地門口一個人都冇

我就同佢解釋啦:港服唔興駐地戰架,興打追殺架 仲要唔定時,開你就開你,唔夠打就潛水等你冇仇報

佢開始忍唔住發脾氣屌鳩我:屌你老母呃鳩我 又話真武俠冇等級,但係又要升乜野經脈同兵錄,到我升撚完單劍兵錄你又削撚左雪齋,又話有乜野門派戰,幫派戰 好好玩,點知一係冇人,一係就壟斷哂............

佢未屌完我 我已經立即DEL左佢好友,加埋黑名單

雖然絕左交不過我都有成日八下佢既,成日查找佢 見到佢係大江湖入面刷西洋劍

我曾經聽過佢好鐘意華山,唉 唔知出華山個陣佢會唔會比個"華山"激到爆血管
已有 1 人評分Good 收起 理由
wiwyzz + 3 精景

總評分:  Good + 3   查看全部評分

唉 講多少少

佢見到奇遇系統 就係到FF啦,  "NPC失驚無神送本神功比你"

點知兩個月名俊過後 佢走黎問我:其實奇遇係咪真係存在架?我玩左兩個月都冇既

我問佢 你E兩個月做D乜

佢答我:捉下雀,入下大江湖刷下武學,打下D低級禁地同踢館囉

我send左張義莊圖比佢 我:個到幾十隻工作室ac,隻隻同你一樣有名俊 佢地仲要24小時全天侯online 唔入禁地唔入踢館唔入大江湖,  咁個餅得咁多,多人分,你拎唔到,好正常姐

佢又無言.....

有日,佢係成都鳩行,無啦啦比隻雕骨打,話哂佢係一隻極樂,於是佢單刷,用左十零分鐘,殺左隻雕骨,之後佢去睇下有咩出

哦,原來係一隻三品既金鞋,佢立即密我:對野賣到幾錢

之後我答返佢:你睇下蘇州三品裝要幾錢? 人地仲要有套裝特效,你e d 係冇架

點知佢真係去睇下蘇州交易行 佢搵到隻三品金介 寫住5兩

佢又真係夠膽死問我:蘇州d三品裝5兩,咁我e隻呢

................

個陣佢都有少少忍唔住:奇遇又冇 打D細王出既野又唔值錢 禁地又冇野出

咁岩個陣4,5點,隻世王火龜比人殺左 又就出三爪雪猿

英雄帖仲有成堆XXX殘卷 多謝同盟 XXX收人

個陣呢 冰心都有2百兩,混元都仲有6百兩以上

佢問我:佢地打個D咩黎架 點解咁多殘卷

我:哦,個D世王黎

佢:世王?咩黎,我夠唔夠打架?

我:你就緊係夠打啦 不過...隻王計總傷囉

佢:...總傷...即係可以組隊打啦?咁我去叫頻集人先

我都未叫得停佢,佢就閃左去組人

45分鐘之後.....又出擊敗世王獎勵公告 當然,係冇我朋友個名

佢又密我:唉

我問佢:做乜呀?

佢:我組出面D人組得個兩隊 有D仲要低內功過我 個總傷唔好提啦....
     點解成日都係個幾個幫打世王 佢地D敵人呢?仲有D中立幫呢?

我:你有所不知啦,係幾個月前 佢地D敵人去過搞世王,仲叫D中立幫去搶輸出

佢:哦,之後點呀?

我:於是成功過幾次,最後咪有中立幫被招安,排隊打世王囉

佢:下...咁個中立幫叫咩名 我想入呀

我:冇啦,聽講好似因為亂收人入去打世王 搞到散散地

佢:下...咁個幾個幫D敵對呢

我:佢地?中立幫被招安,咁佢地都冇搞既意義 再加上佢地又好似唔恨世王 咪冇再搞囉

佢留低一句:屌,我地係咪玩緊同一隻GAME

於是佢嬲爆爆入左大江湖跑下任,希望儲到10粒古老碎片換古譜殘卷囉

唉..其實佢入大江湖咪失去奇遇既機會囉?....

回覆 尋人勿探組 的帖子

有得必有失

有得必有失

Dum 錢Dum時間玩隻冷冷清清多外掛嘅GAME
少D愛都唔得

tappy 發表於 15-1-13 06:44 PM
Dum 錢Dum時間玩隻冷冷清清多外掛嘅GAME
少D愛都唔得

冷清 唔算

係兩條線各自擁兵 但又on99 生勾勾咁

咁一個願打一個願捱 都吹佢地唔漲既

所以就算樓主朋友肯掛兩個月機 最後都係冇野玩

識玩一定玩2千fun online,唔駛升等就玩得
炮得更佳,ac随意轉

皇海 發表於 15-1-13 07:05 PM
識玩一定玩2千fun online,唔駛升等就玩得
炮得更佳,ac随意轉

講緊港服生態姐,得罪你唔好意思呀

btw休戰門派戰係咪港服首創

比之前冷清左好多
來來去去都係果堆

刷貢比殺隻王更有意義

一隻遊戲的沒落,不在於開發商,不在於代理,而是玩家的態度。
當然外掛不管也是因素之一,但大部份人退GAME為的是啥。
大家心裡有數。

一切都是天哥的大陰毛 嗯哈哈哈哈哈

天哥:我要大大獲玩大佢,哈哈哈哈

皇海 發表於 15-1-14 07:35 AM

新手玩九陰,大把野要追
內功,經脈,裝,套路,兵錄
每樣野冇番一排都升吾到
話就話唔使升level
其實個內功又咪係要時間升
講緊門派內功要2個月左右而已
如果玩江內呢
閒閒地3個月以上
咁樣不如直接買ac

不過講經咩
重有新手玩?
現家成街都古譜撚

計我話慳番d錢溝囡重好
我真

皇海 發表於 15-1-13 09:10 PM

刷貢比殺隻王更有意義

打禁地比打交更有意義

大家咪再打交,做返好朋友,世界和平 齊齊打禁地算啦

帥乂徐風 發表於 15-1-14 09:29 AM

新手玩九陰,大把野要追

無他既,要追 好易姐,你有錢咪追到快
但係你入錢追,咁不如收AC仲好?

玩呢隻game個重點都唔係咩古譜有幾勁
係你銀包有幾多,你隻ac就有幾勁

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 09:21 PM , Processed in 0.056916 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存