2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 想回鍋9陰
go

[疑難雜症] 想回鍋9陰 [複製鏈接]

我應該玩國服定港服好

咩服都好都唔好中服

國服你會唔會有恒心玩先,佢開新ser的速度快過火箭,雖然物價比較平,但係冇人同聲同氣都幾慘。。。

花音淺 發表於 15-1-27 03:44 PM
國服你會唔會有恒心玩先,佢開新ser的速度快過火箭,雖然物價比較平,但係冇人同聲同氣都幾慘。。。 ...

市集買AC KO

單機問題:搵fd一齊玩 ko

冇fd點搞?

今朝食左個回鍋肉公仔面 幾好味

所謂 同聲同氣 係唔係指 :
行行下街都會俾人開紅打., 之後重要俾人串~
奪書明明行多兩步自己可以攞到書., 但最唔明就係都要開紅黑書~
新手叫朋友幫打暮村., 兩丁友都要俾三條友開太極 (古譜)~

港服最好地方就係 同聲同氣., 以多欺少., 你冇朋友俾人打完都冇聲出~
想做平民玩家 玩下打禁地 奪下書 都要受氣~
以前啲人會話 怕俾人開紅., 黑書就唔好來玩九陰啦~~~

回覆 劍哉 的帖子

好多遊戲都係咁⋯ 應該話好多人都係咁
咩服都有d咁既人
遊戲設定係有得Hi 紅,真係控制唔到d 人點解無啦啦Hi 你紅

劍哉 發表於 15-1-29 10:13 AM
所謂 同聲同氣 係唔係指 :
行行下街都會俾人開紅打., 之後重要俾人串~
奪書明明行多兩步自己可以攞到書.,  ...

同聲同氣係講緊你講野人地唔會聽唔明呀?
簡單黎講即係文化差異囉

其實你講既問題不嬲都有, 因為呢隻係江湖game
我新手時都俾人蝦過, 個時都火到差d棄game
想唔俾人打得兩個辦法
1. 入幫會, 邊個殺你就call人殺返佢
2. 練勁d自己唔好俾人殺

btw, 癲狗度度都有, 玩第隻game都會俾人搶怪架啦, 嬲完咪加油自強, 第日報仇囉

咁重點我應該玩港服定國服好

國服會多人D ? D野平D?

1. 同聲同氣係講緊你講野人地唔會聽唔明呀?
  2. 簡單黎講即係文化差異囉
複製代碼
大家而家都係中國人姐~ 又有幾大文化差異.? 唔好野野都睇唔起國內人., 國內有好多好多人文化水平都高過香港人~
如果聽唔明普通話更加要學下啦., 而家好多鬼佬去中國發展都要學好國語., 我做 Graphic Design 都接近8年., 今時今日英文&普通話都要識啦~ 你地講到打機好似現實世界咁 (又要報仇又要CALL人 -.-""").? 我自己係普通玩家~ 對現實世界比較注重., 好似做下運動., 出去同FD玩下~ 唔會長時間打機LO., 但一上到九陰就俾人開紅., 又冇幫又唔係經常玩都會得罪人.?   不過你地有一點講得冇錯:" 江湖GAME 設計就係咁., 最多唔玩姐~
但如果俾我CHOOSE., 我一定會去人多地方., 另外國服啲野又新., 起碼感覺上好啲啦~ 國服出左成幾個月啲野先俾香港~  好像啲野俾人玩完當垃圾俾其他人....
另外 GAMEONE 係一間冇腰骨GA公司~ 依啲垃圾公司重要支持佢~  不如玩返原創公司啦~ 我都係講心底話., 冇心得罪各位~

劍哉 發表於 15-1-30 12:03 PM
大家而家都係中國人姐~ 又有幾大文化差異.? 唔好野野都睇唔起國內人., 國內有好多好多人文化水平都高過香港 ...

文化差異唔識解不如查字典好冇?
我而家邊隻字話你聽我睇唔起國內人
講真, 最簡單, 鬧交個時你想聽人地鬧你: 干你娘, 操你媽b, 定係diu 你老母
玩國報港服最大分別就係講野唔同囉, 有時傾計都因為成長背景, 生活方式唔同, 未必你講野人地一定明
如果你覺得打機都仲要學國語, 學祖國乜乜乜, 咁仲打機做咩?仲唔去上堂考普通話水平試??
btw, 國內係好多人文化水平都高過香港人, 但比例上一定係香港高, 係港服9陰我識好多三教九流既人, 當中亦不乏教師、建築師之流,但咁又點?
打機姐, 中意點咪點囉, 放鬆d啦好嗎?你中意國服, 我中意港服, 君子尊重別人意見, 和而不同, 係我大中華文化嘛

回覆 劍哉 的帖子

你都識講陸服d人新鮮,仲等咩
開個貼黎吸人走?
江湖係咁嫁la,我話知你有幾咁現實
你唔玩有人玩,你唔好出百草咪冇事lo

@@ hi 港服禦影收人

1. 講真, 最簡單, 鬧交個時你想聽人地鬧你: 干你娘, 操你媽b, 定係diu 你老母
複製代碼
有分別咩.? 又唔係粗口~ 兩者對我來講都唔想聽WO~ 你覺得聽 diu 你老母 你會好啲.? 文化上又有品啲.?
  1. 有時傾計都因為成長背景, 生活方式唔同
複製代碼
你都識講打機姐~  中意點咪點囉, 放鬆d啦好嗎.? 又要講到人地成長背景, 生活方式~ 你要唔要查晒所有人資料呀.? 國服人多打下機輕鬆下LO~ 話題依家野都容易搵姐~ 唔通香港人只可以同香港人溝通.? 你有冇問題呀.?
  1. 你唔玩有人玩,你唔好出百草咪冇事lo
複製代碼
你講野都傻傻地~ 我又冇叫人唔好玩~ 我都係發表自己意見姐~ 依度係唔係討論區.? 依個貼講緊國服好定港服好MA~ 咁我覺得國服好~
你又無啦啦叫凡開貼吸人走~ 唉~搵野來吵

係囉唔知邊個搵野黎嘈
拖出去斬啦

大家而家都係中國人姐~ 又有幾大文化差異.? 唔好野野都睇唔起國內人., 國內有好多好多人文化水平都高過香港人~
如果聽唔明普通話更加要學下啦., 而家好多鬼佬去中國發展都要學好國語., 我做 Graphic Design 都接近8年., 今時今日英文&普通話都要識啦~ 你地講到打機好似現實世界咁

忍影世界

東方吱 發表於 15-1-30 12:58 PM
@@ hi 港服禦影收人

介紹埋得唔得

路過

利申:支持全面普教中 消滅廣東話 共享中國人榮耀

酷男 發表於 15-1-30 03:46 PM
介紹埋得唔得

怎麼了?想入去溝女嗎?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 11:49 AM , Processed in 0.035628 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存