2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 未出發先興奮O既幫地戰快報
go

[抱怨專區] 未出發先興奮O既幫地戰快報  

我估大家都覺得幫地戰好耐無激情,而有見及此,本人就前幾日.因禦影傳說淩霄殿打幫地戰後,好想花生咩事.

昨晚終於問到係禦影O既朋友, 有傳今日幫戰有激情, 而幫地戰激情在於禦影秒殺淩霄塊地.

據朋友講, 佢地幫D高層同傳說幫主,帥小白十分老友,因為以前係出生入死好幫友,所以衣家傳說有野要幫,都會挺身而出.   相比起閻王居自同淩霄分家好,想搵1代線黎斯壓淩霄交地而未能得到1代幫手, 睇黎閻王居鬼王係1代心目中不及傳說O既帥小白.

好啦.吾多講呢D先. 據朋友講話傳說自同淩霄分家好, 想要番塊幫地, 比樓下O既幫友有得聚腳,TL下,幫地傳送下同埋可以有絕地.   所以前幾日叫禦影幫, 兩邊一齊宣淩霄殿兩塊地.

而當日我見到水丘一門佢地出貼先知佢地真打.可惜佢出完貼都無助呢件事發生, 佢地都係繼續摸皇座,事後我見到水丘一門入番淩霄,但入番仲有咩用. 個幫都無晒人.真係難聽講句."SIDE 9 氣"

自呢次幫戰後, 淩霄搵左分出去O既另一幫會緋主樓同盟,希望可以對抗禦影來襲. 因此傳說昨天叫禦影幫手直接打爆淩霄塊地. 因為據朋友講傳說話佢地搵左緋主樓同盟怕吾夠打, 所以搵禦影幫手.

禦影當然無問題啦, 話佢地會直接爆左塊地. 之後叫傳說宣佢地, 過地比佢地.仲話我禦影好多資金 "前日佢用10D保九幽山,我今晚就落20D宣9 佢.我禦影人吾多.但地多資金多.佢出20D我再出30D.你估淩霄守得幾耐?我吾使1代線接助戰.我一個禦影都搞死佢啦" 所以照睇淩霄塊地今次都係凍過水啦.

事後我想搵下傳說, 淩霄兩邊朋友. 但淩霄果面真係無晒人, 好彩比我問到傳說果面, 係未真係打佢地, 據傳說朋友講.
佢話佢地有D人同淩霄都仲係FDS.吾想打. 但外於高層同埋有D幫友想有塊地, 而且佢地話由合SER開始, 3個幫合一果時.本來有3塊地. 閻王把燕京果塊無條件比左一代做聖主, 所以閻王分出去後佢地淩霄加傳說D人都吾覺得要比番九幽山佢.

但傳說分出去後.理論可以分番淩霄衣家O既一塊地, 佢地只係拿番自己應得O既野. 再加上淩霄衣家都無人O既啦.所以佢地上次先同禦影同時宣佢地兩塊地..據朋友講話佢淩霄O既朋友本來都覺得無野,話傳說黎拿地, 佢地同意比番一塊佢地.  因為當初大家真係用錢買塊地番黎.比番一塊佢天經地義.

但朋友話衣家淩霄吾中意係因為D邪教底果D人都走晒.係到O既都係衣家2SER 淩小花O既朋友.得番果3-4人.點解問都吾問佢地.直接打佢地?仲要搵禦影幫手?兩塊一齊打?咁係未兩塊都拿晒佢?仲話大家玩左咁耐.點解要做到咁.商量下問一句都會死?

仲要搵人幫手, 佢地話佢地吾係嬲傳說, 係嬲多事搞人果個禦影..所以淩霄先上緋主樓同盟,而吾係因為吾想比地比傳說.仲話由當日佢地2個幫摸完皇座, 一個淩霄O既人都無搵, 當無事發生咁.

所以淩霄先嬲.仲話估吾到傳說會變成咁.走晒D 邪教底.得番3.4個2SER 人都仲要咁對佢地.所以佢地好嬲.據朋友講佢衣家同淩霄果D人都吾知講咩好.之前仲話佢地分左出去.但都仲係朋友.吾會打對方.點知衣家搞成咁.佢話都吾知點面對.

個人見解:
收風完呢次事後.本人覺得淩霄衣家都去到咁O既地步.比禦影咁玩法.換轉係我都有火.比我一定入線打9 佢地啦.同埋衣家人地自己幫內部有事.關你禦影咩事先.係要多手.如果咁講禦影繼打完淩霄之後不久將來你估佢會吾會又因為邊個邊個同邊個以前係老死.之後會開9 你地D 中立幫追殺或打爆你塊地?.我睇機會都好大啦.不過都無計.鬼叫佢有魅惑幫手.衣家魅惑咁勁.成條線佢地玩晒.禦影仲話人吾多.不過地多資金多,呢D真係串到呢,.比我都吾忍. 你話以前果D邪教底係淩霄就話幫手打淩霄.但衣家D邪教底去晒緋主樓啦.你憑咩去打人地?

咁即係你中吾中立都死啦衣家.以前成日話D人老屈1代線.搞到佢地形象插水.其實根本係佢地自己搞.就算吾係1代自己都係佢D同盟搞,而傳說又係O既.想要地.問下淩霄D人先羅.做咩吾問下先.直接打人?之前佢地仲係淩霄果時比禦影果D搞.又吾見帥小白佢地問都吾問禦影就打佢地?反而果時要商量.?你話你地本來係敵對或無關係就話O者.但你地曾經一齊玩左咁耐.係有意見.但都係同果D邪教底果D人O者.點解吾同留番係淩霄果D傾下先? 呢樣野真係講吾過去啦.

所以我都覺得我係傳說O既朋友幾慘下.本來係朋友衣家變敵人.佢仲話到時真係打.佢地都吾知打吾打好.
而就呢次事件.我覺得淩霄入線算啦.都去到衣家咁地步.仲扮咩中立和平.得番果幾條友.就算衣家你想入邪教.人地都未必比你入啦.得果4條友.有咩戰力先?不過係我入吾入都無所為啦.比我一定打9 禦影.如果吾係佢.當日帥小白佢地就吾會分出去.係到搞小動作.見淩霄果時實力勁左.怕佢地會入邪教,所以先整小動作搞散佢地.所以真係罪魁禍首係禦影.搞咁多野.我贊成淩霄開鬼佢波.需然係吾夠打.但為條氣.我都覺得要打9 佢地..(可以又花生)

後話.魅惑最後會吾會幫禦影打淩霄?不過又吾係O既.禦影1打1都搞店淩霄啦.使鬼魅惑幫手咩?但我覺得到時邪教打大交.佢地幫邪教拪水.魅惑會吾會都打埋淩霄?如果淩霄搞佢地團戰O既時侯.我覺得魅惑係自己條線利益下都會打埋佢地.咁果時水丘一門入去魅惑幫手打交.真係多膠魚啦.人地都係睇自己利益重要過你羅.真心7.

不過衣家最開心都係小朋友之家同閻王居.因為衣家淩霄搞成咁.真心涼快.

PS:大家吾好又係到估我係邊面D人啦.花生下未算.我係邊面O既人吾重要.重要係大家有花生.你以前話我係淩璃人.又話我係禦影人.衣家會吾會又話我係邪教O既人呢?我只係好老實將收到O既風講出黎.等大家花生下.吾好考慮太多.食花生算啦.

不如你分段多d啦好唔好
如果你唔係加咁多個人評論, 只客觀講下人地做過乜講過乜, 咪可信好多囉
你而家似挑撥離間咋

mango77 發表於 15-2-6 11:54 AM
不如你分段多d啦好唔好
如果你唔係加咁多個人評論, 只客觀講下人地做過乜講過乜, 咪可信好多囉
你而家似挑 ...

我都無挑仇恨.我只係將我收到O既野講出黎.當然入面有D野加左自己野.如果吾係我CAP晒朋友D 圖比大家睇算啦.

信吾信大家睇下今日或日後淩霄塊地會吾會比禦影爆左未知羅.到時未知我收O既風準吾準.而吾係挑仇羅

其實如果比人咁搞法.都吾開佢地拖.我都覺得淩霄真心有氣量.但得罪講句.未ON 9 羅呢D.食古不化.
我呢D吾係挑仇.只係直接分析常人應點做O者.比人咁恰法.換轉係你你都吾忍啦.

9yinradio2 發表於 15-2-6 12:07 PM
我都無挑仇恨.我只係將我收到O既野講出黎.當然入面有D野加左自己野.如果吾係我CAP晒朋友D 圖比大家睇算啦 ...

但如果你有心報花生, 應該資料放前面, 個人見解放後面囉
同埋你d字太密啦, 應該要分多幾行, 唔係會睇得好辛苦, 而且你每一短句都只係簡單用fullstop分隔, 變左好似連埋咁
如果你真係好心想大家花生既, 要顧及下花生友們既感受, 大家都想睇得開心, 食得開心

mango77 發表於 15-2-6 12:24 PM
但如果你有心報花生, 應該資料放前面, 個人見解放後面囉
同埋你d字太密啦, 應該要分多幾行, 唔係會睇得好 ...

明白..咁我執執佢..THANKS提點

mango77  多謝你聽我意見~  發表於 15-2-6 01:03 PM

回覆 mango77 的帖子

你咁多要求,不如你整個語音有押韻咁讀出黎
花生自然食得更開心

mango77  咁又唔係既, 如果樓主係有人想大家開心自然會改, 大家睇得舒服嘛~ 只係提建議je, 岩聽咪聽, 唔岩聽你繼續咁樣出都冇所謂, 只係大家睇得辛苦...  發表於 15-2-6 01:04 PM

排版好差睇到眼殘

不過花生味道一流

呀kai 發表於 15-2-6 12:38 PM
排版好差睇到眼殘

不過花生味道一流

SORRY..其實我都係想大家花生下.無要求都要掛版一流..只在於內容.多謝收睇.
但無咩人有意見.大家發表下啦.花生意見好重要

爭乜姐 下次改版又變新駐地玩法

BTW E家絕地幾錢隻 唔見人放

...又打9禦影..點解成日要打9禦影..

花音淺  因為你地想做大佬丫MA  發表於 15-2-6 03:07 PM

為左塊垃圾地嘈嘈閉 遲下幫會2.0  個個人都可以拎一塊地 嘈乜撚 垃圾

回覆 傾盡天下 的帖子

點解禦影係咁打人幫地,原因係2.0回收幫地更新幫戰,有地既幫都會有500黃金補償,

相信禦影先會瘋狂搶地吧,甚至比一代, 魅惑更多,

唯利是圖的幫會

東方吱 發表於 15-2-6 01:08 PM
...又打9禦影..點解成日要打9禦影..

好似係你地打9 人地WO.講到人地打9 你地.你咁大支野.點咁打你地丫衣家..

不如你發表下啦.米話次次都係老屈禦影先啦.做左就做左.吾好吾忍.呢D都係你個幫友同我講O既.無老屈,

9yinradio2 發表於 2015-2-6 13:45
好似係你地打9 人地WO.講到人地打9 你地.你咁大支野.點咁打你地丫衣家..

不如你發表下啦.米話次次都係老 ...

成日話有人放料比你, 有種就講個名出黎

唔好成日作故事好冇?  咁多中立幫都唔中意禦影,又係人地老屈你?

唔檢討下自己先?

92033013 發表於 15-2-6 02:01 PM
成日話有人放料比你, 有種就講個名出黎

唔好成日作故事好冇?  咁多中立幫都唔中意禦影,又係人地老屈你?

想知係未老屈.時間會證明一齊羅..有D野吾係屈得就屈O既.無做過點會屈到你呢?

如果我係老作.係老屈O既話.有無作得咁全面.你當我係作家咩.有D野係發生左就發生左.做得出吾怕忍羅.
夠膽話你地D高層入講過我上述講果後野?
又要威又要戴頭套.最憎你地呢D人.

又係多行不義必自弊丫嘛,岩呀岩呀
和平幫快d聯合對抗大聯盟啦 高登線最期待既畫面出現了 最好全ser和平幫為佢地墊屍底幫佢地開路

destinreality 發表於 15-2-6 02:29 PM
又係多行不義必自弊丫嘛,岩呀岩呀
和平幫快d聯合對抗大聯盟啦 高登線最期待既畫面出現了 最 ...

你地就當然想一路欺壓中立幫啦
扮夠大佬未? 可惜點吹都仲係未做到大佬囉, 係咪好可惜先

回覆 9yinradio2 的帖子

就係你呢D人成日禦影扮中立人士出埋D軟文, 做咩姐你依家?

92033013 發表於 15-2-6 02:51 PM
回覆 9yinradio2 的帖子

就係你呢D人成日禦影扮中立人士出埋D軟文, 做咩姐你依家? ...

我做左D咩呢?想問?

反而我係想問你地禦影做左D咩呢?做左又吾忍.夠膽吾認果日無同傳說一齊摸人地塊地?呢D有晒事實啦.又吾認
做咩呢衣家? 又怕比人搞臭個名?衣家吾係人地搞臭你.係你地自己搞自己.

夠膽吾認昨天無講過果D咩人吾多資金最多.

做咩姐而家。。幫戰係一個玩法。。唔打又話唔打。。打又話打。。。

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:57 AM , Processed in 0.561585 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存