2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 【活動貼】情人節之美麗的誤會- 有個告白活動 ...
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 【活動貼】情人節之美麗的誤會- 有個告白活動   [複製鏈接]

回覆 官方小雲 的帖子

角色名稱:卍阡晴卍
所在伺服器:冒險之夢
你的對象名稱:o酸酸o
你想對你的目標對象說出的情深對話:
還記得我們在OMG代理的光之冒險的時候就認識了,
2010/02/1x
一開始跟你攀談只是為了想要收你的+11火戰,
完全沒想過有哪一天,會跟你在一起,
後來會開始有對話,也是因為在PvP聊到別的遊戲,
你找我跟你一起去同一個伺服器,才有了這段緣份的開始。
我們花了兩個月的時間了解彼此,
你知道我剛失戀,很受傷,
陪我、安慰我,雖然我有時候公主病犯,你並沒有因為這樣就放棄我。
我鼓起勇氣跟你告白,( 其實我很耿耿於懷為什麼是我告白啦!)
我們在一起了。
雖然有點像是誤打誤撞變成的情侶,
但是其實你我都知道這一段緣份不只是如此。
之後有半年的時間我們都在別的遊戲,
後來選擇了回來玩光之冒險,
直到光之冒險倒掉,來到了香港開的夢之歷險-冒險之夢。

你是小紅,我是小綠
紅紅綠綠,一晃眼,5年過去...。
在這些日子裡面,
我們牽著對方的手,看盡了這遊戲好多人的改變。
有離別、也有相遇;
不變的是,5年了,我們的感情還在、我們的手還沒放開,

現在我敢說,我們應該是冒險之夢這伺服器
交往最久的情侶吧?哇哈哈!
至少在這伺服器,
只要說到小紅,就會想到小綠
只要說到小綠,就會想到小紅
我們擁有比情人更進一步的信任、比朋友更堅固的默契。
謝謝你在這五年內對我不離不棄,
即便我們吵架了你也沒丟下我一個人。
我們只花短短兩個月的時間決定自己愛一個人,
但我們都願意付出五年的時間去陪伴、等待對方,

你說, 愛情是不是很奇妙?
老公,
謝謝你偶爾小孩子氣,偶爾又大男人主義,
但不變的是,你愛我的心,永遠勝過一切。
以前有時候還是會很羨慕一些女孩,男友溫柔體貼處處順著女孩,
但我發現好多好多都只是曇花一現
我愛你囉嗦、愛你開黃腔、愛你抱怨一切、
愛你跟我唱反調、愛你小小的自私、愛你放屁給我聞、
愛你不像別的男生很疼女友、愛你跟我出去都不愛牽手、
愛你嫌我肥、愛你嫌我老、 愛你嫌我醜。
我愛你所有的缺點,因為我愛你

謝謝你在高一為了跟我在一起,
放棄你的課業努力打拼工作就為了見上我一面,
謝謝你為了我浪費了這麼多時間,
延畢說到底也是因為我,
謝謝你處處什麼都是為我想,
我真的好幸福好高興,
卻無以回報…
只好用真心相許,
一輩子太長太多事情我不敢保證,
但是我的廢渣小紅,至少在這些日子,
我會一直一直珍惜你,一直一直愛你,
小紅老公廢物臭豬:@) ,情人節快樂!我愛你

給所有夢歷玩家:
網路上的真愛真的很難找,但請試著相信自己的真心,
或許幸福就在身邊喲!祝所有玩家+小雲情人節快樂!

PS:北鼻我今年情人節不能跟你過我要去幫我阿嬤慶祝生日喲哈哈哈哈哈ㄏxDDD
附一張小紅小綠

xm4xm4y7  我就是  發表於 15-2-11 12:13 AM
煒B  美女在哪  發表於 15-2-10 07:26 PM
xm4xm4y7  我是美女綠  發表於 15-2-10 07:18 PM
已有 4 人評分Good 收起 理由
極JJ + 3 精文
★細可寶貝(3. + 1 很幸福喲~
誰誰`~` + 3
煒B + 1 小綠

總評分:  Good + 8   查看全部評分

角色名稱:ˇMonday
所在伺服器:海洋之夢
你的對象名稱:嘴嘴
你想對你的目標對象說出的情深對話:與你一起的日子,總有快樂、開心、失落...雖然有喜有悲,但是我仍與當初一樣,對你重一而終咁喜歡你。現在我想說一句:我願和你「在天願作比翼鳥,在地願為連理枝」,永不分離 !

角色名稱╭☆玻璃芯×°
所在伺服器天空之夢
你的對象名稱╭☆琉璃月×°
你想對你的目標對象說出的情深對話

系2年幾前系我比人爆ac之後無挽夢開始.
系你1直陪住我.由我無左隻ac開始我1直都好5開心.
因為隻ac實在有太多太多既回憶同心機系到.
但系5知點解自從遇到你.
我生活上所有野都5同晒.
2012年8月19號.因為去天佑1次生日落club s第1次見到你.
開頭覺得你只系1戈小朋友.完全對你無興趣.依家諗番你戈陣真系好on_
但系完全無諗過竟然會同你1齊左2年.

2012年9月1x號.因為放學系寶琳見到你.你同阿to去見工haha.
2012年9月15號.我同某人鬧交分左手.認真.喊到仆街都系你陪住我.
2012年9月17號.我心情平復番.都系因為你日日走泥接我放學又氹我笑:)
2012年9月19號.你正式追我我亦都接受左

系呢2年裡面.我地1直都無再番過泥夢之.
可能會有人講.我屌你咩呢到夢之版阿無挽夢之你泥托柒咩.

系.但系我地系夢之到相識.
由1開始我地5識大家.仲因為d你都覺得佢煩既煩人而同大家嘈過.
當然.我無在意過.
同左你1齊.
我地已經有2年同夢之脫離左關係.(?
我地可5可以算系因為夢之識?
如果5系因為夢之.
我5識去club s既聚會見到你.
5系去聚會見到你.
我5會識到你5會同到你1齊.
咁你地覺得我地系咪因為夢之先1齊到?

呢2年.我地經歷既野話多5多話少5少.
老土d講句.真系有開心有5開心.

亦鬧過好多次分手.
最尾5夠1日又好番...
可能真系離5開你.
我完全5知點解你會吸引到我留底系你身邊做乖乖囡.
同左你1齊.1年都飲5到1次酒.
雖然都系有食煙架啦haha.
講咩姐.你都有食啦XD.

你又低能又on9.仲成日屌7我.
成日都系汁邊扮歌神.懶系型咁.
同我講野語氣又差.
仲有你d死人脾氣阿.
有時真系好頂你5順.
但系我真系好你.(太骨痺講5出口.呢d.留番私下講啦系咪

but.我有樣野真系5明.
自問樣衰.無身材.又低能on9痴身爛口臭串既我.
又有咩吸引到你
但系你呢2年對我既不離不棄.
我真系好多謝你咁遷就我.
雖然你1d都5識浪漫系乜野.
但系我5介意.
正如我5會介意我地無錢.
介意我地食埋d平野.
介意我地無地方挽.
但系其實一切一切已經好足夠.
如果可以我好想呢一切都5會變.

其實有時我會系到諗.
如果有一日無左你我會點.
而你又會點.
我5敢想像.
因為我既生活已經完全圍繞住你.
我地每朝會叫大家起身.
夜晚會爭被Com.
你成日都搶鬼左我張被阿.
依家我醒阿.拎多張你自己Com啦A_A
你阿.知5知你夜晚訓教好鬼熱架.
成部暖爐系隔離咁.
夏天戈陣真系5想比你攬住訓-_-
但系無計.鬼叫你系我大人咩
同你訓真系1系就凍醒.1系就熱醒.
你就成日話我夜晚打你.
岩啦.朝早1齊打喊路囉~

其實我打咁多野只系想同你講一句.
LTH.I Love You.
You are my everything.
我5可以無左你.
你<-白字

不喜勿插.請按alt+f4走人.

3Q各位and小雲or版主睇左咁大段文.
已有 9 人評分Good 收起 理由
~令權~ + 3 逼池
某小風=) + 3 Readed
誰誰`~` + 2
B02.★ + 3 肥雪 甘長篇想睇死人咩==
nicky + 3 俾good俾good俾good俾good俾good
yiuhang1234 + 3 好感人
a853139157 + 3 戇鳩當有趣
`小雪;] + 3 支持你!下次繼續^_^
×`依月♂ + 3 老婆大人專用骨&lt;3

總評分:  Good + 26   查看全部評分

角色名稱:×_PuiPui"】
你的對象名稱:→幽※靈←
你想對你的目標對象說出的情深對話:用最孤獨的心 換最溫柔的愛, 我們難道沒信心 這樣愛。

角色名稱:bcnz
所在伺服器:天空之夢
你的對象名稱:‵小黑:
你想對你的目標對象說出的情深對話:識左咁多年廢話唔多講,雖然你好q傻,但都希望仲可以同你夢裏歷險

blackdeath  反白邊個同你睇==  發表於 15-2-10 08:03 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
koukou99 + 3 創意不夠獨特

總評分:  Good + 3   查看全部評分

角色名稱:ˉˉ偶爾°
你的對象名稱:ˉˉˉζ花★`
你想對你的目標對象說出的情深對話:花師奶i love u<3

角色名稱:AAABB
你的對象名稱:〞DaVid〝
你想對你的目標對象說出的情深對話:你個死仔包,成日搶我怪,雪地又唔打,開團又唔入
                                                                   雖然你已轉GAME ,不過我地一齊玩既時候真係好happy
                                                                  回想係1村上面1分鐘鬥快殺吱雞,次次都比你多我2.3隻
                                                                  真係好想打到你變豬頭,可惜你已走了
                                                                    不過我會等你番來
                                                                    然後一齊再打吱雞

blackdeath + 1 屌你老母,原來你係aaabb

總評分:  Good + 1   查看全部評分

角色名稱:~*v*~
你的對象名稱:〥Myth°×小貓
你想對你的目標對象說出的情深對話:因為呢個game 我地相識  雖然呢幾排大家都因為番工同番學搞到冇咩時間on 但係我地ge感情都係冇淡到
btw 多謝一直以黎你對我ge諒解同照顧
希望以後都可以相親相愛

babylucky  你又話無咩過既+f  發表於 15-2-10 09:52 PM
SZE_思 + 3 人家好害羞+ttt

角色名稱:日系o小熊
你的對象名稱:傻小子乂神
你想對你的目標對象說出的情深對話:我有一個夢 有你才完整
                                                          沒有你的我 像一塊木頭
                                                      愛情會過期 我不會生鏽
                                                   我要請你相信我

角色名稱:~~影龍~~
你的對象名稱:恩恩豬
豬豬 我同你識左第四年啦
聽日就係我同你第九十九日
每日令我覺得最幸福既事就係對住你傻笑   你知唔知啊 我由第一次望住你傻笑   我就好想好想一生一世咁望住你笑
你仲有二十六日生日啊    你生日我要帶你去曬香港咁多個好玩既地方同你慶祝  
我真係好愛好愛你

(唔係夢之入面既人   所以唔洗點理)

十週年勳章(賀詞)

角色名稱:乂笙、
你的對象名稱:無心戀唱
i love you 無人可以阻止我地既異地戀 :$
我地又打機打到拍拖 依家準備結婚
唔係人人都做到
已有 3 人評分Good 收起 理由
寒霜 + 1 基情四射
blackdeath + 1 搞基,我鍾意
TT媽 + 1 屌你老母 死基佬

角色名稱:無情~風
你的對象名稱:—劍士—
你想對你的目標對象說出的情深對話: 好多謝你一直咁有耐心去指點教導我,係夢歷我只會認你做老豆家炸,雖然我而家唔係成日得閒上線,但係我都會抽時間上黎睇你,By愛你的兒子

角色名稱:`ζ柔情似水;$
你的對象名稱:絕望·哈密瓜
你想對你的目標對象說出的情深對話: 許我一世柔情,掩你半世流離。 情人節快樂~~ :D

角色名稱:影°
你的對象名稱:萊因﹏
你想對你的目標對象說出的情深對話:魚魚BB,我地一齊左半年喇,其實我地有好多搞笑野同傷心野,但我會好好珍惜我地既愛情,雖然我地只係係夢歷做情之後先到真人做情,呢半年黎真係好幸福,2015年情人節祝你情人節快樂,我地要永遠幸福<3。

魚魚BB我地既傻瓜恩愛相<3

角色名稱:ˇ半滴×吻〥
你的對象名稱:乂﹏迷醉
你想對你的目標對象說出的情深對話:Baby it's all wrong, Where are the plans we made for two?
                                                            If happy ever afters did exist,  I would still be holding you like this
                                                              real or not. bj4

角色名稱:§回憶♂愛§
你的對象名稱:〝單車.男
你想對你的目標對象說出的情深對話:單車BBG,I LOVE U,希望我地可以相愛100萬年
已有 2 人評分Good 收起 理由
TT媽 + 1 內容觸犯版規
寒霜 + 1 你兩個快D結婚

總評分:  Good + 2   查看全部評分

角色名稱:魂=]
你的對象名稱:【﹏魂〞】
>< muah***************************************************

角色名稱:可愛小傑傑
你的對象名稱:可愛小瑩瑩
同你一齊差唔多一年啦~
成日同你一齊喊一齊笑~
你叫我陪你一齊玩夢歷~
雖然你係新手 成日行錯路真係笑死我  調轉左個地圖泥行
哈哈哈哈哈哈~
果時你個大頭蝦   將我比你既古45杖+3沖爆左爆 仲問我發生咩事
有陣時我真係諗你係咪真係咁天然呆呀
哈哈哈哈哈哈~
雖然你傻下傻下咁

又發下脾氣

但係我就係鍾意你呢隻天然呆既蠢豬
拖住手手 一齊行街街係最幸福既事~
所以我要拖住您走過人生既每一條路~

最後 鈺瑩BB豬 你就生日啦 2月11日 預祝你生日快樂呀~~~~
2月14日 白色情人節 到時仲會有驚喜架   我愛你呀~~~~~~~ <3  
順便多謝夢歷出呢個活動 等我有呢個機會 講咁多野

多謝官方小雲同版主睇左咁多無聊野

沒有日光 怎麼照亮
沒有月光 不稱晚上
總會引領方向
我會為你讓世界欣賞
愛與勇氣之光

看 並未見有揮刀已拔了劍
尚未說句安好 已備決戰
路上有惡魔總要做了斷 放箭
愛 善用愛應該可放下配劍
若是放開雙手 會被豁免
但越過各種爭鬥 定徹夜難眠

去到絕處 但有你化身光線
對我在意 為了愛放膽一次
像愛情實現 我勇敢點 到光之終點

夢裡冒險 總想見面
為愛歷險 找到信念
燈塔照我光線 向著榮耀

沒有日光天空怎麼照亮
沒有月光 不稱晚上
總會引領方向
我會為你讓世界欣賞
愛與勇氣之光愛

愛 善用愛應該可放下配劍
若是放開雙手會被豁免
但越過各種爭鬥 定徹夜難眠

去到絕處 但有你化身光線
對我在意 為了愛放膽一次
像愛情實現 我勇敢點 到光之終點

夢裡冒險 總想見面
為愛歷險 找到信念
燈塔照我光線 向著榮耀

沒有日光天空怎麼照亮
沒有月光 不稱晚上
總會引領方向
我會為你讓世界欣賞
愛與勇氣之光

夢裡冒險 總想見面
為愛歷險 找到信念
燈塔照我光線 向著榮耀

沒有日光天空怎麼照亮
沒有月光 不稱晚上
總會引領方向
我會為你讓世界欣賞
愛與勇氣之光
誰誰`~` + 2

角色名稱:
你的對象名稱:至死不渝
沒有一點點防備 也沒有一絲顧慮
你就這樣出現在我的世界裡 帶給我驚喜 情不自已
可是你偏又這樣 在我不知不覺中
悄悄的消失 從我的世界裡 沒有音訊 剩下的只是回憶

希望現在的您快樂

角色名稱:百無一用是書生
你的對象名稱:神技人物
你想對你的目標對象說出的情深對話:每當我遇到強勁敵人唔夠啾時,佢就會幫我加招神聖武器,令我把冒險家之劍及光屬性精靈發揮得天衣無縫,使對方能夠受到1傷害,我真的是十分感激她。

Bitch:D + 2 7.7

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 12:40 PM , Processed in 0.044403 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存