2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 打啦打啦..花生啦各位淩霄VS 禦影+同門魅域 ...
go

[閒聊討論] 打啦打啦..花生啦各位淩霄VS 禦影+同門魅域   [複製鏈接]

打啦打啦終於都打啦,我估大家都等左好耐啦,昨晚佢地終於開波啦

據本人係古墓消息.昨晚水丘一門係古墓解解下任比禦影冰稀係後面偷襲,當時佢係1打1情況下比人先下手都有機會反殺.眼見冰稀就死時,後來多左1個魅惑O既盟友幫手,就咁水丘一門慘死當埸.本來魅惑盟友都問點解要打.水丘一門話"你問佢啦.又話古墓門派吾打自己人"而冰稀反來一句"係你開追殺O既WO 幫主.吾係就咁算呀"

事後水丘一門再原路番去.路上遇到好多禦影.魅惑O既人都無主動打.但一見到冰稀佢地又再次互打.本來係1打1.冰稀又真係收左皮.但次次打打下魅惑同門都有出手.係人多勢眾情況下.水丘一門當然又死啦, 後來佢地再係古墓百草出面轉右小小果個位又打.呢次仲堅.血刀門都入黎幫手打.(估吾到血刀可以入到古墓)呢次當然死得仲快啦.之後禦影拉隊入去百草拿正當.之後古墓戰就告一段落 - (我估昨晚係古墓好多人都見到.只要你係果個時間,剛好跑緊任都見到佢地打.再加上門頻都有提到,所以大家吾好又話我老作)

但本人係門派頻同世貼都見到水丘係到講又話古墓派吾可以係門派打自己人.我個心真係倒抽一口涼氣.呢D吾係你水丘一門講架道理.呢D係比有勢力人士所定下O既道理.你去導守係你ON 9 O者.

大約11點左右.淩霄又再一次係SO J同禦影再打。可惜打打下,同門,魅惑果D又抽水,可能邪教又抽水。佢地又抽水啦。但係同門點解開淩霄追殺呢?呢個我又吾明啦. 魅惑都無開啦, 關你同門咩事,怕會入去坐就米鬼幫手啦。之後淩霄佢地當然係GG 啦。但眼見佢地都係咁9 衝出去。打左30分中左右。禦影反開佢地追殺,後來緋主樓幫手加入開禦影追殺,之後魅惑又幫手開番緋主追殺。嘩!真係亂過亂世佳人。但好好睇。。

當然淩霄+緋主都係吾夠人打啦, 成條線WO. 你又有神行9層? 又吾夠人, 眼見得2隊. 人地禦影1打1都夠你打啦。再加上有同門,魅惑幫手. 之後打到12點幾。眼見邪教都無拉大隊出黎幫手,只係幫手係百草抽下水,無派出主力出黎打。呢個本人又吾係好明,比我就一齊打啦,睇下如果拉到佢地呢2個幫入黎打睇下夠吾夠打丫。但佢地無做到,吾知係未傾好定係淩霄話吾使佢地幫呢?其實禦影明知自己1打1都一定夠打O既情況下,都仲要同門+魅惑幫手?係未怕真係吾夠打,但照睇無理由吾夠打, 人數多佢地2隊啦. 呢個真係要再收下風先啦。

以上係眼見事實,以下開始係事發後搵雙方收風。
---------------------------------
消息來源禦影朋友, 據朋友講昨天又係幫戰。想幫傳說打塊地落黎比傳說,但昨天本來都係打算派2隊人左右去,但打左好耐都吾多夠打得入,之後派多1隊主力去,打到8:20分左右KO左佢。點知打完出黎有幫友開紅打佢地淩霄D人。就係咁,淩霄就開左佢地追殺。
禦影朋友講話果條友,係多手搞事O既啦。但佢話條友有講句SORRY O既。但如果我係淩霄我都吾忍啦。地比你打完,仲要出黎開紅殺人,當時無追殺O既。點解要開紅呢?係未要威到盡,睇下你淩霄有咩反應,落你面。估死佢地吾會還手,但估吾到呢次會咁大獲O者。

消息來源緋主+邪教朋友,本來想直接問淩霄,但衣家呢個淩霄真係無人識,為有八下其他同佢地熟O既朋友啦。是咁的。

原來上星期傳說小白已搵左淩霄O既水丘一門傾好。
話當日係淩霄幾條友去左傳說RC傾O既,話當日小白講好多人見淩霄已無晒人,想拿佢塊地好耐,有閻王居,小朋友之家啦,緋主樓啦,等等。。叫佢地出去收下風,而係當時小白話見淩霄無人,又搵吾到淩霄O既人,所以係咁O既情況下怕比人快手拿左塊地先,所以傳說先想打淩霄,而禦影係想幫傳說快D拿左塊地係手,所以先出手打。但呢D係米佢地自己圍內講O既野,用黎應付水丘一門佢地呢?真係吾知了。 

之後淩霄話當初3合1果時。鬼王將地送左一塊比1代。已表示佢退幫後都吾會有機會比番塊地佢地,但傳說吾同,所以佢地同意會比番一塊地比傳說。就咁雙佢都同意左。仲叫小白佢地傾下點拿地,想吾想大家試下打幫戰,玩下。當時小白都覺得OK無問題。但淩霄果面叫佢番去同幫友傾下先,吾使急回佢地,話地點都係留比你O既啦, 小白都話OK。

但小白又問佢地可吾可以解緋主同盟,而淩霄就話呢D係佢地O既外交。再且,佢地上緋主吾係防傳說,係防禦影。仲話如當日只有傳說一個幫黎打佢地,佢地係吾會上緋主樓O既。佢地仲同小白講話佢衣家上緋主都係防禦影。"點知係未你幫佢講好話。話佢地無心打我地O既"所以KEEP住緋主同盟以防幫戰又比禦影打。事後,小白都無再過問,話自己都話明白O既。淩霄仲同小白講叫佢同禦影講。如果佢地再搞佢地一次,佢地話吾會再忍。小白話放心啦佢地吾會再打你地塊地,同你地都無仇。。佢地幫手係想我快D有地O者。此事就告一段落。

以上消息十分可靠,據朋友說佢地淩霄同小白各自都有錄音,但當然我係聽吾到啦,朋友都係聽吾到只係從佢地口中大約知道呢D重點野。

好啦,如以上資料屬實,咁禦影又做咩打人塊地?仲要打完開紅打9 人。地都比你地打左啦,仲要開紅打人。點解禦影次次打完人一句SORRY就可以拍拍屁股就走佬,我地D呢細幫奪書綁人比人地打完都吾敢出聲,一陣又話係活動黎。呢次當你幫戰係活動,咁開紅又係活動?人地都傾好左,你仲要去打人,咩意思先?

根本就係想迫人入線,打埋淩霄。吾好又話小白無同你講丫, 又或者呢幾日本人去左旅行吾係到,咩都吾知,咁你開紅打人又知吾知。好羅呢次終於搞出人命,搞到大大獲了,到時又吾好話自己無心啦,無心你就吾好開番人地追殺啦。開得人番轉頭,即係你都想打啦。有心就吾會再開人地啦。

至於同門,無名居,魅惑果D幫盟友都無計。同埋入面有D真係憎淩霄O既。好似13刀咁。 但係呢件事作為一個中立人事睇,點睇都係禦影錯先。不過無計啦鬼叫自己一條線咩,佢錯咩都要照受O既啦。

呢次真心撐淩霄O既,忍左咁耐先開波,換轉係我,佢第1日打塊地果時就開左波啦,仲忍。

不過又事實O既,點撐都係吾夠人地打O既啦,人地成條線,你得果2隊。不過好老實,打完你淩霄,邪教,無晒人打,下一步又係搵D大大地O既中立幫搞下你,都係睇你地忍得幾耐。淩霄呢次就忍左好耐終於爆左,但我估仲有好多中立幫都比人搞過,係到忍。

而之前水丘一門仲入去幫過魅惑手。衣家人地識你係老鼠咩水丘。你睇你係古墓,話明吾可以自己門派打交,佢地都打9 你啦。又同門又魅惑又禦影。血刀都黎埋啦。 呢D米你之前認為O既朋友羅。ONJ!
九陰邊有朋友。利益大於一切!

唉!衣家九陰真係玩到咁, 打機O者, 都要忍,無計啦。鬼叫D人中意忍。但下一個可能係你地。淩霄有版你地睇。

PS:你話我吾中立都係咁講。我開始偏向想邪教線會打羸佢地多D。咁搞法。咩中立都死啦。九陰遲早玩完

又係樓主

BTW就真係當照你上面咁講
最大機會係
淩霄殿+緋主樓入邪教線

傳說入魅惑線(傳說E家仲係跟緊魅惑線一齊食王 ,唇亡齒寒,魅惑線唔夠打 傳說就冇王食了 再加埋傳說同淩霄殿同緋主樓既恩恩怨怨,入線唔出奇)

中立D睇 E家咁既時勢入兩邊是但一條線同比人合幫冇乜分別

細幫派要抬頭 唯有等駐地2.0
小型駐地 24人戰

尋人勿探組 發表於 15-2-17 01:25 PM
又係樓主

BTW就真係當照你上面咁講

有花生就有我O既啦.

你推斷都O岩架.咁打法.真係唯有入線打.但都無計, 中立都無用.遲早都比人搞.除非忍.或者你跟佢意思做,咁你就吾使怕.但變相係入左線.變左分身幫咁解.

2.0幫地戰,我覺得都無得解決.人係咁多.你吾入線,仲係咁忍,只會睇住人地有大把$落袋.你就永遠都係忍.
到邪教比人打到無晒人.到時你想入線都無得入.繼續忍.總有一天好似衣家淩霄咁.

冰希咁垃圾 又要搞事 呢家出到江湖內功75 仲用緊64既內功傻仔

nkchan89 發表於 15-2-17 02:59 PM
冰希咁垃圾 又要搞事 呢家出到江湖內功75 仲用緊64既內功傻仔

甘用5內D人 連江湖內都無 咪要DEL GAME   血刀門掌門黎古墓交流唔得咩

*幻影雪* 發表於 15-2-17 03:13 PM
甘用5內D人 連江湖內都無 咪要DEL GAME   血刀門掌門黎古墓交流唔得咩 ...

仲用江湖內?人地武當神功都屌爆班75啦

樓主今次成功自爆了

不明真相的觀眾等花生食
我都放d花生先。
其實同門幫禦影係因為佢兩個幫就快合幫,不過係商量緊應該入邊度。
至於中立幫?有d唔知分身定正身啦,打果時就退幫單點離線重炮手,打完又入返去扮中立,
比人秋後算帳就話人地欺壓中立,拉咪成個幫落水。真係當人傻仔咩。

大聯盟擁有素質:
1.搞事 - 唔夠打都照開紅打你
2.欺壓 - 逼人就範
3.背叛 - 曾經背棄原有幫眾(有幫員跳線)
4.老屈 - 欲加之罪,無都講都有,之後名正言順打你
5.嘴炮 - 言語辱罵對手或其親人
6.抽水 - 唔關你事又打埋一份,裝好盟友
7.吹牛 - 承諾過既野反口(講左唔打最後打)
8.裙腳仔 - 要其聯盟領導人保護
9.忘恩負義 - 曾受人恩惠或協助,但最後卻攻擊該施恩者

禦影 - 搞事、欺壓、背叛、老屈、嘴炮
同門 - 嘴炮、抽水、裙腳仔、背叛
魅惑 - 嘴炮、搞事、欺壓、背叛、老屈、忘恩負義
無名居 - 嘴炮、搞事、欺壓、老屈、抽水、吹牛、裙腳仔
夜月閣 - 搞事、抽水、裙腳仔

點解禦影唔係最多缺點ge幫會嫁。你係咪數漏左

火箭隊少年 發表於 15-2-17 03:48 PM
不明真相的觀眾等花生食
我都放d花生先。
其實同門幫禦影係因為佢兩個幫就快合幫,不過係商量緊 ...

洗乜煩,入哂魅惑咪四合一

到時打輸左又可以賴 一打二(邪教高登)

nkchan89 發表於 15-2-17 02:59 PM

用64內功洗唔洗問過你老母呀

帥乂隨風乂 發表於 2015-2-17 17:36

HI 80分靚仔

冰希, 難道就是傳說中自殺式開紅的原地文哥哥?

尋人勿探組 發表於 2015-2-17 17:13
洗乜煩,入哂魅惑咪四合一

到時打輸左又可以賴 一打二(邪教高登) ...

我几時有賴過帳先?
唔好將人地做架野叫我買單

*幻影雪* 發表於 15-2-17 03:13 PM
甘用5內D人 連江湖內都無 咪要DEL GAME   血刀門掌門黎古墓交流唔得咩 ...

路見不平 - 人地笑你又要串又要廢啊傻仔 講咩5內啫...

回覆 尋人勿探組 的帖子

高登有撚人咩

帥乂隨風乂 發表於 15-2-17 05:36 PM

正等於你ps到自己個樣好似整容失敗咁都唔使問你老母既...

mango77 發表於 15-2-18 10:12 AM
正等於你ps到自己個樣好似整容失敗咁都唔使問你老母既...

話你on9怕你嬲,柒撚懵懵食甜筒,自己柒吾好以為全世界都跟你柒先得架,跟炎王揸鋤頭未呀

請問上面係咪有人比人攻擊個樣不忿 係到亂爆粗呢
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 01:24 AM , Processed in 0.043705 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存