2000FUN論壇

搜索
樓主: luvavril4ever
go

[閒聊] lol熱潮   [複製鏈接]

genius1314 發表於 15-3-12 01:43 AM
同意
如果真的成個大遊戲公司執話,千幾個員工
台服一定第一個執,因為中國政權又少人玩

cant agree more
大陸勝在夠多人 國服都冇台服咁易汁
加上大陸又玩唔到置服以外既其他SER.. (除非用VPN

笑傲無雙 玩過星曲WEB

倩倩xD 發表於 15-3-12 04:11 AM
cant agree more  
大陸勝在夠多人 國服都冇台服咁易汁
加上大陸又玩唔到置服以外既其 ...

最易執:台服>大陸服>日服>韓服>歐服>美服:最難執
不過LOL整遊戲技術(video programming)是全球最勁...冇咁易執

老實講LOL 既模色都好單一下.整黎整去都係5V5遊戲.其實LOL 仲有好多可取既地方.例如:整返個任務模式,英雄依然係果D英雄黎,但唔同既地方係可以將英雄既能力值,同等級,同埋技能既傷害調整,而D裝備打任務 打D怪拎返黎.個任務可以係10人GAME 黎,大家都係以打敗既BOSS 為首要目標.當打敗左隻BOSS 就可以跳過下一個關卡,而且可以就呢個設計新增一個排位系統.而呢D任務用返LOL 各英雄果D背景任務就搞掂.

回覆 genius1314 的帖子

大陸服最多人竟然話大陸服易汁?0.0 你知唔知其他地區只有一個SER 但係大陸SER有十幾個 而且據我玩左至少4個SER 大陸皮膚係最貴 點解佢可以整到特別貴? 就係因為大陸多人玩 整貴D照樣多人買 如果冇人買佢唔會整到咁貴

笑傲無雙 玩過星曲WEB

冷亦風 發表於 15-3-12 12:04 PM
回覆 genius1314 的帖子

大陸服最多人竟然話大陸服易汁?0.0 你知唔知其他地區只有一個SER 但係大陸SER有 ...

第一,請問你講緊邊個我個帖子?我唔知你講緊邊個我個帖子,請用"引用"..
第二,我一直冇話大陸服易執....而且冇話LOL大公司會執= ="
第三,我一直回應人地帖子,我們好好地2個人交流.你唔知頭唔知尾講野,請唔好只睇其中一個帖子,睇哂先講野

中國騰迅唔係RIOT最大股東咩?

genius1314 發表於 15-3-12 05:40 AM
不過LOL整遊戲技術(video programming)是全球最勁...冇 ...

日服幾時出左?冇理由完全冇消息?

佢地LJL都係用美服

genius1314 發表於 15-3-12 05:40 AM
不過LOL整遊戲技術(video programming)是全球最勁...冇 ...

算啦.....日服幾時出都未知
仲唔知會唔會鎖海外ip ......

genius1314 發表於 15-3-12 01:32 PM
第一,請問你講緊邊個我個帖子?我唔知你講緊邊個我個帖子,請用"引用"..
第二,我一直冇話大 ...

講緊你話第2快汁係大陸 你自己標到明最易執:台服>大陸服  你竟然話冇講過大陸易汁? 你係咪失憶呢請問 都幾搞笑WO你
你知唔知其他地區只有一個伺服器 而大陸係起碼有十幾個
咁你講得出黎預左會比人評論GA LA 唔通係傳聞中GE屁孩唔講得?

外國仲好興 而家差唔多係全球最多人玩既電競GAME

冷亦風 發表於 15-3-12 07:53 PM
講緊你話第2快汁係大陸 你自己標到明最易執:台服>大陸服  你竟然話冇講過大陸易汁? 你係咪失憶呢請問 都 ...

係十幾個ser
不過中國有分 電信 網通 每個區都分開兩種網路
你確定佢咁多個ser 每個ser 都有百幾萬人?

kenny2365 發表於 15-3-14 01:25 PM
係十幾個ser
不過中國有分 電信 網通 每個區都分開兩種網路
你確定佢咁多個ser 每個ser 都有百幾萬人?  ...

國服官方冇PO過各SER總人數我唔知
但係夾埋一定多過任何一個 唔講其他 就講大陸電一呢個SER 一到夜晚就必須排隊 甚至要排到十分鐘後先入到
而本人依家玩台/韓區從未試過要排隊
以台SER GE人數 我諗國服GE5區就已經可以多過佢

冷亦風 發表於 15-3-14 08:01 PM
國服官方冇PO過各SER總人數我唔知
但係夾埋一定多過任何一個 唔講其他 就講大陸電一呢個SER 一到夜晚就 ...

係你唔知人地個ser既容量既時候 你未免太主觀
係你玩台服玩到少定係我由封測玩到e+
中間係經常要排隊

人數就緊係一定多過人啦 中國成13/14億人
咁係咪代表多人冇咁易汁

kenny2365 發表於 15-3-16 10:40 PM
係你唔知人地個ser既容量既時候 你未免太主觀
係你玩台服玩到少定係我由封測玩到e+
中間係經常要排隊

你已經講中main point啦  中國成13/14億人口 多人冇咁易汁
我自己本人一直都講中國係最難汁ge ser 我真係唔知你搏我d咩0.0

冷亦風 發表於 15-3-16 11:09 PM
你已經講中main point啦  中國成13/14億人口 多人冇咁易汁
我自己本人一直都講中國係最難汁ge ser 我真係 ...

你知唔知全中國玩LOL人數加埋連5000萬都冇

lol堅係屈機,好難有game嬴到佢,嬴在類型
鬥塔有幾多隻可以做得好過佢?dota2都輸比佢入門門檻低吸引到大眾
如果唔同類型就無得比,做得幾靚畫面都無用,最終又係食錢壕玩晒

19951215 發表於 15-3-17 11:39 PM
你知唔知全中國玩LOL人數加埋連5000萬都冇

你知唔知港澳台總人口只得約3000萬
你知唔知韓國總人口只得約5000萬

冷亦風 發表於 15-3-16 11:09 PM
我自己本人一直都講中國係最難汁ge ser 我真係 ...

我有否定過你既言論(中國ser易汁)?
唔知人地個ser 容量 可以 完全主觀判定
以自己例子 排隊 未排過隊 有說服力?
1d數據都冇 我只係指出你太主觀

我都唔知你做乜

kenny2365 發表於 15-3-18 05:46 PM
我有否定過你既言論(中國ser易汁)?
唔知人地個ser 容量 可以 完全主觀判定
以自己例子 排隊 未排過隊 有 ...

我直程唔知你up乜 點解要排隊? 就係因為多人 迫爆晒可用容量
唔係無啦啦洗排隊? 小人洗排隊? 你都幾好笑 明唔明白排隊ge意義
講數據? 中國人口14億 其他所有地區夾埋有冇咁多? 用個腦諗都知啦
你唔否定? 咁我依家一直講緊中國ser係唔會易汁 講真我連你ge論點到依家都唔知係乜 _講一大輪你想講d咩?

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:30 AM , Processed in 0.035292 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存