2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online SD終於都要收皮了,一點感想
go

[閒聊] SD終於都要收皮了,一點感想

剛剛玩這遊戲時,我記得我很幸運,一抽就抽中了最愛的閃電高達(遊戲第一台能隱身的機體)
然後有一段時間,我應該是嬴多輸少的類型,也不是特別的強,只是不會輕易認輸而已
直到技巧沒什麼能夠再進步時,或者是遊戲給別人近戰MCA到想哭的時候,我也開始練習MCA
我曾經試過一天12小時開個練習房在練MCA,不知怎的樂此不疲,看到自己又領會了一種新的技術是種樂趣
活動時間就跟朋友打藍肉紅跳啊,任務6(?,宇宙打戰艦的那個)

總之,SD是個曾經給予過我不少快樂的遊戲

我嘗試想了想,SD衰落的原因到底是什麼

1。外掛嚴重

一天的良好遊戲經驗,能給一場遇上外掛的遊戲破壞,到底GM有沒有落力地去執法呢?就我離開的那時的猖獗度,我認為沒有。

2。機體強度平衡差

即使遊戲裡有很多機體可供選擇,但是新舊機體的強度有根本上的差距,即使是同一階級也會有毫無反抗力的時候,更甚時甚至會被低個兩級的新機完全壓下來

3。沒有招徠新手的手段,沒有留下老手的手段

老手不斷流失,卻沒有新血加入,對戰遊戲只有小貓數隻在遊戲裡,也就跟完了沒分別

4。商城很貴,優惠和獎勵太少

我直接說吧,我不玩的原因就在那個商城,我都上校了每日任務才不夠2K

5。時代的淘汰

一個出了5年的對戰遊戲,風光了,也過了風光期,九遊也沒怎宣傳,新的網遊一直出,玩家把時間投資在別的、更有趣的遊戲上

6。伺服器順暢度差

。。。。不說了

嘛,總之完結就是完結,今天SD派個50000扭幣和2000W G幣,我就回去扭扭……
已有 1 人評分Good 收起 理由
赤色風暴 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

重點係太昆錢 D機全部要比錢買

no1314 發表於 15-6-4 06:18 AM
重點係太昆錢 D機全部要比錢買

那商城,價格不忍直視

那蛋機,機率美不勝收

反正每一隻Game 都會有日完結
都係唔好花太多金錢係上面啦~

咁要支持你一下啦

回覆 F91西布朗 的帖子

完了吧 如無意外

話說原來我個2000FUN AC已經開左9年- -

我停左玩SD起碼1年,因為個舊AC賣左俾人。我同friends知道SD就執所以e加特登返黎玩下。

樓主講得冇錯,商城買既野都幾貴,雖然我有時會擺錢落SD度,但買買下都開始覺得唔扺買。
3年前SS無限正義禮物包只需要19800M,我啲friend叫我買左佢,算抵架喇,新手既第1部SS我算用得唔錯。
但近呢1到2年,SS機要35800M先買到,00R要接近60k先買到,都係等合成算喇。普遍機體優惠包加晒價,SS設計圖唔出G幣,次次都要俾HK$6X去買張設計圖,昆錢到呢......

好彩我一早放左個AC啫!!! 起碼有錢渣返係手!!!

新機越出越OP,依加SS無限正義衝上去等俾人射死!!! 大部分拳機係G改後既輸家!!!

正解lol 我都玩左6年...由當年士官長慢慢玩到中將,到宜家要收皮,真係好可惜
呢隻game可以話係陪著我由中學到大學

唔知講物好、、、、

玩左sd咁耐,keep到強勢既機都只有S死神喇....偷偷地stealth,跑去人地後面會心一擊,隨時秒殺

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 08:41 PM , Processed in 0.041213 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存