2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 劉天文最後絕招
樓主: 皇海
go

[閒聊討論] 劉天文最後絕招

Mimimak 發表於 15-6-29 11:08 AM
隻GAME可取之處除左畫面靚, 就係同以前既九陰一樣夠公平, 就算你有錢, 要羸平民都需要技術去支持, 再者都 ...

宜家只不過係未開放課金姐  
當初九陰一樣  正式開放先開始黎料,然後越黎越變質
九陰一二內都冇咩99金冇咩古譜江湖內  
一開波D銅裝銀裝都係冇咩用 真係佔30%  係後尾先出咩5品咩套裝  
全部食錢野都係後尾先黎料   
而且呢間QQ黎,
玩過QQ版劍靈未,玩過QQ版MH未 玩過QQ版DNF未  
有好多前例架喇 你覺得會彿心嗎?  
中國製遊戲 仲要點數制 到今時今日有一隻平民同土豪係冇差距?
今日冇,過多幾日都會變有,如果呢個係一個吸引你既原因,咁遲早都會消失
要冇差距請轉玩歐美製月費遊戲

冇坦咪即係仇恨亂  有咩錯?   
你眼中幾時出現左仇恨只係坦先做到既幻覺?
隻王鳩追最高輸出 佢輸出慢左變左打另一個   咁唔叫仇恨亂叫咩

再講,九陰無止盡每日,天刀何嘗唔係?
九陰開上限,
咁一隻升LV式ONLINE GAME 到左一段時間會唔會開放新LV上限呢?  
WOW開始既時候都係得40定45LV  宜家已經去到100LV

你又話封頂先體驗到樂趣,但係...150未?封左未?頂左未?
又話好多野未開放所以唔話得垃圾,你玩過佢未開放既野?

仲有唔好侮辱WOW  
知唔知WOW靠咩出名?  廿幾人甚至40人既副本呀 兩大陣營仇殺呀
唔係靠職業分類呀,職業分類早WOW N年前已經玩緊喇  又唔見佢地企到今時今日?
而且WOW 果種模式走緊下波係事實 唔單止台服,全世界都係  
唔了解就唔好聽過就拎黎講  

尋人勿探組 發表於 15-6-29 11:46 AM
兩邊都係盲撐(九陰/天刀)

回上面位魅惑線:魅惑嶺揀係輸個陣轉game 好易令人聯想到因為打輸而轉 ...

咁九陰的確ON9  
加上限唔係問題  係練既時間越黎越長  
拖時間 +新人冇得追  

不過綜觀貼吧既玩後感,同我自己實際玩落  
呢隻天刀根本連垃圾九陰都比唔上

要坦補D式我會玩劍3  
要武俠式我會玩九陰  
呢隻係中間兩邊走唔知做乜
諗住做休閒式,結果整一堆每日,慘撚過番工

既然你咁撚著重公平 挽LOL啦柒頭

Mimimak 發表於 15-6-29 12:44 PM
我幾時有投訴過封頂唔出新野? 證據在那裡???
同埋兵錄內功無上限咁提升都可以叫做新野?? 你明唔明新野既 ...

其實講黎講去 你都係用一個未知既天刀去否定九陰
佢封頂之後就好好玩?  以前d online game封頂之後 未又係解封

九陰PVP 方面唔洗講 先贏你天刀先 呢個玩個都知
再講 自由度 , 全世界都玩緊 自由度 ,武俠唔應該局限招式套路
好啦 你天刀玩返轉頭  職業制, 講真玩呢D 不如是但玩隻韓仔GAME仲好
你仲要大陸服 又LAG 又慢
不停解解解任 升lv 我諗玩過九陰都好反感 升lv了

你要記住呢隻係武俠game 切磋 係好多人留係到係原因
江湖仇殺你可以唔玩 但你天刀 單單最重要一點已經輸左

Mimimak 發表於 15-6-29 10:55 AM
我唔見得姨家既九陰好得去邊, 兵錄上限無限提升, 六內解任解一年, 解完繼續出七內, 每個月定期九九金, 繼續 ...

兵錄你可以唔追 你唔夠人地大力姐,隻隻game都有追求架啦
你可以hea踢管 無人逼你 ~
六內解任一年笑撚左, 大陸服有出7內咩 !大陸服話唔會再出7內
何況香港出6內未? 華山神水宮未出 大把時間準備
但會出二階鎮派 我諗大家都好開心 有新套路玩

每月定期99金? 我想問九陰幾耐無99金?(半年以前)?
係個招式套路百花齊放既時代  你好抗拒有新套路?  
你又話無新野玩 好悶?

不過近期可能會有大家期待既99金套路
試問九陰宜家有幾多套古譜
花神唔計 <----   龍爪手  太極拳  魅影劍 參合指 血海魔刀  隻game幾多年?? 我問你!? 真係笑撚左
你玩得好 99金 好似九公劍  心佛一樣可以 贏古譜 睇你自己點玩
請問其他game 有無可能???? 99金就贏到 用好多HKD收返黎既古譜wor

新仔玩有心既 一樣都有前途 講埋d 前途wow 我就見唔少人好努力禁地搵錢 開台搵錢 搞全套裝 同經脈既人
如果咁易比你咩都齊 隻game有意思咩? d老手 晒幾多時間 ?
又要馬要好又要馬兒不吃草就係你呢d人

天刀單單pvp 輸到仆街啦 武俠game ? 定係玩緊d 職業game呀?
美其名係武俠 但同d 韓國game無分別
愛pvp 愛武俠 玩家就會覺得  天刀就係垃圾武俠game  

廢事提天刀e隻game

齋講九陰

華山神水 江內86  6內
三個版本

以港服 古墓血刀(2月頭) 四個月後更長風念蘿(6月頭)既速度     (更莫講咩國服黎緊2階鎮派).

我諗一年後先6內 所以真係唔洗擔心咩咩隱世未出師又趕返上去門派開6內 港服係咪好有良心呢

btw 一年最多咪又係比你準備下門派榮譽憑證 乜乜令咪又係要打新禁地

要屌就屌個代理更新慢啦

恭喜上面已經完秒左9樓屌兵錄個位人兄

7778884 發表於 15-6-29 01:10 PM
其實講黎講去 你都係用一個未知既天刀去否定九陰
佢封頂之後就好好玩?  以前d online game封頂之後 未又 ...

九陰PVP當然係出色, 我以前都玩過好耐九陰, 佢既魅力我好清楚
其實兩隻GAME根本唔同性質, 好難拎黎比較
其他人LAG唔LAG我唔知, 我自己屋企玩長期70ping以下, 連線好順
有d朋友lag既可以買個迅遊100蚊3個月, 幾百ping都變幾十ping, 完全解決左大陸服又lag又慢既問題

同埋唔好講到九陰唔洗升lv, 玩過都知佢既內功其實就係lv, 只係佢用內修去解決你唔洗做任升LV

你咪試下江湖內75無經脈打唔打得過個平民5內嘅人囉 內功=LV? 你第一日挽啊? 傻鳩

尋人勿探組  喂喂,唔好捉字咁小學雞呀 咩叫姨家 姨媽屋企?  發表於 15-6-29 02:31 PM
Mimimak  d回應可唔可以高質少少, 乜野叫挽, 挽救?挽回?挽留? 一山=玩 唔係小學雞捉你錯字, 但你打呢D字真係唔想同你講野, 死返5p吧  發表於 15-6-29 02:26 PM

7778884 發表於 15-6-29 01:27 PM
兵錄你可以唔追 你唔夠人地大力姐,隻隻game都有追求架啦
你可以hea踢管 無人逼你 ~
六內解任一年笑撚左, ...

果陣出五內, 官方都講左唔會有六內, 結果姨家一樣係出左六內
同埋六內解任一年有乜好笑? 自己google下國服d玩家講乜先, 全部都一致話佢6內解任係on9
係出華山神水宮呀, 係有新套路呀, 咁又點? 你無江湖經脈去支持, 玩呢d套路咪又係比人屌打

同埋你講得好岩, 九九金可以羸古譜, 不過你只係講緊以前既九陰
姨家既九陰已經無可能做到, 就算有, 你果個玩九九金既人都要係開左江湖經, 同埋要有殘陽, 再加成套十二品寶
先有可能羸到

一條江湖經講緊既係3個75內功, 試問有幾多個人有咁強既經濟能力去支持??
以前既九陰你可以付出時間就係入面搵到好多官銀, 但姨家既九陰已經無可能了, 只係不停咁入金買錠去養住自己隻人

同埋我提出新人無辦法加入九陰係姨家大家都有眼見, 如果唔係港服既人數點會每況愈下?
新人要玩, 就要比大量金錢, 係可以收AC, 但未玩過隻GAME既人點會大拿拿拎幾千蚊收隻AC去試?

姨家既九陰已經唔同以前, 以前123內既九陰真係好開心,好有激情, 好公平, 就算自己無古譜, 同古譜打都係6,4波
往事只能回味了

講咁耐講經咩
大家都係想搵舊冇咁臭既屎食

Mimimak  agger, 根本姨家online game十隻有九隻都差唔多  發表於 15-6-29 02:22 PM

wiwyzz 發表於 15-6-29 12:52 PM
宜家只不過係未開放課金姐  
當初九陰一樣  正式開放先開始黎料,然後越黎越變質
九陰一二內都冇咩99金冇 ...

你講得好岩, 今日既天刀未開放課金, 咁咪係佢無既時候玩住先囉
又無人叫你一玩就要玩成世既, 玩到咁上下又會出新GAME嫁啦

同埋天刀係唔需要坦, 佢只係得輸出同補, 所以仇恨亂唔亂都無關係

由頭到尾我無話過天刀比九陰優勝, 同時我亦唔會話姨家既九陰係垃圾
我只係不停見到有人話天刀係垃圾, 因為佢無九陰既各樣那樣, 但其實兩隻唔同種類既GAME根本唔可以比較,
所以我先要出聲回應果D不停話天刀係垃圾既人。

仲有我由頭到尾無侮辱過WOW, 我係現役玩緊台服WOW既人
佢上星期四先6.2改版, 又出新副本, 又有新野玩
我只係舉例佢有職業分類一樣可以成功, 無話過佢靠職位分類, 或者我表達能力唔好令你誤會吧
唔單止WOW, 根本姨家所有Online game整體都走緊下坡
因為手機game,PS4, Xbox game高質, 連線亦好方便,  隨時隨地同fd玩得, 消費能力又低
慢慢取代左online game既地位了

Mimimak 發表於 15-6-29 01:56 PM
九陰PVP當然係出色, 我以前都玩過好耐九陰, 佢既魅力我好清楚
其實兩隻GAME根本唔同性質, 好難拎黎比較
...

唔同性質?難比較??
你唔係縮呀個頭又話九陰點點點 天刀幾好幾好
2隻賣點係武俠GAME 比江湖感覺大家 點解比較唔到

點解我玩隻GAME要走去買D 咩大陸既迅遊 100蚊3個月仲要唔知有無毒?  但無呢D LAG到仆街玩唔到
70PING 咁高? 就係有人用左都係幾千PING

(九陰名俊 你都可以唔入啦 大把人唔入 照樣禁地禁玩 打交 )

九陰 要 令到自己變強有好多野 技術 內功 經脈 套路
試問 九陰呢D野係咪新既突破 GAME入面要修練既野但唔需要不停解任OR 打怪  
講到尾 天刀未又係 輸?
天刀係咪返回以前 十萬九千隻ONLINE GAME既原點?

玩天刀我不如玩個D 劍靈 笑傲 起碼我唔需要買個D濕九迅雷 又唔LAG
反正都係一樣制式職業套路樣樣 都局限死晒 要升LV 無乜突破
最緊要係同香港人台灣人玩麻 唔洗同D大陸仔玩

Mimimak  你慢慢消化下我d POST先喇, 一路我都話緊九陰係好多優點, 只係姨家變質姐, 同埋我幾時有話過天刀點好點好, 我只係講佢同以前既九陰有D相似咋啵  發表於 15-6-29 02:29 PM

7778884 發表於 15-6-29 02:22 PM
唔同性質?難比較??
你唔係縮呀個頭又話九陰點點點 天刀幾好幾好
2隻賣點係武俠GAME 比江湖感覺大家 點解 ...

天刀有咩好玩?.?垃圾game 仲要大陸服 隻game畫質係好
但無九陰咁打破職業定位 pvp更吾洗講
龍小邪話 玩左1星期 五十幾lv 完全吾知玩咩
簡單講同d韓國game無分別 我倒不如玩hk 服既韓仔game
紅ping 你未玩lol

我只係見你一開波就踩天刀係垃圾GAME, 但我唔見得姨家既九陰有幾好, 唔明你憑咩話天刀係垃圾, 同埋既然你話得天刀係垃圾, 咁你有冇D優質既online game提議下, 唔好得個屌字

Mimimak 發表於 15-6-29 02:08 PM
果陣出五內, 官方都講左唔會有六內, 結果姨家一樣係出左六內
同埋六內解任一年有乜好笑? 自己google下國 ...

所以話你又要馬兒好又要馬兒不吃草
我問你有邊幾隻ONLINE GAME 唔係以錢行先
但宜家就算係小邪 3個普通人 用心佛掌打佢佢都玩完
其他ONLINE GAME有錢打全服啦

人地投放咁多金錢去收殘卷 或者時間去搵錢 之後收殘卷
呢D野多勞多得

多套新套路 比人玩 你一定要同5絕比? 你一定同最強鬥?
如果你唔夠人打 請你檢討下自己 比有無投放資源時間去令自己變強?
而唔係 係到怨唔公平 點解人地咁好打 你自己打唔贏人?
就算5內都好強大 大把人用5內贏江內  單土豪唔難打啵
係雙先難打但 全SER有幾多雙土豪?
有錢都未必有修為升雙土豪啦
國服早我地幾步 就係比我們可以預先知道走向 強化自己
你原地踏步 就同人講唔公平?
好多人升江內都無用過錢 只係GAME搵錢 , 我身邊大把人係咁

最後你講天刀玩住先 未又係講緊速吃 玩二下 就走

7778884  定係你太天真? btw 1錠都無收過 單單自己搵錢就夠 樓云令 龍捲風 禁地開台 活動 打王 種下野 幫人整下經脈 開光料 樣樣都搵到錢 係你自己唔做姐  發表於 15-6-29 02:51 PM
7778884  講到尾隻隻game都要錢 玩 但人地係game搵到錢收野 洗乜燒錢?  發表於 15-6-29 02:48 PM
Mimimak  講到尾姨家既九陰就係燒錢, 所以國服同港服都愈黎愈少人玩, 無論你點講都已經改唔變唔到呢個事實了  發表於 15-6-29 02:47 PM

Mimimak 發表於 15-6-29 02:32 PM
天刀有咩好玩?.?垃圾game 仲要大陸服 隻game畫質係好
龍小邪話 玩 ...

天刀對比落黎就係垃圾 連韓仔GAME都不如 係事實
HELLO 你係九陰討論區wor 我講係用九陰同你比較啦
我就咁講 九陰都贏天刀 幾條街啦  夠優質未?屌醒未?   
你呢d未又係玩新鮮過去轉二下 試game
大陸服你叫人點試呀?
試完講88 拍下屁股

btw 你咁撚愛天刀 快d開個天刀討論區啦   and 898

7778884  唔好用個 哦 去遮醜啦 講返野未 柒頭 hahahaha  發表於 15-6-30 02:13 PM
Mimimak  哦  發表於 15-6-30 02:06 PM
7778884  點解你吾肯面對現實呀? 你狗嶺春代玩撚完喇 傻鳩  發表於 15-6-30 11:51 AM

一直踩天刀果班友一定冇玩過國服九陰封測
當年九陰封測咪一樣又悶又單調, 好喇! 宜加九陰發展左咁9耐
你地班傻9拎去同人地隻封測緊o既game去比
我真係服撚左你地  老豆老母教得好

帥乂隨BOMB  你兩個天刀gm呀 , 關你撚事咩  發表於 15-6-30 12:59 PM
Mimimak  Agger  發表於 15-6-30 09:55 AM

首先, 乜撚野5p啊, 乜我原來上緊高登咩, 洗唔洗要show blocked user埋咁啊屌你老母? 姨家? 姨你老母啊! 正字係爾/而。

仲有, 依度九陰討論區嚟, 要討論天刀唔該自己開返個天刀討論區啦, 我理撚得你係喺九陰冇世王食俾人打到嬲嬲豬定係真心想轉game, 唔玩咪唔玩囉, 想玩天刀咪天刀囉, 唔洗喺九陰討論區度宣傳天刀嘅, 仲有大把人玩緊九陰, 亦有人收ac返嚟玩, 自己玩得開心咪得, 你唔玩九陰係有你嘅道理, 但就唔洗再喺九陰討論區講你嘅天刀偉論, 亦都唔好去踩九陰而去顯出天刀點點點。

7778884  嗯 , 陰公連炮都唔敢? 笑撚左 果然係一班loser  發表於 15-6-30 02:15 PM
Mimimak  吾,55  發表於 15-6-30 02:06 PM
7778884  你吾收皮我點敢,無計d喇 d loser無計可施  發表於 15-6-30 11:52 AM

Mimimak 發表於 15-6-29 02:20 PM
你講得好岩, 今日既天刀未開放課金, 咁咪係佢無既時候玩住先囉
又無人叫你一玩就要玩成世既, 玩到 ...

咪有口話人唔識話自己啦
你自己咪又錯字多到暈?!
咁而家係咪要全世界打正字先可以溝通到?
咁你打個d咩agger, 姨家呢d, 我係咪可以叫你返去讀小學?

又話說, 你彈九陰個d野我又唔多覺有幾緊要
兵錄我不嬲唔追, 經脈都唔太追, 交我唔覺得打贏打輸有咩重要
打機打到要好似返工咁, 仲有咩樂趣?
應該大部分仲玩緊既都係覺得有班朋友大家玩下禁地吹吹水已經好開心
真係想變強就當然係要投入資源(即金錢、時間、技術),
如果你真係覺得可以咩都唔洗付出就變到強, 咁遊戲生產商賺咩?
係就係衰落緊, 但遊戲係咁架啦, 一定有起有落, 有邊個會成世都打同一隻game呀?

至於你講天刀乜好乜好個d, 睇唔過眼人地點踩天刀個d
你清醒d啦好嗎? 呢度係九陰版, 多人撐九陰先係正常, 唔撐個d一早去左打第隻game
你覺得好玩我覺得唔好玩都冇咩問題丫
大家口味唔同, 拗黎都冇意思
是咪唔俾人同你有唔同意見先? 係你就出聲講囉

for 屌九陰人士:
九陰版有[抱怨專區]
可以光明正大屌九陰有幾咁垃圾

7778884  陰公豬 唔好咁留戀九陰啦 廢事你又要比人屠喇 去玩你個垃圾天刀 再見  發表於 15-6-30 03:52 PM
Mimimak  你真係好可憐, 唔想再理你了, 慢慢係度打飛機吧  發表於 15-6-30 03:34 PM
7778884  淆底獸 LOSER :P 成個幫冇鳩晒 ,以前好威威既狗嶺一代呢 ? 全部做晒烏龜? 成班無骨氣既廢物 去到邊都係廢物 天刀WOW  發表於 15-6-30 03:24 PM

Mimimak 發表於 15-6-29 02:32 PM
龍小邪話 玩 ...

關你柒事咩
死返去玩天刀啦 , 黎九陰版做乜7
咁撚維護天刀
我地起鬼故區屌天刀你係咪又會覆呀
死傻9比 屠到走左就想拉人去玩天刀
刀你老母個閪咩

Mimimak  閱, 膠都廢撚事俾你  發表於 15-6-30 02:05 PM

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 10:00 AM , Processed in 0.039291 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存