2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 講真,我覺得夢歷有排做
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 講真,我覺得夢歷有排做   [複製鏈接]

官方小雲 發表於 15-8-6 06:01 PM
9轉係 改左可以用茶茶丸之後,好似多左好多人完成。
不過唔知係唔係同茶茶丸有關~ ...

9轉唔係不嬲可以用茶茶咩

9轉用茶茶?玩我咩,隻9轉王咁勁,用茶茶點清?係咪新兔團呀= =

放帳號人仔 發表於 15-8-6 10:06 PM
9轉用茶茶?玩我咩,隻9轉王咁勁,用茶茶點清?係咪新兔團呀= =

9轉咩黎架。話比姐姐知la@@

其實之前d人話變身卡個欄可唔可以整多幾格 之後過幾日我就見到變身卡個欄多左幾格出黎
我就知道隻game仲有得做

.`☆Ka!千;D 發表於 15-8-6 10:16 PM
9轉咩黎架。話比姐姐知la@@

你第一日玩夢歷呀?
9轉咪卡囉
問埋啲咁既問題本來都唔想笑你
見到你派膠我始終忍唔住落手回覆

25號 發表於 15-8-7 02:20 AM
你第一日玩夢歷呀?
9轉咪卡囉
問埋啲咁既問題本來都唔想笑你

扮下野姐@@

.`☆Ka!千;D 發表於 15-8-7 02:53 AM
扮下野姐@@

我強迫症迫我回你膠po

25號 發表於 15-8-7 03:23 AM
我強迫症迫我回你膠po

點會呢~~

笑傲無雙 忍影世界

官方小雲 發表於 15-8-5 10:31 AM
如果GC唔理夢歷,重洗乜緊急維護!亂派補償都得啦!
(如果無心整就唔會維護啦…你估修BUG好似食生菜咁易呀 ...

我淨係想問個ser會唔會整返好似以前咁

我相信以前既人流比依家既多
但係點解伺服器既質素就...
我既記憶係有一日唔知更新完6轉定7轉個陣
伺服器就一直維持呢種狀態

早幾日就連雙開,第二隻AC入SER個陣就已經卡住左,我唔相信呢個係我自身電腦/網絡供應商既問題...

利申 無修ICT

回覆 ★熊貓;D 的帖子

算數啦 咁多人係呢個帖覆話個ser廢 小雲咪一樣無視
得一個人問9轉 小雲又覆返兔團可以用茶茶
呢d咪叫選擇性發雞盲囉 答完=無答
小雲表示用部廢機 星期二10點半維護都味試過卡Ser

十週年勳章(賀詞)

kittim 發表於 15-8-7 01:57 AM
其實之前d人話變身卡個欄可唔可以整多幾格 之後過幾日我就見到變身卡個欄多左幾格出黎
我就知道隻game仲有 ...

http://www.2000fun.com/thread-5570356-1-1.html

果陣真係好快手,過左1星期唔洗即刻加左
有一期無同伴守又係,一屌完即刻出左
果陣隻同伴真係完全無撚用
死左就3分鐘之後先出番黎

十週年勳章(賀詞)

受到警告

睇到標題,我以為又係D傻仔出黎做時事評論
屌你入到黎.....
小雲今日食錯咩藥,直接正面回應
btw 我想問小雲你咁樣出post,公司方面會唔會有問題?

同埋想講番,你真係自己禮拜6/日5/8點之前黎on一on game
一人多登入雪地,唔只影響埋雪地ser,普通ser都有影響
你緊係未試過登入lag到卡住左15分鐘都入唔到隻角色
伺服器質素呢樣野真係需要改善一下
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
ζ×笨siu鵬v_v + 1 10分換1good
☆魔鬼皇☆ -10 違規連帖

總評分:  威望 -10  Good + 1   查看全部評分

回覆 blackdeath 的帖子

上次我7點50分完死地去到8點30分先登入到
之後4章都出左王 仲30分王 之後即刻去搭船啦
點知開完船卡左係到黑mon超耐 之後彈左我game
再入返話"帳戶目前使用中" 打acpw打到手軟 等左4mins到終於登入到
之後禁完角色又再卡黑mon 又卡幾分鐘 之後一登入又去返3村==

咁我再搭船啦 撞返上一班船d乘客啵 開船之後同上述情況一樣
開船卡黑mon(4mins)彈機之後目前帳戶使用中(4mins)之後禁角色卡黑mon(4mins)最後又彈左返3村
上返船再見到上上班船d乘客

最後 岩岩好去埋中點入到王 有驚無險咁吸到箱

總結死地完準備去雪地打王 總共用左我64mins先去到雪地

官方小雲 發表於 15-8-6 06:01 PM
9轉係 改左可以用茶茶丸之後,好似多左好多人完成。
不過唔知係唔係同茶茶丸有關~ ...

請問有冇實質圖/片...係咪正常玩家打到先?

回覆 官方小雲 的帖子

講真我覺得小雲你好哂氣
無可否認經營一盤生意係非常難 基本上各行各業一樣難
包括你地做遊戲代理商 我身同感受 因為我自己都係做代理生意既人 分別只係我代理一個牌子 你代理一個遊戲
簡單d黎講 夢之既玩家就係你地公司既消費者 就係你地既客戶群 你地係有絕對既責任管理好遊戲裡既一切
我所講既管理 包括好多人提到既伺服器問題 亦用呢個問題黎做例子
好多人話轉server果陣會彈ac 甚至會卡住 要等一陣先可以登入番
我就見到有某d玩家留言 話伺服器唔係你地gamecyber可以控制到 因為你地係判俾出面做server既人(我唔係做你地呢行 用詞有錯請見諒)
但呢個問題更加唔係我地玩家既問題 我地係冇義務幫你地諗埋解決方法
我個人經常好強調一樣野 在於遊戲層面我地係玩家 但在於業務層面上 我地係你地公司既消費者
你地有你地既難處我好明白 好多野都係要睇原廠去決定 但當你地收到玩家反映既問題時
你地應該係要盡力同原廠講 爭取 就算爭取唔到 改變唔到
都唔係"原廠唔理 我都冇辦法"既態度俾番一眾玩家
冇錯 "你甘叻你做啦" 呢句係人都識講 問題係事實我地真係唔係甘叻 因為我地係外行人
而你地代理先係內行 假設我賣左一樣產品出市面 結果出哂問題 外箱破爛 機件凹陷 用左兩日成件野報銷
我又係咪可以同個客講 "呢個係生產商問題 我反映過嫁喇 佢唔改我有乜計?"
仲要加多句 "人地生產商唔洗放假咩 你都要放假啦 邊有甘多時間心機同你班傻仔做好件產品佢?"
直接啲講句 真係冇人有興趣知你放假同緊屋企人飲茶都仲要趕番公司緊急維修 server出事你地即刻搞係天經地義既事 唔通你想話我知你甘有本事可以繼續飲茶 由個server死番一兩日先?

我覺得你地如果係有心代理呢隻game 你地最起碼改變下既係俾玩家們既態度問題
唔單單係你地gc客服接線員對答既態度 最重要係你地俾到玩家一個訊息 一個肯定
"我地係有誠意 有心搞好呢個遊戲"
盡左力 做唔到 埋怨聲音總會有 但玩家條氣點都會順d

題外話 我平時好少出現係2000fun 係今次睇見你呢個post先忍唔住講甘多 夢之對你地gc黎講應該係命脈黎
當然我又冇資格或冇權力去幫你地諗埋點樣令個遊戲更加好
記住一樣野 好現實 我地玩家只係負責玩呢隻game 同俾錢 你與其花時間上2000fun留言同玩家打關係
倒不如實實在在搞番好應該要搞既野先仲好

回覆 ★熊貓;D 的帖子

你機廢就唔好咁多野講

官方小雲 發表於 15-8-5 10:31 AM
如果GC唔理夢歷,重洗乜緊急維護!亂派補償都得啦!
(如果無心整就唔會維護啦…你估修BUG好似食生菜咁易呀 ...

點解更新左win10會咁.

之前win7都無事
求小雲解答.
據知好多更新左win10都好似有咁情況  

小雲再5理 夢歷好難有排做

★熊貓;D 發表於 15-8-7 04:00 AM
我淨係想問個ser會唔會整返好似以前咁

我相信以前既人流比依家既多

因為隻game一直加新野
server負荷自然會增加

隻game無乜人流既話你開住個ser都唔洗點比錢
實有排做
死城server咋嘛

我就係覺得佢無得做先賣AC!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 01:27 PM , Processed in 0.040478 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存