2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 高登, 邪教, 豪俠同盟的興衰與未來發展之我見 ...
樓主: 春袋殘障
go

[玩家公會] 高登, 邪教, 豪俠同盟的興衰與未來發展之我見   [複製鏈接]

~夜雨~ 發表於 15-8-19 12:15 AM
我就咩都唔知,我只記得當時狗領,愚影,傳說呢3個臭幫周圍攪我地班和平中立幫既人。

依家王生就收哂呢班 ...

偽和平偽中立,為利益而生存。

尋人勿探組 發表於 15-8-19 08:54 AM
鬼唔知E個道理咩

不過有鬥爭好過一盟獨大,D人為左贏而收野 中立幫不知幾開心  ...

多謝老細

笑傲無雙

回覆 花音淺 的帖子

我地果時真係唔係果D假中立幫黎,我地唔會去痴大幫打世王,大家只會開開心心打禁地。

但第一次係同門六道因為自己真人唔開心走去屠殺我地呢班冇古譜既玩家。

第二次禦影D人開完我地紅,佢地幫主東方吱吱走黎我地RC話依家打你地又點?你地可以點?

第三次到狗領天鷹,開完紅一句:奪完書唔洗死??

最後就到傳說,呢個垃圾幫唔講,一味痴住上面3個幫扮大袋。

其實唔係接二連三出現呢D野,我真係好想同班朋友開開心心打禁地吹下水算。

回覆 ~夜雨~ 的帖子

牛唔飲水點禁得牛頭低
小心押錯邊

9yinwind 發表於 15-8-19 11:42 AM
回覆 ~夜雨~ 的帖子

牛唔飲水點禁得牛頭低

其實押錯邊都冇乜野既
最多咪返百草企

cathytue 發表於 15-8-18 04:41 PM
首先 樓主唔中肯 如果退線嘅係戰殤豪俠你會點講 係八戒串人俾人踼定又係邪教線忘恩負義 而事實上八戒就冇串 ...

"首先 樓主唔中肯 如果退線嘅係戰殤豪俠你會點講 係八戒串人俾人踼定又係邪教線忘恩負義 而事實上八戒就冇串 係自己人都睇唔過眼叫佢收下聲姐 但跟住嘅回覆幾難睇就唔講啦
認真 邪教線邊個冇為過個幫出力 邪教D人變質都唔係淨係我一個講「無民不為國,無人不成幫」幫會係一個群體 影響幫會嘅係人嘅質素 而「人」係生「幫」係死 所以問題不在幫會 而係幫會入面D人嘅人格 當然我自問個格都係麻麻地 所以邊邊啱邊邊錯我就唔評論了 但至少我就唔會扮大佬兇人惡人要脅人咁囉 而兩邊各有D咁嘅人 有分岐就梗有人走有人留 兩邊都衰點解淨係講死一邊
最後
講過好多次 我開幫唔會係為左打班蕉皮 另外我耐冇玩先冇放人出幫玩一玩"

回應上面:
老實說我都有睇唔過眼同盟的人有些英雄貼, 但我絕不會用英雄貼叫自己同盟收聲, 被外人睇到幾難睇. 如果真係善意想叫同盟收聲, 絕對可以私密其幫主處理, 相信唔會弄成今日的地步.
我同意王生都有出好難睇的回應, 但不是內亂的導火線所以我冇特別提.
仲有以豪俠那種可以即時全幫走RC的團結度, 基本上八戒俾人踼係100%不可能發生的. 只會係成個豪俠退同盟就有可能. 從另一角度睇, 豪俠呢個級數的團結度其實好成功, 相信冇其他幫會可以做到.
無論如何, 如果冇呢次內亂, 相信狗嶺/魚影今天依然處於冇力還擊的狀態.
其實自從狗嶺/魚影被打殘後, 的確少左好多交打, 隻GAME係悶左一D, 我估亦間接令到有D神行賣AC而又貢唔好彩被狗嶺線收左.
所以最後我都想讚下 八戒 佢犧牲自己做醜人引起內亂, 而家又回歸日日有大交打的狀況, 隻GAME又開始好玩番.
多謝八戒!!

回覆 春袋殘障 的帖子

回應上面:
老實說我都有睇唔過眼同盟的人有些英雄貼, 但我絕不會用英雄貼叫自己同盟收聲, 被外人睇到幾難睇.

笑撚左丫 咁你個閒人開POST咪又係...
好撚好笑丫

墨子劍法 發表於 15-8-20 02:03 PM
回覆 春袋殘障 的帖子

回應上面:

佢唔會用英雄貼叫同盟收聲 , 亦都唔會私密幫主

但會起2000fun到講豪俠既八戒

哇 dllm 果然係做大事既人材

春袋殘障 發表於 15-8-19 12:47 PM
"首先 樓主唔中肯 如果退線嘅係戰殤豪俠你會點講 係八戒串人俾人踼定又係邪教線忘恩負義 而事實上八戒就 ...

正宗傻狗  扮撚曬野

春袋殘障 發表於 15-8-19 12:47 PM
"首先 樓主唔中肯 如果退線嘅係戰殤豪俠你會點講 係八戒串人俾人踼定又係邪教線忘恩負義 而事實上八戒就 ...

哇...我都成日比同盟甚至同幫又屌又串,咁我咪要整好多個幫打柒軸心?
你會唔會比個FD屌兩句就開佢波?
成件事根本只不過係八戒低能當王傲霜係FD,但係人地只不過當佢契弟

我同意王生都有出好難睇的回應, 但不是內亂的導火線...咁導火線就係八戒一句收聲?
咁你真係好唔中肯lol

借問聲樓主你玩左九陰幾耐?

到到都內亂  太多花生食 鬼打鬼 狗打狗

我想同大家講一樣野
做人打機都要識得飲水思源!!!
做人打機都要識得忍辱負重!!!

今日我可以係同盟
明日我可以係敵盟

飲水思源 你我有責

嗚吖神乞字

恆信vivi九陰最平,歡迎咨詢
恒信游戲專賣店歡迎你既光臨 !
我地噶宗旨系比客人最平既game錢同幫客人以最優惠既價格

最快既速度、最安全既方式獲得最滿意既服務!為各位提供最快捷的遊戲幣和遊戲相關產品AC,點卡,道具,專業代練,[此內容已被過濾]代購代賣 等
vivi聯繫方式:5 1 62 068 5- whatsapp

Vi vi5 162 0685-Wechat

100 9589 696-QQ

zh on g r n1015-Skype

港澳)817 0 0 716-電話
無論你想要咩遊戲,咩點卡,咩道具,搵我,實幫到你!!!

邪教萬歲   邪教高層鐘意講邊個就講邊個  搞走邊個就搞邊個    要邊個返黎做狗又喊都要乞佢返黎

on9hihihi 發表於 15-9-15 09:57 PM
邪教萬歲   邪教高層鐘意講邊個就講邊個  搞走邊個就搞邊個    要邊個返黎做狗又喊都要乞佢返黎 ...

呢班仆街已經搞走好多人,王生出名好人,都比班仆街搞走埋,仲有一堆人自願跟佢走

wai005 發表於 15-9-16 06:54 PM
呢班仆街已經搞走好多人,王生出名好人,都比班仆街搞走埋,仲有一堆人自願跟佢走 ...

唔仆街都唔會叫自己做邪教   嗱  我地出名仆街開   有邊個係仆街快入黎邪教幫我手打王    要壞事做盡識咀炮無良心先對得起邪惡軸心                  

甘岩琴日918,琴日香港新聞台,成日講起當年日本打中國係自己多手打左條火車橋,即時講五係自己打又賴左比中國,再即時令中國抗日14年((以上內容不評)).
只講個八戒好像當時日本做法.勁抽

omar1022 發表於 15-9-19 02:23 PM
甘岩琴日918,琴日香港新聞台,成日講起當年日本打中國係自己多手打左條火車橋,即時講五係自己打又賴左比中國 ...

我好LIKE你呢句 "八戒好像當時日本做法"

估唔到我個POST無論敵幫定同盟都貢多人DIU我, 只要大家開心繼續DIU喇!

不過比我不幸言中, 高/邪/豪同盟開始唔夠打, 豪俠亦維持風格(打王多人, 打交少人).

而家一團打一團的幫戰, 高/邪/豪同盟應該唔夠打.  睇泥豪俠塊地好快會守不住.

回覆 春袋殘障 的帖子

收到風聽聞好多中立幫真係走去同王傲霜示好, 王生亦保證左對中立幫外交手法同以往邪高豪一樣, 但若幫邪高豪嘅人就必須追究, 唔知有冇咁嘅事

另外, 成都塊地好似俾左個垃圾幫管轄, 唔多穩陣, 未來應該會轉下手咁

九陰花生

回覆 9yinpeanut 的帖子

我都咁覺得...
應該開多幾個
武壹
武貳
武叄
武肆
武伍
武陸
武柒
武捌
武玖
武拾
拎曬D地 幾威丫 威撚過威威司令
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 12:53 PM , Processed in 0.045576 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存