2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 關於外掛玩家[赤月乄劍]和公會[凜寒冰心]一事 ...
go

[玩家公會] 關於外掛玩家[赤月乄劍]和公會[凜寒冰心]一事   [複製鏈接]

開掛秒巨大BOSS大家都見唔少啦:o)
但係開完仲要扮哂野大家點睇?
Backgd.:係一個巨大boss場入面有七條友,公會三個朋友+我自己(已組四人隊)+赤月乄劍+兩個路人
最先入場既人係赤月乄劍,而我就係第二個,咁其他人就跟住入黎
開頭都好地地咁打,但係赤月乄劍一開始就企係個場既左上方掛機
我就諗:條友係咪on9?打巨大boss掛係到托?
直至隻高達飛左去地圖右上方,一停低開始打得個下,隻boss就死左,咁即係外掛啦
兩個路人打左粒點就走左,乜都無汁到
成個場就自然淨番我+三個公會朋友(四人組隊狀態)+赤月乄劍
如圖:

我地四個就回流玩家黎既,諗住試下打新野,點知比外掛秒左,咁就緊係心有不甘啦
成個場都無人汁到野既情況下,赤月乄劍玩家依然保持扮野既態度黎回應我地既提問
當場就比我追問
如圖:

用幾秒既時間打完三句野之後真係即刻off左,咁點解要咁做呢?好明顯啦
圖入面都見到我開左喇叭屌人,想示意比各玩家知赤月乄劍係外掛玩家

[無圖,文章補充,個陣有online既人先見到]
我開完喇叭之後有幾個人出黎話:外掛比其他外掛搶主機汁左唔開心?
我個陣都唔知乜撚野係搶主機,所以唔知點應佢好,但係都知道佢係想用誰說放屁者便是放屁人既道理黎屌我
然後展開左一場喇叭頻鬧戰(呢一部份唔係幾重要,加上我都唔記得)
事後有條友叫SieGFrieD乄,係喇叭頻到抽我水(今日先知原來佢係想幫赤月乄劍)
佢中文表達方式好奇怪,加上不停既打錯字,令大部份玩家都唔知佢講乜
咁我同公會朋友就淨係當佢係唔識打字既小學雞

點知佢琴日同今日都係自由露面,琴日我就唔係到既,所以唔知發生左咩事
今日我就好好奇點解琴日我班公會朋友可以吹水吹到咁興奮,所以深夜單刷完一場時空都入左自由吹水
事主SieGFrieD乄一開始都唔係到,大家都期待緊佢入黎,點知佢一入到黎就想搵人隻揪(應該係琴日發生既事,所以我唔知)
大部份時間我都係抽下水,幫下朋友咁,畢竟係GAME講出黎隻揪,大家事後都係得啖笑
SieGFrieD乄就吹左兩條友入黎幫拖既
點知無神神SieGFrieD乄屌鳩我,拎番八,九日前既野出黎講,想幫赤月乄劍出口氣
我:我屌赤月乄劍又關你事?
SieGFrieD乄:為了朋友,我要挺身而出
我:好明顯就係佢開外掛啦,唔係身有屎洗乜即刻OFF?
明明係岩岩發生既事但係我已經唔係好記得:O)金魚腦sorry
總之到最後就後SieGFrieD乄為左幫朋友搞到自己都一身蟻,佢係事情既末端要圖,我就po圖,畢竟我真係無可能影到赤月乄劍揮劍秒boss個個場面,只係秒完之後既對話
*SieGFrieD乄臨走前表示:如果真係有圖我會say sorry(頭盔)

公會[凜寒冰心]一事:
SieGFrieD乄叫左兩個人入黎,分別係喵喵澪鈴(女)同納斯德乜乜乜(唔記得佢個名)
喵喵澪鈴(女)係今次事件入邊就係自稱係會長般既存在同一個表達能力極差同賣公會既角色
納斯德乜乜乜既表達能力相信係[凜寒冰心]入面最好既一個
可惜既係,SieGFrieD乄叫入黎既兩個人根本唔知因咩事而比人叫入黎
我多次重覆提問,佢地都耍太極咁耍走左
咁即刻,佢地兩個入黎根本係為左撐場,係我地既角度黎講係托柒
喵喵澪鈴就係咁話我用外掛,用番上面誰說放屁者便是放屁人既道理黎屌我
對話當中,佢仲要手快快唔小心自爆左:

即係話自己公會係外掛,同時亦想拉埋我地成個公會落水
想用一個[本是同根生,相煎何太急?]黎同化我地
全部人即刻心入面彈左句[WTF?]出黎
事後有人報料:公會會長係一個鐘意玩新角色既人,但係會入面既氣氛好差,會員亦都好唔正常,所以忍左佢地好耐,但係最後都忍唔到轉左會
可能我咁講真係無咩說服力:o)因為我淨係cap左一張圖,仲要比我d問號洗走哂,而最左邊既on9仔話cap左,但係最後都無cap圖,大家不如屌下佢?

*BTW我好多位都無圖既原因係無諗到事情會進展到要開PO既一日,D圖都見到當時我只有72lvl,但我依家已經80左,所以大部份都只係用文字,SORRY FOR字海,MAYBE 1999,打錯/少字,甚至貼圖fail(?
有興趣就睇啦:o)都打左成粒鐘,人名我唔黑唔會有事架可LOL?

番外:
無玩兩年番到黎,60lvl封頂->80lvl先封頂,見到得番咁少人同咁多外掛,真係有少少心痛:o)畢竟當時隻game都幾開心仔
到依家,連打個正式,x日任,時空都要開大喇叭吹雞,可以見到離合拼,甚至會執既時間都不遠,睇到個投票都學左好多野55
個人方面黎講都幾想佢合併,可以同台仔打下PVP,隻GAME又可以繼續生存落去,係一石二鳥既
但係共存既問題...都係算鳩數啦,港人同台仔都係做唔到架啦
歷史只會不斷咁重演,唔用呀寶啦:o)
已有 1 人評分Good 收起 理由
傻魚乂 + 1 頂你

總評分:  Good + 1   查看全部評分

等我留個名先

唉 最左邊果個唔係on9仔囉
我好唔開心 你咁講人

笑傲無雙

始料不及, 我本身有料爆但cap唔到圖
其實當初都無諗過要cap圖
因為外掛周街都係
鬧黎無謂
但見你開得post黎又成段字一幅圖都無
字海真係tl;dr

卦佬係咪真係等於卦機佬呢
呢啲野就心照啦

只能講, 為朋友, 係有義氣既
但你朋友自己自爆埋 會否太柒

笑傲無雙

btw 2kf都無晒人仲開post
7mor果然係7mor

簡琉優星 發表於 15-8-20 07:42 PM
btw 2kf都無晒人仲開post
7mor果然係7mor

人地話要圖嘛

扮野態度又點,成篇文睇足十次都唔見赤月劍先生汁到野
當你無影到佢揮刀秒boss,但係應該影到佢汁野掛?求圖._.

個陣講完咪算 使唔使cap圖開post= =
我尋晚同人嘈左陣都係走開實況對空氣廢up完就算

笨~蛋~夢~ 發表於 15-8-21 06:12 PM
個陣講完咪算 使唔使cap圖開post= =
我尋晚同人嘈左陣都係走開實況對空氣廢up完就算 ...

其實係對方要求

garrick0712 發表於 15-8-21 01:54 PM
扮野態度又點,成篇文睇足十次都唔見赤月劍先生汁到野
當你無影到佢揮刀秒boss,但係應該影到佢汁野掛?求圖._ ...

點解你會覺得佢仲會汁野:O)?成個場得7個人,無人汁到野已經夠哂證據

龍囧 發表於 15-8-22 12:41 AM
點解你會覺得佢仲會汁野:O)?成個場得7個人,無人汁到野已經夠哂證據

嘈左佢地未?????

傻魚乂 發表於 15-8-22 01:49 AM
嘈左佢地未?????

未:o)琴日我唔得閒,今日唔見

龍囧 發表於 15-8-22 08:03 AM
未:o)琴日我唔得閒,今日唔見

太可惜啦

玩過星曲WEB 忍影世界

hk得番外掛佬玩,比我去韓服

十週年勳章(賀詞)

爬完文唔明 關公會柒事?
人地開個公會 都要比你評論得唔得:O)

利申:[凜寒冰心]

笑傲無雙

Zz紫色荊蕀x 發表於 15-8-23 12:45 PM

本身就真係唔關公會事既
本身就關[赤月乄劍]同[SieGFrieD乄]事架姐
一人做事一人當啦係咪先

咁[SieGFrieD乄]係都要叫埋自己公會啲人入黎, 咁咪關公會事囉
好似係

利申左好似會型啲
利申:[Gehenna]

btw都係個句啦, 本身都無人預會開post
外掛求其開個榜都睇到啦, 我地真係無咁傻鳩晒時間屌
今次係有人要圖

鬧鬧下戰,你地會個囡囡無神神自爆,咁有花生緊係要分享啦:o)
你地個會仲可以求其搵條友扮會長
原本都對你地個會都無乜野睇法:o)
但係實在太多人搏屌
點知又會有前會員爆料比我聽,咪順手屌埋
連累埋其他會員就真係唔好意思
麻煩你地屌番以上會員同"會長"

利申:[Gehenna]
幾型:o)

其實係你會既會員吹雞 先會連累個會囉
我又利申先[Gehenna]

十週年勳章(賀詞)

個會其實棄左55 :O)

其實外掛殺隻怪,隻怪跌野果下會自動汁野
當然呢樣野係假設佢正常咁開外掛
所以,圖呢?

係喎重有,即刻off又唔代表身有屎既
你知啦呢家d人個個幾隻70,唔通只係搵1隻角打咩
當然隻隻都拎去打下啦
據我所知赤月生都有幾隻80lv左
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 08:21 PM , Processed in 0.036816 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存