2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 自唱錄音室 RJTSUI - 取消資格
go

[自唱] RJTSUI - 取消資格 [複製鏈接]

小弟第一次自拍自錄...
其實同我想像中有好多既出入???
有冇前輩們可以比一下意見..如何改善唱同錄???
係屋企錄音真係好難>.<

========================================================
發佈日期:2015年9月5日
大家好,首先多謝大家欣賞完小弟難聽既演出,同時都好感激你觀看以下我所打既野,證明­你真係好得閒呀,,,哈哈

其實我開依個CHANNEL主要目的係想紀錄一下自己既表現啦..想向各位網上朋友們­互相交流下唱歌同錄音心得啦,,,同埋紀錄一些自己成長中既心路歷程....而身為香­港人既我毫無疑問第一首錄既歌一定係廣東話歌啦...而取消資格依首歌係我細細個參加­歌唱比賽時第一首揀既歌,你問我幾細個??,,,,真係細個到連自己都唔記得左..如­果係到加埋想當年..我諗依段文章一定比畢業論文更長長長長......

由於新手上路第一次關係...今次拍同錄既時候遇到好多問題,,首先唔知用咩軟件錄音­剪片...之後又唔知買咩咪錄音啦...支咪買左番黎吉入電腦又用唔到啦...最後變­左電話錄但之後人聲又好難夾番段音樂...

加上剪片又係新手,,唔識加字係條片到啦....而我又拍左片先錄音所以剪時片又好難­夾口形啦...無知天真純情既我加加埋埋要解決1999樣問題之後..依條一分多鐘既­影片就出生啦...

當然知道明白依條片自己各方面都做得唔好,,冇自己心目中所諗咁完美..但我都忙左一­大輪..唔通唔放上黎咩??如果有同樣問題既朋友就留言話比我知...一齊技術交流下­啦!!!

各位大大,,,盡左奶力啦..希望下次做得更好!!!88...RJTSUI
Instagram: ryokojason_tsui
========================================­===============
取消資格 歌詞

多麼想知道
如今這算甚麼 你是否非他不嫁
當選了是他 我認輸 都不可怕
最怕其實被取消資格
還不知道 拚命掙扎

如今這算甚麼 我是否這麼討厭
只知道付出 以後都不知怎算
最怕其實是輸得很遠
還不知道 惹人生厭
========================================­===============
相機: OLYMPUS PEN E-PL 1
咪: TRANSHINE 全勝 PC-318 + IPHONE 6 錄音器
錄音: Au
剪片: Pr

? 唔好說 你D錄音器材住..

1.請問你練歌練左好耐?

2.做個FD OK ?

結論: 唔得呀, 你D聲 . 差到暈

aukwokfu  一齊去上堂啦  發表於 15-10-14 06:54 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 12:59 PM , Processed in 0.030551 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存