2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 如果呀媽打仔唔岩
樓主: 清新2
go

[疑難] 如果呀媽打仔唔岩   [複製鏈接]

KA2837 發表於 15-10-30 03:07 AM
三洋夠話要續個煲啦~ 埋架彩佢都戇鳩! 兩個煲六個麪, 再多啲就落湯罉~

永遠煲大一個生麵上碗等落湯...

好多阿叔都係咁樣樣架啦...似住自己做得耐

人工高過人...就蝦究新人...新黎新豬肉就係咁解啦

由其d阿叔見到你個令仔黎做...一定話你唔識沖茶

問你企邊到...你無可能同佢爭你要企水位既...我開始

我加入翠河係我大家姐叫我既...佢有個阿叔既返夜間

我見到個阿叔都好污衊d人黎既...教你呢樣果樣點整...我都

只好聽...唔會博佢嘴...但我做做下睇得出佢目的...佢係想人

教識之後幫佢執頭執尾...想做你半個師傅咁話...我都算啦...而家

佢都主動要辭職都無謂講佢,,,但佢企檔真係唔得...整到d野...

但我大家姐走左之後...我同佢都好合力搞好個檔...直至下一任大佬上場

而家我地係叫功成身退...做完d野...但呢任個大佬對我真係幾好既...我而家都

呢邊放假都要返去幫佢手...等於我無假放...而家...我心諗...真係自己

咁樣何必呢... 返去幫大佬睇住個場好過,,,不竟個大家姐又泡棄過我

交底之前個場留返我同阿叔搞...而家我又比佢逗左過去第二個場幫手...

呢邊放假又要幫大佬頂

有時我真係想問自己想點...我自己可以拒絕幫手...2邊都唔甘心

我一係2邊都唔幫...但無理由要做到咁...邊面好跟邊面...

但呢邊有好有唔好...果邊都有好有唔好...有時真係好難選擇架...呢d野

神怪 發表於 15-10-31 09:16 PM
好多阿叔都係咁樣樣架啦...似住自己做得耐

人工高過人...就蝦究新人...新黎新豬肉就係咁解啦

你都係出去玩下先啦~ 唔好局限喺翠荷! 就算翠荷俾你上位, 出到去都係廢人一個...

KA2837 發表於 15-11-2 09:36 AM
你都係出去玩下先啦~ 唔好局限喺翠荷! 就算翠荷俾你上位, 出到去都係廢人一個... ...

我係想出去好耐架啦...想以後都唔幫翠河

但我班fd全部係入面...當然有d係出面

但最玩得埋果班都係翠河...同埋我大佬有班朋友都係翠河

我係2邊幫下手...因為公司唔比長期做替工...

所以局住搵人替工作2邊走...而家因為呢邊2個替工有個阿姐

比人捉到偷野而封殺佢...我呢邊我大家姐局住要我做長

我個心都係諗住幫呢個果個...算係3心2意囉...我覺得做人

唔可以咁...但真係要決定離開翠河即係離開d fd

做野最緊要fd...自由自在...月在135 都ok吧...唔辛苦

聊得講得...我有排都係到諗...我要做絕d...唔跟大家姐...

最後我係無勇氣做呢件事...而我大佬呢邊...如果我選擇跟返佢

佢會好多後路都比到我...佢好多野都識...叫佢教唔難...好很教人的

我大佬都出去做過...仲好勁tim...而家佢係嚴辛苦先去翠河做...

跟2邊 邊邊其實都唔錯...一邊好聊好玩...一邊就學到野~

神怪 發表於 15-11-2 07:01 PM
我係想出去好耐架啦...想以後都唔幫翠河

但我班fd全部係入面...當然有d係出面

走多幾間夠可以識多啲人啦~ 係朋友嘅出咗去一樣可以聚!

個三銀錢同出面做廳面冇分別, 又學唔到嘢, 浪費青春~

Roc720 發表於 15-10-24 06:26 PM
回覆 KA2837 的帖子

你又講返轉頭, 你無睇到我講咩?

大陸D人個個都你個方法啦
黎到香港未變甩繩馬嬲,然後公眾人士又怪個老母唔教,個老母未得個講囉,唔聽未等佢自己繼續囉
結果就係佢老母壓制唔到佢,就變左佢個細路黎騷擾你地囉
到時大家都唔應該怪個細路,唔可以用有色眼鏡去歧視人地,然後你地就繼續受個細路氣囉

之前都已經有片睇,其中一段片話個細路響酒樓大庭廣眾咁發皮氣,老母老豆都無佢符,個細路鬧到老豆老母都唔敢出聲
係得D行過既路人出聲話下

明明個世界就係分階級,現代就越黎越多人用虛偽既思想去掩飾自己既行為,

未識性既細路就應該當佢狗咁訓練
已有 1 人評分Good 收起 理由
KA2837 + 3 感謝分享!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

不知不覺的 發表於 15-11-8 07:10 PM
黎到香港未變甩繩馬嬲,然後公眾人士又怪個老母唔教,個老母未得個講囉,唔聽未等 ...

大陸西家陣有幾個臭錢, 共慘黨又淨係俾生一個,

所以個個家長都鍚到個小朋友燶, 唔打唔鬧, 仲養到肥施大隻, 嬌生慣養, 出到嚟就蝦蝦霸霸!

香港一樣有咁嘅例子~ 最典型嘅係:

黎到香港未變甩繩馬嬲,然後公眾人士又怪個老母唔教,個老母未得個講囉,唔聽未等 ...

呢段片?

有板你睇, 要講嘅都講哂, 你個例子我都已經包埋, 要無視都無計

用左我方法? 用左我方法就唔會咁樣處理
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 03:54 AM , Processed in 0.037101 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存