2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 NOS玩家 堅難服侍
樓主: jm9aryou
go

[抱怨專區] NOS玩家 堅難服侍  

官方小雲 發表於 15-11-25 05:27 PM
咁多年日積月累的問題…
無咩可能一時間解決~_~
就算換Server幫助亦不大…(因為現時用的Server已經很貴… ...

好啦 我只能默默支持下咁啦

十週年勳章(賀詞)

咁多年日積月累的問題…
就算換Server幫助亦不大…(因為現時用的Server已經很貴… ...

其實數據越唔越大係唔應該會嚴重影響到效能。
相信係你所講嘅記錄一直儲喺同一堆 table 度唔做 housekeeping,然後嗰一堆 table 又係要成日做讀取動作。
即便你哋有做索引,亦都只會令索引大小不斷增長,查表速度自然越嚟越慢。
你哋不如搵 DBA 查下係咪有啲查詢條件行得異常慢,問下原廠係咪要加一啲索引,或者起一啲 history 表,將 log table 嘅 record 搬過去。

咁多年日積月累的問題…

死地時間瘋狂卡AC都慣哂
一有咩全新既大型活動SER就一定死硬既

夢之既自定範圍技會卡死位既已經無得救
pvp系統係傷害判定有delay都接受哂(打落去>出數字>扣血,而唔係同時出現)
夢之出技個陣拍唔上LOL程度既反應速度都預左
嘈左一億年都無撚得救既平衡調整真係屌都哂氣
舊團少人打,雪地死人流呢D係係你地自己囉黎

咁撚多問題全部都係應該解決但係死都唔撚去解決既問題黎
而且我同你講,要幾多仲可以有幾多,不過上面既我都廢事彩你

加陣我想你地以後維護之前早一日講好哂D時間先得唔得?
仲有因為維護已損失左雙經時間可唔可以補償番先??
同埋以後唔該維護有乜變動可唔可以寫哂出黎
呢D你唔好同我側埋一面扮睇唔撚到無能為力呀
紅色字既我就放長雙眼等你地更換完伺服器之後慢慢睇
如果以後死地唔會狂卡AC既話,開post認句錯認句柒有幾閒

Benxd 我見無人理你就回應下你啦
你係咪比人封ac 封到傻左@@你開低質post仲多過我回覆啦 仲走去開多隻笨豪ac周圍抽水,屎忽痕就除定褲

加油啊 希望快D整番好

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

sck123 發表於 15-11-25 08:12 PM

認錯認柒冇用,你要切柒先掂
大雲會cap定你圖找J數

幾好 睇到呢個POST我真係想回下
GC服侍到你地咁好 你地就唔知足
你估隻GAME你地嫁得你地挽嫁==
下下咒哂你地泥改
你係出面邊搵到隻GAME係有個GM上2千FUN日日比你地屌係咁回你地D帖 接納你地意見去改進嫁
咪小學雞啦

回覆 jm9aryou 的帖子

傻HI 你柒夠味姐
呢家咪就係話緊 連GC都無講過換左SERVER 你又點知GC換左SERVER呢
講野唔洗講到咁白既 講到咁白大家都沒趣啦 不過講極都對牛彈琴
意思即係懷疑,好奇緊點解你知GC換左SERVER呀!!!!!! 唔通好似小雲話齋 你係GC工作人員?_?
(為避免你繼續扮傻 我想補充返少少 小雲係下午5點幾先講換左SERVER  而你早上11點幾開POST已經提到換左SERVER)
你尻UP埋D廢話 咩先馬後炮 都唔知你UP乜 邊個有話你先馬後炮 ?
唔好再扮傻啦好無姐

仲有見你咁比心機將句野轉埋顏色 我點好意思唔提姐
你對眼盲撚左?_? 句野出自sck123會員 我只不過係回應返佢句野
仲有 你邊隻眼見到我覆你?
8樓大大隻字寫住回覆 sck123 的帖子
幾時變左回覆你呀 自己尻下尻下咁又要又要又要懶醒
盲咪算囉 做乜要跑出黎話俾全世界知你係盲撚姐
柒完味夠,又要再柒 仲要特登用綠色字突出自己柒既位
沒有最柒 只有更柒 形容得你好貼切

standbyme2112  支持你 很同意!  發表於 15-11-25 10:29 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
standbyme2112 + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 3   查看全部評分

doradonald 發表於 15-11-25 10:25 PM

傻HI 你柒夠味姐

似乎你只係雞蛋裡挑骨頭
引用錯左, 同你講返唔好意思先.

doradonald 發表於 15-11-25 01:17 PM
同埋雪地搞到呢家無人打關我地玩家咩事呢
呢家無啦啦轉入王要60LV UP 又要4M 名 唔係趕客係咩A_A
又要限人24小時只可以轉一次陣容 又要50%血前入王房 又要一入就傳曬所有玩家入去
緊本ON99=.= 火王光王暗王都話仲可以 水王本身條龍都已經有BUG 避左同無避無分別 淨係睇運扣唔扣血
你咁樣同推人入去送死有咩分別 扣血50%血又唔俾入返 迫人係入面扣到無曬名 之後又無4M名入王打

唔係趕客既話我都唔知係咩

你呢度講雪地個變動覺得好on9, 我已經回左

doradonald 發表於 15-11-25 06:54 PM
我淨係見到小雲2個鐘頭前先有透路過整SERVER
1個鐘頭前先有透路過處理伺服器資料既轉移刪除
而你個POST係7小時前

你想混淆視聽都唔洗咁啦...

你及後針對我個人對維護一事既睇法,, 我都回左你 我係小雲回覆之前已經發文話維護 係同整伺服器有關. 唔知你係度死雞撐飯蓋 撐黎做乜.

doradonald 發表於 15-11-25 10:25 PM
傻HI 你柒夠味姐
呢家咪就係話緊 連GC都無講過換左SERVER 你又點知GC換左SERVER呢
講野唔洗講到咁白既 講到咁白大家都沒趣啦 不過講極都對牛彈琴
意思即係懷疑,好奇緊點解你知GC換左SERVER呀!!!!!! 唔通好似小雲話齊 你係GC工作人員?_?
(為避免你繼續扮傻 我想補充返少少 小雲係下午5點幾先講換左SERVER  而你早上11點幾開POST已經提到換左SERVER)
你尻UP埋D廢話 咩先馬後炮 都唔知你UP乜 邊個有話你先馬後炮 ?
唔好再扮傻啦好無姐

仲有見你咁比心機將句野轉埋顏色 我點好意思唔提姐
你對眼盲撚左?_? 句野出自sck123會員 我只不過係回應返佢句野
仲有 你邊隻眼見到我覆你?
8樓大大隻字寫住回覆 sck123 的帖子
幾時變左回覆你呀 自己尻下尻下咁又要吠又要嘈又要懶醒
盲咪算囉 做乜要跑出黎話俾全世界知你係盲撚姐
柒完味夠,又要再柒 仲要特登用綠色字突出自己柒既位
沒有最柒 只有更柒 形容得你好貼切

最後你道出你既講法, 原來你覺得我係發文個時 無根無據發up瘋, 乘小雲回覆之勢扮先知

問題在於我點樣知道,, 又關唔關你事?
你後知後覺, 點解就要賴帳於我身上,歸於我無據之言呢?

反正衣家就真相大白, 維護的確係處理緊伺服器既問題
唔知你仲撐緊咩野. 硬要挑我d小錯處. 引用錯句野 sorry喎.
不過你好似有認同到. 相差無幾.

where do u come from?
點解可以咁醒既!!!
我夠知你係小雲回覆之前已經發帖話維護係同整伺服器有關啦!!!!!!!
我無否認過呢點啵  我完完全全真心覺得你好膠=.= 都唔知你UP乜柒
死雞撐飯蓋  撐緊乜? 我再重申多一次 句野唔係我講架!!!(睇到味?)

[乘小雲回覆之勢扮先知]SORRY 我完全唔知你UP乜尻

你開POST出黎講完野 人地覆返你 你又要話唔關人事
咁你咪撚POST啦 POST完又唔俾人表達意見
返大陛啦你 我回覆sck123 你睇錯我覆你 搭嘴柒左咪認咪收聱囉
鐵一般既事實黎 何必趺左落地執返咋沙呢?

扔咁多錢玩一隻online game
比少少要求一定有既
632970890 + 1 笑左 又岩..

總評分:  Good + 1   查看全部評分

sck123 發表於 15-11-25 08:12 PM

基本上小雲知的野都已經寫哂出黎…
你重想知D咩= ="...

TOP-.- 發表於 15-11-26 12:34 AM
扔咁多錢玩一隻online game
比少少要求一定有既

你又講得岩
扔咁多錢玩有返小小要求
好似我咁扔左十皮野玩都係比人一刀
求完和反口 仲要冇人幫 又要和返
我已經唔知玩黎做咩9

十週年勳章(賀詞)

官方小雲 發表於 15-11-26 09:55 AM

想你知多啲,乜都知,然後話晒畀我哋知。

官方小雲 發表於 15-11-26 09:55 AM

有時靜靜雞改呢樣改個樣真係當人係白痴
知又唔肯講出黎既EG:有關BUG既修正,八轉團變動
部份技能變動(炎咒個盾寫5k但係得3k5(之前曾經改動番做5k)

GC如果話唔知既話就肯定根本無檢查過/實測過人地韓服比既更新包
最簡單問多句:聽日又有無維護呀?

sck123 發表於 15-11-26 01:00 PM
有時靜靜雞改呢樣改個樣真係當人係白痴
知又唔肯講出黎既EG:有關BUG既修正,八轉團變動
部 ...

我都想知…
有時原廠靜靜雞叫完唔講我知…
好似上次背包加大…我本身係年半前要求…
但係到之前名譽系統推出個陣,原廠先加入去…但又唔講我知= ="..
我都係玩家講先知…

開發靜靜改完,唔講我知…我又點講比玩家知…
或者你會講…你唔識得問開發既?

你覺得小雲每次維護會唔會問下開發有咩更新呢?
如果小雲唔問,咁要小雲黎做乜…
之旦係…開發靜靜雞改…
改完唔講我知,我又點會知原來佢改左…又點問

八轉團變動…有咩變動= =?
我靜係知…
-        [Incomplete Chaos], [Witch Laurena] HP is decreased.
-        Once the user entered the Chaos raid, the force (Angel/Devil) will be assigned randomly.
If the user left the Chaos raid , the force will be returned to the force before the raid.
If the users are in the party, the party will be disbanded. After entering the raid, the users can organize the party with the users in same force.
-        Cannot quit during the Chaos Raid.

我敢講~小雲我絕對係知無不言 言無不盡
心願與你 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

其實都唔洗理佢咁多..佢維護好..點變好..直接放棄..得閒上下咪算..人流慢慢轉變同多人放ac就證明事實..隻game今日既吸引力可想而知..各人心有數..

官方小雲 發表於 15-11-26 02:25 PM
我都想知…
有時原廠靜靜雞叫完唔講我知…
好似上次背包加大…我本身係年半前要求…

好好好,一切都係開發既錯,祝韓服開發團隊仝人早日死全家

回覆 sck123 的帖子

咁又唔好咁毒..唔鐘意咪唔好玩..玩game唔洗玩到咁..認真便輸了..

moonbob7676 發表於 15-11-26 05:52 PM
回覆 sck123 的帖子

咁又唔好咁毒..唔鐘意咪唔好玩..玩game唔洗玩到咁..認真便輸了.. ...

唔好話唔好咁毒啦
打左咁多年夢之燒左咁多錢,邊個對夢之無愛??
佢班友仔係度發哂癲個陣既時候有無諗過其他服會點??
我地拎左咁多錢出黎班友無賺代理費架??
但係班友搞到隻game點樣先??
基本上所有幕後元兇都係個班友黎,咩平衡咩IMBA
真心nos加陣咁嘈法真係好少野
班友係度用自己服既情況同平衡去衡量哂所有服出同一樣既道具
咁其他服點撚樣算??剩係光榮裝已經係一個好撚好既例子啦??
之後點撚樣??咪等佢地班友倒自己米夾硬逼到夢之汁笠囉
佢地服既內設/道具情況/平衡可以消化到個堆新野,我地唔得wo
我無玩過韓服,不過我剩係睇佢地個官網都大概知道佢地個堆野比我地好幾多先
如果個個都係唔洗玩到咁認真便輸了既話,咁我相信夢之汁笠既速度快一倍

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 10:45 PM , Processed in 0.039657 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存