2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 意見收集
go

[閒聊討論] 意見收集   [複製鏈接]

關於近日推出的「ACT6」改版,小雲希望在這裡收集一下意見~
看看各位對於哪一個改版部份最感興趣,或是最期待未來有些什麼新功能之類~

Act 6最感興趣的部份:

期待未來的新功能:

(小雲按:小雲只是收集一下意見,並反映給原廠知道。但是,小雲並沒有任何影響結果的權力,所以還請各位在發表意見時,不要抱有太大期望,畢竟原廠還需要照顧其他國家需要,考慮優先次序再作研發)

act 6 的死亡不要扣經的功能

未來期待功能:增加家族p場 同族唔會打到對方

地圖王的物品掉落機率提高一點點

Act 6最感興趣的部份:除了出新野叫做有大大個New字俾到d新鮮感都唔知有咩感興趣..

期待未來的新功能:新功能就免啦 俾番個良好的遊戲環境我地啦... 盡量

辛苦晒啦小雲bb

ACT6 D經係ACT6度死先扣...打團死又扣比吱雞打死又扣.....
同埋D怪真係又硬又痛

改善89轉團比改善6章更好

96LV 唔夠打... 等雙經 開 惡魔 精靈覺醒 同d怪死過.

冇.

期待未來的新功能:

可唔可以 沖裝卡 閃粉同金錢 少一半啊 其中一個少一半都好...沖裝+9一次要100m..4xx閃粉..然而一個防爆先200M.. 承擔唔起lo.<海s

迷你屋小遊戲太少. 永遠春天場景  

求增加可以抽 23456789轉石 ge日任.. 周任都好..

s卡技能 cd太慢了!!!特別9轉咒.. 大技竟然要cd 10MIN 我真的無語

Act 6最感興趣的部份:新手套同鞋

期待未來的新功能:
。韓服所有卡片技能改善(8轉咒盾效10>15秒,2轉戰盾效遠近魔防各加10%等等)港台服都要用到
。武器沖到稀而唔轉盾效
。另外有物品可以轉盾效(根據武器當前嘅稀有度去轉變盾效,越高稀有度就更加勁)
。拆盾器-有岩心水嘅盾效係武器到拆出黎拎去放
。有沖抗(手套同鞋)護符
。推出更多可以抽89轉石嘅遠征團

重有GC比番分流6我地!!!!!!!!!!!!!!!!!

抽神話裝 中番個無視抗既效
SL高左

期待未來的新功能:
唔好扣經(上面有人講左)
d怪多番少少經,
開放下ACT6地圖入面雙經
打act6團可以用召石召人到地圖
同埋用神話裝個陣閃既效果變特別少少 唔好同傳裝一樣樣

希望可以改名t.t
我蔡嘉輝個名真係柒到仆街
上次上完常識堂放小息 有個同學走埋黎問我 係咪夢之歷險既蔡嘉輝 我都5知點樣答好
已有 1 人評分Good 收起 理由
醉曖金毛 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

Act六地圖 雙經  d怪唔好咁多血 改善好8、9轉團既難度 唔單只可以令玩家增加番對隻game既信心仲可以吸引人回流番黎

希望啲act6怪打人唔好咁痛 96甲都比佢打到係咁爆強回 更何況93甲?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

1. 6章團可使用召石 要全部人走去浪費時間又唔方便
   如果打1團走左幾個之後新加果D又要等佢行過黎

2. 覺醒裝備可以衝稀有而盾可以跟隨稀有而轉變
    而繼承盾的裝備可以衝稀有而盾不改變

2.技能書的等級要求降低35.38.40.45全部用唔到 放係到有咩用?
  或者開放30以上等級

3. 6章怪物負效機率降低或減少 目前只有大量引怪先升到級中效率近100%
    3個人打的話3-4十幾怪噴血率極高 血量沒3萬以上很易死

4. 覺醒等級 扣經方面4%對低LV沒問題 旦係25LV之後 開女神經水等不多於10%/phr
    希望可以做到相對上的減少 唔敢想像30LV後死一次白打一個鍾
    同埋打團扣經係唔合理應該取消

5. 8轉9轉團減弱且將人數限制至更少  因為預設係比好多人一齊打
   而事實係根本無咁多人去打團  造成1個人要出兩個人既力

6.  開放更多PVP平台 好似以前可以自己SET既時空鬥技場  同家族對戰 唔知點解會刪左
   陣地佔領 可以做到打團咁方便人地入組 唔洗限時限刻又限人 應該會有人玩

7開放家族等級 宜加好多10LV家族經驗都無用 應該好多年前韓版已有唔知做咩無跟啦

8.會唔會有更好既升精方法? 正常人1-90打怪都升唔到4種70%精通常傾向於1-2隻

9. 對新手支持下 升到某LV就送野 旦係唔好限時逼人地要升好多

10. 開新即時戰役? 以6章怪精英小王大王團王為主
    更高難度 更高挑戰 更好報酬? 可以1日只出1-2次 舊的即戰保留

十週年勳章(賀詞)

其實統計一下隻 game 嘅現況都估到啲啦。

1. 升 AwLv 太難太慢,根本極少人升
點解會咁?小雲/原廠搵一個 99lv,啲裝都算勁嘅玩家做參考,開一個差唔多級數嘅帳號嚟試。
真係落手落腳升到 AwLv 20,就知道係乜感覺。
都未計 AwLv 20 依然有超過一半新裝備係未用到...
隻 game 大部分玩家已經 9X lv 好耐,打死地打古斯打巨人打咗幾多年?
有幾多人重有咁嘅閒情逸致,陪你喺同一個地圖度不停兜圈,打到成隻狗咁,每日花三四個鐘打足幾個月?

2. Act 6 團太難打,開親箱中垃圾
一係難打但多數中好嘢,一係易打但多數中垃圾。
而家又難打又多數中垃圾。
邊個玩?

3. 高等武器、防具嘅附帶能力完全係一個樣,只係數值差少少,完全冇新意冇吸引力。
以下 6 套裝備一樣樣,完全感受到 Entwell 嘅誠意...
Lv 88 (名譽裝備) <- 係呢個有少少唔同,多咗個 PvP 效果
Lv 90 (Act 5.1)
Lv 90 (Act 5.2)
Lv 92/93 (Act 5.2)
Lv 95/96 (Act 5.2)
AwLv 25/28 (Act 6.1) <- 天使 / 惡魔裝備之間得輕微差異

附加啲 PvP 攻防啊,N% 中 / 抗負效果啊,或者類似黑龍翼咁有啲新意嘅效果都好吖。
最重點嘅係,Act 6 裝唔可以自己合盾!
舊裝備我可以自己精心挑選魔性盾,但係 Act 6 裝就唔得。
真係你送一套神話 +10 裝畀我都冇用,只可以拎去賣畀其他人。

4. 8 / 9 轉石依然係極難入手,晒氣。
叫原廠唔使再諗啲乜鬼變身 S 卡,保證一樣機乎冇人玩,個個玩死 6 / 7 轉,慳返啖氣罷啦。

官方小雲 發表於 16-5-16 11:45 AM
關於近日推出的「ACT6」改版,小雲希望在這裡收集一下意見~
看看各位對於哪一個改版部份最感興趣,或是最 ...

Act 6最感興趣的部份:主線任務請繼續再推進

期待未來的新功能:aw lv既exp限定act6地區死亡先扣 67轉團死又扣 雪地比王殺又扣 連比吱雞殺都扣 dislike

yoko305lam 發表於 16-5-16 05:04 PM
希望啲act6怪打人唔好咁痛 96甲都比佢打到係咁爆強回 更何況93甲?

小符文表示78甲已死

aailkypsc753 發表於 16-5-16 06:28 PM
小符文表示78甲已死

好心你78甲就唔好講啦

78甲 去頂90幾LV怪 邊個唔死呀- -

longgor91 發表於 16-5-16 07:28 PM
78甲 去頂90幾LV怪 邊個唔死呀- -

其實我有93甲 but都係死
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:51 PM , Processed in 0.036612 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存