2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 私人遊戲伺服器聊天區 〖 海盜王 〗那些年海盜王
go

[香港] 〖 海盜王 〗那些年海盜王   [複製鏈接]

6月25日 "TBYKOP" 正式開服
遊戲官網: http://tbykop.com/

遊戲設置:
掉寶及經驗2倍
組隊經驗值1.5倍
精靈成長度 x5
等級上限暫定100Lv
精煉100%成功,合成6-9lv有機率失敗
創建角色後可獲魔法盒子1個,人物在線每分鐘可儲1個魔法金幣,魔法金幣可購買物品
遊戲禁用外掛或內掛掛等

精靈系統:
精靈等級上限81Lv
2隻20等一轉精靈可生2轉精靈,1隻55等2轉精靈可轉化為三轉精靈
精靈飼料:
藥草商人中購買的+10體力/廢靈或沼澤副本打取的+50體力/魔法商人中購買的補滿體力

賺錢途徑:
砍白銀城外的落葉小松樹得到原木後可到雜貨商人兌換1萬鈔票
可於幻影三城掛或打錢,副本內小怪掉落1萬小鈔
可到好運島手動打錢,島上小怪掉落2萬小鈔
(為防止海幣通漲,本服已設定幻影三城內巨劍狼嚎與狙擊手流星箭雨技能固定傷害2500,另好運島上航海雷幕傷害固定為1與巨劍狼嚎與狙擊手流星箭雨固定傷害為500)

裝備系統:
新手裝(0Lv) > 偽黑龍裝(45Lv) > 真黑龍裝(60Lv) > 偽年獸裝(75Lv) > 真年獸裝(85Lv) > 極年獸裝(95Lv)
新手裝:創角後獲得
偽黑龍裝:於小金金npc中購買偽黑龍裝備升級石後把新手裝升級
真黑龍裝:打取沼澤副本的王可獲真黑龍印記(可兌換真黑龍裝升級石)/魔方一與二箱子可獲得小真黑印記(可兌換真黑龍印記)
偽年獸裝備:打取魔方一與二的王可獲偽年獸遺跡a/b(可兌換偽年獸裝備升級石)
真年獸與極年獸裝備獲取途徑待開放
遊戲商城出售極年獸的戒指與項鍊,且該裝備沒有等級限制。

石頭系統:
300個死神金幣換1個死神寶石箱
300個黑龍羽毛換1個黑龍寶石箱
300個海神心臟換1個海之寶石箱
精練石可打沼澤/廢靈/魔方小怪獲得、可使用魔法金幣購買或透過挖寶系統獲得

更多設置請參考官方網站:http://tbykop.com/setting.asp

P.S 本服由個人技術員開設,為降低成本本服採用私人伺服器,因此如有Lag情況可向GM提出。
由於免除伺服器租賃費用,所以遊戲不論盈或虧,人流多與少,都將堅持長期開放。讓玩家一起懷念那些年我們一起玩過的海盜王!
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ -1 內容觸犯版規

總評分:  威望 -1   查看全部評分

mon00240024 發表於 16-7-10 11:25 PM

ON9設置

大家唔好再比人當扯線公仔啦
以為刪POST就唔會再有人PO你D黑材料上黎啦,醒下啦

開得私服有邊個唔係想搵錢,
呢位GM人兄就話自己係唔想搵錢,
但係原來會戒賣70蚊,
為左公平賣140蚊,
大家信唔信,
一開服話地圖味公開,
但仲可以有人去到地4升LV,
咁大個問題出現左,
就發脾氣鬧人,
點做GM啊,
GM聽人意見?唔好玩啦,
咁叫聽人意見,
唔想受人氣點解比埋人WHATSAPP懶聽人意見咁?

首先我唔明白掛機升LV都可以影響到一個服既平衡先啦,
如果係咁正服咪個個都係比人BAN AC,
唔想人掛機升級又唔BLOCK隨意掛,
明顯想玩玩家啦?
話人掛機升級影響遊戲平衡,
但你私底下賣石比玩家又唔係影響緊遊戲平衡咩?

PS:大家仲繼唔繼續玩呢個SER,同埋點解咁多人賣AC,唸真D啦~

淨係識開分身吊人老母,刪POST都無用嫁啦
我會繼續住係咁係咁POST
所以你都係放棄吧啦

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

mon00240024 發表於 16-7-10 11:25 PM

自行刪除舊帖重新開帖 你應該通知版主 唔係你刪左內容 然後開新帖就得

今次扣1分 下次會負分同黑名單私服

而你係其他版中 惡意水灌同版洗回覆為左私服版開帖 我已扣50分算懲罰

正常做法你扣至負分 刪除所有帖既

好多打手...不過開得私服都預左有呢d人既存在...我玩落又覺得ok喎,幾好  希望可以多d人玩 繼續努力!~

如果唔係事實既,咁又駛乜驚到即刻叫版主刪帖?

我玩過TBY同再續兩隻SER,講設定TBY果邊係做得好D既,再續一開始真係悶到癲.宜家就唔知好唔好玩,因為太悶已經冇玩,但我知道再續D親友團好Q誇張,不過都預左啦,再續個GM開親D SER不嬲都係以親友團出名 咩運呀 晴呀 想呀 念呀 果堆....重要唔明點解次次開親SER D親友都要改翻類似既名...唔可以轉下名?真係一開GAME 見到都唔開胃...至於TBY玩落唔多覺有咩親友之類...至於話賣石就覺得好ON9 LO,有邊個私服D GM唔賣裝石...有咩好大驚小怪...有課開金玩KOP果D都知啦,唔好同我講話唔知,我就未見過有GM係0賣裝石,回味果時個GM就開晒D玩家AC係GAME到狂賣裝石啦..重要係賣+27裝添呀..又唔見有人嘈..所以話賣裝石有咩咁奇...D打手硬係中2要小題大作..問心一句呢個GM都算有番小小良心LA...唔係勁賣,見好就收,你有幾可見過D賣石GM會理遊戲玩家反對??理你果個都ON99啦..至於話你比人禁言啦WO...自己反醒啦...做打手做到咁明顯,唔禁你禁邊個?樓上係到嘈山晒果位,我大致都估到你TBY係邊個玩家啦...因為玩左TBY咁耐淨係見過1個玩家同你一樣咁煩...你自己唔想玩就刪GAME走啦,唔該唔好影響其他想玩既人..你係咁死纏難打落去只係證明你真係一個無聊既打手,如果唔係只係證明你係一個onx既玩家...做埋d損人不利己既野..

支持 繼續努力! 玩一段時間了,肯定比對面X續海盜王好,兩個服都試過玩,此終都是回TBY

推一個  遊戲設置不錯,差距不大 PVP挺平衡的

成個私人遊戲伺服器得你減過分都仲話好玩,開D分身做打手都換唔返D玩家返黎啦,態度差到咁

你估係你咩?重話"若要人不知"?,,搞笑..自己開AC自問自答重要比版主點名扣分...我笑左勁耐知唔知..成個SER都係得你1條友嘈,咩料大家心照啦..話人態度差WO...態度都係睇人架JA,唔通對住隻打手DOX都要比態度?傻的嗎?又唔見有其他人話GM態度差?嘈黎嘈去都係得你1個,SO SAD,心照了...你個SER就真係得你一個咁制啦,成SER人真係玩緊既得20個,好似好多,但原來超過10個都係親友黎,可能真正玩家都唔知超唔超過5個人,得果幾丁友好似傻仔咁比你班親友玩,要邊面公會贏就贏邊面輸就輸,呢邊唔好玩,唔通你個咁既SER都話叫好玩阿?不如就真係你玩晒佢算把啦,還掂家陣都差唔多係...真係喊出黎,要埋你D親朋威友係到幫你多開AC掛網撐,你都掂啦~

回覆 盜海奇情 的帖子

呢位朋友,你口中所講既10幾名親友,請問可否開名呢?
我玩左咁耐都唔見有,你咁眼利,可否話我知是誰?

十週年勳章(賀詞)

回覆 tty6 的帖子

唔見有定扮盲話冇咋?

根本2個服d設定都一pat屎 仲要玩親友團

唔係見太耐冇海私出 你估真係有人玩咩?

回覆 盜海奇情 的帖子

講真 若要人不知,我其實係打手黎嫁!!!!
明眼人都知有證有據仲要話打手,醒少少唔洗比人吊啊
加上你咁支持呢個服睇黎你真係忠心FANS WO,
不過點解要咁激動呢,
不過又得一個可能姐,
因為個SER係自己所以咪要激動D囉@@,
BTW,個SER有無人玩真係一清二楚:)

回覆 若要人不知 的帖子

證據?你都幾搞笑..你果D所謂證據除左見到你ONXX咁比人禁左言之外,其他果D都唔知你係到做緊咩,你係截圖就截清楚D啦,整到9唔搭8咁重話係證據- -事實咪就係成個SER得你條打手係到傻下傻下嘈囉,講到幾咁唔好玩,但自己又要玩,跟住自己衰ON J比人吊就係到喊喊,話唔好玩..呢個SER點都好玩過你個親友SER先啦,做打手做到你咁ON8+1,驚死無人知嗎?

你又知我有玩果個SER,
你又會識ON8+1既@@,
你DEL POST之前我又見過呢條友WO,
咁3樓D圖係咩係人都知啦,
ONXX比人禁言真係好笑,
點解會比人禁大家都心知肚明啦,
洗唔洗畫公仔畫出腸啊傻仔,
你又知我唔好玩又繼續玩,
真心其實你已敗露so sad~~~~~
講咁多野都係想比人知你係邊個姐
講黎講去都係我ON8+1
叻仔

回覆 若要人不知 的帖子

你都幾好笑,就算我係咩人,有咩咁重要?假設我係你幻想果個人,又點??代表d咩??可以改變到你因為on8+1所以比人禁言,然後你自己嬲嬲豬喊住話唔玩既事實咩?
隻game咁多人都無人比人禁言,得你一個比人禁,原因係咩?心照啦XDDD,若要人不知,唔好太低B,知道嗎?

就算我比人知道我係邊個又有咩所謂?我唔覺得可以改變到你ON8+1既事實,況且你講黎講去咪都係三篤屁,話個GM態度差然後禁你言...唔係重有咩好講?講黎講去咪又係因為你自己衰ON8+1比人禁左言唔憤氣?睇你無繼續玩隻GAME都成日走黎串人,就知道你EQ有幾低,比人禁左言之後嬲到要日日串人洩憤 笑死

同埋我諗三樓D圖應該得你知係咩LO..同GM既對話?你講就係?我改左第2個人個名叫GM再對自己對話都得啦,做打手做得你醒小小好嗎?唔想比人笑就用下腦啦,

同埋你貼果D都ON8+1,問心我睇完你兩個人貼D圖就真係唔知你地D圖想表達D咩,圖入面邊個係GM都唔知,你係要截GM吊你老母既圖,就截埋GM個人出黎啦,剩係截句唔知邊個講既野出黎,然後就話係GM串緊你..o晒..乜柒都睇唔到,我話果個係你老母串緊你都得啦...咁都好意思當證據...你真係當全世界人同你地一樣咁on8+1?兩個懶係醒咁話貼證據,但就整埋D得你地自己睇得明既證據..做打手做到你地咁ON8+1 唉,真係前世唔修

回覆 tty6 的帖子

我指好多親友果個SER係再續,TBY係無親友,不過有個 "若要人不知,真係好低B"  ,係再續ser d ON8+1打手黎,我純粹話番佢隻服好多親友JA..

再續d 親友多到喊出黎 入去玩好似好多人好好玩咁,但其實悶到爆..玩再續,你唔踩親隻再續gm條尾都算有d好日子過,但你試下踩佢條尾,追你9條街黎殺丫,你狙手食晒速水佢雙劍都可以跟實你尾,一下秒9你..再續個gm真係on j到呢...無野好講,我自己就係受害者,一開始玩佢個ser,唔小心踩到隻gm條尾就比佢一下秒左..玩再續個ser,你殺佢d親友都千其唔好超過3次,多過3次佢地就嬲嬲豬,你會以後無好日子過..(我就深受其害)

回覆 盜海奇情 的帖子

恭喜你,你終於成功作為最後一位留言啦!
你嬴左啦,因為我打埋今次唔會再作任何留言,
如果單野唔係真,試問點解版主又真係咁急走去刪POST啊,
如果唔係ON8+1既代言人,
我唸佢真係唔會咁蠢走去做,
仲要搞到成個私人遊戲伺服器聊天區唯一『一個』比人減過分既POST,
SO 9 SAD
你得左啦,你係遊戲入面嘈嬴左,係呢到嘈嬴左,
所以你係嬴左嫁!!!
加油比心機,你個服有睇頭!
希望在明天嘛369
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 04:33 AM , Processed in 0.043513 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存