2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 大家點睇一張火戰可以點屌打海弓
樓主: 收皮啦:)
go

[閒聊討論] 大家點睇一張火戰可以點屌打海弓

互嘔 只係表達我用15弓同劍 打出黎既傷害(係囉 我咪話把弓比人詛咒左  同你件甲一樣 90古甲 傳93甲 情況大致一樣)
圖中最近距離射得8x 拉番遠姐係1xx   (我都唔知點解你15弓同我15弓唔同 所以我用我既情況黎講) 我打1xx但追跡扣到4xxx 過程中無換裝
而頭幾張圖 同互打既圖 裝備係一樣  而追跡既傷害可能係因人唔同 /可能我把15弓係有隱藏增傷
而你用血卡38000  我唔係3萬8咁多血  普通無點既卡

sck123 發表於 16-9-14 12:22 AM
專注玩戰7~8年,我懶得分開回55

戰士高攻高血高防,弓手高命中高迴避高爆發

以你七,八年經驗。
想問下依三件甲既防勁唔勁,
三件甲一樣防機率又係幾多呢。

美麗的我 發表於 16-9-16 01:30 AM
以你七,八年經驗。
想問下依三件甲既防勁唔勁,
三件甲一樣防機率又係幾多呢。

比較理想既係下面圖個件啦
硬度>雙A防>再生>負效
我自己黎講既話,三件都唔岩心水
我唔知點樣 可以即刻睇哂全天空既所有甲
所以呢個機率問題都係答你唔到既
可以做既唯有係便利屋個度搵比較接近既答案比你
甲已經全部睇過哂係無撞到既(畢竟甲既數量少)
可以「即刻」搵到一模一樣既裝既話大概係得咁多
(方便起見用番GIF圖cut出黎)

如有任何疑問請自行去便利屋搵番出黎

不過武器得三個數值抽,甲係有四個
呢張圖值唔值得參考就係另一回事了

心願與你  武器得兩個吧?攻擊力同命中。最高攻同最低攻嘅差,應該係固定㗎噃。  發表於 16-9-16 09:08 AM

回覆 美麗的我 的帖子

跟據你多年賣「橙皮」經驗

有圖唔比gc查?

支持執法
有罪快封ac(細細粒己封大量人仔 數之不盡 ,頭目「失勢女子」己封)
無罪你收皮

十週年勳章(賀詞)

回覆 美麗的我 的帖子

傳 96 裝嘅獎勵係 141 點數值:Int((96 / 5 + 1) * 7) = 141
http://nostale.wikiwiki.jp/?%B6% ... 9%E7%C0%AE#e10361d7

而 4 個非負整數加埋係 141 嘅組合有...
數學唔叻,試一試之後感覺好複雜,都係用最笨嘅方式交畀電腦計簡單啲。
試晒所有 0 ~ 141 嘅四個數嘅組合,睇下有幾多個加埋係 141。
本身諗住用 JavaScript 計,但發覺慢到冇朋友,所以都係用返 Java 寫:
public class Test {
         public static void main(String[] args) {
                int count = 0, sum= 141;
                for (int a = 0; a <= sum; a++)
                        for (int b = 0; b <= sum; b++)
                                for (int c = 0; c <= sum; c++)
                                        for (int d = 0; d <= sum; d++)
                                                if (a + b + c + d == sum)
                                                        count++;
                System.out.println(count);
        }
}
答案係 487,344。

即係兩件傳 96 甲啲數值一模一樣嘅機會,只有接近 49 萬分之一。
如果三件都係一樣嘅話,就應該係 487,344 ^ 2 = 237,504,174,336,即係 2,400 億分之一嘅機會。

如有錯請賜教。

另外補充,兩把傳 95 武嘅數值一模一樣嘅機率有 141 分之一,相比之下係超高。
所以一樣數值嘅武,同一樣數值嘅甲,係唔同一個概念嚟。

XD520  我都係讀programming wo~ A_A  發表於 16-9-21 07:40 AM

SCK唔知乜柒連傳裝都無究竟係度學乜人講PVP心得
真係好撚難理解
傳裝既世界同神裝你到底知唔知差幾遠?
屌你老味兩隻職空裝打同著住傳裝打根本係兩個唔同既概念黎你到底知唔知知
連傳裝都無你就收檔收皮啦
垃圾

失婚婦人 發表於 16-9-16 09:18 PM
SCK唔知乜柒連傳裝都無究竟係度學乜人講PVP心得
真係好撚難理解
傳裝既世界同神裝你到底知唔知差幾遠?

又係度跑九秒九出黎柒,成個奧運短跑既金牌比你一個人掃哂
你老豆老母知唔知自己個仔咁撚屌??

十週年勳章(賀詞)

回覆 sck123 的帖子

可能佢想串你隻垃圾弓 AC 呢?

心願與你 發表於 16-9-16 11:10 PM
回覆 sck123 的帖子

可能佢想串你隻垃圾弓 AC 呢?

話唔定我把傳90弓都唔係傳裝呢

sck123 發表於 16-9-16 09:49 PM
又係度跑九秒九出黎柒,成個奧運短跑既金牌比你一個人掃哂
你老豆老母知唔知自己個仔咁撚屌?? ...

笑撚死人, 72弩, 90英雄劍都敢拎出黎
屌你老味無錢咪撚學人打機啦
你不如拎把傳說殺手劍出黎話自己有傳裝啊笨柒
乜撚野年代啊, 72弩有少少作用就算啦
92劍都有把掛? 你把咁撚樣既垃圾真係見到都想笑

失婚婦人 發表於 16-9-17 09:35 PM
笑撚死人, 72弩, 90英雄劍都敢拎出黎
屌你老味無錢咪撚學人打機啦
你不如拎把傳說殺手劍出黎話自己有傳裝 ...

人地係度問傳裝,咁點解唔敢拎出黎
我就算剩係拎一把傳15劍都可以話係傳裝架wo 你咬我食呀?
我有話過我好撚有錢咩死盲撚
我無錢係都要打機又關唔關你事呀聰明仔
唔通我仲有其他裝又要擺哂出黎比人睇咩,笑撚死人咩天才

火戰係BUFF左好多 但唔至於無敵晒
咁多位大可以無必要係到口同鼻咬姐
反正我呀頭小雲先係最強既
睇到你地班蟻民係到討論我大呀頭總公司果邊D設計師一時屎忽痕而作出既一些「微調」
.....
只可以講句
有時真係忍唔住笑

回覆 美麗的我 的帖子

垃圾天降橙皮

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 08:32 AM , Processed in 0.032982 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存