2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 想upgrade下部腦
返回列表 發新帖 回覆
go

想upgrade下部腦 [複製鏈接]

(CPU) Intel Core i7-4790
(底版) ASUS H97-PRO GAMER
(RAM)Kingston DDR-3 1600MHz 4G Ram x2
(顯卡) GIGABYTE 技嘉 HD-6850
(火牛) Cooler Master EXTREME2 725
(機箱) 自選機箱 ATX
(硬碟) Seagate 1TB

已經唔係好記得,如果有需要我可以再詳細查下
Upgrade佢主要係想玩playerunknown's battlegrounds, E家係跑到 但好疾 畫面奇差..
想問下高手我換張DISPLAY就夠定係 要換 埋底版同埋ram,
如果要換底版,ram同display預算$4000內
display就$2000內

我覺得你除display外其他野就唔好再投資落去 如果你換版就好肯定冇一張好過現時用緊o個張版咁好

display 我建意你用MSI GTX1070 GAMING X 8G DDR5 HK$3399.00

用得此卡火牛最650W比效好

THANKS, 但我仲想了解一下
因為塊板都好耐下 估唔到仲有咁高評分
但我見近期朋友砌機都已經用緊DDR4 RAM卡 以為快好多 而要換RAM就要換板先咁問
而唔換RAM 得8GB夠玩嗎?
隻牛寫係725W的 但有見過1D討論話 其實唔足725W其實唔足的 可能得600,700W 有冇尼個問題的?
多謝你既建議MSI GTX1070 GAMING X 8G DDR5 HK$3399.00
但係單買張display又好似貴左d,我預期要換哂三樣野先$4000budget,單display 諗住$2000左右,
當然換$2000既display卡是否唔滿足到playerunknown's battlegrounds要求?
最後一問, 其實我e家開到隻game 較到畫面最差 都係疾下疾下 其實會唔會有其他原因?

睇下你用緊牛有冇80plus 認証

以你現時這台機 有冇SSD? 如果冇 最好買隻256GB裝 windows

如果有多小小錢再買多隻裝game

先試左換顯卡先~~8GB一般夠~~吾夠再加~~

用GTX1060 就夠, 2k mon 夠所有大作流暢玩 <2000元以內搞掂, 如果用開ATI 就AMD RX570, 4GB version $1500內就得...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 01:13 PM , Processed in 0.027206 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存