2000FUN論壇

搜索
go

[閒聊討論] 昆狗

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

你開晒號碼出黎 5比人del就假

鹹濕小符文 你好鹹濕

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

honmuedyiu 發表於 17-5-29 12:19 AM
**** 該帖被屏蔽 ****

真係懷疑你有冇常識 定係岩岩大陸移民黎香港唔慣香港法律同常識邏輯

你話人昆你 你報警啦

又話親戚做警察 報左未? 親戚做警察都一樣要到警處或網上舉報報案

點解開2次帖 都冇提供有關報案紙編號 咁點得人信你 你隨便開帖講幾個字就等於事實咩

乜資料都冇 只有披露私隱資料 感覺好似開帖惡意挑戰香港法律一樣 版主唔刪你帖唔扣你分

我地論壇就係違法幫兇 有機會負上部份法律責任 某討論區就曾發生一次同類事故

想做好人 唔係隨便得個講字 做個好榜樣 做足好模樣

等其他人從你身上得到更說服力資料 提醒自己小心交易

另外警察親屬有冇教你 行騙是違法 披露他人私隱都係違法

受騙者被騙後 應該從正軌做法報案 唔係好心做壞事 披露他人私隱資料

你真心做好事開帖通知大家 你應該開帖盡量詳細解被騙過程

如果交易有拍圖 隨帖提出 報案隨帖貼出報案紙 清楚睇到報案編號 當然有關你資料你自行屏蔽

你想更進一步提供騙子資料 就必須做D功夫 例如 姓名 電話 銀行編號等等

不能全面列出 都必須屏蔽資料一半  (例 : 電話號碼  9876 XXXX  /  姓名  魔 XX  )

咁做先係符合唔違規 唔違法既 版主唔會刪你帖 下次好好諗下版主點解會刪你帖先既原因

諗唔明 亦收唔到論壇通知 你可以PM版主問 唔好再亂開帖 !

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 10:14 AM , Processed in 0.027518 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存