2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 ...
樓主: blackdeath
go

[疑難雜症] 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子
這其實跟「手動/自動」更新沒有關係…因為AW裝備自推出以來也沒有調整/更改過衝稀機制…

>一開始岩岩出aw裝果陣可以用防爆沖、可以npc沖
>跟住變到唔可以npc沖、唔可以用防爆,淨係可以用AW大福沖
>又變返可以npc沖,唔可以防爆沖

如果係無改過,我切條jer比你做肉醬意粉餵狗都得
你肯定無改既,真係唔知係你問題,定係我有問題喇
初期出果陣好易出裝,都唔知沖爆左幾多件
已有 1 人評分Good 收起 理由
TT媽 + 2 內容觸犯版規

總評分:  Good + 2   查看全部評分

blackdeath 發表於 17-6-19 10:06 PM
回覆 官方小雲 的帖子

你就好啦
我第一次抽倒裝果陣滿心歡喜諗住去npc沖撚爆佢老母臭系果陣
明明記得會彈句野出黎唔比我沖既
可能我記憶錯亂
仲因為沖唔倒所以on鳩鳩咁留左幾件唔岩職既裝係到諗住煮肉醬意粉
媽呀真係好亂呀
到底係你問題定我問題定係佢問題?
TT媽 + 2 涉及廣告/宣傳內容

總評分:  Good + 2   查看全部評分

官方小雲 發表於 17-6-19 06:03 PM
小雲都同原廠反映過
不過原廠都係覆返,遊戲是有檢查版本的,但是因為Windows會記錄著舊的Cookies,所以有 ...

相信原廠也沒辦法與Windows交涉…

因為AW裝備自推出以來也沒有調整/更改過衝稀機制…

好好好,又係原廠既問題(利申:電腦白痴),我真係完全唔相信原廠乜撚野都做唔到
根本只係佢地唔做而已,咁我想問以後夢之有版本更新我就要次撚次都要重新裝過隻GAME?
成日講大話唔眨眼,由八轉團之前開始已經有好多遊戲上既變更/變動一直都無玩家交代過
點解用八轉團黎講?夢之最大笑話之一(八轉團既入場人數無改過 )
要幾多證據連圖包埋你既回覆成車都有,要唔要再挖多D你地自己打自己臉既前例?

無調整過?咁你唔去檢查一下玩家既紀錄?
講咁多做乜,如果係玩家既紀錄度搵到佢成功拎過防爆/係npc度祼沖AW裝既資料
咁你成間濕鳩GC點? 又賠雙經呀?
TT媽 + 1 重覆發帖

總評分:  Good + 1   查看全部評分

GC永遠都是那套說法

sck123 發表於 17-6-20 12:20 AM
相信原廠也沒辦法與Windows交涉…

因為AW裝備自推出以來也沒有調整/更改過衝稀機制…

小雲試過可以成功係npc度祼沖AW裝…所以問題係?

我理解是更新期間對沖AW裝有改動 而沒有在維護公告上 通知玩家的問題
那就是原本沖 AW裝的機制 是不會發生爆裝的問題 (最初期)  因為不能直接從NPC 沖稀有   (我在最初得到AW裝時也有嘗試放在NPC沖 不過是不得的
在中段會發生 又可以沖到 但會彈出唔比沖的提示 (有部分會沖爆 / 部分不能沖)

現在因遊戲程式常見的不會自動更新的關係 各玩家的情況就出現了~
^^^ 這個不會自動更新的問題也是一個問題的

拎一張例子  當玩家無自動更新 但又可以進入遊戲的情況下 會看不到最新的東西 反而會出現未見過的物品取代 0.0

2016/03/22 AW裝先行推出(加入詛咒護符、祝福護符、大幅神覺醒,但未有發售)
2016/03/23 AW裝備衝稀時導致伺服器崩潰之異常發生(AW裝備禁用部份衝稀功能)
2016/04/25 原廠發現「防爆護符+詛咒護符」強化AW裝備時,會出現異常。
2016/04/28 為防止「防爆護符」強化AW裝備所產生之異常,因此禁止使用「防爆護符」衝AW裝備,並於使用防爆衝AW裝備稀有度時,會顯示「無法衝的裝備」(由於新道具未發售,所以未有公佈)

所以自2016/04/28以來,也沒有調整過「衝稀」機制,也可以從NPC上進行「衝稀」。所以並不會因為版本差異而導致出現「衝稀」問題。

所以結論是,
大家認為小雲應該因為玩家沒有使用「詛咒護符、祝福護符、大幅神覺醒」的情況下而「無聊係npc爆鳩左一件裝,成件消失左」而把消失的物品補回給玩家?

回覆 官方小雲 的帖子

2016/03/22 AW裝先行推出(加入詛咒護符、祝福護符、大幅神覺醒,但未有發售)
2016/03/23 AW裝備衝稀時導致伺服器崩潰之異常發生(AW裝備禁用部份衝稀功能)
2016/04/25 原廠發現「防爆護符+詛咒護符」強化AW裝備時,會出現異常。
2016/04/28 為防止「防爆護符」強化AW裝備所產生之異常,因此禁止使用「防爆護符」衝AW裝備,並於使用防爆衝AW裝備稀有度時,會顯示「無法衝的裝備」(由於新道具未發售,所以未有公佈)

原來一出果陣已經預左有詛咒護符、祝福護符、大幅神覺醒既新道具 咁你地姐係預左唔比人用防爆護符衝Aw裝稀有啦 咁點解你要2016/04/28先禁止使用防爆衝AW裝備稀有度呀

2016/03/22出Aw裝備又唔公佈清楚會有新道具,到04/28先話禁防爆沖,我真係屌你老木啦,咁我係2016/03/22-2016/04/28用防爆沖Aw咪曬晒我d$ 又唔可以跌稀 防爆同詛咒護符、祝福護符、大幅神覺醒既功能又唔一樣 咁點解你地禁用防爆沖之後唔回潮??
個問題係你地事先冇公佈清楚會有新道具,咁我地用防爆沖左AW裝個d,你又係咪應該退返防爆比我地?

虧你地仲講得出冇更改過
blackdeath + 1 鼓勵

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

我npc裸沖得真係會care件裝會唔會消失?
無諗過你會賠返件裝黎
只係嬲緊永遠都係公告講d唔講d
根本都唔知改左d乜野,好似sck講咁
單單用8轉團黎講,已經可以話一定改過野無講
問你地果陣話一開始講到清清楚楚咁

以下就係你公告既內容
23/3
●修正裝備衝稀時導致伺服器崩潰之異常

11/4
●異常內容修正

24/4
●「萌萌樹娘的寶箱」上架
●Act6 遠征團Bugs修正

28/4
●修正Act6裝備說明

將防爆禁用左唔係叫「修正」,叫「調整」
「修正」係將有問題既野變返正常
即係防爆繼續沖得,而伺服器係唔會出問題
唔係變成依家咁樣只可以npc裸沖/用新大福沖
你解釋得唔清楚,你依家補返個日子就可以話係「AW裝備自推出以來也沒有調整/更改過衝稀機制」

既然你話係時間點既問題都無謂嘈,都係晒時間
反正點都唔會因為我而變到用防爆沖得,又唔係想拎返件裝
走返去主題,係你地改過野唔會認,仲要賴玩家問題
到底係同原廠溝通問題唔知佢改過野,定係客服問題

片我補埋pm比你,自己睇下邊到出左問題
成功個人底部會發光,失敗成件裝會消失
條片比你睇到,沖完件裝咩事都無發生,而且唔係得佢一個咁
隔左2日到我拎第2件,又爆左成件消失埋係咩原理
所以並不會因為版本差異而導致出現「衝稀」問題。

到底ming仔有無玩過夢之歷險?叫佢溫下習先黎答問題
關重裝咩事呢

職業平衡修正on9,白痴設定一堆更多野
我知原廠唔會改
你覺得想收集意見再討論既,可以講到2046都得
無錯手遊速食文化橫行,但成隻game走緊咁既頹勢
好大既原因一定係原廠D垃圾平衡性同設定問題
一個職8張卡,24張卡入面,點解永遠只係得幾種卡有人用?
自己思考下啦

官方小雲 發表於 17-6-20 11:53 AM
2016/03/23 AW裝備衝稀時導致 ...

講真要你賠就唔撚會係今時今日先開POST屌鳩你啦
仲天真到以為我地為左拎番果幾件冇撚用既裝黎屌鳩你?
真係廢撚事你賠賠下又賴到因為賠償所以個SER會越黎越廢  不了

依家屌鳩你既係你地班所謂客服講一套做一套
屌你老母講到好似依家全世界夾埋屈鳩你咁
唔撚好剩係話AW啦
樓上都有人提到
果D乜撚野8轉9轉團改改改改改
公告又冇乜柒到冇
依家你好似搞到我地有被害妄想症咁
冇改過?
番屋企煮肉醬意粉啦屌

官方小雲 發表於 17-6-20 10:57 AM
小雲試過可以成功係npc度祼沖AW裝…所以問題係?

可能係我講得唔好 我係講緊去檢查玩家紀錄
既然異常係出現係玩家身上,你自己去祼沖有乜用
沖裝之後多數只有三個結果>1.成功,2.失敗,3.中途取消
但係夢之係唔存在無任何動作既情況下自動中途取消沖裝
(撳個ESC或者係Ctrl+Z,或者係使用其他道具起碼都會有一個動作)
我唔知GC係點樣紀錄一個玩家係遊戲入面既歷程紀錄
「條片比你睇到,沖完件裝咩事都無發生」
條片我亦唔知係點,但如果玩家提供到相關日期時間既話,你地咪去睇番玩家既紀錄囉
我真係打死都唔信一個問題都無

blackdeath  條片就係跳完舞之後,條bar去到尾,跟住咩事都無發生,通知頻無出野,無成功無失敗,個人企左係到  發表於 17-6-20 03:08 PM

kingscollege 發表於 17-6-20 01:20 PM
回覆 官方小雲 的帖子

禁止使用「防爆」衝稀
是為了防止「新道具」導致「伺服器崩潰」。

而並非你所說「預左唔比人用防爆護符」,相反,我地係預左比人用防爆…
不過這兩個「道具」之間的「矛盾」是沒有辦法解決的
唯一方法就是「禁用防爆衝aw」或者「禁用詛咒護符、祝福護符、大幅神覺醒衝aw」

2016/03/23 - 2016/04/25期間使用「防爆護符」不論衝裝成功/失敗,都係正常情況…

如果你條片係「條片就係跳完舞之後,條bar去到尾,跟住咩事都無發生,通知頻無出野,無成功無失敗,個人企左係到」
係因為你裝備「大福神的守護」…
「大福神的守護」都係衝唔到AW裝…你…

blackdeath  我點知係咪呀,依家手上又無可以爆得既aw裝,你自己試囉,總知條片就係用左張塔卡,其他野一切如常,你係咪唔識睇短消息呀?  發表於 17-6-20 06:14 PM
官方小雲  靜係上左戀人卡,都會衝唔到?  發表於 17-6-20 06:04 PM
blackdeath  最少你都叫有考慮過問題出係邊,飯桶ming淨係識叫人重裝重裝,重你老母咩  發表於 17-6-20 05:17 PM

官方小雲 發表於 17-6-20 04:03 PM
禁止使用「防爆」衝稀
是為了防止「新道具」導致「伺服器崩潰」。

咁點解唔好似防爆咁放落商城比人買

要出買點活動同放落箱呀???????

herbert99 發表於 17-6-20 04:40 PM
咁點解唔好似防爆咁放落商城比人買

要出買點活動同放落箱呀???????

主要是因為我們留意到
一般玩家從箱抽到的物品,自行交易的定價一定會比官方定價要低。
為了增加玩家互動以及盡量不影響物品於遊戲的市場定位,所以未有把物品放到商城中發售。

正如防爆護符,玩家與玩家之間的交易,遠比從商城購入的數量多。

官方小雲 發表於 17-6-20 04:57 PM
主要是因為我們留意到
一般玩家從箱抽到的物品,自行交易的定價一定會比官方定價要低。
為了增加玩家互動 ...

你呢句野係咪搞緊笑
自己出埋晒d消費活動,點箱比人抽防
好難唔多過直接買嫁wo

死亡淍澪 發表於 17-6-20 05:02 PM
你呢句野係咪搞緊笑
自己出埋晒d消費活動,點箱比人抽防
好難唔多過直接買嫁wo ...

所以我地咪「出買點活動同放落箱」囉…
定係覺得…防爆都唔應該放箱同活動…要大家係商城直接買先好= ="..

kingscollege  要放就放全部 >詛咒護符、祝福護符、大幅神覺醒 唔係邊有人玩AW裝  發表於 17-6-20 05:35 PM
官方小雲  意見  發表於 17-6-20 05:12 PM
官方小雲  謝謝你的意思,小雲會跟原廠研究一下放覺醒大福係商城。  發表於 17-6-20 05:12 PM

willdiey 發表於 17-6-20 02:04 PM
講真要你賠就唔撚會係今時今日先開POST屌鳩你啦
仲天真到以為我地為左拎番果幾件冇撚用既裝黎屌鳩你?
真 ...

我只係可以講
八轉初期調整的時候,的而且確官方所知道的調整內容並不多,原廠也沒意思要告知我們。

但往後的八轉以及九轉調整及更新,小雲也會有公佈內容
http://nos.gamecyber.net/news/20150922_n.htm
系統 - 「八轉系統-渾沌遠征團」調整

- [渾沌] HP 下調

- 當玩家進入「渾沌遠征團」時,系統會隨機安排玩家成為「天使/惡魔」的一員。

- 當玩家離開「渾沌遠征團」時,玩家會回復原先所屬的陣營。

- 如果玩家處於組隊狀態,隊伍會被解散。進入「渾沌遠征團」後,玩家可以重新與相同陣營的玩家組隊。

http://nos.gamecyber.net/news/20150602_n.htm
●40人副本白女巫雷娜遠征團調整

修正「非完全混沌」因異常狀態導致未有召喚之異常
    修正「非完全混沌、被操控靈魂的英雄」未有正常顯示的被動效果
    修改「白女巫雷娜遠征團」的「恐怖氣氛」效果,如10秒內未有使用「純淨的粉」,其扣血效果將會提升8%,並降低玩家的攻擊等級。
    相關怪物血量調整

http://nos.gamecyber.net/news/20170526_r1.htm
渾沌遠征團 & 白女巫雷娜遠征團 寶箱調整內容

我想講既係,GC有無做野,唔係你講下就係
你咁樣同ming仔 有咩分別

blackdeath  咪同你地回覆我地一樣囉:"我地會同原廠講講"  發表於 17-6-20 05:49 PM
官方小雲  關於雪地,小雲一直都有同原廠反映。只係一直都回覆我「會同遊戲團隊傾傾」…  發表於 17-6-20 05:37 PM
blackdeath  咁8轉人數問題呢?明顯地同你公佈既上限有差距wo  發表於 17-6-20 05:19 PM

官方小雲 發表於 17-6-20 04:57 PM
主要是因為我們留意到
為了增加玩家互動 ...

咁係唔係應該係你地既問題呢?

點解玩家自行交易的定價比官方定價低
咪姐係你地定價太高囉屌你老母
乜野增加玩家互動呀,而家係增加你地收入呀ON9
willdiey + 3 識你咁撚多年見你最撚正既一句.

總評分:  Good + 3   查看全部評分

回覆 官方小雲 的帖子

為了增加玩家互動以及盡量不影響物品於遊戲的市場定位,所以未有把物品放到商城中發售。

嘩 咁你都可以吹到出黎… 你不如睇下宜家金福果啲幾$… 仲話預左比人用防爆沖……
真係龍門任你搬
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 03:17 PM , Processed in 0.039465 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存