2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 ...
樓主: blackdeath
go

[疑難雜症] 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 [複製鏈接]

官方小雲 發表於 17-6-22 06:16 PM
原廠回覆
1. 刪除無限競技場的安全區
>這是一個免費的休閒PVP區。玩家需要一些空間來準備PVP和休息,那就是 ...

1.無安全?no
安全戰士依舊撗行
2.增加渾沌人數?no
痴撚線,香港還香港,其他國家還其他國家,個個SER基本都有自己一套玩法,仲有伺服器既情況呢?
3.算係有做野定係無做野?
4.吉
5.原廠:想申隨便你,我批你搞當我輸
6.呢個好撚明顯係你地問題
1.改善商城現有運作模式
2.同韓服原廠交流改善現有既AW等級提升模式
3.回收番市面上流通既防爆護符,將市場佔有率收回到官方手上
1同3唔知小雲又有咩回應,有無得諗?

回覆 blackdeath 的帖子

想GC修正bug?
想下好啦
依個bug又唔會影響到佢地搵錢

之前有個7轉永久忍身 唔洗一個星期就修正左
已有 1 人評分Good 收起 理由
blackdeath + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

心願與你 發表於 17-6-22 06:44 PM
回覆 官方小雲 的帖子

咁喺蠻荒之地補回 8、9 轉石嘅掉落,同埋喺 NPC 增加用「遠古寶石」合成「英雄寶石 ...

「珍妮花」既BUG?
你是指高級格檔?

開發說那是正常結果

小雲 我對於PVP安全區有個建議 如果覺得可行可唔可以幫我地同原廠反映一下?
依家玩家對安全區既憤怒係 因為經常性有玩家利用"上落安全區"的反應時間差來不斷偷打敵人
當然你可能認為被偷打敵人可以趁那位玩家下台的那一刻抓住他 但事實上是人物的反應時間根本很難抓住他"1秒下台的時間點"
也就是說 當你看到他已經下台的時候 再按技能 但由於人物反應須時 當人物反應過來的時候 那位玩家已經再次回到台上
但那位玩家在台上則可優先選擇攻擊的目標 下台的時候立即可以攻擊敵人(簡單來說就是"先手")
結果就是不斷偷打一下 台下玩家想反抗 偷打的玩家已經早已在台上 嚴重破壞玩家們的PVP體驗.

所以我諗到一個方法可以保留PVP安全區 修正以上問題。
這個建議是借鏡於古C地區的燃燒效果
首先,在PVP安全區設置一個特定效果 只要立足在PVP安全區便會立即受到特定效果影響
而那個效果就是"不能作出任何攻擊"持續時間3秒
就好像你立足在古C地區 假如沒有冰花 便會立即受到燃燒效果影響 道理一樣
當那位"利用安全區偷打"的玩家 打算下台偷打的時候 他便要等待三秒後解除效果才能攻擊 這三秒剛剛好足夠台下玩家反應
台下玩家因而能作出應對方案 避免了一直被偷打而不能還手的情況出現 提升了玩家們的PVP體驗之外 亦打擊了偷打的風氣 
而且也可以保障到"真正須要安全區的使用者"的利益 也即符合你上述所講既"這是一個免費的休閒PVP區。玩家需要一些空間來準備PVP和休息"的原本意義

這個建議希望小雲可以向原廠反映一下 
BY CH!NG

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

答左等於無答
同你完全唔撚答唔撚理人
我諗大家都感覺唔同
就算屌柒你up廢話,好過你從來唔會回應

十週年勳章(賀詞)

3. AW裝備強化

咁都唔叫bug..塔羅卡又唔係沖裝備用
裝左無提示又無成功失敗效果,叫佢捐返入佢老母個西到思考清楚先啦

4. 希魯安地圖與實際地圖不乎

明明初頭出果陣明明完全無問題,依家變左有問題又難以調整..

5. AW經驗值太少

開夠8倍呀唔該,30之後雙經左一個鐘得10-15%左右(講緊係單人極速刷,仲有組隊分拆經驗呢d on9設定)
唔敢諗再高會點樣難升法,又諗住出雙經就想打發我地會唔會太天真?

仲有問題我想講
雪地再次走入傳送點既時間可唔可以再延長?
果到唔係休閒喇掛,加到十秒得唔得
經常性會有人係傳送點到行出行入屈"pvp無敵"呢個效果
willdiey + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 3   查看全部評分

官方小雲 發表於 17-6-22 06:16 PM
原廠回覆
1. 刪除無限競技場的安全區
>這是一個免費的休閒PVP區。玩家需要一些空間來準備PVP和休息,那就是 ...

簡單d講姐係話
關我鬼事咩  我呢到無問題wo

自己搞掂啦 乜都要小雲做
唉屌而加d90後真係呢

相信小雲都清楚玩家抱怨D咩  同原廠好明顯對我地港ser有特別服務
可以從另一個外國ser 都有港人玩的 來看一下商城 (這不是私服的

什麼每日獎勵的   ((而家好多遊戲都有   同而家官方活動捉寵/升寵 相似 但每SER得5位~

當然每個國家都有唔同服務  就好耐之前有人講過其他ser既GM 可以開一個特別的PVP對戰場地   好多火圍住一個地方

如果唔可以貼其他外國ser圖片 我會刪除的

十週年勳章(賀詞)

雙經已經滿足唔到要升aw嘅人
有無方法剩係aw經有加成其他無
e.g.人物Job經雙經 aw300~400%咁樣

十週年勳章(賀詞)

回覆 ◆杰×° 的帖子

呢d唔係叫滿足唔到wo,升aw除左用新技能書仲有咩用
D裝又"稀有化",排行榜都無,想沖到封頂都無動力啦
我都玩過97-99 1個鐘巨人5%經,你話邊樣難升d
有咩理由呢個基本上無用既覺醒等級先得30就要咁撚難升
出得50,一定會出埋去99

十週年勳章(賀詞)

小佐賀 發表於 17-6-25 01:47 AM
相信小雲都清楚玩家抱怨D咩  同原廠好明顯對我地港ser有特別服務
可以從另一個外國ser 都有港人玩的 來看一 ...

玩左就快十年,個商城全部野仲係一樣,真係好懷舊呀><
出咩每日登入果d咁,港服送既野一定係全部垃圾
有好野既話一定會比香港人瘋狂刷黎變賣

無限屈隱
可唔可以再比多次資料、使用方法我。我記得我有回報過類似的野,不過怕有誤會,你再比多次我跟原廠確認。

雙經…小雲有既權限最多都只係可以申請到2倍

好多火圍住的PVP, 小雲試過去整,不過發現,那些火把並不是圍欄…普攻一下就可以拆走…
而係火把外面的人又可以加BUFF、攻擊火把入面的人…
要舉辦這樣的活動,需要有玩家100%自律…
如果有任何一個人去破壞,已經舉辦不到…

小雲都好想送好野,但係以港服既情況黎講
如果送防爆、7/8轉石等等,一定會有玩家開分身帳號刷,
就算不可交易,都可以轉武器轉卡片比第2隻角色去衝…
衝完先比返正身去用…
如果出現咁既情況,原廠一定會怪罪我地,要我地承擔責任…

十週年勳章(賀詞)

官方小雲 發表於 17-6-26 10:12 AM
無限屈隱
可唔可以再比多次資料、使用方法我。我記得我有回報過類似的野,不過怕有誤會,你再比多次我跟原 ...

pvp活動唔可以用超級角鬥場果到咁?
改做gm版,你先可以揀咩人入去打咁樣
觀眾同比賽既人可以分開,又可以用比賽人既視角睇
果到入去乜野"正常設定既吸攻"、乜buff全部無晒

派乜撚禮物呀派派派,分身多=嬴
之前搞D派爆炸頭活動幾好呀
不過用男角次次拎都係白色,5個白色真係好隨機呀
換個女角,就即刻派撚左彩色,活動幾乎每次都係我地自己人中晒
全族人都係咁,唔洗講咩,活動都完左
我淨係想同個GM講
收皮啦死狗公,女角都係我呢個死人妖用咋
已有 2 人評分Good 收起 理由
willdiey + 3 好大隻人妖呀
凸囝 + 3 好大隻狗公呀

總評分:  Good + 6   查看全部評分

無限屈隱
可唔可以再比多次資料、使用方法我。我記得我有回報過類似的野,不過怕有誤會,你再比多次我跟原 ...

岩哂啦,PVP活動嗰陣邊個衝入黎搞就封。見一個封一個,IP都封埋包冇人敢整!最緊要你搞之前SET好哂規則,要搞就快手啦!

blackdeath 發表於 17-6-26 01:18 PM
pm左你都唔識睇,係咪唔識用電腦呀屌

pvp活動唔可以用超級角鬥場果到咁?

以為你係講緊「隱左就唔會現身」既「無限隱」
PVP場如果可以整到好似超級角鬥場果到咁,就一早整左啦…
我夠知「派乜撚禮物呀派派派,分身多=嬴」啦
咁上面「小佐賀」問點解香港唔可以好似外國咁有「什麼每日獎勵的」
咪就係因為「派乜撚禮物呀派派派,分身多=嬴」囉~

blackdeath  我意思係你搞活動果陣可唔可以整個單p版既超級角鬥場果類咁,出面既人有得觀戰又影響唔到入面,咁咪解決晒場地既問題  發表於 17-6-26 04:56 PM

無限屈隱

以我所知英服每日登入獎勵係會有不可交易的黑龍翼
大家都知卡片只要入左盒就會洗左對翼 所以唔會存在你所以講"轉卡片比第2隻角色去用"
當然你話送黑龍翼會破壞平衡 咁送熾天使翼依d只係加1速既 應該唔會有太大問題啦

其實仲有好多 精醒 塔卡 dha 同伴套裝 依d只要係不可交易 就算開分身刷都唔會轉到去比第2隻角色去用
根本就係你地唔想諗

blackdeath  其他日子塞垃圾,一個月係商城揀樣開分身刷到都無用既野,你考慮下可唔可行囉  發表於 17-6-26 05:06 PM
blackdeath + 3 感謝分享!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

果然 唔做就一定唔會錯。GC做事態度。。。

算吧啦~GC不嬲都係咁架啦 話撚完佢錯 佢又唔撚認 死都要話你錯

講起不可交易  呢d就因物品不同  離哂題嚕~~
其實就以新年/周年活動每日登入2小時後領獎一樣(活動用)
呢類  強回  雙經 友翼 咁   都係每日獎勵既一種方式 人仔刷都係無意義
但係呢類活動 就唔可以經常搞  

因為玩家太得益 原廠就會怪罪官方   從上面的回應  
就覺得 搞得活動 99%都是好事變成壞事
呢個方向  的確係好失望(失敗的)

玩家的確係會貪心 但究竟搞活動既目的和意義點解會變哂樣
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 05:48 PM , Processed in 0.037581 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存